کد خبر: ۷۶۰۶۵
۸۸۹ بازدید
۲۴ دیدگاه (۲۰ تایید شده)

مصاحبه معاون استاندار و فرماندار ویژه میانه در خصوص طرح تولید آهن اسفنجی در فولاد میانه

۱۳۹۶/۶/۳۰
۱۶:۲۷

همانطور که مخاطبین گرامی مخصوصا همشهریان عزیز میانه ای در جریان هستند پروژه طرح فولاد میانه که در حقیقت کارخانه تولید آهن اسفنجی است به اتمام رسیده و در حال تولید می باشد و به طور رسمی طی روزهای آتی افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.

در این خصوص مصاحبه ای با جناب آقای مهندس شکری معاون محترم استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه ترتیب دادیم که در ادامه می خوانید:

با سلام خدمت شما فرماندار محترم، اتمام این پروژه که حاصل زحمات مسئولین شهرستان و در راس آنها جنابعالی است را خدمت شما و مردم عزیز شهرمان تبریک عرض می نماییم.

آقای فرماندار لطفا در خصوص آخرین وضعیت پروژه به مخاطبین توضیح دهید:

انجام این پروژه به طور کامل به اتمام رسیده و آماده بهره برداری بوده و محصول نهایی که همان آهن اسفنجی است، با بهترین کیفیت و درصد خلوص بالای 95 درصد در حد استانداردهای جهانی بالاتر است هم اکنون در این کارخانه تولید می شود.

تمامی بخش های کارخانه احیا بطور کامل چک و بازبینی شده، نواقص آن برطرف شده و امروز به مرحله تولید رسیده و مراسم افتتاح آن توسط معاون محترم اول رئیس جمهور، وزرا و مسئولین در روزهای آتی انجام خواهد شد و سالانه 750 هزار تن محصول تولید خواهد کرد.

اعتباری که برای انجام و تکمیل پروژه صرف شده چقدر بوده و از چه محلی تامین شده است؟

در حدود 3هزار و 200 میلیارد ریال از محل اعتبارات دولتی برای این پروژه صرف شده و خوشبختانه قسمتی از این مبلغ، پس از امضای توافقنامه برجام از طرق سرمایه گذاری خارجی(فاینانس) تامین گردیده است.

به چه نحوی؟

گشایش ال سی از کشور چین بوده و بودجه آن به صورت فاینانس از این کشور تامین شده است و انجام این امر قبل از توافق برجام بخاطر محدودیت ها و تحریم های ظالمانه علیه کشورمان میسر نبود و امروزهم طرح احیا و هم طرح فولادسازی از طریق سرمایه گذاری طرف چینی انجام گرفته و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

به طرح فولادسازی اشاره کردید؛ آیا این طرح در حال انجام است؟

بله؛ به دنبال رفع محدودیت های انجام گرفته بعداز  برجام، دولت قصد دارد مجموعه کاملی از پروسه فولادسازی را در آذربایجان و شهرستان میانه راه اندازی کند چرا که در این صورت تولید محصول توجیه و صرفه اقتصادی بالاتری دارد لذا مشکل اعتباری در این خصوص وجود ندارد و بخش هایی از این پروژه با سرعت در حال اجرا و قسمتی نیز در حال طراحی و سفارش ماشین آلات از طرف های داخلی و یا خارجی است.

وضعیت 250 نفر نیروهای استخدامی که سالها قبل از آزمون استخدامی فولاد قبول شده اند و تعیین تکلیف این نفرات و نحوه عقد قراردادشان توضیح دهید:

با توجه به توافقاتی که برای جذب نیروهای استخدامی برای کار در مجتمع فولاد میانه داشتیم، کلیه 250 نفر قبولین آزمون استخدامی فولاد، این امر تحقق یافته و هیچگونه مشکلی در این خصوص وجود ندارد به طوریکه در مرحله اول 120 نفر فراخوان شده، که این نفرات مراحل اداری، پزشکی، گزینش را طی کردند و الان دوره های آموزشی را طی می کنند و پس از اتمام این دوره ها بعنوان نیروهای فنی در طرح احیا مشغول به کار خواهند شد.

از مابقی نیروها که فراخوان شدند 75 نفر مراجعه کردند و بقیه در مهلت مقرر مراجعه نکردند لذا اعلام می کنیم همین تعداد که مراحل معاینات پزشکی را سپری کرده اند و تعیین تکلیف نشده اند، از اول مهر با مراجعه به دفترشرکت MMTE قسمت ذوب فولاد، مراحل عقد قرارداد را سپری کرده و پس از آن یک سری مراحل آموزش های عملی در محل های تعیین شده را طی نموده و در طرح ذوب فولاد بعنوان نیروهای فنی بکارگیری می شوند.

پس نیروها دو قسمت هستند؛ افرادی که موقتا قراردادشان با قرارگاه خاتم الانبیاء بوده ولی بلافاصله پس از اینکه هیئت اجرایی مجتمع فولاد میانه شامل نورد، طرح احیا و ذوب راه اندازی و مدیریت متمرکز داشته باشد، قرارداد 120 نفری که با قرارگاه خاتم الانبیاء بوده به قرارداد مستقیم با مجتمع فولاد میانه تغییر خواهد کرد و در این راستا هیچگونه مشکل و دغدغه خاطری وجود ندارد و دلیل عقد قرارداد با قرارگاه خاتم این بود که ما مایل به منتظر ماندن چندماهه این نفرات تا راه اندازی مجتمع فولاد نبودیم و شرایط هر دو قرارداد کاملا یکسان می باشد و برای این امر صورتجلسه، توافق و مجوز داریم.

75 نفر قبولین فراخوان شده از اول مهر ماه مراجعه خواهند کرد تا با پیمانکار ذوب شرکت MMTE عقد قرارداد کنند.

لازم به ذکر است  قرارداد این افراد نیز دقیقا مشابه مورد قبلی با این شرکت موقت بوده و به قرارداد مجتمع فولاد میانه تبدیل خواهد شد و لازم به ذکر است فقط عنوان قرارداد متفاوت است و الا همان حقوق و مزایا در تمامی قراردادهای منعقد شده یکسان است.

راه اندازی فولاد چه تحولاتی در میانه ایجاد خواهد کرد؟ مزایای این کارخانه برای میانه چه چیزهایی است؟

یک نمونه از این تحولاتی که سوال کردید، همین بکارگیری بیش از 200 نفر از قبولین آزمون استخدامی است که سال هاست منتظر بوده و با مشکلات عدیده ای مواجه بودند و مورد دیگر این است که دقیقا به اندازه کارخانه نوردی که قبلا داشتیم سرمایه های مالی و تولید آهن اسفنجی راه اندازی می شود در نتیجه، گردش مالی که کارخانه نورد فولاد در میانه ایجاد کرده بود، دو برابر خواهد شد که کل اقتصاد شهرستان تاثیر صد درصدی خواهد داشت و حجم ورود نقدینگی به بازار و مخصوصا شرکت های حمل و نقل میانه دو برابر می شود که این توفیق بزرگی برای شهرستان میانه است.

مواردی که گفته شد فقط در خصوص اشتغال مستقیم است و در کنار اشتغال مستقیم، اشتغال های غیرمستقیم هم داشته و برندی به نام میانه به وجود خواهد آمد که نام شهرستان میانه را همه جا پرآوازه خواهد کرد.

 

آیا ظرفیت اشتغال طرح فولاد میانه فقط همین 250 نفر قبولین فولاد بود یا این کارخانه اقدام به استخدام نفرات جدید خواهد کرد؟

در طرح احیاء یا ذوب میانه، غیر از نیروهایی که نیاز به تخصص بسیار بالا داشته و امکان تامین آن در شهرستان نیست، همگی نیروهای بومی بوده و خواهند بود.از نظر استاندارد، طرح فولاد میانه به 200 تا 220 نفر نیرو نیاز دارد که این تعداد مشغول می شوند و اگر در آینده نیاز به جذب نیرو باشد از بین نیروهای بومی تامین خواهد شد و پس از تکمیل و راه اندازی شرکت ذوب فولاد هم یقینا بیش از 100 نفر نیرو نیاز خواهد بود که جذب و مشغول به کار شوند.

پیش بینی می کنید کارخانه ذوب چه زمانی راه اندازی شود؟

با توجه به اینکه اعتبارات و فاینانس خارجی تامین شده، پیش بینی می شود حداکثر بین 18 ماه تا 2 سال برای اتمام و راه اندازی پروژه ذوب فولاد میانه زمان نیاز است تا طرح ذوب تکمیل و زمینه اشتغال جدید نیز فراهم شود.

در سطح شهر بنرهای تبلیغاتی و اطلاع رسانی در خصوص پروژه کارخانه آهن اسفنجی از سوی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در سطح شهر دیدیم، لطفا در این خصوص توضیحاتی ارائه بفرمایید که دولت و قرارگاه خاتم الانبیاء در انجام این پروژه چه نقشی ایفا کرده اند؟

در سطح شهر بنرهای تبلیغاتی از طریق قرارگاه خاتم الانبیاء نصب شده که  موجب یک سری سوء تفاهم شده و  شرکت ملی فولاد از این موضوع گله مند است چرا که اینطور وانمود شده که کل این پروژه از طریق این قرارگاه انجام شده است و اینجا دو بحث مطرح می شود اول اینکه قرارگاه خاتم(ص) مجموعه توانمندی است با امکانات خوب و نیروهای ماهر و کارآمد که اغلب در صحنه های دفاع مقدس و سنگر سازندگی آبدیده شده و  قصد خدمت به کشور و مردم را دارند که ما نیز از همت و تلاش این عزیزان در اجرای پروژه قدردانی می کنیم.

و اما بحث دوم این است که به هرحال قرارگاه خاتم پیمانکار اجرای پروژه دولت(ایمیدرو) است یعنی تمامی هزینه های طرح، مشاوره و نظارت از طرف ایمیدرو است اما اینکه قرارگاه خاتم برنامه مصاحبه ترتیب داده، اطلاع رسانی کرده و طوری وانمود می کند که این پروژه از سوی این قرارگاه احداث شده و هدیه ای از طرف آنها به مردم است به طور قانونی و اخلاقی صحیح نیست چرا که هستند پیمانکاران قدر دیگری که در عرصه فولاد کشور مثل MMTE فعال بوده و در حال حاضر طرح ذوب را در دست اجرا دارند ولی به هر حال کارفرما و پیمانکار جایگاه خاص خود را دارند و مقرر شد هماهنگی هایی با مهندس باقری مدیر پروژه در خصوص نحوه اطلاع رسانی به عمل آید تا سوء تفاهمات بوجود آمده برطرف شود.

خبرنگار: رضا امامی

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۶/۷/۱۱ ۲۰:۱۹

سلام تعداد ۲۴ نفر از قبولین به معاینات تکمیلی در تاریخ چهارم مهر ماه به تهران رفتیم آیا ما هم با۲۷ نفر که از معاینات پزشکی قبول شدن باهم به دوره فرستاده خواهند شد؟

۹۶/۷/۱ ۱۲:۴۰

جا دارد از زحمات جناب اقای مهندس شکری فرماندار محترم میانه تشکر نمایم که در این زمینه تلاشهای زیادی انجام داده اند

۹۶/۶/۳۱ ۲۳:۱۴

والا ٢ تا از داداشهایم بیکار هستند و یک داداش من هم در غربت زندگی میکنه و خود منم کار درست حسابی ندارم، فکر داداشهایم من داغون کرده، ای کاش برای داداش های منم اونجا کار بود و خانواده ما رو از غم و نگرانی رها میکرد......

۹۶/۶/۳۱ ۱۸:۳۲

بله .

در امریکا 70 درصد انتقال بار با ریل هست.

توی امریکا قبل از اختراع ماشین سال 1800 میلادی خطوط اهن ساخته شدند.

در فرانسه 50 درصد انتقال مسافر با قطارهای سریع السیر هست.

در ژاپن 60 درصد انتقال مسافر و 40 درصد انتقال بار با ریل هست.


حال چرا در ترکیه حمل و نقل کامیون رونق یافته . این بعلت سرمایه گذاری بزرگ کارخانه های رنو و بنز ،اسکانیا هستش.که کامیون با قیمت ارزان تولید میکنند.
که میبینیم اکثریت ترانزیت ایران جاده ای شمالغرب با کامیون ها ترک هست. زیر پنج سال عمر دارند.

اما همین ترکیه پروژه عظیم در بین تنگه بسفر شروع کرده که قطار ایران تا المان بدون توقف میتوانند بروند یا پروژه جیهان قارص که ترکیه بوسیله گرجستان با ریل وصل جمهوری آذربایجان میکند سرمایه گذاری عظیمی کردن .

حتی پروژه ریلی بازرگان قارص دارند تا دیگر قطارهای دو کشور ایران ترکیه به دریاچه وان نخورد.



اما در مورد ایران .در کل جهان حمل و نقل زغال سنگ و مواد معدنی ،فولاد ،پتروشیمی
بعهده ریل هست.
چرا که که حمل و نقل جاده ای اینها خسارت عظیمی به اسفالت جاده،افزایش مرگ و میر میگذارد.

کشوری مانند چین که چند صد میلیون تن فولاد تولید میکند.اکثریت انرا بصورت ریلی جابجا میکند .تاکنون 300 میلیارد دلار برنامه ساخت خطوط ریلی دارد.


چرا در ایران بخش ریلی عقب مانده است.
کامیون پیشرفت کرده است .چند دلیل دارد.

1_طراحی خطوط ریلی ایران بدست انگلیس ها صرف انتقال سریع به مرزهای شوروی بوده است.

در طراحی ریل ،ریل را از کنار مراکز بزرگ جمعیتی،معادن مراکز صنعتی میگذرند تا خطوط بهره وری حداکثر داشته باشد.

اما در ایران این خطوط به عمد از معادن دور نگه داشته بودند.

2_ قیمت پایین گازوییل در ایران ،
و ندادن عوارض 5 درصد حمل و نقل جاده ای .
در مقایسه خطوط ریلی.که حق 5 درصد ترانزیت میدهند

3_ نبود مراکز پیشرفته بارگیری و تخلیه ریلی.

که باعث مزیت کامیون شده برای اینکه تا درب مصرف میرود.

4_پایین بودن سرعت خطوط ریلی بعلت عقب ماندگی فناوری ریلی ایران.

5_عدم وجود ایستگاه های door to door
در کشورهای پیشرفته قطار تا مرکز مراکز جمعیتی میرود باعث میشود مسافر و بار .
با کمترین هزینه به مقصد برسند. اما ایران ندارد

سیاست اشتباه دولت احمدی نژاد ساخت مراکز و ایستگاه ها در 20 کیلومتری شهرها .

که عملا مسافر و بار باید هزینه هنگفت برای رسیدن به شهر بدهد.جدای مسئله امنیت که در شب ها باید رها شوند .



در ایران طبق برنامه ششم توسعه برای کاهش
تصادفات،کاهش الودگی هوا ،کاهش استهلاک ازادراه ها ،کاهش مصرف سوخت .
چراکه قطار یک ششم مصرف سوخت مشابه کامیون دارد همان اندازه بار میبرد.

باید سهم ریل به 30 درصد انتقال بار برسد برای مسافر هم حداقل بالای 25 درصد برسد.


حال ما اگر میخواهیم مانند المان یا انگلیس ژاپن .که ده برابر ما ماشین دارند.
اما یکدهم ما تلفات دارند. برسیم.

ما مجبوریم در نوسازی حمل و نقل ریلی سرمایه گذاری کنیم.

پی دی اف مقایسه ایران با کشورهای جهان دارم اگر خواستید به کانال صدای میانه بفرستم.

که حتی اتیوپی کشور افریقایی طی این ده سال اخیر 3000 کیلومتر راه اهن برقی دارد پیشرفت کرده است.

اما ایران عقب افتاده است.

اینکه کامیون های حمل فولاد سرعت بسیار پایین دارند هرکس میداند هر رهگذری میبیند.

اینها بخاطر بار سنگین خود بسیار ارام میروند قطاری از ماشینها پشت خود راه می اندازند.که همین سبقت ماشینها منجر مرگ میشود.




وظیفه دولت این هست فولاد میانه متصل ریل کند.
همچنین بزرگراه سرچم میانه را هم بسازد.

جال خود وزیر راه اظهار اتصال ریلی میکند .شما مخالف هستید.

فکر جان مردم باشید.فکر کیفیت اسفالت جاده ها .فکر وقت تلف شده عمر مردم ،فکر مصرف سوخت بالا

۹۶/۶/۳۱ ۱۲:۵۰

اقای محترم شما اصلا در مورد حمل ونقل وتریلی اطلاعات دارید اینقدر راحت کارشناسی میکنید کجا کامیون سرعتش زیاده این همه بار بندر وترانزیت با کامیون حمل میشه تمام دنیا روی حمل ونقل عمومی سرمایه گذاری میشه از جمله کشور همسایون ترکیه به کل کشورها ترانزیت دارن حالا شما ناوگان فرسوده راه اهن رابه رخ میکشین

۹۶/۶/۳۱ ۰۸:۰۹

به اسم پیمانکار میان بعدش ادعا پیدا می کنند میگن باید قراردادی بشیم

۹۶/۶/۳۱ ۰۷:۵۲

بنده بر اساس متن مصاحبه جواب ایشونو دادم و سخنگویی نکردم و هر کسی که متن رو کامل خونده باشه میتونه جوابشونو بده ولی گویا شما با خودتون هم درگیری و تنش دارید!

۹۶/۶/۳۱ ۰۲:۱۶

شما سخگوی فرمانداری هستید یا خبرنگاد

۹۶/۶/۳۱ ۰۰:۵۷

دوست عزیز و گرامی اصلا همچین نیست.هیچ نیرویی جز قبولین نیومده.
چن نفر هم که اومده برا پیمانکار اومدن روز مزدی کار کنن همین و بس.

۹۶/۶/۳۱ ۰۰:۲۸

طبق مصوبه وزارت راه شهرسازی که جناب اخوندی ابلاغ کردند کلیه مراکز فولاد و پتروشیمی باید در یک برنامه مدون متصل به ریل بشوند.

فولاد میانه هم فاصله اندکی با ریل دارد.

خود وزارت راه برای ایجاد امنیت جاده ها تصمیم دارد انتقال فولاد با جاده کاهش و سهم ریل افزایش بدهند.

شهرستان میانه هم از این امر مستثنی نیست.

لذا بخش حمل ونقل جاده ای شاید در این یکی دو سال اول رونق داشته باشند.


اما سیاستهای وزارت راه افزایش سهم بار و مسافر ریل هست.

اکثر کامیون های حامل فولاد بسیار سرعت کمی دارند این برای جاده کم عرض میانه باعث ازار هست.چون ظرفیت جاده محدود است.

ما باید از انتقال بارها بصورت ریل استقبال کنیم.
چون باعث ایجاد مراکز لجستیک حمل بار و تخلیه ریلی در میانه میشود خود همین چند ده نفرمشغول کار دایمی میکند.

۹۶/۶/۳۰ ۲۳:۴۹

راننده و حمل و نقل و تریلر نیاز به جاده دارن که توان کشش اون رو داشته باشه همین الآن جاده های میانه توان کشش این همه کامیون و نداره حالا اگه دو برابر بشه که دیگه هیچ باید یه فکری به جاده های میانه کنن

۹۶/۶/۳۰ ۲۳:۴۴

با سلام جا دارد از زحمات و تلاشهای شبانه روزی فرماندار محترم تشکر میکنم واقعاً برای میانه زحمات زیادی میکشن

۹۶/۶/۳۰ ۲۳:۳۹

برای ماهم دعاکنید,کارپیداکنیم.

۹۶/۶/۳۰ ۲۳:۳۰

مگه شرکت حمل و نقل بدون راننده معنی داره! چه فرمایش جالبی می فرمایید!!!

۹۶/۶/۳۰ ۲۳:۲۹

تو مصاحبه نوشتن فقط نیروهای تخصصی از جای دیگه اومدن. اگه این گفته همشهریمون درسته لطفا اگر دلیل دیگه ای داره لطفا ذکره بشه.

۹۶/۶/۳۰ ۲۳:۲۷

سلام. ممنونم از مصاحبه جامع شما و پاسخ های صریح فرماندار . ان شاءالله که این کارخونه مایه خیر برای شهرمون باشه

۹۶/۶/۳۰ ۱۹:۱۲

آقای فرماندار فرمودن میزان حمل و نقل دوبرابر خواهد شد آیا جاده های میانه ظرفیت دوبرابری را دارد پس لطفا یه فکری به جاده های میانه بکنید

۹۶/۶/۳۰ ۱۸:۲۹

الان تو دو ماه گذشته حداقل 50 نفر وارد احیا شدند که جزو قبولین نبودند اگه جا هست مارو چرا ورنمیدارن اگه نیست این جدیدا برا چی اومدن؟

۹۶/۶/۳۰ ۱۷:۵۱

سلام

اگر جزو اون دسته که ذکر شده هستید، بله تشریف ببرید.

۹۶/۶/۳۰ ۱۷:۳۵

سلام ما شنبه بریم فولاد؟

اخبار روز