صدای میانه به نقل از سایت الف "احمدی مقدم: احمدینژاد در سال 88 گفت خاتمی را دستگیر کنید و شر همه را کم کنید"
سردار اسماعیل احمدیمقدم ششمین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در گفتوگویی با ماه نامه رمز عبور خاطرات و ناگفتههایی از دوران دفاع مقدس و دوران مسئولیت خود مطرح کرده است، که در ادامه بخشی از این مصاحبه میآید:
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده پیشین پلیس ایران، میگوید در انتخاباتی در سطح ملی که “قطبی” بشود، احتمال دارد که اعتراضاتی مشابه سال ۱۳۸۸ تکرار شوند. آقای احمدیمقدم در مصاحبهای با مجله رمز عبور، با اشاره به انتخابات سال ۱۳۸۸ گفته است: “فرض کنید سال ۹۶، آقای روحانی کاندیدا شده و آقای احمدینژاد هم به میدان آمده است. چه تصوری دارید؟ به احتمال زیاد همان اتفاقات خواهد افتاد. اگر هم نیفتند، به هر حال تنش زیاد است.” او گفته دلیل اینکه رهبر انقلاب بحث تغییر ساختار از نظام ریاستی به نظام پارلمانی را مطرح کرده اند برای کاهش چنین تنشهایی بوده است. اسماعیل احمدی مقدم درباره این مساله گفت: “نظام پارلمانی رفتار بین قانونگذار و نیروی اجرایی را تنظیم، ضمانت اجرا را بیشتر و تغییر دولت را کمهزینه میکند، بهطوری که حتی اگر سالی یک دولت و رئیسجمهوری را عوض کنید، هیچ اتفاقی نمیافتد.” ********************
احمدی مقدم می گوید: آقای احمدینژاد آدمی چالشی بود و حداقل دو جور شکاف درست کرده که یکیاش شکاف نخبه- توده بود.
از اول هم اعتقادی به نخبگان خاص نداشت و بارها به من گفته بود اینها ۲ هزار نفرند که اگر بیرونشان کنیم، مشکلات نظام حل میشود. این کار را هم کرده بود و وزیر، معاون وزیر، استاندار و درشتها را عوض کرده بود و میگفت اینها فرسوده و پوسیدهاند و باید عوض شوند. بعد از سال ۸۸ و در دور دوم نگاهش عوض شد. دقیقاً خاطرم نیست چه سالی بود، ولی بعد از ۸۸ بود با او که صحبت میکردم، متوجه شدم خیلی تغییر کرده است. آن سالها به من میگفت آن ۲ هزار نفر را بریزیم بیرون یا بالای شهریها، دانشگاهیها و تریبوندارها همیشه از این حرفها میزنند باید ببینیم مردم چه میگویند، ولی از دور دوم به بعد میگفت رأی در روستا و شهرستان است، ولی آنکه اثر میگذارد و بوق و بلندگو دارد، در تهران است. از او پرسیدم چرا شما اینقدر تغییر کرده و دنبال هنرپیشه یا فلانی راه افتادهای؟ چرا خطت را عوض کردی؟ گفت رأی را آنها میدهند، ولی کشور را اینها اداره میکنند و اداره کشور دست اینهاست. نمیتوانیم اینها را نادیده بگیریم باید این طرف را هم در نظر بگیریم. در واقع تغییر راهبردی داشت. میخواست این شکاف را ترمیم کند، ولی کسی این را از ایشان نمیپذیرفت و دیگر تمام شده بود. دومین شکاف را با چپها داشت. همیشه تلاشش بر دوقطبی کردن بود. دوقطبی با چه کسانی؟ با همینها، با نماد هاشمی- خاتمی مخصوصاً هاشمی. مطرح کردن غارتگر، اشرافیت، اشرافیت سیاسی، فساد و... و بر این موضوع سوار شدن. روز اول فتنه ۸۸ با آقای مشایی رفت مسکو و برگشت... ‘احمدینژاد گفت خاتمی را دستگیر کنید’ احمدیمقدم گفته است که با آغاز اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ محمود احمدینژاد در جلسهای با او و حسین طائب خواهان بازداشت محمد خاتمی شده است. او میگوید احمدینژاد درباره اعتراضات گفته است: “خیلی خوب شد. دایره را تکان دادیم و اضافات و آشغالها رو آمد. با آنها برخورد کنید و همه را جمع کنید ببرید. بروید خاتمی و بقیه را دستگیر کنید و شر همه را کم کنید و بروید.” دوشنبه ۲۵ خرداد بود. همینطور است. روزی که برگشته بودند از ساعت ۶ در دفترش جلسه بود. رفتم دیدم هیچ کس نیامده است و فقط من بودم.
بعد از من، آقای حسین طائب رسید. قبل از آمدن آقای طائب، ایشان گفت: «چه خبر؟
» گفتم: «خیابان این جوری بود.» گفت: «خیلی خوب شد. دایره را تکان دادیم و اضافات و آشغالها رو آمد. با آنها برخورد کنید و همه را جمع کنید ببرید. بروید خاتمی و بقیه را دستگیر کنید و شر همه را کم کنید و بروید.
» گفتم: «مرد حسابی! چه میگویی؟ میروی مصاحبه و سخنرانی میکنی و میگویی خس و خاشاک و آت و آشغال. الان همه به خیابانها ریختهاند و بحران است و نمیشود قضیه را به این سادگی جمع کرد و حالا میگویی بگیرید ببرید و تمام؟!
» خیلی ناراحت و تند شدم و گفتم: «حالا اینها به کنار، برای چه میروی آنجا مشایی را با خودت میبری؟» پرسید: «چرا؟» گفتم: «علما نسبت به او موضع دارند و با این کارت انگشت در چشم علما میکنی. چرا حالا که او را میبری وسط این فتنه، جلوی دوربین میبریش که همه او را ببینند؟ باید الان اوضاع را آرام کنیم و داری برعکس عمل میکنی.» بعد از ما آقای طائب آمد و قدری آهنگ صدا و موضعم را تغییر دادم. زمینهها برای این شرایط فراهم بود.
یکیاش آزرده خاطری نخبگان و دیگر اینکه خارج به دلیل موضعگیریهای ایشان در برابر هولوکاست و... و پس زده شدن جریان شبه لیبرال و لیبرال در کشور ناراضی بود. طبیعتاً حتی اگر اصلاحطلبها را مطلوب خودش نداند، بین بد و بدتر آنها را انتخاب میکند. آنچه گفتم، زمینههای اجتماعی در سطح نخبگان بود نه جامعه. فرمانده پیشین پلیس ایران میگوید قبل از انتخابات ۱۳۸۸ محمود احمدینژاد از او خواسته بود برای نامزدی محمد خاتمی تلاش کند تا “به میدان بیاید و یک بار برای همیشه پروندهاش جمع شود و برود پی کارش” که احمدیمقدم پاسخ میدهد: “آقای احمدینژاد انتخابات پیش رویمان پر چالش است.
” او گفته است به دلیل همین انتظار “پرچالش بودن انتخابات” نیروی انتظامی در آستانه انتخابات به برگزاری مانورهایی پرداخت که حتی اعتراض محمود احمدینژاد را به خاطر “امنیتی کردن فضا” به دنبال داشت. اسماعیل احمدی مقدم گفته است پیش از انتخابات مشخص بوده که اصلاحطلبان نمیتوانستند محمود احمدینژاد را به عنوان رئیس جمهور تحمل کنند.
او میگوید: “باید کسی را میآوردند که بیشترین اثر را داشته باشد. به نظر من اینکه میگویند میرحسین طرح ما را به هم ریخت، درست نیست. ظرفیتهای آنها از میرحسین کمتر بود. میرحسین ظرفیت را توانافزایی کرد. بعداً در صحنه نشان داد اگر خاتمی بود، اینقدری که میرحسین دریدگی کرد، جرأت نمیکرد.” ” خاتمی هم نشان داد و در جریان فتنه نه در اجتماع اینها ظاهر شد و نه یک بار سبز را به کار برد، خودش را زود کنار کشید و به حاشیه رفت. اگر ایشان آن موقع بود، مطمئن باشید مثل موسوی مصاحبه نمیکرد.”
آقای احمدی مقدم گفت “محبوبیت میرحسین بیشتر از خاتمی است. یعنی خاتمی میتوانست تمام آدمهایش را پشت میرحسین بیاورد و میرحسین قدرت داشت در جناح احمدینژاد یک برش بزند، ولی خاتمی چنین قدرتی را نداشت.”
منبع:سایت الف
واکنش دفتر احمدی نژاد به اظهارات احمدی مقدم: واقعیت ندارد! پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دفتر محمود احمدی نژاد سخنان احمدی مقدم را تکذیب کرد.
روز گذشته گفت و گو فرمانده پیشین نیروی انتظامی با نشریه رمز عبور به شکل گسترده ای در رسانه ها منتشر شد.
احمدی مقدم در این گفت و گو مطالبی درباره احمدی نژاد و اتفاقات سال 88 مطرح کرده بود که با واکنش دفتر رییس دولت نهم و دهم رو به رو شد.
متن اطلاعیه روابط عمومی دفتر رئیس دولتهای نهم و دهم به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
از آنجا که برخی از رسانه ها به نقل از آقای اسماعیل احمدی مقدم فرمانده سابق نیروی انتظامی، مطالب بی اساسی را در موضوع انتخابات سال ۱۳۸۸ و حوادث بعدی آن به دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور سابق منتسب کرده اند، شایسته تاکید می داند که اینگونه مطالب، کاملا خلاف واقع و نادرست است.
ضمن تکذیب مطالب منسوبه که معلوم نیست با چه هدف و انگیزه ای اعلام شده است ، تاکید می نماید که افرادی با مسئولیت های ایشان، اساسا در جایگاه ارائه مشورت به رئیس دولتهای نهم و دهم در موضوعات سیاسی و انتخاباتی قرار نداشتند. گرچه سیاق مطالب نگارش شده نیز به روشنی حاکی از بی پایه و اساس بودن آن است.
انتظار می رود رسانه ها در انتشار مطالب و افراد در نسبت دادن مطالب به دیگران ، موازین قانونی و اصول اخلاقی را رعایت کنند.
روابط عمومی دفتر رئیس دولتهای نهم و دهم
منبع خبر تکمیلی: سایت انتخاب