خبرگزاري فارس: رئيس شوراي ثبت آذربايجان شرقي گفت: در نخستين نشست شوراي سياستگذاري ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، 18 اثر تاريخي استان به ثبت ملي رسيدند.
تراب محمدي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبريز افزود: پس از تغيير روند ثبت آثار در فهرست آثار ملي و با توجه به ازدحام زياد پروندههاي مطروحه از نقاط مختلف كشور، تعدادي از پروندههاي مهم استان مورد بررسي قرار گرفت و نام تمام آنها در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيد.
به گفته وي بر خلاف گذشته كه پروندهها در شوراي ثبت استان بررسي شده و براي تاييد به شوراي تخصصي مركز ارسال ميشد و در نهايت به ثبت ميرسيد، اين اقدام در شورايي به نام شوراي سياستگذاري ثبت سازمان با روندي متفاوت اتفاق ميافتد.
محمدي افزود: اينك پروندهها پس از تهيه و تكميل در استان، توسط كميتهاي بررسي ميشوند و در مرحله بعد، توسط تيمي متشكل از كارشناسان و باستانشناسان خبره كشور، مورد ارزيابي قرار ميگيرند و در نهايت بعد از تشكيل جلسه شوراي سياستگذاري سازمان، در فهرست آثار ملي كشور به ثبت ميرسند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در خصوص آثار ثبت شده در نخستين نشست اين شورا كه در اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: در اين جلسه پرونده بناها و محوطههاي حمام شنب غازان تبريز، كاروانسراي ايري علياي ورزقان، تپه قبرستان حوريلر ملكان، قرهتپه روستاي تورچي ملكان، محوطه جغالو بولاغ روستاي جغالوي ملكان، تپه مهديخان كمپي ميانه، محوطه كوللر باشماق ميانه، تپه كلپه درهسي ميانه، محوطه پارينه سنگي ورجوي مراغه، محوطه قرض علي دييرماني اهر، تپه عاباس اوجاقي اهر، گورستان اولتدي دره سي اهر، محوطه ارديشلي اهر، گوركانهاي قالا اهر، گوركان امير سنگري اهر، گوركان حامام دره سي اهر، گورستان حامام دره سي اوستي اهر و گوركان كولايئر اهر بررسي و تمام آنها در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيدند.
محمدي گفت: اين بناها و محوطهها نيز مانند ساير آثار ثبتي كشور ضمن رعايت حقوق مالكانه، مشمول تمام قوانين آثار ثبتي هستند.
وي در خاتمه يادآور شد: استان آذربايجان شرقي با تاريخي ارزشمند و هنرمنداني فراوان در تمام دورهها، داراي آثار و محوطههاي تاريخي بسياري است و تاكنون بيش از يك هزار و 800 اثر استان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيدهاند.