کد خبر: ۱۲۴۵۸۸
۷۴۰ بازدید
۳۲ دیدگاه (۳۰ تایید شده)

چرا ادبیات سخیف؟

۱۴۰۱/۹/۲۴
۱۷:۱۸

با یکی از دوستان بحثمان شد که چرا نسل جوان امروز در اعتراضات اخیر، شئون اخلاقی را مراعات نمی کنند و بعضاً شعارهای تند و تیز و منافی فرهنگ ، آداب و رسوم  دینی ، مذهبی و میهنی از خود بروز می دهند که مایه تأسف و نگرانی است؟  او از بعضی نقل کرد که می گویند: ریشه این ناهنجاری ها به واکسن های خارجی برمی گردد که  در ایام کرونا به این جوانان تزریق شد و چنین آثار سوء دارد.

این گونه حرف ها را در اصطلاح « رجماً بالغیب» و « تیر به تاریکی انداختن » گویند ، چرا که  هیچگونه توجیه علمی ، منطقی و عقلی ندارد؛ لیکن چون به  ریشه ها جاهل هستیم  و یا بنا به دلایلی خودمان را به جهالت زدیم ، مجبوریم  با اینگونه برچسب ها خودمان را  در ظاهر قانع و راحت بکنیم. 

اما اگر اندکی به گذشته ها برگردیم و رفتارهای برخی افراد تندرو و محافل افراطی را  مرور بکنیم  خیلی راحت می توانیم به جواب سوال فوق دست یابیم. واقعیت این که  در ۴۳ سال گذشته،  تهمت ها و فحاشی های زیادی  از سوی بعضی  سوپر انقلابی های راستی و چپی به مشاهیر و بعد به شخصیت های محترم دانشگاهی و حوزوی  روا داشته شد که تصورش برای هر انسان منصفی آزار دهنده و خجالت آور است. 

از نسبت زنازادگی به محمد رضا پهلوی (شاه زنازاده است...) گرفته تا آمریکایی شمردن مراجع شیعه، بعضی علما و دانشگاهیان و حتی استفاده از الفاظ رکیک در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی به خانواده یکی از بنیانگذاران انقلاب  تا رسید به  مُهر و کفش پراکنی ها در حرمین رضوی و معصومی به سوی مسئولین سیاسی که حریم ها و حرمت ها برای همیشه شکسته شد. 

 

?دوران اوج نهضت، وقتی شعار زنازادگیِ شاه مطرح شد آیت الله بهشتی بر آشفته و گفته بود: «رضاخان ازدواج کرده ، این شعار حرام است ؛ از پلکان حرام که نمی‌شود به بام سعادت حلال رسید.» اما کسی گوشش بدهکار نشد ، پس از پیروزی انقلاب نیز انگار غرورِ فتح ، حجابِ انحصار طلبی ، چشم و گوش بعضی ها  را کر و کور کرد  و فحش دادن ها و خشونت ها همچنان ادامه پیدا کرد و امروز به جایی رسیدیم که متاسفانه گریبان همه را گرفته و کسی از آن مصون نیست و هر روز هم می گذرد برعمق و شعاع آن افزوده می شود.

 

?اکنون که شاهد بروز ادبیات زشت و خشن از سوی جوانان معترض نسبت به نظام و مسئولین در سطح گسترده تر هستیم ، نباید جای شگفتی باشد ، زیرا  حداقل بخشی از آنها  از همان  به ظاهر نیروهای مدعی ارزشی و انقلابی به ارث برده شده است ، چنانکه در همین ماجراهای یکی ، دو ماه گذشته شاهد بروز همین ادبیات از سوی بعضی لباس مأمور پوشان و لباس شخصی ها  نسبت به معترضان بودیم  و هستیم. حتی مواردی از آن هنگام درگیری ، دستگیری  ، کتک کاری و بازجویی از نزدیک مشاهده و ثبت و ضبط شده  و بعضی از آنها در فضای مجازی قابل دسترسی است. 

 

?بنا بر این  در اصل،  آغازگران این ادبیات ، آنهایی بودند و هستند که در ظاهر به نام نیروهای مدعی ارزشی ، انقلابی و ظاهرا به قصد دفاع از انقلاب و نظام اسلامی متاسفانه به این حرکت غیر اخلافی اقدام  کردند و می کنند و فحاشی و هتاکی امروزِ معترضان در واقع معلول و عکس العمل ، همان رفتارهای دیروزی می باشد. البته در ترویج فرهنگ ناسزاگویی ، لجن پراکنی و خشونت  نباید نقش کلیدی افرادی مانند « تتلو» ها را دست کم گرفت که متاسفانه ، ایام انتخابات همین سوپر انقلابی ها در الگو معرفی کردن او برای جوانان سنگ تمام گذاشتند.

 

?بهره گیری از ادبیات زشت از سوی هر گروه، جناح و شخصی و لو جوانان معترض ، مذموم و مردود است  ، اما نباید از یک واقعیت و حقیقت دیگر نیز غافل شد که وقتی در آن سال ها  هتاکی و فحاشیِ افراطیون عادی شد ، اگرچه نجابت ، متانت  و تقوای شخصیت های محترم اجازه مقابله به مثل نمی داد و آنها چاره ای جز سکوت و تحمل نداشتند ، اما تقدیر الهی آمد و فحش دهندگان را گرفتار آدم های شبیه خود ساخت که امروز با تمام وجود شاهد تحقق این اراده ی خداوندی هستیم  و هیچ گریزی از آن ممکن نیست./

منبع: سایت جماران

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۰۱/۹/۲۸ ۱۰:۴۱

دانش آموز شما با مدرک دیپلم و با پارتی در بانک استخدام شده است برو ببین چه بند و بساطی دارد ، آنوقت یک معلم فوق لیسانس باآرزوی داشتن یک زندگی قابل قبول دارفانی را وداع میگوید ، یک ماشین برای خودش نتوانست بخرد وبعداز بازنشستگی از صبح تاشب ازاین مدرسه به آن مدرسه و سوارباتاکسی فقط میدود ، آنگاه آن دیپلمی که در بانک به آنگونه استخدام شده است با شاسی بلند از جلو همین استادش رد میشود ، من اینها را هرروز در جامعه می بینم و بعد میگویند فحش ندهید ، بله فحش و ناسزا گفتن در شأن یک انسان نیست اما .....

۰۱/۹/۲۷ ۰۹:۴۸

استاد ارجمند انقلابی یعنی کسی که به آرمان های انقلاب وفادار است . کسی با مردم است . معنی انقلابی بودن این نیست که شما از حریم رفسنجانی و کروبی و منتظری و خاتمی و از این دست آدم ها دفاع کنید . انقلابی یعنی دفاع از کسی که از راه وطن و اسلام شهید شده است . شاخص انقلابی بودن و انقلابی ماندن عمل به فرامین امام ره و شهدای راه حق است . کسی که خود در رفاه است و حقوق و مزایای چند ده میلیونی می گیرد و درد مردم را نمی فهمد اون فرد انقلابی نیست . با این تعریف هیچ کدام از روسای جمهور و نمایندگان مجلس و وزرا و اعضای شورای نگهبان ، استانداران و فرمانداران و مدیران کل و .... انقلابی نیستند . چرا چون انقلاب مال مردم است . مردم انقلاب را برای برقراری عدالت می خواهند و می خواستند . کجای این از عدالت است من فرهنگی با 30 سال خدمت صادقانه در جامعه و تربیت نسل های آینده در فشار شدید اقتصادی باشم و نمایندگان مجلس بر اریکه قدرت تکیه بزنند و چند ده و بعضا صد میلیون تومان حقوق به ناحق بگیرند ؟ 43 سال حق من در جامعه علوی پایمال شده است و هیچ دادرسی هم نیست . 43 سال است دلم را به جمله معلمی شغل انبیاست خوش کرده ام . عمر و جوانی من در این انقلاب سپری شده است . روسای جمهور و روسای مجلس و نمایندگان مجلس 43 است به ملت دروغ گفته اند و حتما در مجکمه عدل الهی مجازات خواهند شد . مردم از سر ناچاری به مسوولین خاِن نظام و انقلاب فحش و ناسزا می گویند . فحش ندهند دیگر چه کار کنند حداقل با فحش دادن به مسوولان خاِن تخلیه از فشار روحی و روانی آنها کاسته می شود . شما یک سوالی که دارای جواب روشن است را مطرح فرمودید .

۰۱/۹/۲۶ ۲۳:۱۸

با سلام مجدد به همه دوستان محترم

در ادامه و تکمیل بحث قبلی عرض می کنم به بحث های خارج از موضوع نباید وارد شد متاسفانه دوستان رعایت نمی کنند پراکنده گویی ها فضای بحث را مختل می کند ، مجبورم برای آخرین بار به بعضی از آنها جواب بدهم و دیگر ادامه نخواهم داد.

البته بعضی کامنت هایی هم که اخیرا تایید شده ، در محتوا تکرار همان کامنت های قبلی است با شرح و عبارت پردازی های دیگر و من جوابش را دادم و نیازی به جواب تکراری نمی بینم و قضاوت را به مخاطبان محترم ارجاع می دهم.

درمحتوای بعضی کامنت ها چندان صداقتی مشاهده نمی شود ، عمده دلیلش هم با اسم غیرواقعی آمدن است که بعد با خیال راحت هرچه به فکرشان می آید تایپ می کنند ، چون هزینه ای نمی خواهند بپردازند و کسی هم آنها را نمی بیند و نمی شناسد. ، دلیل دیگر این که از فضای موجود در کشور بهره برداری فرصت طلبانه می شود ، به این معنا که اشتباهات چند نفر روحانی ، حالا به قول خودشان مثل: هاشمی ، خاتمی ، کروبی را مستمسک قرار داده و بدین وسیله تیشه به ریشه اصل و بدنه روحانیت می زنند و این منصفانه نیست و آدم را به یاد ترفند ها و روش های آنچنانی آقای احمدی نژاد می اندازد.

اما بنده اعتقادم این است که حتی آن جوانان و میانسالانی که عمامه پراکنی می کنند فطرتشان پاک است و هرگز خصومت شخصی با روحانیت ندارند و فقط فکر می کنند با این طریق می توانند صدایشان را به گوش مسئولین برسانند. فلذا پیشنهاد می کنم خیلی به اینها امیدوار و دلخوش نباشید.

اینگونه تهمت زدن هایی مانند اشرافی گری برای شخصیت های بنیانگذار و روحانی خیلی وقت است رنگ خود را باخته است و مردم الان دیگر برای اینگونه حرف ها تره خرد نمی کنند ، مردم خوب می دانند چه کسانی با این گونه شعارها آمدند و اختلاس های میلیاردی مرتکب شدند و کشور و انقلاب را به این روز که مشاهده می کنیم گرفتار کردند. امروز ببینید آنهایی که شعار ساده زیستی می دادند در کجاها زندگی می کنند ، چه شرکت ها ، زمین ها و ویلاهای آنچنانی در شمال و جاهای دیگر دارند؟ البته طبیعی است که همه اینها به نام روحانیت تمام بشود.


چون بعضی دوستان سوال کردند در چه راهی و مسلکی هستم؟ آیا انقلابی هستم ، عرض می کنم حقیر جزو اولین کسانی بودم و هستم که در ماجرای حزب خلق مسلمان و حمایت های آقای شریعتمداری از آن حزب و سایر افکار و اندیشه های ایشان را مورد نقد قرار دادم و نوشته هایم چاپ شده است و همینطور در درس آقای منتظری ، تنها طلبه ای بودم که بلند شدم و در آن فضای کذایی جرات کردم و محترمانه به سخنان ایشان اعتراض کردم ، اما وقتی می بینم کسانی غیر منصفانه برای این شخصیت ها الکی پرونده سازی مضاعف ، جسارت و توهین می کنند هرگز نمی توانم در مقابل این ظلم آشکار سکوت اختیار بکنم . اشتباهات آنها جای خود دارد باید رسیدگی بشود ، آما این مجور نمی شود که ما ده ها برچسب غیر اخلاقی و غیر واقعی به آنها بزنیم. این ظلم آشکار است.
من به عنوان یک روحانی برخود وظیفه می بینم هرکجا ظلمی مشاهده کردم در برابرش بایستم و لو این که این ظلم به شریعتمداری و منتظری و غیره باشد ، برای این که معتقدم انقلابی واقعی که اسلام و تشیع ، دین ، مذهب ، وجدان و امام و رهبری به آن افتخار می کنند باید همین جور باشد.


قصد دفاع از خود ندارم و نیازی هم به آن نمی بینم ، اما مردم و خانواده های اصیل شهرستان میانه بخوبی می دانند چه کسانی انقلابی واقعی هستند و چه کسانی خود را در پشت این شعارهای ارزشی مخفی کردند و به این و آن تهمت و افترا می بندند.




بنابر این تفکرات من ریشه در روحانی و طلبه بودنم دارد ، به نظر خودم یک روحانی مستقل هستم و الان نزدیک چهل سال است ، هیچ مسئولیت اداری ، اجرایی و حکومتی نداشته ام ، فقط به کار طلبگی مشغولم و همواره در مقابل افراطیون و تندروهای چپ و راست و اصلاح طلب و اصولگرا ایستاده ام و به آن افتخار میکنم ، در این مدت خدا را شکر می کنم که چاپلوسی کسی را هم نکرده ام و نیازی هم به این امور ندارم. البته شخصیت های معتدل ، عاقل و با تقوا و بزرگوار از هر دو طرف نیز برایم لطف و محبت دارند.

دوستی که نوشتند به جای نصیحت ، چاره ای بکنم ، بنده کاره ای نیستم و مسئولیتی ندارم ، برای خودم حق نصیحت نیز قایل نیستم و هرگز به خودم چنین اجازه ای نمی دهم ، آنهایی که مسئولیت گنده و کذایی دارند باید چاره بیاندیشند و تدبیر بکنند ، حقیر فقط رخدادها را گزارش و تحلیل کرده و خطرها و کجی ها را هشدارمی دهم و بس. حال چه قبول افتد و چه در نظر آید!

۰۱/۹/۲۶ ۲۱:۵۹

بله بهره گیری از ادبيات زشت کارمذموم است ازهرکس وهرجناحی درست! ولی انسان شریف و با وجدان هم تتلو راببینید هم مسیح علینژاد،وهم شقایق فراهانی و...رانه اینکه فقط تتلو را ببییند ا انتظار نداشته باشید که بگیم شما بدون تعصب مینویسید یا مخاطبان ود را...حساب نکنید ریسی جمهوری که شائبه دوتابیعتی اش وجود دارد ویا در دولتی تعدادی از مدیران رده بالا جاسوس وخانم بوده آمدند انتظار نداشته باشید که سبک زندگی اسلامی و فاطمی در جامعه پیاده شود وصد درصدادبیات غربی در جامعه غلبه خواهد داشت شما یک اتفاق کوچک را به کل جامعه نسبت دادید و بدلایل دیگر چشم پوشی نمودید با این سطح از تحلیل انتظار نداشته باشید که دیگران شما را علامه دهر بخوانند در هیچ جای تاریخ معاصر شهر ما چه در مبارزات قبل از انقلاب وبعد از انقلاب شهرمان نامی از شما دیده نمی‌شود جامعه اسلامی دوستدار اسلام و ارزش‌های اسلامی هستند ولیکن به برخی از مشکلات هم اعتراض دارند ولی در قضییه اخیر معترضان به گرانی اعتراض نداشتند قیام مرفهین علیه پابرهنگان بود اگر به روحانیون اعتراضی دارند آن هم تحت تاثیر رسانه های معاند است اکثر روحانیون در وضیعت معیشتی پایینی قرار دارند ولی تبلیغات منفی علیه آنها بسیار زیاد است

۰۱/۹/۲۶ ۱۷:۰۳

جناب اباذری بزرگوار مردم از فقر و بیکاری و تورم جانشان به لبشان رسیده و اینایی ام که حضرتعالی میفرمائید رو همگان متوجه هستند که هتاکی کار سخیفی هست پس لطفا بجای نصیحت و تذکر به فکر چاره برای این وضع باشید گوش مردم برای نصیحت شنوا نیست

۰۱/۹/۲۶ ۱۶:۲۶

جناب اباذری با سلام ابتدا از جناب عالی که زمینه بحث و گفتگو را پیرامون مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه در سایت وزین صدای میانه برای مخاطبان و علاقه مندان فراهم می سازید سپاسگزارم . سعی می کنم درک و دریافت درستی از فحوای کلامتان داشته باشم . چرا نسل جوان امروز در اعتراضات اخیر، شئون اخلاقی را مراعات نمی کنند و بعضاً شعارهای تند و تیز و منافی فرهنگ ، آداب و رسوم  دینی ، مذهبی و میهنی از خود بروز می دهند که مایه تأسف و نگرانی است؟ به نظر می رسد که این موضوع یکی از چالش های اجتماعی است و دوستان جامعه شناس و روانشاس نظر دقیق تری در این زمینه ارایه کنند . البته تعمیم این ناهنجاری به نسل جوان خیلی مقرون به صحت نیست . چون مساله محدویت سنی ندارد یعنی افراد میان سال و پیر هم از این قاعده مستثنی نیستند و چون از اوضاع پیش آمده و مشکلات بوجود آمده ناراحت می شوند . شروع به فحش و ناسزاگویی می کنند . دامنه بحث گسترده است و پرداختن به همه علل در این مقال نمی گنجد . اما برای روشن شدن زوایای بحث من یک فرضیه مطرح می کنم . بین فحش و ناسزا گفتن در جامعه و نقش و تاثیر جریان روحانیت در بوجود آمدن اوضاع و شرایط کنونی جامعه رابطه وجود دارد . که با طرح چند سوال پژوهشی در یک پژوهش میدانی و تجزیه و تحلیل آن با فرمول های آماری می توان به تایید یا رد فرضه دست یافت . اما اینجانب به عنوان مخاطب این سوال اخیر معتقدم . بله رابطه مستقیم و قوی بین متغیر وابسته ( نفش روحانیت در جامعه ) با متغیر ثابت ( فحش و ناسزا گویی مردم ) وجود دارد . روحانیت یک قشر و جریان قدرتمند و بانفوذ در دوره های مختلف تاریخ ایران بوده اند و نقش بی بدیل آنها در شکل گیری و پیروزی نهضت امام ره که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد بر کسی پوشیده نیست . اما ورود این جریان به دایره قدرت سیاسی و دوری از شان نظارت و راهبری چه خسارتها که تاکنون به بار نیاورده است . آنچه موجب تنزل جایگاه روحانیت در جامعه به صورت آرام در ۴۳ سال بعد از انقلاب شد . ورود این قشر در بدنه قدرت سیاسی جامعه و آلوده شدن به خبائث سیاست بود . عرصه ای که به قول معروف ( نه مادر دارد و پدر ) عرصه زد و بندها و دروغ ها و رنگ ها و هزار دوز و کلک ها ... سعی می کنم از اصل بحث دور نشوم اما در این به قول شما اعتراضات نه ( اختشاشات و ناامنی ها و براندازی ) چرا عمامه پرانی مد شد ؟ و چرا آخوندها از ترس در انزار عمومی با لباس حاضر نشدند ؟ چرا بیشترین هجمه روی آخوندها بود ؟ این بیزاری عده ای از مردم از روحانیت چیست ؟ مگر نه این است که حاکمیت و دولت در طول این ۴۳ دست روحانیت بوده است ؟ هر چند در مدل به ظاهر دمکراسی آن ( و به واقع انتخابات نمایشی با ۲۰ درصد حایزین مشارکت ) که این موضوع بماند . آنچه روحانیت را در نگاه مردم بی ارزش ساخت مصالحه روحانیت با سیاسیون سر ایجاد ناعدالتی و تبعیض و اجحاف در حقوق اجتماعی افراد جامعه بود . چطور است روحانیت با شعار برقراری قسط و عدل در جامعه به میدان می آید و جوانان و سایر اقشار مردم را پیرامون خود جمع می کند اما وقتی به هدف خود می رسند عدل و قسط را فراموش کردند و با گرگان هم سفره شدند و بخور و بخور راه انداختن . مردم چرا به روحانی جماعت فحش و ناسزا می گوید چرا ؟ جواب روشن است . مردم به این باور رسیدند که به دست شیادان فریب خوردند . سرمایه داران خون مردم را به شیشه کردند و روحانیان با سرمایه داران نرد باختند و هله هله راه انداختند . بی سوادی مثل کروبی را در راس مجلس شورای اسلامی قراردادند و ثروت های کشور را به تاراج بردند ؟ بی سوادی مثل روحانی را بر سر کار آوردند و کشور را به بیگانگان باختند ؟ ساده لوحی و ترسویی مثل رفسنجانی را بر اریکه قدرت رساند و جشن تجمل گرایی و رفاه طلبی و مصرف گرایی را باب کردند . آقای اباذری مردم رنجدیده و ستم دیده ایران چه ظلم ها و خیانت ها که از این دست روحانی نخورده اند . خاتمی را به قدرت رساندند و انقلاب را تا مرز فروپاشی بردند . با مردم صادق نبودند و هزاران ستم بر مردم روا داشتند. آیا رواست که به این جماعت فحش و ناسزا گفت ؟

۰۱/۹/۲۶ ۱۴:۵۱

عزیزان اگر از فرافکنی‌ها و یا به عبارتی رطب و یابس بهم بافتن‌ها فارغ شویم،ریشه فحش و ناسزا به تربیت کوچه بازاری فیلم و سریال‌های خانگی و ترکیه‌ای،سلبریتی‌های بی‌سواد پرمدعا،تصویب‌کنندگان ۲۰۳۰،ساسی‌مانکن‌،رئیس جمهوری که با ادبیات سخیف لمپن‌ها منتقدین را به جهنم حواله کرد و هراز چندگاهی با قیافه حق به جانب و با تبختر سایرین را مستضعف فکری قلمداد می‌کرد.
همان هاشمی که بر گرده ملت سوار شد و فرزندانش در سایه جمهوری اسلامی به آلاف و الوف رسیدند و به مردم مانند یتیم بی مغز رفتار کردند.
خاتمی که ژست انسان مودب به خود گرفت و پرده‌های حیا و ناموس را درید و با دخترکان مطرب و آوازه‌خوان سیب و هلو گفتن و عکس گرفت.

۰۱/۹/۲۶ ۱۲:۵۴

باسلام و تشکر و احترام به همه کاربران محترم که کامنت گذاشتند ،

اما چون متاسفانه دوستان بدون هویت واقعی می آیند معلوم نمی شود من با چه کسی و کسانی طرف هستم بنابر این جواب را برایم مشکل می کند.

اکثر دوستان عزیز بحث را و موضوعات را با هم خلط می کنند و به این ور و آنور می کشانند . از همه خواهشمندم که به موضوعات متفرقه نپردازند بحث بنده در این مقاله و یادداشت پیرامون هتاکی و ناسزا گویی و فحش دادن است ، فرقی هم نمی کند این از طرف تتلو باشد یا مسیح علینژاد ، هر دو اگر مرتکب فحاشی بشوند محکوم هستند ، پناهنده شدن 300 نفر چه ربطی به موضوع هتاکی دارد اگر چه کار اشتباهی است . این را باید در جای خودش دنبال بشود.
با عرض پوزش مجدد.

۰۱/۹/۲۶ ۱۰:۲۴

ریشه مشکلات امروزی جوانان آن فرد هتاک در شاه عبدالعظیم تتلو است؟
مگر ساسی مانکن در انتخابات برای کروبی، رفیق شما کلیپ پر نکرد؟
مگر کل سلبریتیها از خواننده بگیر تا بازیگر و سایر فاحشه ها از روحانی حمایت نکردن که امروز بیشتر شان در آمریکا هستند؟

مگر ۳۰۰مسئول دولت خاتمی پناهندگی نگرفتند؟

ادر بی تقوایی برخی جماعت همین بس که تتلو را میگن و خوانندگی مسیح علی‌نژاد را برای خاتمی نمیگن

خدا عاقبت همه مارا ختم به خیر کند
از علمای دینی شنیدیم که حساب کسانی که می دانند وتنهایی که نمی دانند جداست وای به حال آنهایی که عناد میکنند

۰۱/۹/۲۶ ۱۰:۱۵

سوزش شما از احمدی نژاد است ریس جمهوری مردمی وبا شعار عدالت آمد وانتخاب مردم هم بود ولی عده ای از روز اول بنا برمخالفت با انتخاب مردم گذاشتند وسنگ لای چرخ این دولت کردند و دولت را به حاشیه بردند هرچند که بنده چهار سال دوم وبیشتر دوسال آخر این دولت را قبول ندارم ولی امثال هاشمی وخاتمی وشما چکاره هستید که دولت را قبول ندارید؟ به قول حضرت امام شما ...قانون شما را قبول ندارد
مگر برای ۸سال اشرافی گری ، نابودی بنیاد اقتصادی، واشرافی گری هاشمی ،ولنگاری خاتمی ، ودولت داغون وفشل ودو تا بیعتی های روحانی...نظری ندارید

مشکلما وشما در این استکه ما اشتباهات احمدی نژاد راقبول داریم ولی شما اشتباهات وفضاهتعای هاشمی،و خاتمی را فبول نمی فرمایید

شاید به خاطر هم لباسی با سه ریس جمهور قبلی باشد؟و شاید هم منافع حزبی وشاید شخصی شما در دوره محمود به خطر افتاده است؟
ولی حاج آقا بفرماییدتفکرات شما ریشه در کجاست؟یا شریعتمداری هستید ،یا اصلاح طلب ،یقینا انقلابی نیستید

۰۱/۹/۲۶ ۱۰:۰۱

خوب یک آقایی فحش وناسزا داده تو چرا به کل جامعه نسبت می‌دهی وعلت همه مشکلات فعلی می دانی؟

۰۱/۹/۲۶ ۰۸:۰۶

شما که آقای اباذری را متهم به ترس و سانسور می کنید ، اولا اگر خودتان شجاع و نترس هستید چرا با نام مستعار تشریف آوردید ، ثانیا لطف کنید بفرمایید که چه سانسوری انجام گرفته که ما خبر نداریم؟

۰۱/۹/۲۶ ۰۸:۰۳

با سلام و احترام
شما دوست عزیزی که بحث آقای شریعتمداری و منتظری و هاشمی و طلحه و زبیر را مطرح کردید ، لطفا اندکی در نوشته من دقت و تامل کنید و بعد دست به قلم بشوید بنده هیچ کسی را معصوم نمی دانم و احتمال داره آقایان نیز مثل دیگران اشتباهاتی داشته باشند که باید مودبانه و محترمانه نقد بشوند ، نه این که فحش کوچه و بازاری به آنها داده بشود و یا متهم به بعضی اتهامات که اصلا وجود خارجی ندارند و جعلی هستند و تنها جهت تخریب آنها ساخته شده اند. بحث من در این یادداشت فحش و ناسزا گویی ، لجن پراکنی و تهمت زنی است

شما بروید آن کلیپ حرم حضرت عبدالعظم حسنی را ببینید که یک آدم مدعی انقلابی چگونه بی ادبانه و ناجوان مردانه به یک خانم محترمه فحش رکیک نثار می کند ، همین برخوردها به خوبی نشان میدهد که این آقا و امثالشان هزار بار از آن زن محترمه کمتر و حقیر تر و ضعیفتر هستند اگر واقعا مرد بودند هرگز چنین برخوردی نمیکردند. کسی که منطق داشته باشد و اهل ادب و منطق باشد هرگز ناسزا نمی گوید. پس لطفا بحث را به هم خلط کنید و مطلب را دوباره مطالعه فرمایید و موضوع اصلی خارج نشوید . متشکرم.

۰۱/۹/۲۶ ۰۱:۰۳

با سلام و احترام و تشکر از اظهار نظری که مرقوم داشتید

اما این که نوشتید مردم همه این مشکلات را به روحانیت نسبت می دهند ، باید قبول کنیم که این انتساب به نوعی کم لطفی است ، انصاف این است که اگر منصفانه قضاوت کنیم در میان روحانیون نسبت به دیگران خطا و اشتباه و اختلاص و غیره به مراتب کمتر است ، قبول فرمایید که در مورد روحانیت مبالغه و کم لطفی می شود.
علاوه بر خلاف نظر جنابعالی ، بنده اعتقاد راسخ دارم که آن پنج نفر روحانی که اشاره کردید و همه رییس جمهور شدند با قطع نظر از گرایش های فکری و سیاسی ، همه انسان های شریفی بودند و هستند ، همه در حد توان خود تلاش و خدمت کردند البته هیچکدام هم معصوم نبودند و شاید خطاهایی هم داشته بباشند ولی خیانتکار نبودند. لطفا انصاف داشته باشیم.

من بارها گفتم و نوشتم مشکلات کشور و انقلاب ما از زمانی شروع شد که یک نفر جوان احساتی و نا میزان را آوردند رییس جمهور کردند که این آقا تمام ساختارها را به هم ریخت و قطار انقلاب و نظام را از ریل خود خارج و منحرف کرد. مردم ما پیش از آمدن این آقا هیچ مشکل بحرانی نداشتند و روزبروز هم کشور در حال رشد و تعالی بود. البته این مطلب را شاید قبول نکنید ولی گذشت زمان این حقیقت را بیشتر ثابت و روشن خواهد کرد.


اما این که روحانیت چه کارکردی در جامعه دارد؟ خوب جوابش روشن است شما تاریخ حوزه و روحانیت را با دقت مطالعه بکنید خدمات حوزه و روحانیت مشخص است از جمله آنها فعالیت های دینی و مذهبی و فرهنگی می باشد . بنده با توجه به این که قبل از طلبگی ، در بازار میانه کار کردم و میرزا بودم و بعد در کارخانه قند ریزی کارگری کردم ، بعد دوسال به سربازی رفتم ، سپس به حوزه آمدم و طلبه شدم و چند سالی است که به کار طلبگی اشتغال دارم ، می خواهم عرض بکنم که چون هر دو طرف را من تجربه کردم ، کار طلبگی با توجه به مسئولیت و رسالتش به مراتب سخت تر و دشوارتر از کار کارگری و کارمندی است ، این روحانیونی را که شما در کوچه و بازار می بینید و یا در روستاها حضور دارند تا آخر عمر و تا نفس دارند در خدمت مردم هستند و در گرما و سرما در کنار مردم و بدون هیچ توقعی مشغول خدمت هستند و درب منزلشان شبانه روز به روی مردم باز است و هیچ بازنشستگی هم ندارند. این که می فرمایید برای واجبات و عبادات پول می گیرند ، متاسفانه نهایت کم لطفی است و اینگونه حرف ها بهانه ای شده برای تخریب این قشر مظلوم که اکثریت مطلق در فقر و تنگدستی بسر می برند. در همین شهر قم طلاب زیادی هستند که در زیر زمین های تنگ و تاریک مستاجر و ساکن می باشند.

بنا بر این حالا اگر به قول شما روحانیت هم مقصر باشد واقعیت این است که بخش اندکی ( 5شاید در صد) از آنها که در امور اجرایی بودند مقصر هستند نه همه آنها که متاسفانه ، باید گفت نه تنها در این مورد دقت نمی شود بلکه که اشتباهات دیگران هم به نام روحانیت نوشته می شود.

البته در این مورد سخن فراوان است ، همه مطالب را نمی توان در ایباید فرصتی باشد حضوری در محضر دوستان مطرح بشود.
با عرض پوزش.

۰۱/۹/۲۵ ۲۳:۵۵

علیکم السلام و رحمه الله و با تشکر و سپاس فراوان از شما و همه دوستانی که نظر مرقوم داشتند

آقای فرهنگی عزیز که حتما اسم مستعار تان می باشد به موارد خوبی اشاره کردید و همه آنها را قبول دارم ، ولی همانطوری که نوشتید تفکیک این مسائل از هم خیلی طریف و دقیق است و توضیحش نیز فرصت زیادی می طلبد و در یک یادداشت کوتاه نمی شود به تمام ابعاد یک موضوع وارد شد.

اما حقیر در یادداشت های قبلی به صورت پراکنده به بیشتر آنها پرداختم و علت نارضایتی های مردم و جوانان را مطرح کردم ، اما بحث در اینجا از یک نگاه و بُعد خاص بود .

۰۱/۹/۲۵ ۲۳:۴۹

نویسنده این مطلب آقای اباذری هستند اما انتشار آن در صدای میانه بدون عضویت کاربری است. لذا پیامها بخاطر مشغله ادمین ها با تاخیر منتشر می شود. 

۰۱/۹/۲۵ ۲۰:۱۳

بلی در جامعه ای که اقلیتی امثال اقایان شریعتمداری ها و احمدی نژادی ها و ......بر اکثریت جامعه حکمرانی می نمایند و باعث رواج بی ادبی و توهین و آبروریزی ها و .....در جامعه می شوند و بدتر از ان که متاسفانه بزرگان حاکمیتی نیز از این افراد خود سر حمایت نموده و می نمایند و تابع هیچ قانونی نبوده و نیستند وضع از این هم بدتر خواهد شد.

۰۱/۹/۲۵ ۱۹:۱۰

نمیدانم چرا بجای کلمهٔ آخوند اکثرا از کلمهٔ روحانی استفاده میکنند ، کاش یکی بود به این سئوال جواب میداد

۰۱/۹/۲۵ ۱۸:۴۰

حاج آقا تصمیم دارید کامنت ها را تایید نکنید ؟

۰۱/۹/۲۵ ۱۸:۰۱

ریشه فحش در جوامع : برآورده نشدن مطالبات به حق عموم مردم ، کوتاهی کردن مقامات دربحث ایجادفرهنگ گفتگو و فرهنگ پاسخگویی ، فشارزیاداقتصادی ، وجودبیکاری شدید ، ابرتورم و گرانی کمرشکن برمردم بخصوص قشرفقیرجامعه

۰۱/۹/۲۵ ۱۴:۲۲

آزادی بیان با حاج آقا!!!
آخر خط نزدیک است.

۰۱/۹/۲۵ ۱۴:۰۳

با پاسخ به این سوال که چرا عده ای از مردم خصوصا جوانان به مسوولان دولت و نظام و بی پرده عرض کنم برخی از روحانیون فحش و ناسزا می گویند ؟ خیلی از مسائل روشن می شود . جناب اباذری عزیز طرح مساله ی شما برای جامعه کنونی خیلی ضروری و مناسب است .

۰۱/۹/۲۵ ۱۱:۴۵

این همه سانسور در یک مطلب واقعا خجالت آور هست.
حاج آقایان محترم! از چه چیزی می ترسید؟

۰۱/۹/۲۵ ۱۰:۳۷

فحش و ناسزا گویی خود نوعی تخلیه روانی انزجار فرد از اشخاص عامل ناعدالتی و تبعیض و بدبختی مردم در جامعه است و اساسا شکل دیگری از اعتراض است . آقای اباذری مردم روحانیت را مقصر اصلی این بدبختی می دانند . چون اصلی ترین پایه نظام روحانیت است . البته حساب روحانیون باتقوا و شجاع و پاک دست و مردم دار با حساب روحانیان مزور جداست . پنج رییس جمهور روحانی و ۴ رییس مجلس شورای اسلامی عاملین اصلی این اوضاع نابسامان اقتصادی در جامعه هستند . چرا ؟ چون نه تقوا داشتند و نه تخصص اما تشنه قدرت بودند و عده زیادی زیر چتر این آقایون چه خیانتها که بر مردم نکردند . مردم بعد از ۴۳ سال انقلاب اسلامی به این سوال رسیده اند کارکرد حوزه و روحانیت در جامعه چیست ؟ چرا باید روحانی برای عبادت خود از مردم پول بگیرد ؟ و هزاران سوال دیگر . بین اقتصاد و دین در جامعه رابطه مثبت وجود دارد . ۴۳ سال اقتصاد جامعه رها شد و جامعه به سمت مصرف و واردات و خام خواری و خام فروشی و وابسته به غرب و شرق شد . و دشمن نقطه ضعف کشور را بخوبی شناسایی و از این تنگه به جامعه ایران اسلامی حمله ور شد و متاسفانه پیروز هم شد. ببینید اوضاع دین و دینداری را ؟ ببینید بعد از ۴۳ سال جایگاه روحانیت به چه درجه ای تنزل کرده است ؟ ببینید روحانیت از ترس جوانان بی دین حاضر به پوشیدن لباس پیغمبری خود نیستند ؟ آقای اباذری مردم روحانی جماعت را عامل این اوضاع اسفبار می دانند . نظر شما در این زمینه چیست ؟ لطفا با تقوا و متناسب با واقعیات پاسخ دهید .

۰۱/۹/۲۵ ۰۹:۳۴

چرا تو ۸سال دولت مورد حمایتتان ساکت ماندید که جواب منتقدین به جهنم ، بی شناسنامه،بی سواد و...

۰۱/۹/۲۵ ۰۹:۳۲

این حرفهایی که گفتی هیچ ربطی به مسائل امروزی ندارد بلکه ریشه در تفکرات حضرتعالی دارد که مصداق این صحبت‌ها سفسطه است و بیژن را به لیلی ربط دادید
تهمت زنازادگی به شاه که امام هم قبول نداشت چه ربطی به امروز دارد؟چرا به جنایت‌های شاه اشاره نکردید؟

مگر در انحرافات امثال شریعتمداری و منتظری شکل شبه ای وجو دارد حزب خلق مسلمان،همکاری با کودتای نوژه،حمایت از منافقین ،حمایت از سید مهدی هاشمی قاتل بخشی از انحرافات این دو مرجع بود مگر مرجعی که قراربود بعد از کشتار یک تاپنج میلیوننفر کودتا را تایید کرده وبخشی از پازل کودتا باشد انتظار داری براش کف ودست بزنند؟

مگر اعتراض به خاندان هاشمی جرم است ؟از کجا این همه ثروت به هم بافته اند؟مگر در نماز جمعه دستور مانور اشرافی گری رانداد؟شما بفرمایید موسس انقلاب چرا نت آهسته یک بچه درست تربیت کند؟ارتباط با بهایی هایی ها چطور ؟نامه برای تحریم بیشتر چطور؟ارتباط با سفارتخانه های خارجی از نظر جنابعالی مشکلی ندارد ؟

با این تفکرات شما طلحه وزبیر هم بی گناه کشته شدند وهمچنین آیت اله شریح قاضی و ابوموسی اشعری وشمر هم به عنوان جانباز صفین

بین حق وباطل حرکت کردن عدالت نیست رک وراست بفرمائید تفکرات حضرتعالی چیست ؟مقالات قبلی شما را هم دیدم و ندیدم از انقلاب اسلامی دفاع کرده باشید انقلابی که ۳۰۰هزار نفر شهید تقدیم کرده که امثال شما امروز منبری در فضای حقیقی ومجازی داشته باشید؟

اگر نمی‌دانید بدانید که در وضع کنونی نوجوانان امروزی همه مقصرند حوزه های علمیه،آموزش وپرورش،نهادهای فرهنگی واجتماعی،خانواده ها و...که چرا از امر پرورش غافل شده اند؟چرا نتوانستند الگوی تربیت و سبک اسلامی را در جامعه اسلامی تبیین کنند؟چرا فضای مجازی که ولنگاری شده است که حتی اوبا ما هم این فضا را برای دخترانش مناسب نمی داند؟چرا نباید عاملان این رهاشدگی مجازات نشوند؟

در جواب صحبت های بنده جواب می دهید.۱-سن شما؟۲-تحصیلات؟با اسم واقعی وارد شوید؟پس من قال نفرمایید ما قال؟پس جواب حاج آقا !
هرچند که بعید است این سایت مدعی آزادی این نظرات را چ کند که مسبوق به سابقه نیز هست

۰۱/۹/۲۵ ۰۹:۱۲

حاج آقا با سلام
متاسفانه جناح تند رو اصول گرا زشت ترین حرف ها را می زند و کسی هم حق اعتراض به آنها را ندارد .

۰۱/۹/۲۵ ۰۱:۲۰

یعنی عمامه از سر طلبه ها انداختن نتیجه فحاشی و هتاکی خودشون هست ؟ویا روحانی که تو هشت سال ریاست جمهوری توهین های زیادی کرد که همه می دونند، رئیس جمهوری انقلابی وارزشی بوده؟

۰۱/۹/۲۴ ۲۳:۳۸

فحش و ناسزا خوب نیست! صحیح...
اما بغض انقلابی با خطاب لعنت خدا و لحن غضب آلود حتماً با نوع صحبت حجت الاسلام اباذری، تفاوت دارد و ایشان نیز لزوما می پذیرد...

۰۱/۹/۲۴ ۲۲:۴۰

با سلام و عرض ادب به استحضار می رساند : فحش و ناسزا و دشنام گویی در تعالیم اسلامی و انسانی امری به شدت مردود و ناپسندیده است . حال چرا دشنام دادن بعد از ۴۳ سال به رفتاری معمول و عادی در بین خصوصا جوانان تبدیل شده است دارای ریشه ها و عوامل متعددی است که خود نیازمند یک پژوهش است . اما منشا فحش و ناسزا گویی در وجود انسان شکل گیری یک نوع حس تنفر از دروغگویی های مسوولین و حاکمان است . فحش مقدمه درگیری و رفتارهای خشونت آمیز است . چرا یک فرد به فحش و ناسزا گفتن روی می آورد ؟ البته اگر از نگاه سیاسی به این موضوع بنگریم یک عاملش بدعملی ها و بد قولی ها و بد عهدی های مسوولین نظام جمهوری اسلامی ایران است . عامل دیگر وجود تبعیض و ناعدالتی در جامعه بین قاطبه مردم با مسوولان نظام است . فرد از شدت ناراحتی و نارضایتی زبان به فحش و ناسزا گفتن به مسوولین و عاملین این فلاکت و بدبختی و ناعدالتی و زورگویی های مسوولین به مردم است . فحش و ناسزا گویی نشانه اوج نفرت و انزجار فرد از مسوولین است . نظام ما یک نظام روحانیت محور است . از ۷ رییس جمهور بعد از انقلاب ۵ موردش روحانی بودند .

اخبار روز