کد خبر: ۱۰۳۳۴۳
۱۲۶۳ بازدید
۷۸ دیدگاه (۷۴ تایید شده)

مدیریت اقتصادی دولتی ، اختصاصی یا مردمی ؟ / به بهانه شیوع خبر واگذاری مجدد فولاد آذربایجان

۱۳۹۹/۱۱/۵
۱۴:۲۶

در پی شیوع خبر واگذاری مجدد شرکت فولاد آذربایجان به بخش خصوصی و موضع گیری به حق امام جمعه محترم میانه در نفی این مساله ؛ خاطرات تلخ واگذاری قبلی و آسیب های آن برای شهرستان در ذهن نویسنده تداعی گردید . این موضوع بهانه ای شد تا خلاصه ای از دیدگاه های نویسنده در باب انواع روش های مدیریت بنگاه های اقتصادی با مخاطبین عزیز در میان گذاشته شده و موجب تبادل نظر و بحث در این زمینه شود .

لازم بذکر است در این یادداشت محور صحبت های نویسنده در باره تاسیس بنگاه های اقتصادی و صنعتی جدید نبوده و ناظر به سیاست های مدیریتی صنایع ملی موجود کشور که در اختیار دولت هستند ( یا بوده اند ) می‌باشد .

به طور کلی یکی از سیاست هایی که دولت می‌تواند برای اداره کلان بنگاه های اقتصادی و صنعتی تحت مدیریت خود برگزیند ، ادامه مدیریت مستقیم خودش بر آنهاست . این سیاست در کشور ما نیز سابقا اکثریت قریب به اتفاق صنایع بزرگ کشور را در بر می‌گرفت ولی با شروع دولت کارگزاران و طی واگذاری های صحیح و غلطی که در دولت های بعدی نیز ادامه یافت ، میزان مدیریت دولت بر بنگاه های اقتصادی و صنعتی بزرگ رفته رفته کمتر شد .

در این شیوه صنایع بزرگ کشور تحت مدیریت مستقیم دولت ( یا یک نهاد دولتی ) قرار داشته و اعضای هیات مدیره ، مدیر عامل و سیاست های کاری این بنگاه ها به طور مستقیم توسط دولت تعیین می شوند .

مدیریت دولت بر صنایع مزایای انکار ناپذیری همچون میل کردن امکان ورشستگی این بنکاه ها به صفر و افزایش امنیت شغلی کارکنان به علت وابستگی این بنگاه ها به بودجه ملی را به دنبال دارد . بعلاوه این سیاست باعث افزایش ضریب نفوذ و اعمال قدرت دولت در اقتصاد نیز می‌شود ؛ اما نقاط ضعف جدی با خود به همراه دارد که باعث تحت شعاع قرار گرفتن نقاط قوت آن می‌شود .

از جمله نقاط ضعف ایده تسلط کامل دولت بر بنگاه های اقتصادی و صنعتی کلان کشور و وابستگی آن ها به بودجه عمومی کشور می توان به افزایش امکان فساد اقتصادی در این نوع مجموعه ها و کاهش غیر قبل اجتناب بازدهی آنها و به تبع آن کاهش تولید ناخالص ملی اشاره نمود .

لازم به ذکر است به زعم نویسنده سیاست مدیریت مستقیم دولت بر اکثریت بنگاه های بزرگ اقتصادی و صنعتی عوارض شدید و شاید غیر قابل جبرانی به اقتصاد کشور وارد می‌کند که سهم ناچیز درآمد های ناخالص ملی از تولیدات غیر نفتی در اقتصاد کشور شاهدی بر این قضیه است . کشور ایران دارای معادن بسیار غنی و صنایع بسیار قوی و ارزش آفرین است که اگر در سنوات گذشته مدیریت صحیحی بر آن‌ها اعمال می‌شد شاید تا کنون اقتصاد کشور از قید وابستگی به نفت رهایی می یافت .

دومین نگاه به نحوه مدیریت صنایع و بنگاه های اقتصادی کلان ملی ، واگذاری آن ها به سرمایه داران و اصحاب ثروت است . این سیاست ( به زعم نویسنده بدبختانه )‌ اصلی ترین دیدگاه ومسیر واگذاری های دولت سازندگی تا امروز بوده است که البته دولت های نهم و دهم تا حد زیادی از آن کناره گرفتند .

در این سیاست ، دولت به بهانه رفع مضرات مدیریت خود بر بنگاه های اقتصادی و صنعتی کلان  از سر کشور ، این بنگاه ها را به صاحبان ثروت و قدرت واگذار کرده و در طولانی مدت عواید اقتصادی کشور را نه تنها خصوصی سازی که بین سرمایه داران ((اختصاصی سازی )) می‌کند .

با همین دیدگاه است که امثال خوروش ، ژائله ، اسدبیگی ، مش قربانعلی و ... اکثرا با استفاده از رانت و با پرداخت بسیار کمتر از قیمت واقعی بنگاه ها صنایع کشور را تصاحب کرده و منافع اقتصادی حاصل از سرمایه های ملت ایران را مالک می شوند !

در طولانی مدت و با اجرای کامل این اختصاصی سازی شاهد شکل گیری طبقه جدیدی در کشور خواهیم بود که نه تنها مالک قسمت عظیمی از منافع اقصادی کشور هستند ، که با توجه به سرمایه کلان و اکثرا باد آورده خود می‌توانند در تصمیمات دولتی یا تعیین کارگزاران انتخابی ( مانند نمایندگان مجلس) یا حتی انتصابی کشور دخالت نموده و رویه های کشور را به ضرر مردم و در جهت افزایش سرمایه های خود تغییر دهند .

نویسنده معتقد است هرچند این روش به علت حرص اکثر سرمایه داران برای افزایش سرمایه خود ممکن است موجب افزایش اکثر بنگاه های اقتصادی شود اما خطرات و معایب آن - که همانا اختصاصی سازی منابع کشور ، محرومیت عامه مردم از انتفاع از این منابع و برده داری سرمایه داران به بهانه افزایش بهره وری هستند - بسیار بسیار بیشتر از مزایای آن خواهد بود .

اما سومین سیاست برای مدیریت بنگاه های اقتصادی و صنعتی کشور واگذاری آن ها به مردم یا مردمی سازی اقتصاد است . یعنی نه بنگاه های اقتصادی و صنعتی در اختیار دولت باقی بمانند و نه یکجا به سرمایه داران واگذار شوند بلکه اداره هرکدام از آنها با روش های مختلف به قسمت بزرگی از اقشار مردم منتقل گردد.

در این روش علاوه بر اینکه اقتصاد کشور از معایب مدیریت دولتی در امان خواهد بود ، از اختصاصی سازی منافع برای سرمایه داران نیز جلوگیری شده و از تسلط آنان بر رویه های کشور ممانعت به عمل می‌آید .

با سیاست واگذاری صنایع و بنگاه های اقتصادی بزرگ کشور به قاطبه مردم تحت شرکت های سهامی عام ؛ اولا : منافع حاصل از منابع کشور در میان عموم مردم یا بخش عمده آنها ( نه فقط سرمایه داران ) توزیع می شود . ثانیا : همین مردم به جهت حراست از منافع مستقیم اقتصادی خود بر عملکرد این بنگاه ها نظارت نموده و باعث افزایش بهره وری آن‌ها می گردند . و ثالثا به جهت توزیع ثروت و منابع بین طیف گسترده ای از مردم هیچ کس توان تغییر رویه های دولتی به جهت افزایش سرمایه خود را ندارد و تغییر رویه برای افزایش منافع سرمایه گذاری باعث انتفاع طیف گسترده ای از مردم ( و نه فقط یک طبقه خاص ) می شود .

سهام عدالت یکی از مهم ترین پروژه های خصوصی سازی در کشور بود که دقیقا با همین دیدگاه و البته با نقاط ضعف و قوت بسیار گامی در جهت مردمی سازی اقتصاد کشور برداشت .

البته روش های دیگری مانند واگذاری بنگاه های اقتصادی به شرکت های تعاونی مشتکل از تعداد زیادی مردم یا عرضه نظارت شده سهام آن ها در بورس اوراق بهادار و .. نیز برای مشارکت دادن مردم در مدیریت اقتصادی کشور وجود دارد .

در بحث کارخانه فولاد آذربایجان هم برای حل مشکل پیشنهاد میگردد یا سهام این مجموعه بصورت نظارت شده در بورس عرضه شود و یا یک شرکت تعاونی از همشهریان عزیز تاسیس گردد که با پذیرش سهم به اندازه قیمت مجموعه فولاد به عنوان مشتری این مجموعه اعلام آمادگی نماید و امام جمعه محترم و باقی مسئولین نیز با پیگیری واگذاری فولاد به این تعاونی ، هم موجب حل مشکلات فعلی کارخانه گردیده و هم بانی مشارکت بیشتر مردم در اقتصاد شهرستان شوند /.

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۹/۱۱/۷ ۱۵:۴۷

هرنفس این پردۀ چابک رقیب
بازی ای ازپرده برآرد قریب
نطع پر از زخمه و رقاص نه
بحر پر از گوهر و غواص نه

۹۹/۱۱/۷ ۰۷:۵۱

آقای نایبی من منتظر جواب از طرف شما بودم نه احراز هویت،اولین کامنت مخالفت با تعاونی و بورس را جنابعالی گذاشتین
اگر دلیلی دارین ذکر کنید اگر نه لطفا اذهان را مشوش نکنید.

۹۹/۱۱/۶ ۲۳:۱۸

اختیار دارید نظر لطف شماست . 

ممنونم از حسن نظرتان .

۹۹/۱۱/۶ ۲۳:۰۱

سلام جناب آقای رضایی ارادت داریم از سعه صدر وتواضع جنابعالی درسها می آموزم ایکاش همه ظرفیت انتقاد پذیری جنابعالی را داشتند باز هم متشکرم

۹۹/۱۱/۶ ۲۲:۵۷

سلام‌ فکر کنم منظورتون شایع شدن خبر است که شایعه شدن مرقرم فرمودیدضاهراً

۹۹/۱۱/۶ ۲۱:۳۷

بنده تو پستهای قبلی هم به جنابعالی تذکر دادم وگفتم که ایش ایچینده ایش تاپیبسان ایشاله مدرسه باز بشه سوادتو اونجا به رخ همه بکشی ولی از انجا که خیلی شیت تشریف داری ما باید بخاطر شما خون دل بخوریم

۹۹/۱۱/۶ ۲۱:۳۱

ال الی یووار الده دونر اوزو یووار دوزدو

۹۹/۱۱/۶ ۱۸:۵۴

واگذاری طعمه از یه دزد به یه دزد دیگه آخه چه مفهومی داره؟

۹۹/۱۱/۶ ۱۸:۲۲

واگذاری خوبه ولی باید علمی و به اهلش باشه.نه اینکه
گوسفند ، به گرگ ها وا گذار شود در آن صورت چیزی از
گوسفند باقی نخواهد ماند

۹۹/۱۱/۶ ۱۷:۵۶

آقای ... پیش غازی و معلق بازی؟ بجای ارسال کامنتهای متعدد با یک IP و چندین اسم (خوش بین، دانش آموز، میهمان، متعجب)، یک حرف منطقی بزنید و اینقدر شیون بازی درنیآورید. 

۹۹/۱۱/۶ ۱۵:۰۱

لزومی نداره همه یک میلیارد ریال! بدهند. با تشکیل تعاونی هر کس سهمی میخره، یکی زیاد یکی کم‌.
در ضمن با نوشتن مبلغ به میلیارد رقم رو بزرگ نشون ندید. صد میلیون تومان قیمت یک پرایده.
از همه مهمتر در کدام واگذری همه مبلغ رو یکجا از خریدار گرفتن؟

۹۹/۱۱/۶ ۱۴:۵۲

جناب نائبی شما هم بفرمایید چند نفر با سفارش و رانت نماینده سابق میانه آقای مهندس ... به استخدام فولاد در آمده‌اند. حداقل شما نباید از حیاط خلوت استخدامی حرفی بزنید.اطرافیان هم از این خوان و نفع بی‌نصیب نبودید.

۹۹/۱۱/۶ ۱۴:۳۸

بعد از واگذاری به خصوصی پارتی بازی نخواهد شد؟(البته اگه در خود واگذاری پارتی بازی نشه) حیات خلوت استخدامی ایجاد نخواهد شد و باید کل کارخونه رو داد که بره، چرا به جای حل مسئله صورت مسئله رو پاک می کنین

۹۹/۱۱/۶ ۱۴:۳۱

حرف شما مثل این است که بگیم دیگی که برای من نجوشه می خوام اصلا نجوشه
اگه چند نفر با پارتی اومده باشه چند ده نفر هم استخدام شدن که همشهری های ما هستن و پول به خود شهر برگشته
اگه به بورس هم بره صاحب کارخونه خود میانه ای ها خواهند بود

۹۹/۱۱/۶ ۱۴:۲۶

آقای معلم یه ضرب المثل ترکی هست که می گه گچی جان حاییندا قصاب پی آختاریر

۹۹/۱۱/۶ ۱۴:۲۳

خیلی جالبه آقای نایبی شما هنوز دلتون مونده پیش واگذاری به آقای خوروش و می فرمایید که بعد از لفو واگذاری سود نداشته؟ هنوز قبول ندارین اون واگذاری اشتباه بود؟ کمترین سودش این بود که از اخراج خیلی همشهری ها جلوگیری شد ایشون اولین کاری که کردن عذر خیلی از نیرو ها رو خواستن، حتی نیروهای رسمی فاز 2 را قبول نداشتن چه برسد به نیروهای پیمانکار
فولاد تاوان گرانی هم از بابت نیروی انسانی و هم از بابت مالی پرداخت کرد ولی جلوی ضرر از هر جا بگیری منفعته

جناب حق گو درست می فرمایید امام جمعه محترم با درایت خود و ایجاد گوش به زنگ از واگذاری در سکوت جلوگیری کردند.

۹۹/۱۱/۶ ۱۳:۴۵

شما بزرگوارید ‌.

اما باور بفرمایید اکثریت قریب به اتفاق فرمایشات شما رو متوجه نشدم .

 

۹۹/۱۱/۶ ۱۳:۴۰

لطفاً صورتهای مالی این چند سال بعد از لغو واگذاری فولاد را نگاه کنید ببینید آیا سود داد؟ چه نفعی به کشور رسید؟ آیا نگرانی مسئولین بخاطر از دست رفتن سرمایه عظیم ملی است یا نگرانند حیاط خلوت استخدامی شان از دست رود؟ آمار دهید در این چند سال چند نفر از جانب همین دلسوزان به استخدام فولاد درآمده اند که اینگونه دعا به عمرشان می کنید!

۹۹/۱۱/۶ ۱۳:۲۳

درمقابل مطالب شما ما عاجزیم خودتون خوب میدونید که میانه صاحب نداره هرکس به نفع خودش حرف میزنه درواقع مقصر اصلی خودمان هستیم. من در مورد واگذاری به بخش خصوصی مخالف نیستم چرا چون ریخت وپاشی که در فولاد انجام میشه میتوان با اون پول یه کارخانه دیگه ایجادکرد.من موندم چراافرادبجای ایجادیه زمینه برای بیکاری کاری نمیکنن فقط بفکر اینده خودشون هستن خودتون شاهدین که در موردیه حرف الکی چه هشتگی درست کردن همون شخص دنبال اهداف خودشه نه کس دیگه .بگذریم این یک درد دلی بود که خدمت شماعرض کردم فکرنکنم لزومی برای ارسال ودرج باشه موفق باشیدو سربلند.

۹۹/۱۱/۶ ۱۲:۵۹

صدای میانه رسانه تک صدا نیست برادر .

اتفاقا بنده و خیلی افراد دیگر فعال در صدای میانه شاید زاویه فکری هم با مدیریت سایت در بعضی مسایل داشته باشیم اما زمینه فعالیت فراهم هست .

بجای توهین بهتر بود مصداقی بگید کجا چنین اتفاقی افتاده :) 

۹۹/۱۱/۶ ۱۲:۵۲

اصولا هر وقت صدای میانه در مورد فولاد فعال میشه شاعبه روزنامه نگاران خود فروخته و آیه قران در مورد شاعران که میفرماید انها قومی اواره اند به ذهن خطور میکنه

۹۹/۱۱/۶ ۱۲:۳۸

متشکر از نظر شما . 

بله ولی کدام بخش خصوصی و با چه ساز و کاری ؟ 

۹۹/۱۱/۶ ۱۲:۳۶

اگر بیشتر توضیح بدید و مطلع باشم جریان چی هست به روی چشم . 

لیکن جسارتا حضرتعالی خودتان هم احساس میکنم توان نگارش و انتقاد دارید . چرا از این حق خودتان استفاده نمیکنید؟ 

۹۹/۱۱/۶ ۱۲:۲۸

جناب اقای رضایی در مورد جایگاه پمپ بنزینهای که بدون اطلاع وبدون برگزاری مناقصه واگذارشدن هم یه نظری مرقوم فرمایید.
ودرمورد زمینهای کشاورزی روستای گلبوس که باکمترین قیمت خریداری نموده اندودرحال خریدن هستند چی خواهدشد.

۹۹/۱۱/۶ ۱۲:۰۰

بخش خصوصی موجب کاهش هزینه های غیر ضروری و رشد وبالندگی بیشتر کارخانه و توسعه ان می شود.

۹۹/۱۱/۶ ۱۱:۳۸

امیدوارم سرنوشت فولاد میانه هم مانند اتوبان و هلی کوپتر و...نشود

۹۹/۱۱/۶ ۱۱:۳۵

آیا فقط فولاد آذربایجان واگذار می شود یا مجتمع فولاد میانه(فاز 1و2و3به همراه مجوز آماده به ساخت فاز 4)؟

۹۹/۱۱/۶ ۱۱:۱۲

 آقای معلم شما که انقدر وقت نظر دادن دارید یک نظر هم در مورد مطلب بنویسید. شیوع در صنعت ادبی و نوشتاری منظور از همان شایعه شدن یک خبر است.

و کلمه ی شیوع فقط برای بیماری استفاده نمیشود. 

۹۹/۱۱/۶ ۰۹:۵۹

پس چرا خودش با وجود اونا برشکسته شده بود.

۹۹/۱۱/۶ ۰۹:۵۴

ضمن عرض سلام . 

از لطف شما متشکرم . 

اما اولین معنی ذکر شده در لغت نامه دهخدا برای واژه شیوع ، فاش شدن است که انتشار این معنا را نمی دهد . ولی باز هم از حسن نظر و راهنمایی شما ممنونم .

۹۹/۱۱/۶ ۰۹:۴۷

سلام کلمه شیوع معمولاً برای بیماری بکار می رود اگر انتشار خبر نوشته شود زیباتر وصحیح تراست

۹۹/۱۱/۶ ۰۹:۳۲

لازم به توضیح است تمام تاسیسات زیر بنایی ، زمین، آب، مهمانسرا و...در مالکیت فولاد آذربایجان است و فاز احیا به برکت وجود فولاد آذربایجان توانسته پابگیرد

۹۹/۱۱/۶ ۰۹:۰۷

فاز احیا فولاد میانه زیان ده نیست که هیچ با سودی که در فاز 2 کرد توانست خون تازه ای در رگ های فولاد آذربایجان برشکسته به جریان بیاندازد.

۹۹/۱۱/۶ ۰۸:۴۰

احسنت

۹۹/۱۱/۶ ۰۸:۲۸

دقیقا صحیح می فرمایید

۹۹/۱۱/۶ ۰۸:۲۵

کمی واگذاری را به تاخیر بیاندازند و شرایط بورس را ایجاد کنند هنوز ذوب نصفه کاره است چه عجله ای برای واگذاری است؟اگر فولاد سازی و فاز 4 تکمیل شود قیمت هم بالاتر خواهد بود

۹۹/۱۱/۶ ۰۸:۲۲

اولین " ان قلت " و آقای نایبی آورد

۹۹/۱۱/۶ ۰۸:۱۵

به جای اینکه همه 100میلیون بدن یک خانواده 200 میلیون می دهد یک خانواده 50 میلیون هر کس به اندازه وسعش سهام می خرد.

۹۹/۱۱/۶ ۰۸:۱۲

خیلی باحالی آقای نائبی . هنوز یادمون نرفته حمایت های بی دریغ جنابعالی از خوروش در واگذاری چند سال پیش . واقعا خجالت آوره . پیشنهاد میکنم نونت رو به جای اینکه قاطی خون بکنی و بخوری از یه منبع سالم تر ارتزاق کنی . این برای خودت خوبه . باعث و بانی نون بُری شدن آخر عاقبت نداره . میدونم همنشین اصحاب قدرت و ثروتی و احتمالا مزه اش هم اومده به دهنت ولی بخدا ارزش نداره . کل نفس ذائقه الموت . آقای نائبی چطوریه اگه بقیه بخرند فولاد رو میتونن قسطی بدن ولی اگه ملت بخرن نمیشه . آقای نائبی چطوریه شرکت های بسیار کوچکتر از فولاد میانه میتونن برن تو بورس ولی فولاد میانه شرایطش رو نداره . به نظر من حرف نزنی کلا سنگین تری و کسی هم متوجه نمیشه که شما همیشه به ضرر شهر و دیارت کار میکنی . بازهم گلی به جمال امام جمعه که تو این قضیه ورود کرده . هرکس در راستای منافع مردم باشه خدا پشت و پناهش باشه انشاالله .

۹۹/۱۱/۶ ۰۸:۱۲

پیشنهاد تشکیل تعاونی همشهریان عالی است.

۹۹/۱۱/۶ ۰۸:۰۶

آقای نایبی شما در زمان واگذاری اول هم با دفاع از خوروش و دعوت به تمکین کارمندان فولاد، خاطره بدی در اذهان ما گذاشتید شما در واگذاری فولاد پیگیر منافع چه کسانی هستید؟ از شما انتظار می رفت این مقاله راشما می نوشتید و اذهان عمومی را آماده و تشویق می کردید که کارخانه به خود میانه ای ها فروخته شود.

۹۹/۱۱/۶ ۰۷:۵۷

احسنت به شما

۹۹/۱۱/۶ ۰۳:۵۱

شرکت های زیان ده در بورس عرضه نمی شوند.
واگذاری فولاد به بخش خصوصی کاملن منطقی است. به شرط اینکه به درستی واگذار شود

۹۹/۱۱/۶ ۰۰:۴۲

آقای نائبی سلام خواهشمند است بفرمایید چجوری میشه فولاد میانه فاقد واگذاری تو بورس میشه توضیح بده برادر

۹۹/۱۱/۵ ۲۲:۳۸

باسلام بنده از اهالی روستای گلبوس هستم زمینهای فولاد ما سند ششدانگ داریم چجوری زمین مردم میخوان واگزار کنن کدام ارگان کدام سازمان این دزدی را میخوهد انجام بدهد ما نمیگزاریم

۹۹/۱۱/۵ ۲۲:۱۹

سلام جناب اقای نایبی بنده چند مدتی است در بورس فعالیت دارم بعضا به نمادهایی در بورس فعالیت دارند که یکصدم فولاد میانه نیستند پس اونها چطور شرایط ورود به بورس را دارند به عنوان مثال نماد گکوثر نماد هتلی در اصفهاناست هتلی که طول وعرض ان معلوم است از نظر اشتغالزایی ودرامد اصلا قابل مقایسه با فولاد میانه نیست

۹۹/۱۱/۵ ۱۹:۵۳

البته سفارشیهای فولاد نگران نباشند انکسیکه اوردتشان باز سفارش میکنه.

۹۹/۱۱/۵ ۱۹:۵۰

البته اسمش دقیقا نمیدونم شاید شرکت آرمان باشه هرکسی هم دلسوخته توسعه میانه هست حتما میتونه سرمایه گذاری کنه وعضو بشه

۹۹/۱۱/۵ ۱۹:۳۵

آیا شرکتی که فرمودید نماینده اقتصادی قاطبه مردم میانه است و هرکسی خواست می‌تواند سهام دار آن باشد ؟ 

۹۹/۱۱/۵ ۱۹:۲۰

پس واگذار کنند به شرکت توسعه عمران میانه که شکری فرماندار سابق بنیان گذار آن میباشد ببینم میتونن اداره کنند

۹۹/۱۱/۵ ۱۹:۱۳

سلام . 

اگر متن یادداشت را مطالعه می فرمودید ، فرمایشاتتان مفصلا پاسخ داده شده بود .

۹۹/۱۱/۵ ۱۹:۰۸

سلام خصوصی سازی اگر بدرستی انجام گیرد هم به نفع مردمه وهم کشور در بخش خصوص بازدهی خیلی بیشتر از دولتی است با یک مثال ساده اگر همین ماشین سازی تبریز یا ایران خودرو در انقلاب به دولت واگذار نمیشد الان وضیعت اسفبار امروزو نداشتیم البته از نظر صنعت لازم به یاد اوری میباشد تولید پیکان از یک کاراژ آهنگری شروع شد که بعد شد اولین تولید کننده اتومبیل در ایران پس اجازه دهید هم بخاطر پیشرفت کشور وصنعت وبریده شدن دست مفت خورها که در فولاد میانه بدون کارایی حقوق های گزاف میگیرند بهتر است به بخش خصوصی واگذار گردد

۹۹/۱۱/۵ ۱۸:۲۸

بحث به رسمیت شناختن اعتراضات مردم به بی عدالتی و تبعیض هرچند بسیار مهم بوده و باید به آن پرداخته شود ، لیکن از موضوع یادداشت حاضر خارج است . 

اما کلیتا اعتراضات مشروع مردم ، در ساختار های مکتوب نظام به رسمیت شناخته شده اند و برخورد هایی که با اعتراضات مشروع مردمی انجام می‌گیرد حاصل کج سلیقگی و عملکرد خلاف موازین نظام جمهوری اسلامی است .

۹۹/۱۱/۵ ۱۸:۱۸

چرا از بورس یافرابورس واگذار نمیشه چرا کلا با شفافیت مشکل داریم جواب مشخصه یه عده گشنه که هیچوقت سیر نمیشن و تعدادشون تو استانهای مرزی زیاده باز یه کارخونه پیدا کردن میخان بالا بکشن

۹۹/۱۱/۵ ۱۸:۱۴

استاد رضایی مشکل اصلی اینه که فریاد هم نمی توانیم بکشیم . آیا کسی اجازه دارد یا اساسا می تواند در یک جمع ده بیست نفره از گرانی ها گلایه کند ؟ به نظر شما به عنوان متهم با او برخورد نمی کنند ؟ انگ و مارک ضد انقلاب نمی خورد ؟

۹۹/۱۱/۵ ۱۸:۱۱

شما لطف دارید .

سر منشا مشکلات کشور به زعم حقیر ساختار های نا ‌صحیح یا عدم اجرای کامل ساختار های صحیح تدوین شده است .

تحریم را هم کمتر از سی درصد در این زمینه موثر میدانم و معتقدم با اصلاح ساختار های درونی ، تحریم اثر چندانی در توزیع ثروت نخواهد داشت .

۹۹/۱۱/۵ ۱۸:۰۹

اولا : ما با مسئولان کشور عهد نبسته ایم که تا ابد مسئولیت داشته باشند ! این عزیزان اگر نتوانند قابل تغییر هستند . 

 

ثانیا : بله به زعم حقیر مخصوصا در دولت مستقر توان وجود دارد ، نیت حل مسائل وجود ندارد ! 

۹۹/۱۱/۵ ۱۸:۰۷

در پاسخ نظر عزیز قبلی مفصلا توضیح دادم .

مسائلی که فرمودید ، صرفا با فریاد و بیان مصادیق آن قابل حل نیست بلکه باید ریشه های آن تبیین و راه حل این ریشه ها پیشنهاد شود . 

یکی از مهم ترین ریشه های بازتولید ناعدالتی‌ اقتصادی و فقر ، عدم دسترسی عادلانه به ثروت ملی است که خصوصی بخش مهمی از آن است و اگر حل شود به دسترسی بیشتر مردم به ثروت های ملی و کاهش فقر می انجامد .

۹۹/۱۱/۵ ۱۸:۰۳

احساس حضرتعالی را کاملا درک کرده و با حس تبعیض و بی عدالتی شما کاملا همراه هستم ، 

اما وضعیت موجود حاصل از یک سری اشکالات سیستمی است که خواسته یا ناخواسته در کشور ایجاد شده و به باز تولید ظلم می انجامد . 

مشکلات مالی و تبعیض هایی که برای من و شما اتفاق می افتد ، ریشه در سیستم معیوب مدیریتی کشور دارد که باید در همه زمینه ها اصلاح شود .

لذا به نظر حقیر صرف فریاد زدن بی عدالتی ها و مشکلات  موجب حل آنها نمی شود ؛ بلکه باید ریشه ها و راه حل آنها برای مردم تبیین شود و حقیر نیز در تلاش هم در بازه های زمانی و به بهانه های مختلف به این ریشه ها اشاره کنم .

یکی از مصادیق مهم عیب در سیستم ، نا عادلانه بودن دسترسی مردم به ثروت های ملی است که خصوصی سازی بخش مهمی از آن را تشکیل می دهد . لذا اصلاح خصوصی سازی لاجرم به دسترسی امثال شما و بنده به ثروت های ملی و کم شدن فقر در جامعه می انجامد .

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۵۴

متاسفانه در خیلی از موارد فرمایش شما صحیح است .

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۴۹

آقای رضایی شما الحمدلله نویسنده توانایی هستید . بنویسید سرمنشا این همه هرج و مرج و گرانی ها در جامعه کجاست ؟ چند درصد گرانی ها به تحریم آمریکا برمی گردد ؟

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۴۶

آقای رضایی عزیز در کشوری که مسوولانش عرضه مدیریت قیمت تخم مرغ را ندارند به نظر شما می توانند اصل ۴۴ قانون اساسی را اجرا کنند ؟

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۴۴

از عواید و سود کارخانه فولاد میانه چن مدرسه ؟. چند بیمارستان ؟. چند پل ؟ چند ورزشگاه ؟ چند خانه برای نیازمندان ؟ چند مرکز عام المنفعه احداث شده ؟ از چن صد کیلومتر شمش را بارگیری می کنند میارن میانه بعد از ذوب و تبدیل به چن صد کیلومتر دیگر بارگیری می کنند آنچه برای میانه می ماند آلودگی محیط زیست . سالها این کارخانه زیان ده بوده . برای یک کار کوچک ۲۰ کارمند را غیر قانونی جذب کردنند . اضافه کاری های مفتی و مهمانی های پر هزینه و ریخت و پاش های آنچنانی در این کارخانه ملعون اتفاق افتاده . نیروهای بکار گرفته شده هم ۹۰ درصدش سفارشی و باندی بوده .

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۳۸

این کارخانه فولاد میانه غیر از درد رانت و سواستفاده بعضی ها چه خیری برای میانه فلک زده داشته است .

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۳۸

یعنی جسارتا فولاد آذربایجان ۵۰ هزار میلیارد ریال قیمت دارد ؟ 

تو واگذاری به اشخاص هم همه این مبلغ رو یکجا و نقدا میگیرن؟ 

ضمنا جناب مهندس نایبی عزیز ، از حضرتعالی که شخصیت متفکر و صاحب اندیشه ای دارید ، انتظار می‌رفت ما را از نظرات خویش در باره ابعاد فکری یادداشت بهره مند بفرمایید .

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۳۷

نویسندگان از درد اصلی مردم بنویسند . از درد و گرفتاری جوانان بنویسند . از درد مستاجران بنویسند . از درد های واقعی مردم بنویسند . مردم با حقوق کارمندی زیر فشار گرانی زجر می کشند .

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۳۴

مسوولان خائن میلگرد کیلویی ۱۴ هزار تومان کردند . کمر من فرهنگی در زیر بار این گرانی شکسته شما دارید از واگذاری فولاد حرف می زنید . بعد از سی سال خدمت توان احداث بیست متر مربع آلونک ندارم . چرا جلوی این همه گرانی را نمی گیرید ؟ مسوولان کجا خوابیده اند ؟ چقدر باید صبر کنیم .قیمت یخچال به ۵۰ ۶۰ میلیون تومان رسیده من از کجا بیارم یک دستگاه یخچال برای فرزندم یا خودم تهیه کنم . آقای رضایی نمک به زخممان نپاشید . می نویسی از گرانی بنویس از بی عرضگی نامسوولان بنویس از درد مردم بنویس از آه و ناله هم وطنانت بنویس . فولاد واگذار بشود یا نشود به درک به اسفل اسافلین . قیمت ها را کنترل کنند مردم دارند می میرند .

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۲۸

کشور ایران اسلامی به دست نامسوولان و نامحرمان اداره می شود . روحت شاد امام بزرگ که این روزها را پیشگویی کردی . اختلاس قانونی . رانت قانونی . دزدی قانونی . حقوق نجومی قانونی . اضافه کار چندین میلیونی قانونی . پاداش چند میلیاردی قانونی و هزاران کثافت کاری در پوشش قانونی

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۲۴

از معانی واژه مسوول در فرهنگ های لغت اسلامی ایرانی باید یک معنی متفاوت دیگری اضافه کرد . مسوول یعنی : کسی که در برابر مردم پاسخگو نیست . بی تفاوت . بی خیال . دزد . اختلاسگر . خائن و ...

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۲۲

تجربه ۴۲ سال نشان داد مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران خلق شده اند فقط در انتخابات و تظاهرات در صفوف فشرده شرکت کنند . هیچ حق دیگری در این کشور ندارند .

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۲۰

آنچه مسلم و قطعی بوده نتیجه مدیریت اقتصادی کارخانه فولاد یا هر کارخانه دیگر در جمهوری اسلامی ایران (دولتی یا خصوصی ) به ضرر مردم و به نفع عده معدودی گردیده است . علی برکت الله

۹۹/۱۱/۵ ۱۷:۱۷

چطور خوروش 10 میلیارد نقد داده بود بقیشم قسطی که نمیداد صاحب شده بود به مردم میرسه قیمتش میشه اندازه خزانه مملکت؟ حالا ما 100 میلیارد بدیم بده؟

۹۹/۱۱/۵ ۱۶:۵۵

احتمالاً بصورت رد دیون واگذار بشه!!! مثل تراکتورسازی تبریز!!!! یعنی از یک وزارتخانه تخصصی جدا میشه و میره زیر نظر یک نهاد غیرتخصصی!!!

۹۹/۱۱/۵ ۱۶:۳۱

باسلام. در مورد پیشنهادتان برای واگذاری فولاد آذربایجان به یک تعاونی مرکب از همشهریان, عنایت داشته باشید که اگر تمامی 50 هزار خانواده میانه ای برای چنین سرمایه گذاری متحد شوند (که بعید است) و هر خانواده 1 میلیارد ریال پول وسط بگذارد (که ابعد است), شاید بتوانند مجموعه فولاد میانه را بخرند.

در مورد واگذاری به بورس هم, فولاد میانه فاقد شرایط لازم است.

اخبار روز