خبر اول - راهکار هاشمی برای برون رفت از بحران طلا و ارز:
حسین هاشمی در گفتگو با «نسیم» افزود: هدایت منابع به سمت تولید از جمله اقداماتی است که میتواند موجب تعادل بخشیدن در این بازار شود.
وی خاطر نشان کرد: اقدامات کارشناسی نشده توسط بانک مرکزی موجب ضربه زدن به اقتصاد و نظام بانکی کشور میشود.
وی خاطر نشان کرد: برخورد با دلالان ارز به شیوه فعلی و اعمال سختگیری در این بازار توسط بانک مرکزی به طور حتم نمیتواند دستاوردهای مثبتی به همراه داشته باشد. رقابتی شدن نرخ ارز موجب میشود تا ارز قیمت واقعی خود را یافته وشرایط مناسب اقتصادی در کشور ایجاد کند.
خبر دوم - رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: تا زماني كه تورم واقعي جامعه از سوي برنامهريزان و مديران سياسي كشور پذيرفته نشود، مصوباتي از جنس مصوبات شوراي پول و اعتبار تاثير چنداني بر اقتصاد نخواهد گذاشت.
سيدحسين هاشمي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: بايد تورم واقعي جامعه از سوي مديران سياسي و برنامهريزان اقتصادي پذيرفته شده و برنامهها و تصميمات اقتصادي مبتني بر حقايق تورمي و اقتصادي اتخاذ شود. در اين صورت ميتوان نسبت به بهبود شرايط اقتصادي كشور اميدوار بود.
نماينده مردم ميانه متذكر شد: تورم اعلام شده از سوي بانك مركزي با سبد كالايي كه مدنظر اين بانك است دور از حقايق موجود در جامعه است. به عبارت ديگر بين تورم واقعي جامعه و تورم اعلام شده از سوي بانك مركزي فاصله معناداري وجود دارد و تا اين حقيقت خود را در برنامهريزيهاي اقتصادي نشان ندهد نميتوان به بهبود شرايط اقتصادي و مساعد شدن فضاي كسب و كار اميدوار شد.
هاشمي بخشها و تصميمات مختلف اقتصاد خرد و كلان را حلقههاي به هم متصلي دانست كه در صورت مختل شدن يكي، ساير حلقههاي زنجير اقتصادي ايران نيز از اختلالات بينصيب نخواهند ماند.
وي افزود: قانون سياستهاي اجرايي اصل 44 قانون اساسي، قانون هدفمند سازي يارانهها، بهبود فضاي كسب و كار و ساير قوانين و مقررات اقتصادي كشور اگر در يك هارموني مناسب قرار گيرند به نتايج خوبي خواهيم رسيد، ولي نگاه بخشي و حوزهاي به اقتصاد به هيچ وجه اقتصاد آشفته و نابسامان فعلي كشور را سامان نخواهد داد.
خبر سوم - اولین گردهمایی انتخاباتی جبهه مردمسالاری که شب گذشته با شعار "اصلاحات مردمی؛ لازمه حکومت مردمی" در یک تالار پذیرایی در غرب تهران برگزار شد با حاشیههایی همراه بود:
به گزارش خبرنگار مهر، حاشیههای اولین گردهمایی جبهه مردمسالاری در پی میآید:
* در حالی که در تالار محل برگزاری مراسم جبهه مردمسالاری، پلاکارد خیرمقدم به روسا و اعضای شورای مرکزی احزاب این جبهه نصب شده بود اما مجریان گردهمایی در برابر خواسته خبرنگاران برای اعلام اسامی احزاب و دبیران کل آن امتناع میورزیدند.
* این گردهمایی یک ساعت دیرتر از زمانی که در دعوت نامه رسانهها درج شده بود آغاز شد. خبرنگار مهر در این فرصت در صدد کسب اطلاع از آرایش احزاب سیاسی حاضر در گردهمایی برآمد که این حرکت مورد اعتراض برخی از حضار قرار گرفت به طوری که خبرنگار مهر را متهم به "تفتیش عقاید" کردند. این در حالی است که خبرنگار مهر صرفاً میخواست درباره نام احزاب عضو این جبهه و میزان نیروهایی که از هر کدام از این احزاب در این گردهمایی حضور دارند کسب خبر کند.
* بخش قابل توجهی از حاضران در این گردهمایی مربوط به حزب مردمسالاری، کانون ولیعصر (عج)، جمعیت اقتدار ملت ایران و حزب آزادی می شدند.
* محمد زارع فومنی، رئیس ائتلاف اصلاح طلبان جوان از جمله چهره هایی بود که در این گردهمایی حضور داشت. برخی از اعضای جبهه مردمسالاری اعتراض خود نسبت به حضور فومنی در گردهمایی این جبهه را به کواکبیان ابراز کردند. کواکبیان نیز ضمن اینکه معترضین را به آرامش دعوت کرد، عنوان کرد که فومنی ناخوانده به این گردهمایی آمده است.
* حجت الاسلام عسکرپور نماینده مجلس هفتم و عضو شورای مرکزی حزب تمدن اسلامی یکی از سخنرانان این گردهمایی بود که "اصولگرایی اصلاح طلبانه" را به عنوان راه درست دانست. وی در بخش دیگری از سخنانش با طرح بحث هایی تاریخی درباره حزب جمهوری اسلامی، "بهزاد نبوی" از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را عامل پی ریزی اختلاف در حزب جمهوری اسلامی دانست.
* مجید محتشمی، سخنگوی جبهه مردمسالاری این جبهه را بخشی از بدنه اصلاح طلبی و جدا از مواضع سیدمحمد خاتمی دانست. وی شرکت در انتخابات را یک "پروتست" یا "اعتراض به وضع موجود" دانست. این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه هیئت های اجرایی انتخابات نقش هیئت های اجرایی دولت را بازی می کنند، سعی داشت سوگیری به نفع دولت را به هیئت های اجرایی انتخابات مجلس نهم نسبت دهد. محتشمی که عضو حزب آزادی است، اظهار کرد که آزادی یعنی "آزادی از استبداد داخلی".
* رضا جلالی، رئیس ستاد انتخابات جبهه مردمسالاری نیز در سخنانی اعلام موجودیت این جبهه را احیای جریان سوم سیاسی در کشور دانست. وی در حمایت از علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس هشتم که داوطلب نمایندگی مجلس نهم نیز شده اما صلاحیت وی از سوی هیئت های اجرایی مورد تایید قرار نگرفته است، گفت: ما چشم انتظاریم اگر علی مطهری ها به جرم عدم التزام به اسلام و قانون اساسی رد صلاحیت شدند باید مهر باطل بر مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران زد". جلالی در پایان بیان این جملات به حاضران گفت: "این جمله من نیاز به تکبیر دارد!".
* سید حسین هاشمی رئیس کمیسیون صنایع مجلس و علی مطهری نماینده مردم تهران مهمانان ویژه این گردهمایی بودند. سیدحسین هاشمی که نماینده مردم میانه در مجلس هشتم است به گفته کواکبیان در انتخابات مجلس نهم از تهران به صحنه رقابت های انتخاباتی ورود پیدا می کند.
* مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان و دبیرکل حزب مردمسالاری که اکنون رئیس جبهه مردمسالاری نیز شده است به عنوان آخرین سخنران این گردهمایی عنوان کرد "یا باید از طریق قواعد نظام پیش برویم یا به مبارزه مسلحانه و براندازی روی آوریم؛ غیر از این دو راه، راه سومی نمی شناسم". کواکبیان با بیان این اظهارنظر شاید می خواست من غیر مستقیم عنوان کند که معتقد است اصلاح طلبانی که به میدان نیامده اند دست به براندازی زده اند.