نمایندگان در کلاس ادبیات پارلمان- ضرورت آگاهی از ادبیات پارلمانی و دانش قانونگذاری موضوع مهمی است که در آغاز هر دوره از مجلس همزمان با ورود منتخبان به صحن نمود پیدا می کند. با شروع هر دوره از مجلس گاه تنها یک سخن از نمایندگان که بدون تجربه قبلی وارد عرصه تقنین کشور شده اند نشان می دهد که آنها از حوزه اختیارات مجلس بی اطلاع بوده و قدرت تفکیک وظایف هر کدام از قوای سه گانه را ندارند کمااینکه در رویارویی با دولتمردان تقاضای ایجاد فراکسیونی خاص در مجلس را داشته و در صحن هم پیگیری مشکلات قضایی بی ارتباط با مجلس را مطرح می کنند.
بیشتر آنها به وضوح نمی دانند که قوه قضائیه مستقل بوده و پیگیری تصمیمات آن از طریق سایر قوا قابل کنترل و نظارت نیست. البته دادن وعده های خارج از اختیارات نمایندگی پیش از ورود آنها به مجلس گواهی بر این ادعاست.
تعدادی از منتخبان به ادبیات پارلمانی نیز آشنا نبوده و در ابتدای فعالیت خود از الفاظی استفاده می کنند که درخور جایگاه آنها نیست و این مهم وقتی مقابل رسانه ها قرار می گیرند به خوبی آشکار می شود هر چند گاه برخی از آنها تا پایان دوره هم کمترین تلاشی برای رعایت ادبیات پارلمانی نکرده و در صحن و یا خارج از این فضا مسائل را به گونه ای بیان می کنند که حاشیه ساز می شود. در این رابطه می توان به تذکر محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت که روز گذشته در همایش فرآیند قانون گذاری، الزامات و راهکارها که برای آشنایی نمایندگان مجلس دهم با نحوه کار مجلس در محل مجلس قدیم برگزار شده بود، حضور یافت اشاره کرد که خطاب به منتخبان مجلس دهم گفته «اسلحه شما میکروفن های شماست. هم زمان همه شبکه های خارجی صدای شما را می شنوند. اینکه خدا تاکید کرده سخن احسن بگوئید کلام خداست. جمع کردن برخی حرف ها سخت است.
مراقبت داشته باشید در کلام حیثیت کسی را نبرید و از واژگان مثبت استفاده کنید.»
http://www.ebtekarnews.com/?newsid=41823