کد خبر: ۸۸۶۹۴
۱۳۶۰ بازدید
۲ دیدگاه (۲ تایید شده)

میانه رویشگاه قارچ زیرزمینی دنبالان

۱۳۹۸/۲/۲۱
۱۸:۵۵

به گزارش ایرنا، دنبالان یا ترافل قارچی است زیرزمینی با خاصیت دارویی و خوراکی که از نظرتغذیه‎ای دارای بیش از 15 نوع پروتئین و ویتامین است. در قارچ دنبلان هیچ نوع دستکاری ژنتیکیت توسط انسان انجام نشده و کود شیمیایی درآن نیزبه هیچوجه بکارگرفته نشده که این امردر سایه مدفون شدن آن در زیرخاک به فاصله تقریبا 30 سانتی متر از روی خاک است.
این قارچ درگونه های مختلف به رنگهای قرمزتیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه است و در اندازه های کوچک و بزرگ شبیه فندق و سیب زمینی است.
دنبلان به طور معمول دسته دسته درعمق 30 سانتیمتری درخاک و نزدیک به ریشه گیاهانی به نام گل آفتابروی یا چتنه و یا هم زیست با درختان جنگلی فندق و بلوط بوده و نمی توان در مزرعه ها شاهد رویش این قارچ بود، ولی به حالت طبیعی در بسیاری از زمینهای معتدل و نیمه خشک دنیا از جمله استان آذربایجان شرقی و شهرستان میانه می روید.
دو نوع سیاه و سفید این قارچ گران قیمت ترین قارچ های دنبلان زیرزمینی است. 
بیشترین میزان مصرف قارچ دنبلان در رستوران ها،صنایع غذایی، تهیه انواع سس ها، روغن های معطر و داروسازی است. 
دنبالان کوهی از شاخه قارچ های کیسه ای و زیرشاخه قارچ های فنجانی در راسته و ازخانواده دنبلانان می باشد که با مساعد شدن هوا و به دلیل بارشهای بهاره جمع آوری،خرید و فروش ومصرف این قارچ ها رونق می یابد.
تحقیقات دارویی و پزشکی و تجربیات مردم از قدیم نشانگر این است که دنبالان غذای نیرو بخش و مقوی بوده و تغذیه آن بویژه در فصل بهار انسان را از انواع بیماری ها دور نگه می دارد و در کاهش قند خون مبتلایان به دیابت نیز نقش مهمی ایفا می کند.
دنبالان در درمانب بیماری های چشمی، جوان سازی، درمان بیماری های کبد، درمان سرما خوردگی، درمان یبوست و نفخ معده و غیره مفید بوده و در تهیه روغن های معطر و داروهای درمانی از آن استفاده می کنند.
دنبالان ارزش غذایی بالایی داشته و می توان در تهیه املت، سوپ و انواع خورشتها از آن استفاده کرد و یا حتی سرخ کرده مصرف کرد.
اما برداشت بی رویه دنبالان آثار تخریبی زیادی بر خاک دارد که قوانینی برای آن وضع شده و در کشور ما نیز در حال تکمیل شدن است تا شاهد تخریب بالای خاک نباشیم. 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۸/۲/۲۲ ۱۳:۱۲

تازه اولشه؛ از گرسنگی دنبلان و آهو که سهله، همدیگه رو هم شکار خواهیم کرد.

۹۸/۲/۲۲ ۰۸:۱۳

متاسفانه برداشت بی رویه و فراتر از ظرفیت موجب تخریب گیاهان در مراتع طبیعی میباشد که با ادامه این روند خسارت جبران ناپذیری به محیط زیست وارد میشود .بنده خودم بارها ازداحام جمعیت و حفاریهای بی هدف در منطقه حفاظت شده کاغذکنانو دیدم که علاوه بر تخریب شدید خاک و گیاهان منطقه ازدحام و حضور افراد در زیستگاه آهوان باعث ورود شوک و استرس به آهوان در فصل بارداری و زادو ولدشان گردیده است وبعضا شاهد تعقیب این حیوانات توسط افراد با موتور صرفا جهت تفریح بودم..............قطعا با ادامه روند کنونی کنترل وحفاظت محیط زیست توسط ماموران سخت شده و تخریب جبران ناپذیری به اکوسیستم مناطق وارد خواهد شد

اخبار روز