
پرداخت غیر قانونی حق بیمه تامین اجتماعی توسط رئیس اتاق اصناف شهرستان در بعضی از شهرستان ها
پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی یکی از مواردی است که روسا و مدیران برای خود می توانند با توجه به قوانین و مقررات پرداخت و از مزایای آن بهرمند شوند،می باشد.
در بعضی از شهرستان ها شاهد این هستیم که مدیریت اتاق اصناف شهرستان توسط افرادی که بیش از 30 سال سابقه ریاست دارند اداره شده و می شود. که این افراد بعنوان رئیس اتاق اصناف شهرستان از بودجه اتاق اصناف حق بیمه تامین اجتماعی برای خود پرداخت نموده اند. تا در زمان بازنشستگی از حقوق و مزایای قانون تامین اجتماعی بهرمند شوند می باشیم.
اعضای هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان ها طبق ماده 75 قانون نظام صنفی و آئین نامه اجرایی ماده 75 بابت دریافتی ها از اتاق اصناف شهرستان قبل از اصلاح قانون نظام صنفی در سال 1392 مشمول قوانین و مقررات کار و تامین اجتماعی نبوده اند و بعد از اصلاح قانون نظام صنفی در سال 1392 مشمول قوانین و مقررات قانون کار و تامین اجتماعی شده اند.
حال باتوجه به موارد ذکر شده سوالاتی که مطرح است:
1- آیا پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی قبل از اصلاح قانون نظام صنفی در سال 1392 توسط رئیس اتاق اصناف شهرستان از بودجه اتاق اصناف شهرستان برای خود قانونی بوده است؟
2- آیا اقدام رئیس اتاق اصناف شهرستان در مورد پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی قبل از اصلاح قانون نظام صنفی در سال 1392 سوء استفاده از موقعیت شغلی خود نبوده است؟
3- آیا پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی قبل از اصلاح قانون نظام صنفی در سال 1392 از بودجه اتاق اصناف شهرستان توسط رئیس اتاق اصناف شهرستان برای خود، حیف بودجه عمومی اتاق اصناف نمی باشد؟
4- آیا وظیفه کمسیون نظارت شهرستان مخصوصاٌ رئیس کمسیون نظارت شهرستان رسیدگی به عملکرد و تخلفات اتاق اصناف شهرستان نمی باشد؟
5- سوال آخر: آیانباید با افرادی که این چنین از موقعیت شغلی خود به نفع خود سوءاستفاده نموده اند برخورد قانونی شود؟
نیم نگاهی به بیمه اجباری و بیمه اختیاری یا خویش فرما:
- در طرح بیمه اجباری، بیمه بیکاری به کارگران و کارمندانی که به طور ناخواسته از کار بیکار میشوند، تعلق میگیرد.
- در طرح بیمه اجباری همچنین ۷ درصد از تعرفه بیمه از کارگران دریافت میشود، در صورتی که در بیمه اختیاری همه هزینه را خود فرد باید پرداخت کند.
- در طرح اجباری، تسهیلات درمانی بیشتری به کارگران تعلق میگیرد؛ در صورتی که در مورد بیمه اختیاری این ضرایب به ۱۴ تا ۱۸ درصد برای دریافت تعرفههای خدماتی و درمانی میرسد.
- هیچ فرقی برای بازنشستگی کارگران در طرح اختیاری یا اجباری وجود ندارد؛ اما تفاوتهایی برای دریافت تسهیلات مستمریبگیری و از کارافتادگی بین این دو طرح وجود دارد.