رییس شوراهای حل اختلاف كشور گفت: طبق گزارش سازمان بازرسی كل كشور،74 درصد مردم وجود شوراهای حل اختلاف را ضروری و از عملكرد آن راضی هستند.
حجت الاسلام ' علی احمدی میانجی ' عصرروزشنبه در جلسه بررسی استاندارد سازی تعداد قضات و اجرای احكام شوراهای حل اختلاف افزود: نظر به اینكه اكثر مراجعین به شوراها از عملكرد آنها راضی هستند، در پی ارتقا سطح علمی و كیفی شوراهای حل اختلاف هستیم.
وی اظهاركرد: برای بهبود وضعیت شوراهای حل اختلاف در اول هر سال جلساتی را در استانها تشكیل می دهیم و نقاط ضعف و قوت هر استان تبیین می شود.
احمدی میانجی تعداد شعب حل اختلاف كشور را 9 هزار شعبه ذكر كرد و گفت: از این تعداد پنج هزار شعبه شهری و چهار هزار شعبه روستایی هستند.
وی شعب موجود در استان آذربایجان شرقی را 383 شعبه و قضات شاغل در آنها را 163 قاضی اعلام كرد و افزود: از این تعداد 207 شعبه شهری و 176 شعبه روستایی هستند.
رییس شوراهای حل اختلاف كشور، سطح سواد كاركنان و قضات حل اختلاف را بسیار خوب توصیف و خاطر نشان كرد: قضات شوراهای حل اختلاف دارای مدرك لیسانس قضایی و بالاتر بوده و دارای صلاحیت قضاوت می باشند.
وی تعداد كاركنان شاغل در شوراهای حل اختلاف را 150 هزار نفر اعلام كرد و گفت: همه كاركنان شوراها بعد از آموزش های لازم وارد این كار می شوند كه از این تعداد 24 هزار نفر دارای مدرك لیسانس و چهار هزار نفر نیز فوق لیسانس هستند.
احمدی میانجی نقش شوراها در تسهیل و تسریع صدور حكم و كوتاه شدن دادرسی بسیار چشمگیر دانست و گفت: در سال 89 تعداد چهار میلیون و 200 هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف رسیدگی و از این تعداد 180 هزار مورد اعتراض به رای صادره و 25 هزار پرونده نقض رای داشتیم.
وی با اشاره به اینكه كاركنان شوراهای حل اختلاف افتخاری هستند و پولی از این بابت دریافت نمی كنند، گفت: حداقل كاری كه برای این اعضا می توانیم بكنیم این است كه كاركنان را تحت پوشش بیمه درمان و بازنشستگی بكنیم كه در این زمینه طرحی را به مجلس ارایه كردیم كه خوشبختانه این طرح در كمیسیون اجتماعی مجلس آماده و بررسی شده كه امیدواریم هرچه سریع تر به تصویب مجلس رسیده و بودجه و مجوز لازم را در اختیار شوراها قرار دهند.