رودخانه ها به عنوان شریان های حیاتی، نقش و اهمیت بسزایی در چرخه حیات زمین ایفا می نمایند به نحوی که اولین نمود یکجا نشینی و تمدن انسانی همواره در کنار منابع آبی بوده است. به عبارت دیگر رودخانه ها و تمدم های انسانی از جبر روزگار به هم گره خورده اند و خواه ناخواه در حوزه آبریز رودخانه ها آثار تمدن و شهرنشینی زیادی را از تمامی دوران های تاریخی می توان یافت.
متاسفانه، امروزه با افزایش جمعیت و توسعه ساخت و سازها، علیرغم استفاده های بی شمار از رودخانه و دریا، خواسته یا ناخواسته به حریم و بستر آنها تجاوز شده و این زیاده طلبی بصورت استفاده بی رویه از شن و ماسه بستر رودخانه، ساخت و ساز در بستر و حریم رودخانه و سواحل دریا و احداث سازه های تقاطعی بدون رعایت اصول فنی ، بیشتر خود را نشان داده است و چنین توسعه هایی مستلزم مطالعات دقیق درباره شرایط سیل گیری محدوده مورد نظر برای توسعه است.
بیشتر خسارات وارده شده به جوامع انسانی ناشی از وقوع سیل به دلایلی نظیر تخطی در بستر و حریم رودخانه ها، پایین بودن ظرفیت پل ها و معابر حرکت آب، ناپایداری سیل بندها، ساخت و ساز در مسیر سیل ها و کاهش پوشش گیاهی اراضی مشرف به شهرهاست. بر اثر این اقدام ها هر ساله صدمات جبران ناپذیر مالی و انسانی به مناطق گوناگون کشور وارد می آید.سیل های اخیر در کشور که در طول چند سال گذشته در سطح کشور بی سابقه بوده است نشان از این امر مهم است که بدون آینده نگری و هر اقدامی در این حوضه بدون توجه به توسعه پایدار متناسب با محیط زیست چه هزینه های سرسام آوری چه از نظر جانی و چه از نظر مالی می تواند در پی داشته باشد.
بنابراین، لازم است تمام طرحهای شهرسازی و منطقهای مبتنی بر پایهای علمی و صحیح مطرح شوند.لذا با مدیریت و حفاظت از منابع آبی می توان بحران های مربوط پیش رو را به بهترین نحو کاهش داد که قطعا تحقق این امر بدون همکاری و مشارکت ملی میسر نخواهد بود.
روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر آچاچی
http://Sapp.ir/shahrdariachachi
وب سایت اینترنتی شهرداری آچاچی:eachachi.ir