
آیا نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی از خودروسازان داخلی خودرو تحویل گرفته اند؟
عده ای از نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی بخاطر اظهارات یکی از ائمه جمعه در مورد تحویل خودرو از خودروسازان داخلی واکنش های را نشان داده اند. که این نوع واکنش ها باعث بوجود آمدن سوالاتی شده است.
قبل از هر چیز نیم نگاهی به وظایف و سوگند نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته باشیم.
یکی از وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی نظارت بر اجرای صحیح قوانین و مقررات توسط دستگاه های دولتی و خصوصی می باشد.
نمایندگان مجلس در اولین جلسه مجلس شورای اسلامی طبق ماده 67 اصل قانونی اساسی، «در برابر قرآن مجید به خدای متعال سوگند یاد میکنند و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد میکنند که پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشند. همچنین ودیعهای که ملت به آنها سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنند، و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت نمایند و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشند، از قانون اساسی اطاعت کنند و در گفتهها و نوشتهها و اظهار نظرها استقلال کشور و آزادی مردم و تامین مصالح آنان را مدنظر داشته باشند»
در مورد کیفیت خودروهای داخلی بیشتر مسئولان،مدیران و ... انتقادهای زیادی در رسانه ها و ... کرده اند.
حتی مقام معظم رهبری هم در یکی از جلسات خود در دیدار با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی فرموده اند: ما در برخی از محصولات داخلی متأسفانه شاهد این هستیم که به کیفیت توجه نمیشود، این خیلی بد است، این همه حمایت در طول این سالها از صنعت خودرو در کشور شده خب کیفیت خودرو خوب نیست، مردم ناراضیاند درست هم میگویند، حق با مردم است، یعنی به اعتراض مردم به جا است، این صنعت نتوانسته رضایت مشتری را جلب کند.
اظهارت امام جمعه محترم هم بیشتر در مورد کیفیت و قیمت خودورهای داخلی کشور و انتقاد از عملکرد ضعیف مجلس در مورد پیگیری های لازم و رسیدگی به کیفیت و قیمت خودروهای داخلی بوده و می باشد.
متاسفانه عده ای از نمایندگان محترم بجای اینکه به اصل مسئله همان کیفیت و قیمت خودروهای داخلی و نارضایتی مردم با توجه به بیانات مقام معظم رهبری بپردازند. اقدام به انتقاد از امام جمعه محترم در صحن علنی مجلس و رسانه ها نموده اند و خواستار استغفار و عذرخواهی امام جمعه محترم از نمایندگان مجلس شده اند و از رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تقاضای رسیدگی و اعلام نموده اند که بعد از رسیدگی توسط شورا، به این امر نیز رسیدگی خواهند نمود.
البته ناگفته نماند در مورد اعطای خودرو توسط خودروسازان داخلی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی این اولین بار نیست که ائمه جمعه به آن واکنش نشان داده اند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدسعید لواسانی در صفحه شخصی توئیتری خود در سال 1399 نوشته:
«یکی از نمایندگان محترم توضیح دادند که قیمت دنا پلاس تحویلی به نمایندگان ۳۰۲ میلیون تومان است که در طول سه سال از حقوق آنان کم میشود، یعنی حدوداً ماهی هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان؛ اشتباه نکردم؟
نمایندگان ماهیانه چقدر میگیرند؟
خب میخواستید ماشین بدهید چرا پژو پارس یا تیبا ندادید؟».
وی در توئیت دیگری نوشته:
«واقعاً غیرقابل پذیرش است اینکه چرا ماشین ایرانی این همه گران است؟ بماند؛
اما اینکه نمایندگان مجلس دنا پلاس را قسطی گرفتند، یعنی چه؟
آیا معنایش تضمین تخلفات خودروسازان و چراغ سبز برای سرکیسه کردن مردم نیست؟
شفافیت و پاسخگویی چه شد؟
منتظر روشنگری نمایندگان انقلابی هستیم!».1
حال سوالاتی که مطرح است:
1- آیا نمایندگان دوره یازدهم از خودروسازان داخلی خودرو گرفته اند؟
2- بصورت نقدی یا اقساطی گرفته اند؟
3- خودروهای تحویلی از چه نوع و چه قیمت می باشد؟
4- اقساط ماهیانه به چه مبلغ می باشد؟
5- کل دریافتی نمایندگان بابت حقوق،مزایا ماهیانه چقدر می باشد؟
6- بابت هزینه دفتر ماهیانه چقدر دریافت می نمایند؟
7- نمایندگان محترم چه اقداماتی را در مورد کیفیت و قیمت خودروهای داخلی انجام داده اند؟
لطفا نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی مخصوصاٌ نمایندگان شهرستان میانه جهت اطلاع رسانی،آگاهی و شفافیت جواب سوالات را بدهند.
بهتر نیست نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بجای اینکه از امام جمعه محترم درخواست استغفار و عذرخواهی از نمایندگان مجلس و تقاضای رسیدگی از رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه را نمایند. در مورد کیفیت و قیمت خودروهای داخلی مطالبه گری کنند.
در آخر: چرا نمایندگان محترم شهرستان میانه در مجلس شورای اسلامی، به عملکرد ضعیف مدیرکل سازمان صمت استان و رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت شهرستان میانه در مورد رسیدگی به شکایات و گزارشات از تخلفات انجام شده در اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی اقدامات لازم را انجام نداده اند؟
1- منبع:خبرگزاری جمهوری اسلامی کد خبر: 84048822