کد خبر: ۱۰۶۳
۱۲۸۹ بازدید
۸ دیدگاه (۸ تایید شده)

معرفی شهرهای شهرستان میانه در وب سایت سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور

۱۳۸۸/۸/۷
۰۱:۵۴

نام شهر - زبان رایج - مذهب - جمعیت - کد تلفن - درجه شهرداری و نام شهردار و مختصری توضیح و ...

 ********************************************


آق كند  ( اذربايجان شرقي )  
زبان رایج : آذري
مذهب : شيعه
جمعیت : 2029
کد تلفن : 424
درجه شهرداری : 1
تلفن شهرداری : ۵٢٢٢١٣٧
شهردار : سعيد ديني

آق‌کند یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش کاغذکنان شهرستان میانه واقع شده‌است. این شهر مرکز بخش کاغذکنان است.

منبع : http://city.imo.org.ir/showcity.aspx?code=3&code2=10

 ******************************************************

ترك  ( اذربايجان شرقي )
زبان رایج : فارسي
مذهب : شيعه
جمعیت : 2041
کد تلفن : 424
درجه شهرداری : 1
تلفن شهرداری : ۴٢٢٢۵۴۴
شهردار : سعيد مطهري
ترک یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی در شمال غرب ایران است. این شهر مرکز بخش کندوان شهرستان میانه می‌باشد.
منبع : http://city.imo.org.ir/showcity.aspx?code=13&code2=10

 *******************************************

تركمان چاي  ( اذربايجان شرقي )
زبان رایج : فارسي
مذهب : شيعه
جمعیت : 6548
کد تلفن : 424
درجه شهرداری : 2
تلفن شهرداری : ٣٢٢٠٧٩٧
شهردار : عبداله نوروزي
ترکمان‌چای یکی از شهرهای ایران واقع در استان آذربایجان شرقی است که در بخش ترکمان‌چای شهرستان میانه واقع شده‌است. این شهر در دامنه‌های جنوبی کوه‌های بُزقوش (پرنده خاکستری) قرار دارد و آب و هوای آن کوهستانی و معتدل است، در فصل زمستان به شدت سرد، با بارش فراوان برف همراه است.

منبع : http://city.imo.org.ir/showcity.aspx?code=14&code2=10

 ******************************************


ميانه  ( اذربايجان شرقي )
زبان رایج : فارسي
مذهب : شيعه
جمعیت : 89796
کد تلفن : 423
درجه شهرداری : 7
تلفن شهرداری : ٢٢٢١٣٠٠
شهردار : رمضان اصغري
سایت شهرداری : www.miyaneh.ir 
ميانه يکي از شهرهاي استان آذربايجان شرقي و مرکز شهرستان ميانه مي‌باشد. اين شهر با 87,385 نفر جمعيت در سال 1385 خورشيدي، به‌عنوان چهارمين شهر پرجمعيت استان آذربايجان شرقي، پس از شهرهاي تبريز، مراغه و مرند محسوب مي‌شود.ارتفاع شهر ميانه از سطح دريا 1,100 متر است. نام قديم اين شهر ميانج بوده‌است و امروزه به‌عنوان «دروازه آذربايجان» شناخته مي‌شود.

از محصولات کشاورزي شهر ميانه مي‌توان به گوجه فرنگي و خيار اشاره نمود که در شهرهاي مختلف ايران توزيع مي‌شود. مهم‌تر از همه برنج اين شهر است که به‌خصوص در ميان ساکنين آذربايجان شهرت فراواني دارد.

از آثار باستاني ميانه مي‌توان به «مسجد سنگي ترک»، «پل دختر»، «قلعه دختر»، «شهر سوخته کاغذکنان»، «کاروانسراي جمال‌آباد» و «بقعه امامزاده اسماعيل» اشاره کرد.

پيشينه
پيشينه و سابقه تاريخي شهر ميانه به ده‌ها سال قبل از ميلاد مسيح باز مي‌گردد و بعضي نوشته‌ها سابقه تاريخي ميانه را تا 720 سال پيش از ميلاد نيز نقل مي‌کنند. وجود کتيبه‌هاي آشوري و اورارتويي در بعضي مناطق آذربايجان و کشف آثار باستاني و مجسمه‌هاي سفالين در شهر ميانه، قدمت تاريخي آن را به دوره‌هاي پيش از تشکيل دولت ماد مي‌رساند. در پي حفاري‌هايي که در سال 1352 شمسي در يکي از قريه‌هاي اطراف ميانه به‌نام آرموداق انجام گرفت يک مجسمه سفالين مربوط به دوره ساسانيان کشف شد. اين تنديس توسط رئيس اداره باستان‌شناسي وقت به موزه باستان‌شناسي تبريز منتقل گرديد.

در کتاب‌هاي تاريخي و سفرنامه‌هاي جهانگردان نام اين شهر را ميانج (که گويا ميانه عربي شده آن است) ثبت کرده‌اند چون اين شهر به نوشته برخي، پيش از ميلاد مسيح در خط مرزي دو سرزمين ماد و پارت قرار گرفته بود.دکتر معين در فرهنگ خود اين گونه مي‌نويسد: «ميانه يکي از شهرهاي قديمي است و نام آن به‌واسطه واقع شدن در ميانه راه زنجان و تبريز است» و در زير عنوان «ميانج» نيز به همين شهر و دهي در «دهستان انگوران» استان زنجان اشاره مي‌کند. با اين حال شهر ميانه در قرن‌هاي هفتم و هشتم هجري علاوه بر ميانج نام ديگري چون «گرمرود» داشته و در برخي از کتاب‌هاي آن زمان براي شناسايي آن از هر دو نام (گرمرود و ميانه) استفاده شده‌است.

منبع : http://city.imo.org.ir/showcity.aspx?code=50&code2=10

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

امکان درج دیدگاه برای این مطلب وجود ندارد.

۹۰/۵/۲۲ ۰۳:۳۱
ميانه هميشه زبانش تركي است و خواهد بود من خودم با اينكه كرج هستم با كسي كه ترك باشد فارسي صحبت نميكنم و افتخار من است تركم
۹۰/۴/۱۹ ۱۱:۳۴
با سلام ، دوست عزيز نوشته ها با واقعيت فاصله دارد . ............................................
۹۰/۱/۲۹ ۱۱:۲۹
من خودم از میانه هستم درکجای این شهر فارسی صحبت می کنند
۸۹/۱۲/۱۱ ۱۰:۳۲
چرا فكر كردين كه زبان ميانه فارسي هستش؟
۸۹/۸/۱۲ ۱۶:۲۲
اشتباه نکنید زبان رایج در میانه چینی باستان است!!!!!!!!!! یالان ددیم.بله یازدم ددیم گوی فاسلار خوش اولسون
۸۹/۷/۱۰ ۲۰:۱۲
نوشته دروازه آذربایجان بعدش می نویسه زبان رایج فارسی عجب یا عمدا نوشته یا اصلا میانه نرفته!
۸۹/۶/۱۱ ۱۵:۰۷
اولا اکثر قریب به اتفاق آمار و اطلاعاتتون بی پایه و اساس و دلبخواهی است دوما خیلی مغرضانه و با هدف نوشته شده است. تو کی اومدی میانه که ببینی همه مردم فارسی زبان هستند. ولی خوب دلتون را با همین چیزا خوش کنینی ولی بهتون بگم در استان سمنان دهها روستا ترک زبان هستند توی سبزوار کلی ترک زبان داریم تهران که 70% ترک هستند توی شیراز قشقایی ها درصد بالایی از جمعیت هستند توی کرمان بخش بافت کلی تر زبان هستند توی چابهار ترکها دارای محله و مسجد هستند تو چهارمحال بختیاری خودم چندین دوست دارم که توی محله های ترکی نشین زندگی می کنند(شهر کرد) اینها گوشه ای از دریا بود ولی خوب تو دلت خوش باشه توی استانی اسمش آذربایجان است و سومین شهر بزرگ استان است بنویسی زبان رایج فارسی است. زهی خیال باطل و زهی خیال خام خدا همه را به راه راست هدایت فرماید والسلام
۸۸/۸/۱۰ ۱۲:۱۶
شايد ديدند شما داريد فارسي مي نويسند فكر كردند ميانه فارس زبان هست. --------------------------- مختاری : شما اسپانیولی بنویسید ، فکر کنند اینجا بارسلون هست! همین جدی نگرفتن ها و بی توجهی به مطالب ارائه شده در وب سایتهاست که باعث بی اعتباری آنها می شود. فارسی زبان رسمی ایرانیان هست. پس به فارسی می نویسیم. دلمان هم بخواهد به ترکی با هر رسم الخطی که بلد باشیم می نویسیم. من در حد نیازم لاتین و کریل اش را می توانم فقط بخوانم ، یاز! هر نه سویسن.

اخبار روز