
تعطیلی واحدهای صنفی اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات، توسط اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات شهرستان میانه بعداز ظهر روزهای پنچشنبه غیر قانونی بوده است.
اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات شهرستان میانه در یک اقدام فرا قانونی چندین سال است اقدام به تعطیلی واحدهای صنفی اعضای اتحادیه در بعدازظهر روزهای پنچشنبه نموده که این امر بخاطر فعالیت واحدهای صنفی اتحادیه فوق در بازار بزرگ شهر میانه، باعث نیمه تعطیل شدن بازار بزرگ در بعدازظهر روزهای پنچشنبه و ایجاد مشکلات زیاد برای کسبه شده است.
عده ای از اعضای اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات شهرستان میانه طی نامه ای به کمسیون نظارت شهرستان در مورد تعطیلی واحدهای صنفی اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات در بعدازظهر روزهای پنچشنبه توسط اتحادیه اعتراض و درخواست رسیدگی و اجازه فعالیت واحدهای صنفی را طبق قانون نموده بوده اند.
کمسیون نظارت شهرستان طی مصوبه شماره 202894 با توجه به اینکه برای تعطیلی واحدهای صنفی طلا فروشان در بعدازظهر پنچشنبه ها هیچگونه سابقه ای از بایگانی کمسیون نظارت های قبلی (حداقل 5 سال گذشته) وجودنداشته، اقدام به اجازه فعالیت واحدهای صنفی اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات شهرستان میانه با رعایت تمامی موارد امنیتی در بعدازظهر روزهای پنچشنبه نموده است.
با توجه به مصوبه کمسیون نظارت شهرستان اقدام اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات شهرستان میانه در مدت این چند سال غیر قانونی بوده و کمسیون نظارت شهرستان طبق قانون و مقررات نظام صنفی باید به موضوع رسیدگی و اقدامات قانونی را جهت برخورد با رئیس و اعضای هیئت مدیره اتحادیه اتخاذ تصمیم می نمود.
در صورتیکه در مصوبه فوق هیچگونه اشاره ای به تخلف افرادی که در این چند سال بصورت غیر قانونی اقدام به تعطیلی واحدهای صنفی اتحادیه در بعدازظهر روزهای پنچشنبه نموده و باعث متضرر شدن اعضای اتحادیه شده اند و طبق قانون و مقررات نظام صنفی باید توسط کمسیون نظارت شهرستان به تخلفات انجام شده رسیدگی شود نشده است.
سوالاتی که بعد از موارد ذکر شده مطرح می باشد:
1- آیا طبق بند ج ماده 49 قانونی نظام صنفی کشور وظیفه کمسیون نظارت شهرستان رسیدگی و بازرسی عملکرد اتحادیه ها و اتاق اصناف شهرستان و تطبیق دادن اقدامات انجام شده آنها با قوانین و مقررات نمی باشد؟
2- آیا طبق تبصره 3 بند ه ماده 28 قانون نظام صنفی کشور جبران خسارت وارد شده به واحدهای صنفی در اثر تعطیلی غیر موجه با مجوز اتحادیه یا مراجع دیگر، به استناد نظر کمسیون نظارت، برعهده دستور دهنده نمی باشد؟
3- چرا کمسیون نظارت شهرستان میانه در مورد تخلفات انجام شده در مورد تعطیلی بعدازظهر روزهای پنچشنبه توسط اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات شهرستان اقدامات قانونی را انجام نداده و نمی دهد؟
4- آیا طبق قانون و مقررات نظام صنفی نباید رئیس اتحادیه مورد تنبیه قرار بگیرد؟
5- آیا اقدام کمسیون نظارت شهرستان میانه در مورد رسیدگی به تخلفات ذکر شده یک نوع تبعیض نمی باشد؟
البته کمتر شاهد این نوع عدم رسیدگی به تخلفات انجام شده در اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی شهرستان میانه توسط رئیس محترم کمسیون نظارت شهرستان نیستیم. افرادی که به بخاطر درخواست اجرای صحیح قوانین و مقررات نظام صنفی و شفافیت، مخصوصاٌ شفافیت مالی در اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی همیشه مورد تنبیه قرار گرفته و می گیرند. ولی در عوض همچنان افرادی هستند که ...