کد خبر: ۱۳۵۶۷۷
۱۰۷۲ بازدید
۲۷ دیدگاه (۲۲ تایید شده)

به بهانه سالگرد درگذشت پزشک محبوب میانه / خاطراتی درباره دکتر منصوری

۱۴۰۲/۱۱/۱۸
۱۸:۲۰

دکتر شکور منصوری در چنین روزی در 18 بهمن سال گذشته در سن 88 سالگی درگذشت.

پزشک محبوب میانه که از به یاد ماندنی ترین و محبوب ترین پزشکان صد سال اخیر در بین مردم میانه بود، در سال 1314 متولد شد و نزدیک به 70 سال پیش برای تحصیل در رشته پزشکی وارد دانشگاه تبریز شد و پس از فارغ التحصیلی از این دانشگاه، به مدت 60 سال به طبابت پرداخت.

همین جمله از ایشان که "رابطه مالی بین طبیب و بیمار، جایگاه او را تهدید می کند"، نشان می دهد که وی نگاه با کرامت و عاطفی به بیمار داشته است.

یا وقتی می گوید: "وقتی بیمار مستمندی به مطبم می آمد احساس می کردم خداوند او را پیش من فرستاده تا شکرانه او را بابت امکان تحصیل در طب بجا آورم".

دکتر منصوری رئیس اسبق بهداری میانه نقش مهمی در راه اندازی بیمارستان اِتکو در میانه داشت.

خاطرات همشهریان درباره این بزرگمرد زیاد است اما به چند مورد اشاره می شود و امیدواریم همشهریان عزیزی که خود یا اطرافیانشان از آن مرحوم خاطره دارند نقل کنند:

1ـ بیمار مستمندی نیمه شب و در چله زمستان به خانه وی مراجعه می کند و در غیاب زنگ و آیفون، با سنگ به درب منزل آن مرحوم می کوبد. دکتر با عجله خود را به دم در می رساند و بیمار می گوید: "دوکتور! باشیوا دولانیم، خانیمیم الدن گئدیر، دادیمه چات". دکتر منصوری می گوید: "سن گئت بیر بایدا سو قیزدیر من گلیم". دکتر بر بالین بیمار رفته و به هر طریقی او را تسکین می دهند. هنگام برگشتن، صاحبخانه خروسی را در دست گرفته و می گوید: "دوکتور! من یانینجا گلیم کی هم ایت ـ قورد دان قورویوم هم بو خوروزو حَیَطیزه سالیم". دکتر که وضع او را می دانست، یک ده تومانی از جیب خود درآورده و می گوید: "خوروز ایسته مز، بونو آل و صاباح خانیمیوا ساری یاغ آل یئدیرت، منی ده ایسته مز قورویاسان، خانیمیوین یانیندا قال". و دکتر با چوبدستی که دستش بود و برای در امان ماندن از سگ و گرگ زمستانی و برای عصای لیز نخوردن با خود آورده بود به خانه برگشت.

2ـ همشهریان زیادی نقل می کنند که ما نه تنها پول ویزیت پرداخت نمی کردیم بلکه دکتر بما می گفت: "بو نسخه نی آپار فلان داواخانایا داوالاریوی آل، منینن حساب کیتابی وار".

3ـ یک همشهری می گوید: شب بود و در آن زمان در بیمارستان، پزشک نبود. اصلاً در کل شهر تعداد پزشکها بسیار کم بود. پسرم بسیار به درد افتاد و نگران شدیم که آپاندیس است یا درد کلیه یا چه؟ کشان کشان و پیاده گاهی کول کردم گاهی مجبورم کردم راه برود تا اینکه به در منزل دکتر رسیدم. ساعت نزدیک به خواب بود. در را زدم. دکتر منصوری آمد. بدون پرسیدن از درد، رنگ رخسار پسرم را دید و خبر از  سرّ درون یافت و بر سر من داد کشید: "کیشینین اوغلو! نیه بونو بورا گتیریبسن؟ دئییدین من گلردیم دای". یعنی این پزشک با آنهمه عظمت حاضر بود بجای آمدن بیمار سراغ او، او سراغ بیمار برود. برایم نسخه ای نوشت و چند توصیه کرد و ما خانه برگشتیم.

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۰۳/۱/۲ ۰۱:۴۷

الله رحمت السین🌹🌹

۰۲/۱۱/۲۳ ۱۸:۳۹

الله تعالی رحمت السین. کاش پزشکای امروزی هم درس بگیرند

۰۲/۱۱/۲۳ ۱۱:۴۷

نقل از آقای احمدزاده:

امیدوارم همه ما با الگو گرفتن از خدمات مرحوم آقای دکتر منصوری ، نماینده آگاه و تیز بین شهرمان آقای مهدی اسماعیلی و ادامه دهنده راه این پزشک حاذق شهرمان باشیم.  

برادر عزیز آقای احمدزاده! متاسفانه آقای اسماعیلی از نمایندگی مجلس فقط برای اعضای ستادشان استفاده کردندومردم کاملا به این موضوع آگاه هستند پس بیشتر از این به مردم دروغ نگوییدوهمچنین شما نمی توانید نماینده شهرستان را با مرحوم دکتر منصوری مقایسه کنید چرا که مرحوم دکتر منصوری انسان بسیار شریفی بودند.

۰۲/۱۱/۲۳ ۰۹:۲۶

آقا زاده دکتر منصوری هم دانشگاهی ما و داشجوی یکی از رشته های مهندسی بود. فکر کنم الان در تهران کارخانه دارند. یادداشت یکی از دوستان خطاب به پزشکان امروزی در مورد فرزندانشان این را به خاطرم آورد. فرزند دکتر منصوری نمیتوانست غیر از این باشد.

۰۲/۱۱/۲۲ ۱۳:۰۴

در خبر دیگری آقای جاویداحمدزاده خبرنگار پیشکسوت شهرستان میانه، شخصیت آقای دکتر منصوری ،دکتر آغاسی و... را با یکی از نمایندگان فعلی میانه مقایسه کرده اند، این مقایسه قیاس
مع الفارق و نادرسته، بهتر است آقای احمدزاده تجدید نظر فرمایند و....

۰۲/۱۱/۲۱ ۱۳:۳۲

قابل توجه برخی از جراحین و متخصصین

۰۲/۱۱/۲۰ ۲۳:۱۱

پزشکان امروزی هم عمر ۱۰۰۰ ساله ندارن و دیر یا زود به سرای باقی خواهند رفت
اما
با کدامین توشه؟
اینهمه بی رحمی و پول پرستی آخرش چه خواهد بود؟
دکتری که از بیمار برای جراحی سکه طلب میکنی ، فک میکنی یک روزی تو هم مانند دکتر منصوری خواهی رفت؟
و تنها چیزی که باقی خواهد ماند، یکی دو تا اولاد ناصالح لاابالی که .....
حالا هرچقدر میخواین پول جمع کنین

۰۲/۱۱/۲۰ ۱۶:۰۱

با سلام ، روح آین بزرگ مرد تاریخ میانه شاد و یادش گرامی...واقعا انسانهای شریفی بودن حیف که این روزها خبری از رحم و مروت و مردانگی پیش پزشکان نیست و همه پولی شدن...

۰۲/۱۱/۲۰ ۰۸:۱۰

کاش پزشکان امروزی ذره شبیه پزشکان قدیمی بودند . دفعه پیش وقتی خواستم کارت بکشم منشی دکتر الکی گفت کارت خوان خرابه نقد همراهت نیست برو از خود پرداز بگیر از طبقه سوم اون پله؟ چرا اذیت می‌کنید مردم ؟ خودت
باشید خوشتون میاد؟

۰۲/۱۱/۱۹ ۱۶:۱۵

روحش شاد و یادش گرامی،
ایشان پزشک حاذق و اخلاق مداری بودند
من در چندین نوبت طبابت بی منت آن مرحوم را با چشم خود دیده بودم ، برخوردش خیلی با سعه صدر و حکیمانه بود.

۰۲/۱۱/۱۹ ۱۴:۵۴

با آرزوی رحمت و مغفرت الهی برای آن مرحوم خیلی بجا است یاد و ذکر خیری هم از مرحوم دکتر حمید پناهی همدوره و همکار مرحوم دکتر منصوری که در آن سالها با جان و دل بر مردم محروم میانه خدمات شایانی کردند داشته باشیم .خدایشان بیامرزد.

۰۲/۱۱/۱۹ ۰۸:۱۹

پزشکان امروزی به خصوص جراحان ، بیمار را به صورت کارت بانکی میبینن!
اشکارا از بیمار وجه نقد یا سکه طلا طلب میکنند و آن را حق خود می دانند!
وکسی نیست که رسیدگی کند!

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۲:۴۹

روحش شاد یادش گرامی باد خداوند رحمت کنه

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۲:۲۰

یادشان گرامی و روح شان قرین رحمت الهی باد با تشکر از صدای میانه.

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۲:۱۱

العالِمُ حَیٌّ و إِنْ کانَ مَیِّتاً: عالم یا دانشمند همیشه زنده است هر چند که بمیرد.
روحشون شاد و یادشون گرامی

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۲:۰۲

روح آن انسان متعالی شاد. پیش و بیش از پزشک بودن، معلم اخلاق بود.

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۱:۳۶

سعدیا مرد نکو نام نمیرد هرگز
مرده آنست که نامش به نکویی نبرند

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۱:۳۰

خداوند متعال آن عزیز و گرانقدر را قرین رحمت کند.

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۱:۱۸

سلام،خدا ایشان را که از طبیبان حکیم و حاذق شهرمان بود غریق رحمت کند و برادر بزرگوارشان جناب مهندس منصوری که پیشکسوت و چهره ماندگار مهندسی میانه،را در کنف حمایت خود حفظ نماید.

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۱:۱۶

یمارستان اتکو همان ساختمانی هست که الان تبدیل شده به کلینیک الزهرا(س) ؟!
شرکت راه و ساختمان اتکو که پروژه جاده ترانزیتی را اجرا میکرده مرکز درمانی ایجاد کرده بود که به نام خود شرکت معروف شده بود. بعضی همشهریان مسن هنوز هم به جای بیمارستان کلمه اتکو را بکار می برند

۰۲/۱۱/۱۸ ۲۱:۱۲

کجا رفت تأثیر سوز و دعا؟
کجایند مردان بی ادعا
روحشان شاد

۰۲/۱۱/۱۸ ۱۹:۳۵

با سلام خداوند هر کس را که به آب و خاک و وطن با خلوص نیت خدمت کرده غریق رحمت فرماید.

اخبار روز