به گزارش آخرین نیوز، «هديه رهبري به دولت يازدهم» عنوان سرمقاله روزنامه اطلاعات به قلم محمد متين است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
حجتالاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني، پس از انجام مراسم به يادماندني تنفيذ و برخورداري از تعابير نيک انديشانه رهبري در حکم رياست جمهوري خود، رسماً به عنوان هفتمين رئيس جمهوري اسلامي ايران براساس اصل يکصدو بيست و يکم قانون اساسي با حضور در صحن علني مجلس شوراي اسلامي با اداي سوگند رياست جمهوري به عنوان بالاترين مقام رسمي کشور پس از مقام معظم رهبري رياست قوه مجريه کشور را برعهده گرفته و تلاش خواهد کرد بار سنگين امانتي را که مردم عزيزمان در يکي از حساسترين مقاطع از حيات تاريخي اين سرزمين بر دوش او نهادهاند، با کوشش در جهت اعتلاي روز افزون و همه جانبه کشور عزيز اسلاميمان به خوبي امانتداري کند.
بر اين اساس و با توجه به شروع رسمي دوره يازدهم رياست جمهوري و فعاليت دولتي که اعتدالگرايي را به عنوان محور اصلي جهتگيري خود برگزيده است، به نظر ميرسد توجه به چند نکته اساسي حائز اهميت باشد.
اول: توجه دقيق به مضامين مترقي، عميق و متعالي سوگند رياست جمهوري:
رئيس دولت يازدهم به دليل سوابق مستمر و طولاني خود در امر قانونگذاري(20 سال حضور در مجلس شوراي اسلامي به عنوان نماينده) از يکسو و از ديگر سو تحصيلات و دانش حقوقي (دکتراي حقوق اساسي) بيترديد نگاه ويژه و جامع نگرانهاي به اصول قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران که مهمترين ميثاق ملي نظام است، خواهد داشت و همچنانکه خود نيز بارها تاکيد کرده است، تلاش خواهد داشت تمامي اصول قانون اساسي به ويژه فصل سوم آن را با تمامي توان صيانت و اجرائي کند.
در اين ميان، توجه به اين نکته ضروري است که رئيس جمهوري در مقابل قرآن کريم و پيشگاه ملت بزرگوار ايران سوگند ميخورد که پاسدار مذهب رسمي، نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي کشور باشد و همه استعداد و صلاحيت خويش را در راه ايفاي مسئوليتهايي که بر عهده گرفته است به کار گيرد و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلاي کشور، ترويج دين و اخلاق، پشتيباني از حق و گسترش عدالت سازد و از آزادي و حرمت اشخاص و حقوقي که قانون اساسي براي ملت شناخته است حمايت کند.
بنابراين، از آنجا که رئيس جمهوري مسئوليت اجراي قانون اساسي را بر عهده دارد و پايبندي رئيس جمهوري جديد به قانون اساسي و ساير قوانين موضوعه کشور مبتني بر باورهاي عميق او به اين اصل زيربنايي است. به گمانم همين امر فينفسه ميتواند در تمامي ارکان و عناصر کشور، روح قانونگرايي را که معالاسف دستخوش آسيبهايي شده است، دوباره احياء و ابتناء همه بخشها را به اصول قانون مداري تضمين کند. ترديد نکنيم که رمز ترقي، پيشرفت و توسعه همه جانبه کشور جز از مسير قانونمندي نخواهد گذشت.
دوم: توجه به نقش بيبديل رهبري در تحقق حماسه24 خرداد و حمايت از دولت يازدهم
در اين زمينه چند نکته اساسي حائز اهميت است. نخست؛ همچنانکه در يادداشت روز بعد از انتخابات تصريح شد، نقش هدايت هوشمندانه مقام معظم رهبري در اين دوره از انتخابات تا جايي بود که به يقين اگر تدابير معظم له نبود، هرگز حماسه سياسي ملت بزرگ ايران در روز 24 خرداد 92 رقم نميخورد. ايشان، ماهها پيش از برگزاري انتخابات اخير و با عنايت به شرايط ويژه و استثنايي اين دوره انتخابات و توجه گسترده جهانيان به چگونگي برگزاري اين رويداد بزرگ ملي و تاثير برجسته حضور مردم در مناسبات آتي بينالمللي کشورمان با راهبريهاي داهيانه و تبيين جهتگيريهاي هوشمندانه به مثابه پدري مهربان دلسوز، ملت ايران را به حضور حماسي در اين آزمون ملي فراخواندهاند و تا روز انتخابات هر جا مانع نوميدکنندهاي در مسير اراده ملي ايرانيان براي تحقق اين حماسه فراموش ناشدني ايجاد ميشد، با افشاندن بارقههاي اميد و اطمينان آفرين نقشي بيبديل و کارساز دراين مهم بر عهده داشتند.
درست از همين روست که منتخب مردم و رئيس دولت يازدهم بحق با تاکيد بر اين نقش خطير تاکيد ميکند که: «کلمات، جملات و رهنمودهاي مقام معظم رهبري، حتي کلام آخرشان در روز رايگيري که فرمودند راي مردم امانت و حقالناس است بسيار مهم بود و به حق اگر تدابير ايشان نبود معلوم نبود شاهد چنين روزي براي ملت ايران باشيم.»
همچنين به ياد داشته باشيم که رابطه دکتر حسن روحاني با مقام معظم رهبري فراتر از قواعد حکومتي و منبعث از خاستگاهي عميق و قلبي است؛ تا آنجا که وي از 24 سال پيش تاکنون نماينده ويژه ايشان در شوراي عالي امنيت ملي است و از 14 سال پيش تاکنون به طور متناوب عضو مجلس خبرگان رهبري بوده و بالغ بر 20 سال منتخب مقام رهبري در مجمع تشخيص مصلحت نظام است.
دکتر روحاني پس از اعلام رسمي نتايج انتخابات بلافاصله به ديدار مقام معظم رهبري شتافت و براساس آنچه که رئيس دفتر مقام معظم رهبري که در آن ملاقات حضور داشته، نقل کرده است، دکتر روحاني در آن ملاقات از مقام معظم رهبري سه درخواست داشته است. ايشان سه درخواست دکتر روحاني در آن ملاقات با رهبري را «هدايت، حمايت و دعاي رهبري» اعلام و تاکيد ميکند: دکتر روحاني از رهبري خواست تا با رهنمودها و راهنماييها هر جا که لازم دانستند، هدايت و حمايت خود را از دولت جديد دريغ نورزند و براي وي در پيمودن اين مسير خطير دعا نمايند».
از جانب ديگر ملاحظه نوع اظهارات و بيانات مقام معظم رهبري پس از برگزاري انتخابات به خوبي مويد ابراز اطمينان ايشان به درستي جهتگيري ملت در انتخابات اخير و گوياي حمايت اميد بخش معظم له از دولت جديد است. ايشان يک هفته پس از برگزاري انتخابات در پنجم تيرماه و در ديدار مسئولان قوه قضائيه با اشاره به شرايط عمومي کشور در دوره پس از انتخابات فرمودند: «در انتخابات امسال بحمدالله کام مردم شيرين شد، مردم شادي کردند.» «حالا هم بايد به آن کسي که منتخب مردم است، همه کمک کنند. دستگاههاي مختلف کمک کنند، اداره امور کشور، برادران و خواهران! کار سختي است، از دور ميشود نشست ايرادگيري کرد. ايراد گرفتن آسان است، نميگوئيم کسي ايراد نگيرد، انتقاد نکند، اعتراض نکند، چرا انتقاد کردن و اعتراض کردن سالم قطعا براي پيشرفت کار کشور مفيد است، اما اين را هم بايد توجه داشت که کار اجرائي سخت است. حالا بحمدالله مردم رئيس جمهور خودشان را انتخاب کردند. بايد همه به اين رئيس جمهور کمک کنند.»
مقام معظم رهبري همچنين در آخرين روز تيرماه و در ديدار مسئولان نظام با ايشان مقطع تازهاي که امروز روز نخست آن است را جزو مقاطع خوب و مبارک و از منتهاي بزرگ الهي دانسته و تاکيد کردند: «خوشبختانه کشور در يک مقطع خوبي قرار دارد، مقاطع تحويل مسئوليت دولتها، جزو مقاطع خوب کشور و تاريخ سياسي ما است. اين جابهجايي دولتها يکي از منت هاي بزرگ الهي است برما. از فرصتهاي بزرگي است که در اختيار ماست. نقش جديدي، ابتکارات جديدي، کارهاي جديدِي، سلائق و اذواق جديدي ميآيد ميدان.»
ايشان در همين ديدار به زيبائي فراهم آمدن دوره جديد کشور يعني شروع به کار دولت يازدهم را به مثابه يک عيد دانسته و افزودند. «امروز که دولت دارد دست به دست ميشود، مجموعه جديدي، گروه جديدي،عناصر جديدي، فکرهاي جديدي ابتکارهاي جديدي وارد ميدان ميشوند.اين فرصت بسيار مهمي است. فرصت خوبي است و براي کشور ما عيد است؛ يعني واقعا اين جابهجائي قدرتها مبارک است.»
مقام معظم رهبري در آخرين ديدار رسمي خود پيش از انجام مراسم تنفيذ در جمع دانشجويان کشور در آستانه شروع رسمي کار دولت يازدهم در تاريخ 6 مردادماه هم با صراحت و روشني هرچه بيشتر به اعلام حمايت از رئيس جمهوري و دولت يازدهم پرداخته و فرمودند: «من عقيدهام اين است که از دولتي که منتخب است و ان شاءالله رسما تشکيل و مشغول کار خواهند شد، بايد حمايت کرد. بايد کمک کرد، بايد همکاري کرد، دوستان گفتند که اگر اينجور باشد، ما حمايت ميکنيم، اگر اينجور باشد، انتقاد ميکنيم. البته من با انتقاد مخالفتي ندارم؛ منتها توجه شود که اولا انتقاد با عيبجوئي فرق ميکندٍ، ثانيا بايد فرصتي براي کار به وجود بيابد. بگذاريد يک مقداري وقت بگذرد و فرصتي و فضائي در اختيار اين دولت قرار گيرد، تحرکي پيدا کند، بعد اگر چنانچه انتقاد داشتيد، انتقاد را شروع کنيد، عجله نکنيد در شروع انتقاد. ايشان بار ديگر بر سنگيني پذيرش مسئوليت اجرايي کشور و ضرورت همراهي همه با دولت يازدهم تاکيد کردند و فرمودند: «ما معتقديم، اداره کشور در بخش قوهي مجريه، حقيقتاً کار دشواري است، بايد همه کمک کنند. هيچ کس هم از ضعف خالي نيست. من به خودم نگاه ميکنم، ضعفهاي فراواني را در خودم مشاهده ميکنم.»
سوم: ضرورت پرهيز از دامن زدن به توقعات و مطالبات
به نظر ميرسد آرام آرام برخي جريانهاي سياسي از همين حالا به گونهاي کاملاً آگاهانه در صدد دامن زدن احساسي به مطالبات مردم در لواي تصويرسازي چهرهاي آرماني از رئيس جمهوري جديد برآمدهاند تا آنجا که بعضي ساده انگارانه حل کامل معضلات معيشتي و رفع تمامي تحريمهاي ظالمانه عليه کشور را در نخستين هفتههاي شروع به کار دولت يازدهم به عنوان يک امر الزامي و بديهي تلقي کنند.
اين همان آسيب بزرگي است که رهبر معظم انقلاب هوشمندانه و بسيار بموقع در سخناني صريح همگان را از آن برحذر داشتند: ايشان بر ضرورت پرهيز از دامن زدن به توقعات ساده انگارانه از رئيس جمهوري منتخب و دولت يازدهم تاکيد و اضافه کردند: «اداره کشور واقعا کار سختي است و از آنجا که ايراد گرفتن و در حاشيه بودن آسان، اما کار اجرائي بسيار دشوار و سخت است به جاي برخورد شتابزده و دامن زدن به توقعات، همه به رئيس جمهور منتخب کمک کنيم.»
بنابراين وظيفه همه ما آن است که با درک درست شرايط موجود کشور و در عين باور به توانمنديهاي ويژهاي که انديشه و رويکرد نيک انديشانه شخص رئيس جمهوري منتخب و بيترديد دولت يازدهم خواهد داشت. از هرگونه اظهار نظر و انتظاري که به انباشت بيشتر مطالبات ملي از دولت منتخب ميانجامد، اجتناب و باسعه صدر و حوصله «دولت تدبير» را در برآوردن «نهال اميد» از دل توفانهاي ناهمراه ياري کنيم.
به هر تقدير به نظر ميرسد حمايت اميد آفرين و هدايت هوشمندانه، زيباترين و بهترين هديهاي است که دولت يازدهم از مقتدا و رهبر عزيز خود دريافت کرده است.اين پشتيباني دلگرمي بخش بر رئيس جمهوري جديد و دولتمردان تازه نفسي که سکان اجرائي کشور در اين مقطع خطير را بر عهده ميگيرند، گوارا باد!