کد خبر: ۹۶۸۸
۱۰۲۶ بازدید
۳ دیدگاه (۳ تایید شده)

غزلی برای حضرت فاطمه (س)

۱۳۹۲/۱/۲۴
۱۷:۴۰

بسمه تعالی

تقدیم به همه عاشقان اهل بیت و همشهریان عزیز

 

چه خوش است آرزویی که ز بوی تو شکفتست                غم غربتش نه این دل، که به عالمی نگفتست

همه عاشقان به عمری، به مزار عشق کوشند                  نه مزار، چون بهشتی، که بدان جهت نهفتست

همه اشک دیدگانم، به نوای تار مژگان                          برسد به آستانت؟ که جز آستان نرُفتست!

اگرم بمیرد از هجر، شعف است بر "پریشان"                  که شمیم آرزویش، ز درون خاک نرفتست.

خانی

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۲/۱/۲۷ ۱۳:۱۴
طبیعی است که غلاوه بر مداح شاعر هم برای شورای شهر لازم است!
۹۲/۱/۲۴ ۲۰:۱۵
مضمونش عالیست.اما رعایت حرکات حروف روی وانطباق آنها جزو ضروریات شعر ومبین توازن مصاریع هم قافیه است !چیزی که درانتهای بیت چهارم رعایت نشده است...
پیشنهاد اصلاحی برای شاعر جوان وبا ذوق مان که با سیاق لفطی ومعنایی کلام هم مطابق است نرستست به معنای نروییده است می باشد که با مثل گیاه آرزو لقای دوست از درون خاک می روید ومی بالد .
ایراد:اگرم بمیرد از هجر!کاربرد ضمیر یا شناسه ی سوم شخص مفرد غایب برای متکلم (من)در نثر شاید جایی داشته باشد اما در شعر مغلق ونابجاست!اگرم بمیرم از هجر درست است.تا چه قبول افتد وچه در نطر آید.

قطعه

قطعه مجموعه ی تعدادی بيت است كه مصراع های دوم شان هم قافيه باشند. طبيعتن هر قطعه دست کم می تواند دو بيت داشته باشد ولی حداكثری برای آن نمی توان تصور كرد و اين به اقتضای سخن شاعر بسته است. علت نام گذاری قطعه این است که شعری با قالب قطعه مانند آن است که از وسط یک قصیده برداشته شده باشد و در واقع قطعه ای از یک قصیده است.
غزل

غزل شبيه قطعه است، با اين تفاوت كه مصراع نخست بيت نخست نيز با مصراع هاي دوم بيت ها هم قافيه است. يعنی در بيت نخست، هر دو مصراع هم قافيه اند و در بيت های بعدی، فقط مصراع های دوم دارای همان قافيه هستند.
تعداد بيت ها نيز معمولن بين پنج تا حدود پانزده است.
مي بينيد كه تفاوت صوری غزل و قطعه بسيار نيست ولی در عمل، غزل يكی از پر كاربردترين قالب های شعر ما بوده و هست و بخش عمده ای از شاهكارهای ادب فارسی در اين شكل سروده شده است.
چرا این گونه است؟ بدون شك راز اين تفاوت، در قافيه دار بودن بيت نخست غزل است كه پيش قراول بيت هاست و اين امتياز موسيقيايی، شنونده را به خوبی برای شنيدن بقيه ی شعر ترغيب می كند.
عالی بود. موفق باشید

اخبار روز