کد خبر: ۳۰۰۷۷
۲۵۷۷ بازدید
۲۸ دیدگاه (۲۶ تایید شده)

دست بوسان امروز، خائنین فردا

۱۳۹۳/۸/۳۰
۰۰:۴۷

 

 

 

دست بوسان امروز، خائنین فردا

دست بوسی اظهار ارادت مزوّرانه و اعلام فرمانبرداری دروغین و مصلحت آلودی است در برابر قدرتی برتر و دست بوسان انسان هایی هستند که به جای برخورداری از ارزش هایی چون آبرومندی، عزت نفس و شرافت، در چرب زبانی، پیروی بی قید و شرط، سر بر آستان سایی ریاکارانه و مهم تر از همه پس گردنی خوری مصلحت آمیز تبحر دارند. دست بوسان با انگیزه کسب مال و شهرت و مقام زودگذر دنیا، در مقابل هر قدرت ریز و درشتی سر فرود می آورند و با شناخت از نقاط ضعف صاحبان موقت قدرت و برخورداری از توان حیله گری مثال زدنی، با مدح و ثنا و اظهار بندگی و فرمانبری محض، برای رسیدن به مراد آنی خود، به درگاه این و آن استغاثه می کنند. منشا قدرت که تنها و تنها حضور چنین افراد ریاکاری را بر می تابد، تصور می کند که بر قلب و روح و متعلقات امروز و فردای دست بوس تسلط کامل یافته و به ویژه اگر مسؤولیت مجموعه یا ولایتی را به وی واگذار کند، آن وادی را بدون خنجر و خون فتح کرده است. نتیجه این که، به خواسته های دست بوس پاسخ مثبت می دهد. با این امیدِ خیال پردازانه که برای بهره برداری های آینده شکار فربهی کرده است. غافل از آن که این اظهار بندگی دروغین است و دست بوس در صورت تغییر شرایط و انتقال قدرت به دیگری، به سرعت رویگردان و یا حتی معاند خواهد شد. در حقیقت، دست بوسان از فرصتی که از یک سو به واسطه دستمال بردار بودن مقام بالادست و از سوی دیگر امتناع شایستگان از دست بوسی ایجاد شده، نهایت استفاده را برده و با ترفندهایی چون اظهار اطاعت محض، ابزار جلوه دادن خویشتن، چاکر و مرید نمایی، انعطاف پذیری در قبال خواسته ها، مدیون نمایاندن دائمی خویش، به طور ماهرانه ای طرف مقابل را اغوا و برای تحقق خواسته خود راضی می کنند.

چرا خیانت، رویگردانی یا معاندت؟

1 نفس ضعیف دست بوس

رویگردانی، خیانت و پیوستن به جبهه و جناح مقابل، تبدیل ارادت به عداوت پس از خاتمه بهره مندی و رفع نیاز دست بوس، با نظری بر منش، عادات، شخصیت و ذات وی مورد انتظار و طبیعی است. در واقع، جای کلماتی چون وجدان، وفاداری و قدرشناسی در قاموس آنها خالی است، لذا هر نوع رفتار ناشی از ملاحظه کاری از آنان بعید نیست.

2 انتقال و تغییر در منشا قدرت

باد به هر سمت بوزد دست بوسان در همان سمت، موضع و سنگر می گیرند و تغییر موضع آنها ثانیه ای است. میز و مقام وفای هیچ سلطانی را ننموده، از این رو، با انتقال قدرت و یا حتی تضعیف آن، دست بوس دلیلی بر پاچه خواری مقامِ افتاده از تاج و تخت، نمی بیند. در حقیقت، تنفر پنهان شده دورنی از رقیب دیرین قدرت به ناگاه جلوه گر می شود و دست بوس(ان) و قدرت سابق در تقابل با هم قرار می گیرند. پایه فکری دست بوسان، سیاست اطاعت از هر قدرتی در زمان قدرتمندی است. بنابراین، انتقال قدرت از مقام قبلی به جدید، به تغییر موضع آنان منتهی و سبب چرخش رویکرد و ارادت مصنوعی آنها از آستان به آستانی دیگر شده و حتی به دشمنی با قدرت مخلوع منجر می شود. اصولاً دست بوسانِ حزب باد با حقیقت اشخاص کاری ندارند بلکه آنچه مهم است این است که چه کسی در کدام جایگاه حقوقی برتر و سودرسان تری نشسته است و بدین ترتیب اظهار بندگی و بردگی ها به سوی آن جایگاه گسیل خواهند نمود. مگسان به سمت آن چه برای شان قابل خوردن است جلب می شوند و این که این خوردنی، شیرینی و یا سرگین باشد برای شان اهمیتی ندارد.  

3 عدم تأمین و اعطای سهم دست بوس

گاه دست بوس و دست بوسه پذیر قبل از کسب قدرت در تعامل بوده و قول و قرارهای این دو بعد از کسب قدرت، به مرحله عمل نمی رسد. به ناگاه افسار به مقام رسیده از کف رها شده و عتاب از عمل به قول و قرارهای پیشین به دلایلی مختلف از جمله تمامیت خواهی، فریب دادن دست بوس و عدم اعتقاد و اعتماد به وی، باعث رویگردانی دست بوسان و گاه انتقال شان به جبهه مقابل می شود. دست بوسان برای توجیه دست بوسی شان برخورداری از شناخت عمیق تر را بهانه می کنند و حال آن که در موقعیت کنونی مشغول دست بوسی مقام دیگری اند.  

4 برداشته شدن چتر حمایت از دست بوس

این که تنها این مرید حیله گر است که مراد خود را اغوا می کند، توهمی بیش نیست.  در واقع، هر دو طرف در کار  معامله گرانه خود مهارت و اشراف دارند. مقام بالا مدام در انتظار سودمندی از دست بوس است و اگر او را در این کار – و تنها در این کار – ناتوان یابد، حمایت و حفاظت خود را به بهانه های خودساخته و گاه از پیش آماده برخواهد داشت و این ممکن است به بازپس گیری مسؤولیت یا متاع اعطا شده در قبال دست بوسی، منتهی شود. طبیعی است دست بوس پس از آن، ساز مخالفت می زند و بیرق تقابل و تضاد علم می کند. مریدان دروغین تا زمان حمایت مصدر قدرت، اظهار ارادت و حرف شنوی می کنند و پس از قطع آن و یا افول قدرت به یک باره چهره واقعی معارض خود را نمایان می کنند. این قبیل افراد حتی کار را به جایی می رسانند که مترصد فرصتی برای براندازی قدرت و قبضه و مصارده کردن ماهرانه آن به نفع خود می باشند و دائماً برای آن برنامه ریزی می کنند.

5 ظهور دست بوسان نوکیسه قهارتر

دست بوسان از درجات حلقه به گوشی و تعبد متفاوتی برخوردارند. لذا با کشف دست بوسی شیرده تر و گوشتی تر، دست بوس کم شیرده استخوانی در لیست خروجی و برنامه حذف قرار می گیرد و دست بوسان فرمانبردارتر و  سودرسان تر جایگزین آنها می شوند و این به معنی آغاز مقابله دست بوس با قدرت و جناح قبلی و احتمالاً پیوستن به جناح های مخالف خواهد بود.

در جامعه ای که اختاپوس ریا و چندرویی به سرعت و به شکلی خطرناک در جامعه رو به رشد و گسترش است و متاع بی خریدار، صافی و تک رنگی است، لایه های مدیریت آلوده به روابط شده و عمودی از مدیران زنجیروار وابسته به هم و صدافسوس وابسته به این و آن شکل می گیرد. در این گیر و دار، مدیران این چنینی، همه آدم ها و امکانات و فرصت ها را ابزاری برای ترقی خود و افراد را به شکل غلامان دست و پا بسته می بینند و هر کس ابراز ارادت بیشتری نمود و بیشتر از بقیه در تملق و چاپلوسی سرآمد بود، ارج و قرب بیشتری نزد او خواهد داشت. دست بوسانی تشنه قدرت و مقام خواه، از این فرصت ناب استفاده می کنند. آنها که به لحاظ ناشاسیتگی، در یک جامعه عادی خواب سپرده شدن مسولیت را هم به خود را نمی بینند، بهترین فرصت را برای خاموش کردن شهوت درونی شان می یابند و نهایت کوشش خود را در بوسیدن دست و دامان و لیسیدن تخت و آستان این و آن به خرج می دهند و شوربختانه در این اوضاع نابسامان از آبی گل آلود ماهی مراد صید و شادمان از رسیدن به مقام به تمام صاحبان فکر و اندیشه دهن کجی می کنند.

و امام علی (ع) فرمود:

ریا کار سه نشانه دارد:

  1. مردم را که میبیند با نشاط (و کوشا) می شود.
  2. تنها که شد، سست و تنبل می شود.
  3. دوست دارد در تمام کارهایش او را ستایش کنند.

به امید صلاح و اصلاح

 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۹/۹/۲۴ ۲۲:۲۳

چه متن زیبا و مفیدی

۹۳/۹/۲ ۱۱:۲۹
سلام دکتر جمشیدی عزیز! نوشته ی شما واقعیت دردناک جامعه ی امروز ماست.پدیده ی زشت دست بوسی زاییده ی فرصت طلبی هر دو طرف است.دست بوس ها که تکلیفشان روشن است. چرابرخی صاحب منصبان اجازه ی چنین کاری میدهند؟ ایا جز این است که ایشان نیز به حمایت متقابل دست بوس ها نیاز دارند؟ چرا روی حمایت توده ی مردم حساب نمی کنند؟ ایا کار کردن برای مردم معمولی و جلب حمایت انها سخت تر از از انجام خرده فرمایشات دست بوس های فصلی است؟این پارا دوکس اشکار(نیاز به حمایت اکثریت اما رفتن به سوی اقلیت) در رفتار برخی صاحب منصبان نشان دهنده ی چیست؟دست بوس ها چه دارند که جلب رضایت ایشان مهمتر از رضایت اکثریت است؟
۹۳/۹/۱ ۱۲:۰۹
به عنوان نمونه می توان به افرادی اشاره کرد که دیروز زیر بیرق نماینده x جمع شده بودند و امروز که جهت وزش باد عوض شده در اردوی نماینده Y (با خط مشی مقابل نماینده x) گرد هم آمده اند و بنا به مصلحت شان به ستاد و آرمان های قبلی شان پشت کرده اند.
۹۳/۹/۱ ۰۸:۴۹
با سلام وتشکر ازمطلب زیبا وپر محتوای حضرتعالی . جناب آقای دکتر ، چاک جهل و حمق نپذیرد رفو ....، بنظر بنده راه چاره فقط رسوا کردن اینگونه افراد است ، آنهم نه در شهر ومحله بلکه در کل جامعه .....
۹۳/۸/۳۰ ۲۰:۵۰
متاسفانه برخی اهل قلم نیز امروزه به دنبال منافع شخصی خود هستند البته حتی بعدازرسیدن به اهدافشان بخاطر حرص وطمع وافرشان قادر به حفظ ان موقعیتشان نیز نیستند ونان به نرخ روز خور هستند-وای به روزی که نمک بگندد
۹۳/۸/۳۰ ۲۰:۲۵
این دغل دوستان که میبینی مگسانند دورشیرینی
۹۳/۸/۳۰ ۱۶:۵۱
ضمن تشكر از همه دوستان و احترام به عقايد همه آنها، متاسفانه پديده هايي در جامعه به ويژه شهري ما رايج شده كه من هر جايي جستجو مي كنم اثر نشان و مطلبي از آنها نمي يابم. واقعيت اين است كه كشيدن اين مفاهيم در قالب كلمات هم براي بنده دشوار است. گاه مجبور مي شوم واژه عاي جديدي براي برخي مفاهيم نوظهور ابداع كنم. اميدوارم در آينده بتوانم برخي ديگر از اين پديده هاي شوم را به تحرير بكشم. فعلا نوشتن تنها كاري است كه از دست بنده برمي آيد و الا عملا براي رفع اين معضلات كاري نمي توان كرد. كاملا نااميد كننده است. هيچ گوشي هم شنوا نيست.
۹۳/۸/۳۰ ۱۶:۰۱
من همیشه سعی کرده ام به مسائل پیرامونی مثبت نگاه کنم. ولی متاسفانه چندیست باتوجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی وسیاسی و... جامعه به این نتیجه رسیدم که یا باید به انزوا رفت....یا باید رفت...
۹۳/۸/۳۰ ۱۳:۲۶
قال اباعبدالله الحسین (ع) "الناس عَبیدُ الدّنیا وَ الدّینُ لَعِقٌ علی اَلسِنَتِهِم، یَحوطونهُ ما دَرَّت به مَعیشَتِهِم و اذا مُحِّصوا بِالبَلاء قَلَّ الدَّیانون" "مردم بندگان دنیایند و دین بازیچه ی بر سر زبان هایشان است برای معاششان و چون به سختی ها امتحان شوند، چه اندکند دینداران"
۹۳/۸/۳۰ ۱۳:۰۸
سلام دوست بزرگوار ای کاش زمانی فرارسد که برخی از نخبگان وافراد شایسته و ریش سفیدان تاثیر گذار به خود آمده بیدار شوند و با عقلانیت و صداقت منافع شخصی را کنار گذاشته و رضای الهی را در نظر گرفته و سراغ چهره های کذاب و ساده لوح نرفته و فریب وعده های آنان را نخورند!متاسفانه این روزها شاهد حرکات ناجوانمردانه برخیها هستیم که برای کسب ریاست و منافع شخصی خود و باندشان دست به هر کاری میزنند؟بجای اینکه وقت و انرژی خور را صرف خدمت به مردم و رفع مشکلات فعلی بکنند متاسفانه با همکاری تعدادی از افراد بی عقیده و انحصارگر و برخی از هنرنماهاو قلم بدستان روبه صفت و معلوم الحال که سوابق و خیانتهای آنان بر همگان طی سالهای گذشته آشکار شده است بدنبال امورات بسیار جزئی و کم ارزش میروند؟ امید است به حول قوه الهی اینبارهم امت غیور و شهیدپرور همانطوریکه دورهای قبل ثابت کرده اند؟ جواب محکم و دندان شکنی به اینان بدهندانشاا... یا لثارات الحسین
۹۳/۸/۳۰ ۱۲:۵۹
جناب دکتر از یه مسئله غافل شدید: بررسی شخصیت افرادی که دست بوس پرور هستند.کسانی که برای بقای خود به افراد دست بوس نیاز دارند و متاسفانه در سالهای اخیر بیشتر شاهد تولد این افراد هستیم.
۹۳/۸/۳۰ ۰۹:۱۶
سلام اقای دکتر مطلبتون رو خوندم. حین خوندن برای تک تک بندهاش مصداقهایی از ذهنم میگذشت. اما یه نمونه ی نو ظهور تو این شهر داریم که دست بوس پذیر قهاریست. ترفندش خاص بود و منحصر به فرد. از ابتدای کار، تو تمام ادارات رئوس هرم مدیریتی رو لرزوند و فرو پاشید ولی برخلاف نمونه های قبلی سراغ جایگزین جدید نرفت. از همین روسای سابق یه دست بوس ...... ساخت. یعنی با برگردوندن دوباره اونا، در کمال ناباوریشون، این افراد رو به شدت مدیون خودش کرد. شما فکر میکنید با این همه دین(به کسر "د") باز هم این دست بوسها فکر خیانت به سرشون بزنه؟ دست بوس پذیر که خیلی به ترفندش مینازه و بعید میدونه با این همه دین اینا بهش خیانت کنن. .........: نمی دونم چرا ولی کوچیک که بودم وقتی میخواستیم شدت زیاد یه موردی رو نشون بدیم، میگفتیم ......ئیه. مثلا به کسی که هم فامیل مادرش ....بود و هم فامیل پدرش، میگفتیم این ....یه. راستی اگر دستتون به این دست بوس پذیر میرسه بهش بگید که ترفندش نمونه قبلی نداشته و میتونه بیاد از طریق معاون پژوهش دانشگاه به اسم خودش ثبت کنه.
۹۳/۸/۳۰ ۰۸:۲۷
ضمن سپاس صمیمانه از جنابعالی و کلیه دوستان متعهد که با شهامت و صداقت مطالب بجا و پر محتوایی درج میکنید! در این دیار بی صاحب افرادهزارچهره که شباهت بسیاری به اهالی کوفه دارندوجود دارد! تملق و چاپلوسی و نان به نرخ روز خوری و منفعت طلبی شخصی و دنیوی باعث شده که چشمان خود را بر روی حقایق بسته ومنافع خود و باندشان را بر منافع امت شهید پرور ترجیح بدهند؟! متاسفانه تعدادی قلم بدست مزدور وخائن به قلم و هنر که حرمت قلم را شکسته و به چندر غازی آن را فروخته وجهت رسیدن به پست و مقام غلام حلقه به گوش صاحبان زر و تزویر و ریا شده اند؟(( مداد العلما افضل من دما شهدا)) یا حق موفق باشید

اخبار روز