ایسنا: نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به اقدامات کمیسیون متبوع خود گفت که قرار است با تصویب قانون مهریه در این کمیسیون جوانان زیادی از زندان آزاد شوند.
حسن نوروزی در پنجمین نشست مجازی یکشنبههای سیاسی جامعه اسلامی مدیران درخصوص بررسی نقاط ضعف و قوت مجلس یازدهم ابتدا ضمن تسلیت به مناسبت شهادت محسن فخریزاده و گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی گفت: این دو بزرگوار افرادی بودند که در خط مقدم مبارزه با استکبار قرار داشتند و با شهادت خود ملت ایران و همه محرومان عالم را عزادار نمودند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی شالوده فکر و اندیشه امام راحل و بزرگان اوایل انقلاب از جمله رهبر معظم انقلاب است. حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مطالب زیادی درخصوص مجلس انقلابی مطرح فرمودند که میتوان به این سخن که مجلس عصاره فضائل ملت و در راس امور است، اشاره کرد.
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: در راس مدیریت و نظارت کشور ما فقیهی جامعالشرایط و مرجعی عالم، آگاه و عادل حضور دارد و سه قوه جدای از هم نیز به وظایف خود عمل میکنند. از آنجایی که مجلس در راس امور است باید به این مهم توجه کرد که دولت آنچه را که مجلس تصویب میکند، اجرا خواهد کرد. همچنین مجلس به وزرای دولت رای اعتماد میدهد و این مجلس میتواند در حوزه فعالیتهای نظارتی خود رئیسجمهور و وزرا را استیضاح و به آنها تذکر دهد و یا از آنها سوال کند.
نوروزی با تاکید بر اهمیت جایگاه ویژه مجلس در حوزه نظارت عنوان کرد: اگر مجلس وکیلالدوله باشد، دیگر مجلس نیست. نماینده باید با آگاهی و بیداری به قانونگذاری بپردازد و بر حسن اجرای آن نظارت کند. مجلس پایگاه مردمسالاری دینی است. تجلیگاه عزت ملی و مظهر تاثیرگذاری در قانونگذاری است. نمایندگان باید بدون توجه به هرگونه اختلاف و بدون هیچگونه مصامهای به وظیفه نظارتی خود بپردازند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تضعیف مجلس هم حرام شرعی و ممنوع است چراکه مجلس مظهر وحدت ملی است. در این باب در انتخابات مجلس وظیفه مهم ملت هم این است که انتخاب اصلح داشته باشند و مسئولین کارآمد انتخاب کنند. یعنی مسئول باید کارآمد، مومن و انقلابی باشد. اگر مومن نباشد لیاقت و کارآیی ندارد و اگر شجاعت نداشته باشد مرعوب میشود. شناسایی اصلح هنر مردم است.
در ادامه این نشست مجازی مجتبی رحماندوست، نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی از تجارب خود در مجلس نهم گفت و پیشنهاداتی را برای مجلس یازدهمیها مطرح کرد. وی در این خصوص گفت: هنگامی که در مجلس نهم بودم گاهی اوقات رسانههای مطرح میکردند فلان موضوع مهم در دستور کار مجلس قرار گرفت ولی پس از مدتی مردم از همان رسانهها میشنیدند که آن موضوع مهم رای نیاورد. دلیل این موضوع نیز این بود که افراد زیادی در مجلس در رایگیریها شرکت نمیکردند. برای مثال من پیشنهاد دادم در رایگیریها اگر ۱۰ درصد نمایندگان شرکت نکردند رایگیری لغو شود و نتیجه اعلام نشود.