کد خبر: ۱۲۹۲۹۱
۷۶۴ بازدید
۳۰ دیدگاه (۲۹ تایید شده)

ضرورت تاسیس بخش قافلانکوه با مرکزیت آچاچی

۱۴۰۲/۲/۲۷
۰۶:۳۹

 

بخش مرکزی شهرستان میانه با 2170 کیلومترمربع مساحت و   129600 نفر جمعیت از هفت دهستان و بیش از120روستای دارای سکنه تشکیل شده است. وسعت، جمعیت و تعداد روستاهای بخش مرکزی میانه به تنهایی از بسیاری از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی بیشتر است لذا مدیریت این منطقه توسط یک بخشداری مشکلات فراوانی داشته و برای مردم قانع کننده نمی باشد. در نتیجه تقسیم بخش مرکزی میانه به دو قسمت و تاسیس بخش جدیدی در این منطقه ضروری می باشد بنا بر این ذیلا بصورت اجمالی با دهستانهای بخش مرکزی میانه آشنا می شویم تا به درک بهتر موضوع کمک کند.
1_ دهستان قافلانکوه غربی:جمعیت 11019نفر. 
تعداد روستا:16  مرکز دهستان و جمعیت آن: آچاچی 3647 نفر

2_ دهستان شیخ در آباد: جمعیت1799 نفر.   تعداد روستا: 3.  مرکز دهستان و جمعیت آن:شیخ در آباد 1681 نفر

3_ دهستان گرمه جنوبی: جمعیت: 5394 نفر.  تعداد روستا:39   مرکز دهستان و جمعیت آن: گوندوغدو 1024 نفر

4_ کوله بوز شرقی: جمعیت: 4402نفر تعداد روستا:20 مرکز دهستان و جمعیت آن:کنگاور 254 نفر

5_ کوله بوز غربی: جمعیت 3553 نفر   تعداد روستا:17. مرکز دهستان و جمعیت آن:باشماق 533نفر

6_ قزل اؤزن: جمعیت 2617نفر.  تعداد روستا:12  مرکز دهستان و جمعیت آن:قویجاق 230نفر

7_ اوچ تپه شرقی:جمعیت:1843نفر. تعداد روستا:19  مرکز دهستان و جمعیت آن: پورسوقلو 210 نفر


همانگونه که ملاحظه می شود دهستان قافلانکوه غربی با 11019 نفر جمعیت پر جمعیت ترین دهستان و مرکز آن یعنی شهر آچاچی با 1190 خانوار و 3647 نفر جمعیت، پس از شهر میانه دومین منطقه پر جمعیت بخش مرکزی میانه محسوب می شود. بدون احتساب جمعیت 98973 نفری ساکن در شهر میانه، تعداد125 روستای دارای سکنه بخش مرکزی به اضافه شهر آچاچی مجموعا 30627 نفر جمعیت دارد که  در حدود دوازده درصد از جمعیت 30627 نفری روستاهای بخش مرکزی در شهر آچاچی ساکن هستند. با این اوصاف و با توجه به همجواری دهستانهای قافلانکوه غربی ، گرمه جنوبی و قزل اوزن و سکونت نزدیک به دوسوم جمعیت روستاهای بخش مرکزی در این سه دهستان و واقع شدن شهر آچاچی بر سر راه ترانزیتی میانه – زنجان که اهالی دهستانهای فوق برای دسترسی به بازار و مراکز تجاری مرکز شهرستان (میانه) و مناطق مرکزی کشور (زنجان_ کرج و تهران ) بالاجبار باید از وسط آچاچی عبور کنند، تشکیل بخش جدیدی با نام قافلانکوه متشکل از دهستانهای قافلانکوه غربی ، قزل اوزن و گرمه جنوبی ، با مرکزیت آچاچی بهترین گزینه می باشد.

مطالعه مطالب ذیل توسط مسولان و مردم می تواند چرایی انتخاب آچاچی را به عنوان مرکز بخش توجیه کند. 1- با وجود اینکه جمعیت بخشهای ترکمانچای و کندوان در گذشته تقریبا برابر بود ولی به لحاظ جمعیت زیاد مرکز بخش ترکمانچای (7443 نفر) در مقایسه با مرکز بخش کندوان(2031 نفر) توجه مسولان دولتی و غیر دولتی به ترکمانچای بیشتر از ترک می باشد بطوریکه برخی ادارات مثل دادگاه عمومی بخش و اداره ثبت اسناد و املاک در ترکمانچای دایر است ولی در ترک وجود ندارد .
 لذا در صورت تاسیس بخش جدید در منطقه  ما،اگر مرکز بخش یک روستای کوچک و دور افتاده باشد شاید تا ابد نتواند چنین امکاناتی را برای منطقه جذب کند.

2- به لحاظ واقع شدن آچاچی در شاهراه ارتباطی ایران – اروپا و نزدیکی به راه آهن تهران – تبریز ، همسایگی با شهر میانه، همجواری با رودخانه بزرگ قزل اوزن و پس از آبگیری سد شهریار(استور) واقع شدن در ساحل دریاچه سد، پتانسیل و ظرفیت سرمایه گذاری فراوانی در زمینه صنایع و غیره دارد.

بنا به مراتب فوق از مسولان و نمایندگان مردم میانه در مجلس تقاضا می شود ضمن فراهم نمودن مقدمات مساله فوق ، پیگیری های لازم را جهت تاسیس بخش قافلانکوه با مرکزیت آچاچی انجام دهند.

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۰۲/۲/۲۹ ۰۸:۵۵

ما همگی از عدم رشد میانه رنج می بریم و در پی انیم که این شهر را در نهایت پیشرفت و ابادانی ببینیم چرا که پروژه های در حال اجرا از جمله سد شهریار و راه آهن و اب گرمی چایی بسیار زمانبر هستند ولی در نهایت اثرات خود را در منطقه خواهند گذاشت. و یک نکته را نباید از نظر دور داشت و ان اینکه در اینده مهاجرت معکوس از استانها به میانه به دلیل سود دهی در بخش کشاورزی بر وسعت جمعیت میانه خواهد افزود که این امر نیازمند بستر سازی در توسعه جاده های شهری و بین شهری و امکانات اموزشی و فرهنگی و درمانی و تفریحی خواهد بود.

۰۲/۲/۲۸ ۱۹:۴۵

بسیار خوب و علمی بیان کردید و باید از این خوش فکری شما استفاده کرد الان در دنیا هر چقدر دایره مدیریت کوچکتر شود بهتر مدیریت می شود و تفویض اختیار و تفکیک انجام پذیرد مشکلات زودتر شناسایی شده و قابل پیگیری و حل خواهد بود.

۰۲/۲/۲۸ ۰۶:۲۱

همه اینهایی که گفتید امر محالی نیستند ولی از اموری هستند که بسیار کم اتفاق می افتند

در تقسیمات کشوری ایران  تعدادی وضعیت استثنایی وجود دارد که با اصرار و پافشاری اهالی محل و برخلاف ضوابط ، اتفاق افتاده است مثلا در حدود 30 سال قبل بخش خرمدره که از بخش های تابعه ابهر بود و 5  کیلومتر با ابهر فاصله داشت به شهرستان ارتقا یافت اگر به نقشه این دو شهرستان توجه کنیم شهرستان خرمدره مانند جزیره ای در وسط شهرستان ابهر واقع شده است یعنی اگر از شهر خرمدره به سمت شرق حرکت کنیم پس از 5 کیلومتر به مرکز شهرستان ابهر می رسیم و اگر به سمت غرب حرکت کنیم باز هم به روستاهای تابعه شهرستان ابهر می رسیم  اینگونه موارد استثناهایی هستند که به ندرت اتفاق می افتند

۰۲/۲/۲۷ ۲۳:۳۰

در زمان ایجاد یک بخش یا دهستان جدید در ترکیب روستاها تغییراتی ایجاد می شود و حتی از استان های مجاور هم به آن بخش یا دهستان اضافه می شود.
و مقایسه شما با وضعیت موجود نباید باشد.
در تقسیمات سیاسی موقعیت جغرافیایی از اولویت ترین ایتم ها می باشد.
شهر جدید پرند با هفتصد هزار جمعیت هنوز بخشداری ندارد

۰۲/۲/۲۷ ۲۳:۲۶

دانیشماسون. دمزلر دانیشماخ باشارمیر

۰۲/۲/۲۷ ۲۱:۲۸

هوراند و چاراویماق شرایطش را داشتند؟

۰۲/۲/۲۷ ۱۸:۲۷

کندوان و کاغذکنان اصلاشرایط لازم برای شهرستان شدن روندارند.

۰۲/۲/۲۷ ۱۷:۱۹

اینجور پاسخ ها یعنی عقده یعنی منفی بازی
یعنی چه به اردبیل و زنجان ملحق شوند
باید شهرستان مستقل شوند و آباد شوند
بلاشک شما هم از چمله بزرگ نگه داشتن میانه را دوست دارید چیزی که باعث پسرفت شهرستان شده است و خیانت به بخش های ترکمنچای و کندوان و کاغذکنان است.
چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید.

۰۲/۲/۲۷ ۱۷:۱۵

دقیقا درسته
متاسفانه ما مردم میانه خودباوری نداریم که هیچ خود انکاری هم داریم کسی که میخواد کاری مثبت انجام دهد او را تخریب می کنیم و مانعش میشیم نمنه اش همین وسعت بیخودی شهرستان است که بودجه لازم برای آبادانی را ندارد

۰۲/۲/۲۷ ۱۵:۴۳

استان آذربایجان شرقی در حال حاضر 70 شهر دارد که شهر آچاچی از نظر جمعیت در رتبه 46 قرار دارد یعنی در همین استان خودمان 24 شهر وجود دارد که کمتر از آچاچی جمعیت دارد متاسفانه همین خود کوچک پنداری های ما باعث شده که میانه و توابع آن از دیگر مناطق استان عقب بماند زمانی که بخشهای بناب ، ملکان، عجب شیر از مراغه منفک و خودشان شهرستان مستقلی شدند ما به اشتباه شهرستان شدن ترکمانچای را اشتباه تلقی کرده و به وسعت شهرستان میانه بالیدیم ولی محرومیت روستاها و دشواری مدیریت شهرستان وسیع میانه توسط یک فرمانداری باعث مهاجرت روستاییان به مناطق مرکزی کشور و در نتیجه خالی از سکنه شدن بیشتر روستاها شد در حالی که مجموع شهرستانهای مراغه و بناب و ملکان و عجب شیر و اخیرا لیلان شاید وسعت کمی داشته باشند ولی بواسطه همین تقسیم شدن و ارتقا واحدهای تقسیمات کشوری آن منطقه هر روز آباد تر و آبادتر می شوند

۰۲/۲/۲۷ ۱۵:۱۰

البته فقط دوری از مرکز شهرستان و محروم بودن یک روستا دلیل کافی برای مرکز بخش شدن نمی باشد جمعیت خود روستا یا شهر و مرکزیت و جمعیت حوزه نفوذ آن روستا یا شهر مهمترین دلیل می باشد  شما شیخ درآباد و تاوا را برای مرکز بخش شدن ارجح دانسته اید 

علیرغم اینکه شیخ در آباد یکی از روستاهای قدیمی میانه می باشد ولی جمعیت حوزه نفوذ آن بسیار کم می باشد همانگونه که در متن فوق ذکر کرده ام دهستان شیخ در آباد با سه روستای تابعه جمعا1799 نفر و دهستان کوله بوز شرقی که در حوزه نفوذ آن قرار دارد 4402  نفر جمعیت دارد حتی اگر دهستان کوله بوز غربی که در حوزه نفوذ شیخ در آباد قرار ندارد را به آن اضافه کنیم مجموعا 9000 نفر می شود که در حال حاضر امکان تاسیس بخش جدید با  این مقدار جمعیت وجود ندارد

روستای تاوا هم با وجود اینکه یکی از روستاهای بزرگ منطقه است ولی جمعیت حوزه نفوذ آن از شیخ در آباد هم کمتر است

۰۲/۲/۲۷ ۱۴:۴۵

بهترین راهکار اینه شهرستان میانه مثل گوشت قربانی تقسیم شود،ترکمنچای شهرستان، کاغذکنان به زنجان، کندوان به اردبیل الحاق یابند
دراین صورت خودمیانه مثل روستایی بزرگ بهتر می‌تواند به امور خود رسیدگی کند

۰۲/۲/۲۷ ۱۴:۲۹

با سلام‌ تاسیس بخش قافلانکوه به مرکزیت آچاچی پیشنهاد خوبی هست بخصوص ترافیک سنگین شهر میانه هم ، مشهود هست . که باعث‌ تمرکز زدائی می‌شود و شهر آچاچی کم‌ کم توسعه می یابد و به شهر میانه می پیوندد و بلند مرتبه سازی ندارد که ترافیک روان خواهد شد .
طبیعت زیبای آچاچی با ساحل قزل اوزن و دامنه کوه قافلانکوه بی نظیر هست که می‌تواند مرکز گردشگری شمال‌غرب کشور شود . و اهالی دهستانهای اطراف آچاچی با ترافیک سنگین شهر میانه مواجه نخواهند شد و کارهای ضروری خود را بدون مشگل بر طرف خواهند نمود .
و باعث‌ پیشرفت شهرستان میانه خواهد شد.
به امید موفقیت همشهریان عزیز میانه و آچاچی

۰۲/۲/۲۷ ۱۳:۴۴

در استان گیلان و مازندران این شهرها از قدیم تشکیل شده بودند و بعدا توسعه یافته‌اند.
آچاچی ظرفیت حتی شهر شدن نداشت همان موقع باید شهرک میشد.
آچاچی از یک طرف به کوههای قافلانکوه که همین امروز هم که حتی ۵۰سال نگذشته کوهها را میتراشند تا شهر را بزرگ کنند و درنهایت مجبور شده به سمت میانه حرکت کند. علاوه براینکه اچاچی از یک طرف به کوهها هست از طرف دیگر به رودخانه وصل است. من خیلی مواقع می‌اندیشم که اگر بخواهند کمربندی جاده رو تو آچاچی اجرا کنند از کدام قسمت باید اجرا کننی جایی پیدا نمیشود مگر اینکه به داخل رودخانه بروی.
در نهایت اچاچی بالاجبار به سمت میانه داره حرکت میکنه. به میانه و شهرکهای جدیدی که ایجاد میشه نگاه کنید به کدام سمت حرکت میکند؟؟؟ علاوه بر ان در شهر میانه ظرفیت اپارتمان‌سازی رو به اتمام است.
خیلی از شهرها با جمعیت کمتر از میانه وسیعتر از میانه هستند

۰۲/۲/۲۷ ۱۳:۱۷

بله آقا ۲۰ سال نماینده شد یه دونه تقسیمات کشوری در میانه انجام نداد و شهرستان را بسته نگه داشت

۰۲/۲/۲۷ ۱۲:۵۷

باسلام سپاس از پیشنهاد مهندس صادقیان عزیز وتشکر ویژه از مهندس نائبی عزیز بابت توضیحات کامل وجامع

۰۲/۲/۲۷ ۱۲:۳۱

هر مرکز بخشی در همان آغاز تاسیس شهر نیست نمایندگان و مسئولین برای شهر شدن آن باید مکاتبه و پیگیری کنند و شرط جمعیتی برای آن وجود ندارد. بخش مورد اشاره شده شما هم قدمت زیادی ندارد و مسلما در اینده از این امتیاز استفاده خواهند کرد

۰۲/۲/۲۷ ۱۲:۲۲

معمولا در تقسیم بندی ها دوری از مراکز شهرستان و بحث محرومیت زدایی و دسترسی اسان چندین روستا به یک نقطه متمرکز حهت تسهیل در امور اداری و ... لحاظ می شود.
آچاچی در دو سه کیلومتری میانه واقع شده است و خودش و روستاهای اطراف دسترسی آسان به خود شهر میانه دارند و همچنین به شهر هم ارتقاء یافته است و مرکز بخش بودن توفیق زیادی در تخصیص بودجه برای شهر آچاچی نخواهد داشت و فقط چند تا اداره ضعیف اضافه خواهد شد.
اما اگر یکی از روستاهای دوردست و بزرگ به بخش ارتقا یابد یک شهر دیگر هم طبق قانون به شهرهای میانه اضافه و شاهد توسعه در ان محدوده خواهیم بود به نظر من هم شیخ درآباد و تاوا موقعیت بهتری دارند

۰۲/۲/۲۷ ۱۱:۴۵

اولا که تا 50  سال  بعد هم شهر میانه تا آچاچی توسعه نمی یابد(در سالهای اخیر توسعه شهر میانه بیشتر بصورت عمودی و آپارتمان سازی و قسمتی هم در اطراف شهرک اندیشه بوده است)

دوما با استدلال شما در استانهای گیلان و مازندران که بیشتر شهرها چسبیده به هم هستند باید دهها شهر با هم ادغام و تشکیل شهر واحدی را بدهند

۰۲/۲/۲۷ ۱۱:۱۰

آچاچی در جوار میانه است و شهر میانه از جنوب رشد میکند به زودی این دوشهر به هم میچسبد بهتر است آچاچی شهرکی از میانه شود

۰۲/۲/۲۷ ۱۱:۰۶

سلام آقای نصیری

الآن صحبت از ایجاد بخش جدید است نه شهرستان جدید. اگر بخش جدید ایجاد شود بخشدار جدید زیر نظر فرماندار میانه کار خواهد کرد نه اینکه یک فرماندار جدید داشته باشد.

۰۲/۲/۲۷ ۱۰:۵۷

باسلام. بخش شادیان شهرستان چاراویماق. مرکز این بخش روستای اغجه ریش است. پس هر مرکز بخشی شهر نیست.
اچاچی هم بیشتر به خاطر مسائل دهن پرکنی شهر شد.
چه شهری است که شهرداری ش برای پرداخت عوارض خودرویی کارت خوان ندارد.و باید به بانک کشاورزی سمت مقابل جاده بروی!
چه شهری است ملت با فرغون از سر خیابون اب پر می کنند!

۰۲/۲/۲۷ ۱۰:۳۳

با جدا شدن ترکمانچای لزوم تاسیس بخش های جدید مشهودتر می شود و بین بخش های فعلی بخش مرکزی وسعت زیادی دارد که میتواند به بخش های کوچکتر تقسیم شود. در این بین غیر از آچاچی تاوا هم جمعیت خوبی دارد، امکانات و پاسگاه و غیره هم دارد، به دو شاهراه جاده میاندوآب و اتوبان هم دسترسی دارد، به نظر بخش کوله بوز از تلفیق دهستان های قزل اوزن و کوله بوز شرقی و غربی و حتی شادیان (چاراویماق) هم میتواند مفید باشد.

۰۲/۲/۲۷ ۱۰:۲۷

نخبگان میانه باید به فکر توسعه و رشد میانه باشن

۰۲/۲/۲۷ ۱۰:۲۷

فکر بسیار خوبیست

۰۲/۲/۲۷ ۱۰:۲۲

سپاس ازیشنهاد جناب آقای صادقیان و نظرات سازنده جناب مهندس نایبی بزرگوار
دقیقا به نکات بسیار ارزنده ای اشاره ای داشتید متاسفانه در طول تاریخ مسولان میانه و بالاخص نمایندگان علاقه بسیاری برای تغییرات تقسیمات کشوری در میانه نشان نداده اند و این مشکل امروز خودش را نشان می دهد شهرستان به این بزرگی که به تنهایی از استان البرز بزرگتر است در تامین بودجه وسعت خود مانده است حالا که هر دو نماینده به این امر رغبت نشان می دهند بهتر است میانه به ۴ شهرستان تقسیم شده و حداقل ۳ بخش جدید هم تشکیل شود که آپاچی هم یکی از آنهاست.
بی شک وجود ۴ فرماندار در منطقه بهتر از ۱ فرماندار است تا قدرت چانه زنی شان بیشتر شود.همه می دانند که منطقه مراغه شامل مراغه،بناب،عجب شیر،ملکان و لیلان جمعا به اندازه وسعت میانه نیستند ولی ۵ فرماندار دارند و منطقه ارسباران هم هکذا.
به امید میانه آباد با تفکر بزرگ افراد بزرگوار میانه ای در هر کجای ایران.
با تشکر سجاد نصیری

۰۲/۲/۲۷ ۰۹:۳۴

جناب مهندس نائبی از توضیحات تکمیلی بسیار جامع شما سپاسگزارم

۰۲/۲/۲۷ ۰۹:۲۷

چند نکته نیز بنده در مورد لزوم اجتناب ناپذیر تأسیس بخش آچاچی عرض بکنم:

1ـ آچاچی جزو بسیار معدود شهرهایی است که نه به خاطر مرکز بخش بودن، بلکه بخاطر پتانسیل جمعیتی خود به شهر تبدیل شد. روستاهایی ولو با جمعیت 500 نفری به حکم مرکز بخش بودن به "شهر" تبدیل شده اند، ولی آچاچی، خود، به خاطر جمعیت به شهر تبدیل شد. این پتانسیل را باید قدر دانست.

2ـ آچاچی ولو با امکانات اندک از قدیم نقطه رجوع روستاهای اطراف برای آموزش یا درمان یا خرید بوده است.

3ـ هیچ شهرستانی در استان دارای 4 بخش نیست اما وسعت زیاد میانه و به ویژه موقعیت حساس شهر آچاچی نیز باید در نظر گرفته شود. شهرستان شبستر با وسعت کمتر از نصف میانه دارای 3 بخش است، خداآفرین تنها با 32 هزار نفر جمعیت (به اندازه بخش مرکزی میانه) و با یک چهارم وسعت شهرستان میانه دارای 3 بخش است، آذرشهر با یک هفتم وسعت شهرستان میانه دارای 3 بخش است، لذا می توان انتظار داشت که شهرستان میانه دارای 5 و یا 6 بخش باشد.

4ـ آچاچی به عنوان سومین نقطه پرجمعیت شهرستان میانه (پس از شهر میانه و شهر ترکمنچای)، مستعدترین و محق ترین شهر برای مرکزیت چنین بخشی است.

5ـ شهر آچاچی به عنوان نخستین شهر آذربایجان شرقی در مسیر جاده بین المللی در طول تاریخ نقش مهمی داشته است. آثار باستانی مهمی مانند پل دختر و قلعه دختر و کاروانسرای شاه عباسی و ... در این منطقه قرار دارند. آچاچی در دوره مادها محل نزاع و قدرتنمایی مادها، پارسها و آشورها بوده است و تصاحب این نقطه به معنای تصاحب تمام آذربایجان بوده است و به معنای واقعی کلمه، دروازه آذربایجان بوده است چراکه میانه برخلاف شهرهای دیگر دارای دیوار و دروازه نبوده است و همین دیواره بلند قافلانتی به عنوان باروی میانه و آذربایجان بوده است.

6ـ عبور شاهراه های تاریخی از آچاچی مانند جاده ابریشم، جاده سیراف، جاده شوسه رضاشاهی، جاده ترانزیت، شبکه ریلی و نیز شاهرودهای قیزیل اوزن و شهرچایی(اصلاً واژه آچاچی یا آچا چای به خاطر محل تلاقی Y شکل رودهاست)، بر اهمیت این نقطه استراتژیک می افزاید.

از این رو امیدوارم نمایندگان شهرستان میانه روی این مهم تمرکز بیشتری داشته باشند. تبدیل این منطقه به یک بخش بسیار راحتتر از تبدیل ترکمنچای به شهرستان است.

 

۰۲/۲/۲۷ ۰۷:۴۶

به نظر من بهترین راه برای پیشرفت شهرستان میانه ، جدا شدن از استان آذربایجان شرقی و ملحق شدن به استان زنجان می باشد

اخبار روز