ابهاماتی در شرایط عده ای از دواطلبان شرکت در انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان میانه
انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان میانه در حالی برگزار گردید که عده ای از کاندیداها به شرایط تعدادی از دواطلبان شرکت در انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان میانه قبل از برگزاری انتخابات اعتراض نموده بوده اند.
انتخابات اتاق اصناف شهرستان ها و ترکیب اعضای هیأت رئیسه آن همیشه یکی از موضوعات بسیار مهم در جامعه صنفی که تقریبا یک سوم از جمعیت کشور را خانواده اصناف تشکیل میدهند تلقی میشود.
بر این اساس کاندیداهای کسب کرسی هیأت رئیسه در اتاقهای اصناف شهرستانها باید ابتدا از اتحادیههایی که طبق دستوالعمل صدور پروانه کسب، پروانه صنفی کسب نمودهاند، با توجه به آیین نامه برگزاری انتخابات هیئت مدیره و بازرسان که دارای شرایط شرکت در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه داشته باشند شرکت نمایند. در صورت عضویت در هیئت مدیره اتحادیه، و کسب بالاترین آراء بعنوان رئیس اتحادیه می توانند برای کسب کرسی اتاق اصناف شهرستان اقدام نمایند.
روسای اتحادیهها در هر شهرستان از بین متقاضیان هیأت رئیسه، اعضای اتاق اصناف شهرستان را از بین صنوف تولیدی،فنی خدماتی و توزیعی،خدماتی انتخاب می کنند.
بعد از اتمام و اعلام نتایج رای گیری در صورتیکه در مهلت قانونی (سه روز کاری) چنانچه هر یک از داوطلبان نسبت به نحوه برگزاری انتخابات معترض نباشند اعتبار نامه منتخبین صادر واعضای هیأت رئیسه برای سمتهای مختلف از جمله رئیس اتاق، نایب رئیس اول و غیره رای گیری مینمایند.
در صورت اعتراض داوطلبان نسبت به نحوه برگزاری انتخابات، دستور توقف صدور اعتبار نامه منتخبین توسط رئیس کمسیون نظارت شهرستان صادر تا طبق آیین نامه اجرایی ترتیب انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان ها به اعتراض داوطلبان رسیدگی گردد.
همانطور که در مطلب اشاره شد شرایط شرکت در انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان عضویت در هیئت مدیره اتحادیه و با کسب بالاترین رای بعنوان رئیس اتحادیه می باشد.
برای شرکت در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه های صنفی طبق آیین نامه برگزاری انتخابات هیئت مدیره و بازرسان اتحادیه های صنفی (موضوع تبصره 3 ماده 22و 23 قانون نظام صنفی) افراد باید دارای شرایط ذیل باشد.
ماده 3- شرایط داوطلبان عبارت است از:
1- تابعیت جمهوری اسلامی ایران (برابر شناسنامه).
2- اعتقاد و التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی ایران (استعلام از وزارت اطلاعات).
3- نداشتن سوء پیشینه کیفری مؤثر(استعلام از مراجع ذی صلاح قضایی).
4- عدم ممنوعیت تصرف در اموال، مانند حجر، ورشکستگی و افلاس (استعلام از مراجع ذیصلاح قضایی).
5- عدم اعتیاد به مواد مخدر (استعلام از نیروی انتظامی).
6- عدم اشتهار به فساد (استعلام از نیروی انتظامی).
7- داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم برای افراد فاقد سابقه عضویت در هیات مدیره،
(برابر مدرک تحصیلی یا گواهی معتبر از اداره آموزش و پرورش)
8- حداکثر سن در زمان ثبت نام هفتاد و پنج سال (برابر شناسنامه).
9- داشتن پروانه کسب معتبر دائم (استعلام از اتاق).
تبصره- پروانه کسب معتبر، مجوزی است که تاریخ اعتبار آن منقضی نگردیده، صاحب آن تغییر شغل نداده و واحد صنفی خود را به غیر واگذار نکرده باشد، واحد صنفی فعال و مکان آن تغییر نیافته باشد.
10- داشتن وثاقت و امانت (اصل بر صلاحیت است مگر وجود مدرک مستندی مبنی بر فقدان وثاقت و امانت نظیر آراء قطعی مراجع قضایی و یا مصوبه کمیسیون نظارت مبنی بر تخلف مالی).
بعد از داشتن شرایط ذکر شده افراد در انتخابات هیئت مدیره اتحادیه های صنفی شرکت می نمایند.
عده ای از داوطلبان شرکت در انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان میانه قبل از برگزاری انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان به هیأت اجرایی برگزاری انتخابات، رئیس محترم کمسیون نظارت شهرستان ( رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت) فرماندار و معاون محترم شهرستان و نمایندگان محترم شهرستان میانه با مدارک و مستندات قانونی بصورت کتبی مبنی بر اینکه عده ای از داوطلبان شرکت در انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان میانه دارای شرایط شرکت در انتخابات را ندارند اعتراض نموده اند. با توجه به مطالب ذکر شده سوالاتی مطرح می باشد.
- چرا مسئولان محترم شهرستان و برگزاری انتخابات به اعتراض داوطلبان قبل از برگزاری انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان رسیدگی نکرده اند؟!
- آیا داوطلبان معترض بعد از برگزاری انتخابات طبق قانون و مقررات نظام صنفی به نحوه برگزاری انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان اعتراض خواهند نمود؟!
- آیا عدم رسیدگی به اعتراض معترضین قبل از برگزاری انتخابات هیأت رئیسه اتاق اصناف شهرستان باعث ایجاد مشکلات در اداره اتاق اصناف شهرستان نخواهد شد؟