کد خبر: ۵۲۲۲۵
۱۰۹۳۳ بازدید
۵۳ دیدگاه (۴۳ تایید شده)

وظایف نمایندگان مجلس، چه هست و چه نیست؟

۱۳۹۴/۹/۱۵
۰۰:۰۰

نمایندگی منصبی است که از طریق انتخابات و رأی مردم فعلیت می‌یابد. براساس قانون، نمایندگی مقامی ملی است و نه محدود به حوزه انتخابیه‌. نمایندگان در قالب مجلس شورای اسلامی کار گروهی انجام می دهند نه فردی. همچنین نمایندگی یکی از معدود مسؤلیت های غیر قابل واگذاری و عزل است.

 

وظایف نمایندگان مجلس چیست؟

وظایف اصلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانونگذاری و نظارت است.

1) قانونگذاری

مجلس شورای اسلامی در عموم مسایل در حدود مقرر در قانون اساسی، می تواند قانون وضع کند. پیشنهاد و پیش نویس قوانین تحت عنوان "لایحه" (مصوب وزرا و پیشنهاد شده توسط دولت، رئیس قوه قضائیه و یا شورای عالی استان ها) و یا "طرح" (پیشنهاد شده توسط حداقل 15 نفر از نمایندگان) به مجلس وارد و تصمیم گیری در مورد آنها انجام می شود. همچنین، وظیفه شرح و تفسیر قوانین عادی نیز به عهده مجلس می باشد. مجلس حق تصویب رجوع به همه پرسی در مسایل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را داشته و نیز هر نوع تغییر در خطوط مرزی کشور به صورت اصلاحات جزئی و با رعایت مصالح می تواند توسط مجلس انجام شود.

2) نظارت

نظارت شامل  نظارت مجلس در تشکیل دولت شامل رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور، نظارت عام نماینده شامل تذکر شفاهی (در نطق پیش از دستور) یا کتبی (به وزیر و یا رئیس جمهور)، سوال و نیز استیضاح رئیس جمهور، وزراء و هیئت وزیران، تحقیق و تفحص در کلیه امور کشور، رسیدگی به اتهام رئیس جمهور و معاونان او و وزیران، نیز نظارت های مالی مثل تصویب بودجه سالانه و نظارت مستقیم بر دیوان محاسبات کشور و غیره است.

بنابراین، جايگاه مجلس شوراي اسلامي در دو بعد قانونگذاري و نظارت، بسيار رفيع است و عموم نمايندگان در برنامه‌ريزي و سياست گذاري‌هاي كلان جامعه از قدرت لازم برخوردارند. احاطه بر مسایل کلان مملکتی، برخورداری از هوش، ذکاوت و درایت سیاسی، قوه تشخیص بالا، قدرت تجزیه و تحلیل مسایل، حوصله، توانایی و سواد جستجو، دست­یابی و مطالعه اطلاعات، به همراه مشاوران خوش فکر، با درایت و صاحب نظر، از ویژگی­ هایی است که انتظار می رود در یک نماینده مجلس در حد قابل قبول وجود داشته باشد. در صورتی که چند ویژگی مذکور در یک نماینده نباشد، تمرکز روی وظایف محوله کمرنگ شده و نمایندف از وظایف اصلی خود منحرف و چه بسا به اموری سطح پایین و دور از شأن والای نمایندگی سوق داده شود. چنین نماینده ای که به هر دلیل از جمله عدم توانایی و عدم توجه به مسایل کلان کشوری از انجام وظایف خود عدول می کند، در صورتی که کمی منصف باشد، آرای اش به مسایل مطرح شده در مجلس از حد ممتنع فراتر و فروتر نخواهد رفت و اگر هم موافقت و موافقی باشد، غیرآگاهانه و همسو با های و هوی موجود در مجلس و تحت تأثیر لابیگری های داخل و خارج از آن خواهد بود. چه بسا بعد از چندی مسایل مطرح شده از دایره محفوظات ذهنی نماینده خارج و برخلاف رأی داده شدۀ فراموش شده، ممکن است حتی به انتقاد از آن بنشیند.

وظیفه نماینده مجلس چه نیست؟

واقعیت این است که وظایف حوزه بومی نمایندگی یک نماینده به صورت قوانینی نانوشته و فاقد چارجوب مشخص و خارج از محدوده تعیین شده در قانون است. از این رو، هر نماینده به تشخیص خود در ایفای نقش در حوزه انتخابی اش، اقدام می کند. نماینده مجلس اختیار اجرایی ندارد و در حوزه انتخابیه نیز وظیفه اش نظارتی است مثل نظارت بر نحوه اجرای قانون و مصوبات و بودجه در حوزه انتخابیه که می تواند ضعف مسئولین بومی را به مقامات عالی گزارش دهد. مردمان یک منطقه به نمایندگی از خودشان یک نفر را انتخاب میکنند تا حرف، مشکلات، کاستی ها را  به عنوان منتخب مردم و امین مردم به گوش مراجع بالاتر برسانند و در کنار آن پیگیر خواسته های بر حق مردم و منطقه باشد.

نماینده مجلس باید بی عدالتی های احتمالی را در سطح منطقه پیگیری و از حق و حقوق مردم در حوزه انتخابیه خود با هدف اجرای هر چه بیشتر عدالت دفاع كرده و با تلاش و كوشش مضاعف از بی عدالتی و حق كشی نسبت به حقوق حقه مردم جلوگیری كند. معرفی شاخص ها، توانمندی ها، ظرفیت موجود از نظر كمی و كیفی به مسؤلان عالی كشوری و استانی، توسط نماینده می تواند یكی از مصداق های نظارت بر اجرای قانون باشد.

1) وظیفه نماینده دخالت در اجرا نیست

بسیاری از مردم و گاه خود نماینده ها امور اجرایی در حوزه انتخابی مربوطه را جزو وظایف نماینده مجلس می دانند در حالی که این وظایف عمدتاً بر عهده دستگاه های دولتی و قوه مجریه می باشد. هنگامی که نمایندگان مجلس در محافل عمومی حضور می یابند مردم تقاضای رفع معضلات شهری و معیشتی را دارند، گاه تمام نارسایی‌های شهرستان را از عملکرد نماینده می‌بینند، در حالی که پرداختن به این مسایل از حیطه وظایف نمایندگان مجلس خارج است. نماینده مجلس در مقام وكیل مردم موظف به نظارت بر اجرای این امور در منطقه و كشور است و حق دخالت در اجرا را ندارد. سرمایه گذاری، ایجاد كارخانجات تولیدی، تعویض و نصب مدیران دستگاه های دولتی، ایجاد اشتغال، رفع معضل بیكاری، ارایه خدمات از قبیل آب، جاده، برق، گاز، تلفن و غیره از وظایف قوه مجریه و نماینده عالی دولت در شهرستان یا استان است. 

2) نماینده واسطه مردم و دستگاه های اجرایی نیست

نماینده ای که واسطه مردم و دستگاه اجرایی شود به جای وظیفۀ تصویب قانون و نظارت بر حسن اجرای آن خود وسیلۀ دور زدن قانون و عدم اجرای آن می شود. كار نماينده مجلس رفع مشكلات شخصي يكايك موكلان نيست. نیازهای موردی مردم که می تواند با روش های غیرعوام فریبانه و نظارتی به صورتی گسترده تر و موثرتر مرتفع شود، به صورتی وقتگیر و مورد به مورد با انبوهی از نامه نگاری ها انجام و جالب این است که هر چه بیشتر نظر مردم ناآگاه از وظایف نمایندگی را جلب می کند.

3) نماینده حق دخالت مستقیم در عزل و انتصابات را ندارد

نماینده حق سفارش خودی ها و اهالی ستاد برای انتصابات ندارد مگر اینکه از وی استعلام کنند و ایشان فردی را نه بخاطر ستادی بودن بلکه بخاطر لایق بودن (چه بسا ستادی هم باشد) سفارش کند اما نباید تاکید کند یا تحمیل کند. نماینده خود را چه به حق و چه ناحق، در عزل و انتصابات شهری به صورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر کند. شاید تصور و نیت برخی نمایندگان کمک به مجموعه برای برخورداری از مدیری شایسته و توانمند است، در حالی که به لحاظ محدودیت دایره دید و شناخت از افراد به ستاد و پیرامون، خود به خود انتصابات جناحی را دامن زده و همین نوع انتصاب دلیلی می شود که نماینده نتواند مدیر انتصابی را مورد بازخواست جدی قرار دهد. عملکرد منفی مدیر نیز به وجهه نماینده آسیب خواهد زد. اما در صورتی که در انتصابات شایسته سالاری و نظرات داخل مجموعه ای یا نهاد مافوق آن مدنظر باشد. بازخواست و نظارت از سوی نماینده با سهولت امکان پذیر شده و در برکناری ها و عزل های احتمالی هم ملاحظه ای در کار نخواهد بود. ضمن این که نماینده به این شکل قدرت خود را نیز به رخ کشیده و در اذهان عمومی نه به عنوان یک دخالتگر بلکه به عنوان یک نجاتگر تصویر خواهد شد.

4) نماینده شفاعت کننده نیست

نماینده نباید به عنوان یک شفاعت کننده عمل کند که اگر به عنوان مثال درخواستی از شخصی توسط ارگانی اجابت نشد، در نقش یک پدر توصیه گر وارد عمل شده و به حل مشکل به صورت موردی بپردازد. به عبارت دیگر، نمایندگان نباید خود را در حد واسطه بین بانک ­ها، نهادها و ارگان ها و مردم تنزل دهند. بلکه در صورتی که آشفتگی و بی قانونی خاصی مشاهده شده و یا نیاز به خدمات خاصی از سوی یک نهاد به شهرواندان وجود دارد، با نظارت بر عملکرد مدیران به اصلاح فراگیر و نه موردی امور در حوزه مربوطه پرداخته و به این شکل به بهبود امور شهری و برطرف نمودن نیازهای عموم شهروندان کمک کنند. به عبارت دیگر نباید تنها مسیر اجابت درخواست های قانونی و غیرقانونی، نباید شفاعت نماینده باشد. با نهادینه شدن این مسیر، مسولین ارگان­ها و نهادها نیز نمی توانند مدیریت درستی بر مجموعه خود داشته و شهر می شود پر از مدیران کتف بسته ای که برای حفظ میز مدیریتی هر نوع بی قانونی را به جان می خرند.

در نهایت، در صورتی که نماینده ای بیش از حد در امور مربوط و نامربوط حوزه انتخابی خود را درگیر کند، تبعاً در انجام وظایف اصلی خود دچار انحراف خواهد شد و بلعکس اگر توجه، علاقه و احاطه به مسایل کشوری در وی کم باشد به سمت کارهای بومی و البته گاه سطح پایین روی خواهد آورد. بنابراین، درگیری نماینده با مسایل بومی نباید طوری باشد که اولاً انحراف از وظایف نمایندگی اتفاق بیافتد، ثانیاً باعث عدم تمرکز روی وظایف اصلی بشوذ ثالثاً به حرکت های پوپولیستی (عوام فریبانه) برای جلب آرای مردم برای دوره بعد تبدیل بشود و رابعاً در مدیریت شهری اختلال ایجاد کند. و این جاست که جایگاه نمایندگی افول می کند.

به امید صلاح و اصلاح

سلیمان جمشیدی

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۷/۴/۱۴ ۰۹:۱۴

وقتی دولت و ... خود زمینه های فریب وبی قانونی را هموار میسازد از نماینده چه انتظار؟!

۹۷/۴/۱۴ ۰۹:۱۱

با سلام نماینده ای که باید در جامعه الگوی قانون وحقیقت گرایی باشد متاسفانه الگوی رانت زدو بند وزیر پا گذاشتن موازین قانونی با دخالت های نابجا ومنفعت طلبانه در تعویض خودسرانه وغیر علمی مدیران موسسات دولتی وغیره زورگویی به افراد ضعیف تر عامل بلال رفتن نرخ بیکاری وفحشا در کشور وعامل تزلزل پایه های نظام وپوسیدگی هرچه بیشتر ان از اساس وبنیان است

۹۶/۸/۶ ۱۸:۲۰

خلأ اقتصاددانان آگاه

خلأ اقتصاددانان آگاه به وضعیت اقتصادی در مجلس احساس می‌شود. کمتر کسی را در مجلس می‌توان یافت که در قامت یک تئوریسین اقتصادی بتواند مشکلات را با دیدی کلی و جدی ببیند. به‌رغم تلاش‌های ستودنی مجلسی‌ها ضعف در بحث‌های تخصصی کارشناسی اقتصاد و مسائل علمی در مجلس دیده می‌شود.

انتظار بر این نیست که تمام اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از اقتصاددانان تشکیل شود اما این انتظار که تیم‌های کارشناسی قوی در مجلس با کمک اقتصاددانان شکل گیرد کاملا وجود دارد.

در حال حاضر اکثر نمایندگان بحث کارشناسی را منحصر به گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس کرده‌اند. اما این گزارش‌ها صرفا تمام واقعیت نیست. چرا هر حزب در کنار مرکز پژوهش‌های مجلس یک تیم کارشناسی اقتصادی که در راستای منویات حزب فعالیت می‌کند نداشته باشد؟ طبیعتا در چنین وضعیتی است که طرح‌ها و برنامه‌های مجلس در بلندمدت اثربخشی بیشتری پیدا می‌کند.

روزنامه دنیای اقتصاد

۹۶/۸/۶ ۱۵:۴۱

خوب بود بدنبود یه چیزی یاد گرفتم

۹۵/۷/۱۷ ۱۴:۰۸

نماینده چه کارهایی باید انجام بدهد وچه کارهایی نباید انجام بدهد؟

۹۵/۴/۴ ۲۳:۴۹

متاسفانه انهایی که میگویند نماینده قدرت اجرایی ندارند یادشان رفته بودجه پروژه ها را نمایندگان می نویسند و تصویب میکنند یک نماینده نفوذ زیادی دارد نماینده داشتیم سد را جاش عوض کرده . توی امریکا هم همینطور هست حتی ساندرلند انگلیس که نماینده مدافع مردم شهرش هست یک پروژه اجرا میکنند همه پرسی میگذارند کار نماینده فقط صحبت کردن نیست اگر قرار به قانون گزاری صرف بود در قانون می امد فقط حقوقدان ها استخدام شوند و قانون بنویسند دیگر نیازبه بقیه نبود

۹۴/۹/۱۶ ۰۰:۱۷

فرافکنی، پرخاشگری و پوپولیسم

http://vom.ir/sjamshidi/posts/45703

توجه دوستان فرافکن را جلب می کنم به مطالعه مجدد این مقاله. 

۹۴/۹/۱۵ ۲۳:۳۴

تصویر مربوط  به مراسمی هست که به مناسبت آغاز عملیات اجرایی مرکز جامع تصویربرداری برگزار شده بود کجای این تصویر برای شما مبهم هست؟ آقای دکتر مددی با میهمانان احوالپرسی می کنند من که چیز غیرعادی و عجیبی تو تصویر نمی بینم.

۹۴/۹/۱۵ ۲۰:۵۹

با سلام دوباره خدمت جناب آقای قره داغی

بنده الان هم سر حرف خودم هستم استقلال یک منطقه باعث رشد آن منطقه نمی باشد نظراتی هم که داده شده برای آن مطلبی بود که جناب اقای دکتر جمشیدی گذاشته بودند (نائبی: بنده این کار را میتوانم بکنم ولی نمیکنم ) اگر حرف شما درست باشد و جناب اقای نائبی همچین حرفی زده باشند مثل حرف های نماینده های قبل که وعده های سرخرمن می دهند هست ولی این جواب ایشان قانع کننده است اگر اعتمادی به توانایی تعامل و رایزنی من هست باید از من حمایت کنید تا این کار را بکنم. برای من قطعی است که این کار در سال اول بشود.یعنی اگر به توانایی تعامل و رایزنی ایشان اعتماد شود البته این کار با برنامه های که از طرف جناب مهندس ارائه شود، در مطلبم هم توضیح دادم که بعد از برسی در کمسیون های مجلس طبق قانون اجرا می شود 

ضمنا در جواب جناب آقای دکتر جمشیدی هم اشاره نموده ام

هر چیزی قانون قاعده خودش دارد استقلال یک منطقه هم باید با برنامه باشد و باید همه چیز برسی شود بعد تصمیم گرفته شود مشکل اصلی کشور و منطقه مان همین است که تصمیم های که گرفته می شود هیچکدام با برسی و تحقیق نیست جناب مهندس می توانستند جواب بهتری به مردم عزیز ترکمن چای بدهند 

در آخر جناب آقای مهندس هم مثل نمایندگان دیگر نگفته اند که حتما می کنم

جناب اقای قره داغی باز اشاره می کنم موضوع بحث وظایف نمایندگان است نه جناب اقای مهندس نائبی بنده هم در همان مطالب جناب آقای دکتر جمشیدی انتقاداتی که در مورد مطالب ایشان بوده کرده ام  خدای نکرده قصدم تخریب جناب آقای مهندس نبوده  که الان بخواهم تغییر جهت بدهم

 

۹۴/۹/۱۵ ۲۰:۰۲

جناب رشيدي  سلام و عرض ادب ولي جنابعالي قبلا به همين مطلب اين جواب را داده بودين چرخش 180 درجه اي از شما بعيد بود:

مرتضی رشیدی

 ۹۴/۸/۷  ۱۸:۲۱

نقل قول از کامران قره داغی

نائبی: بنده این کار را میتوانم بکنم ولی نمیکنم و اگر اعتمادی به توانایی تعامل و رایزنی من هست باید از من حمایت کنید تا این کار را بکنم. برای من قطعی است که این کار در سال اول بشود. )

حال سوال بنده بعنوان شهروند اين است آيا عوامفريبي هست يا نه و اگر نيست ايشان استقلال تركمنچايي را عملي كنند مسلما كل مردم تركمنچايي به ايشان راي خواهند داد

دوست عزیزم اگر حرف شما درست باشد و جناب اقای نائبی همچین حرفی زده باشند مثل حرف های نماینده های قبل که وعده های سرخرمن می دهند هست استقلال یک شهر باعث پیشرفت 100 درصد آن شهر نمی شود اگر شهرمان در طول این چند سال نماینده ای که کاملا به وظایف خود در مورد پیشرفت و حل مشکلات حوزه انتخابی خود تلاش کرده و می کردند بیشتر از این ها این منطقه پیشرفت کرده بود شهرهای هستند که باهم یک نماینده در مجلس دارند و به قول شما استقلال ندارند ولی نماینده آنها در موردپیشرفت و مشکلات منطقه تلاش های زیادی را کرده و می کند و باعث پیشرفتش  از منطقه ما هستند ولی متاسفانه عزیزان ما چون هیچ موقع قبل از اینکه پا به عرصه انتخابات بگذارند هیچ برنامه خاصی ندارند و اکثر از افرادی بعنوان مشاوراستفاده می کنند که فقط بخاطر منافع شخصی خود دور این عزیزان جمع شده اند، حرفها و وعده های به مردم می دهند که هیچ موقع            نمی توانند عملی کنند بخاطر همین هم همیشه با نماینده دیگر هم هیچ موقع به تفاهم کاری دست پیدا نمی کنند  .

و همچنين اين جواب را نوشتيد:مرتضی رشیدی

 ۹۴/۸/۷  ۱۹:۱۰

نقل قول از کامران قره داغی

نائبی: بنده این کار را میتوانم بکنم ولی نمیکنم و اگر اعتمادی به توانایی تعامل و رایزنی من هست باید از من حمایت کنید تا این کار را بکنم. برای من قطعی است که این کار در سال اول بشود.

متاسفانه در کشور ما و بخصوص در شهرمان اکثر کاندیداها حرفهای می زنند که هیچ موقع نه می توانند به آن عمل کنند ونه می شود آن هم بر می گردد به فرهنگ کشورمان در اکثر کشورها تنها نماینده نیست بلکه افرادی هستند که به عنوان مشاور  با دادن طرح ها و برنامه ها به کاندیدها هم برای پیشرفت و حل مشکلات کمک می کنند و کاندیدها هم با آن برنامه ها کارهای خود را پیش می برند ولی در کشور مان برعکس است همه فقط بدنبال منافع شخصی خود هستند

و در جايي ديگر اين پاسخ :

مرتضی رشیدی

 ۹۴/۸/۸  ۱۳:۱۵

نقل قول از دکتر سلیمان جمشیدی

چرا این احتمال را نمی دهید که واقعا ایشان می تواند که ادعا می کند؟

با سلام خدمت جناب آقای دکتر جمشیدی

دکتر جان مثل این است که من بگویم شما را به کره ماه می توانم بفرستم ولی باید کمکم کنید رئیس سازمان ناسا شوم هر چیزی قانون قاعده خودش دارد استقلال یک منطقه هم باید با برنامه باشد و باید همه چیز برسی شود بعد تصمیم گرفته شود مشکل اصلی کشور و منطقه مان همین است که تصمیم های که گرفته می شود هیچکدام با برسی و تحقیق نیست جناب مهندس می توانستند جواب بهتری به مردم عزیز ترکمن چای بدهند در مطالب قبلیم توضیح دادم که استقلال یک منطقه نمی تواند باعث 100 درصد رشد باشد ضمنا جناب مهندس که کارشناس ارشد نظام مهندس هستند می توانستند در این مدت با نوشتن مقاله یا مطالبی در مورد مشکلات ساخت ساز و مدیریت شهری و با دادن برنامه ها به مسنولین و مدیران شهری بیشتر شناخته شوند

 

 

 

۹۴/۹/۱۵ ۱۹:۲۶

آقای یعقوبی،

عالی بود استفاده کردم. در تکمیل مطلبی که نوشته شده از نوشته نغزتان بهره خواهم برد. 

۹۴/۹/۱۵ ۱۹:۱۳

خیلی ممنون دکتر مقاله خوبی بود با اجازه شما چند پاراگراف به زبان ساده اضافه کنم:

به عنوان مثال در مجموعه های کوچک مثل محیط دانشگاه یک مشکلی پیش می آید و شاید در یک کلاس بیست نفره به مسئله ای اعتراض دارند،در بین خودشان یک نفر که قدرت بیان خوبی دارد به نمایندگی انتخاب میکنند تا حرف و اعتراض آنها را به ریاست دانشگاه منتقل کنند،حال در مجموعه های بزرگتر نماینده شهر و روستا به همین منوال است مردمان یک منطقه به نمایندگی از خودشان یک نفر را انتخاب میکنند تا حرف،مشکلات،کاستی ها را  به عنوان منتخب مردم و امین مردم به گوش مراجع بالاتر برسانند و در کنار آن پیگیر خواسته های بر حق مردم و منطقه باشد.

حال نمایندگان ما  وظایف خود را تمام و کمال انجام داده اند؟اکنون که  اواخر دوره نمایندگیشان است مردم انتظار دارند بیلان کاری خود را در این چهار سال ارائه دهند و مردم بهترین قاضی درباره عملکردشان است.

آیا در بحث اشتغالزایی که الان بزرگترین مشکل شهر است  پیشرفتی حاصل شده است؟

آیا در حل راههای ارتباطی و پروژه های عمرانی پیشرفتی حاصل شده است؟

آیا مشکلات درمان و کمبود امکانات بیمارستانی حل شده است؟

و...

ولی چیزی که جدیدا یک عده طرفدار در اکثر مطالب برای فرافکنی و فرار از انتقادات بیان میکنند، کم کاری نمایندگان قبلی را برای سرپوش کذاشتن بر کم کاری خودشان ابراز میکنند،خوب نمایندگان قبلی خوب یا بد رفتند چون بحث گذشته هیچ سودی برای مردم ندارد فقط میتوان از گذشته تجربه کسب کرد،خوب شما برای کم کاری نمایندگان قبلی چه کارهایی انجام داده اید؟من به عنوان شهروند این حرف ها را بهانه گیری و فرار از انتقادات میدانم چون ما در حال زندگی میکنیم نه در گذشته...

ببخشید یکم طولانی شد.

 

 

۹۴/۹/۱۵ ۱۹:۰۴

با سلام خدمت جناب آقای قره داغی

دوست عزیز موضوع مطلب در مورد وظایف نمایندگان مجلس می باشد نه در مورد جناب آقای مهندس نائبی ایشان هم فعلا نماینده مردم در مجلس نمی باشند که آیا به وظایف خود عمل نموده اند یا نه ضمنا جواب ایشان قانع کننده هست ، اگر اعتمادی به توانایی تعامل و رایزنی من هست باید از من حمایت کنید تا این کار را بکنم. برای من قطعی است که این کار در سال اول بشود.

نمایندگان پل ارتباطی بین مردم و دولت می باشد نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در حوزه‌های انتخابیه خود و در دفاتر استانی ملاقات مردم با نمایندگان که توسط روابط عمومی از رسانه‌های گروهی اعلام می‌شود با موکلین بدون تشریفات خاصی ملاقات می‌نمایند. ضمن اینکه کلیه مکاتبات مردم با نمایندگان توسط دبیرخانه مستقیماً در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد کلیه نامه‌هایی که حاوی پیشنهاد و طرح و انتقاد در رابطه با مسایل مطروحه در مجلس می‌باشد از طریق روابط عمومی در اختیار کمیسیون‌ها، نمایندگان و مسئولین ذی‌ربط قرار می‌گیرد تا پس از برسی طبق قانون اجرا شود. متاسفانه مسئولان روابط عمومی نماینده محبوب تان به جای اینکه به وظایف خود عمل کنند به مردم تهمت ، افترا می زنند

۹۴/۹/۱۵ ۱۹:۰۴

جناب اقای قره داغی معنی این تصویر چیست؟

۹۴/۹/۱۵ ۱۹:۰۳

۹۴/۹/۱۵ ۱۷:۴۷

حال متکلم از کلامش پیداست

۹۴/۹/۱۵ ۱۷:۳۶

شخصیت هر فرد با اطرافیانی که دارد مشخص می شود.

انتظار شما این نباید باشد که آقای ..... با افرادی مثل مهندس نایبی توافق ذهنی و با افرادی مثل ...... که یک عوام فریب حرفه ای است، تضاد عقیدتی داشته باشد. 

الحق از کوزه همان برون تراود که در اوست.

۹۴/۹/۱۵ ۱۷:۲۷

به كدام سوال شما جواب بدم ....

۹۴/۹/۱۵ ۱۷:۲۱

شما هم به جای "تقدیم تعظیمات" جواب بنده را بدهید. 

۹۴/۹/۱۵ ۱۷:۱۹

پس لطف كنيد بزاريد خودشان پاسخگو باشند شما هم سنگ ايشان را به سينه نزنيد لطفا

۹۴/۹/۱۵ ۱۷:۱۳

آقای قره داغی تا به کجا پیش میروید،  خدا را هم بالای سرتان ببینید،  از سقوط سمت خود در دانشگاه آزاد درس نگرفته اید،  و اینک دنبال چه چیز هستید؟!   پست والاتر... 

۹۴/۹/۱۵ ۱۷:۰۵

آقای مهندس قره داغی

مطلبی که درج شده را دقیقا مطالعه فرمایید و با عملکرد نماینده بالفعلی ای که سنگش را به سینه می کنید مقایسه بزنید. مهندس نائبی به فرض که حرفی هم جایی زده باشد، نماینده بالقوه است، آن هم اگر انتخاب شود. 

برای این که مشخص شود که اظهار نظر شما  کاملا غیر منصفانه است این مثال را عرض کنم که شما کسی را به نسل کشی انجام داده منزه می دانید ولی به کسی که ادعا می کند کشیده ای به کسی خواهد زد می تازید. 

 

۹۴/۹/۱۵ ۱۵:۴۹

آقاي مهندس

مطلب رو دكتر جمشيدي گذاشته بود تحت عنوان پرسش و پاسخ تلگرامي مهندس نايبي با مردم تركمنچاي كه متاسفانه حذف كرده اند با تشكر 

۹۴/۹/۱۵ ۱۵:۴۰

لااقل اصل مطلب را بگید کدام لینک بود از صاحب مطلب می پرسم. من فقط در جمع ترکمنچاییان حرفی زدم که اینگونه نبود. استاندار هم به چنین اطمینانی حرف نمی زند. یک کلمه که جابجا شود کلی حرف عوض میشود.

۹۴/۹/۱۵ ۱۴:۳۷

حذف كرديد 

۹۴/۹/۱۵ ۱۴:۰۲

واژه ی فرانسوی parlement  (پارلمان) به معنای بحث و گفت وگو ، جلسه ، مجمع یا مجلس و شورا است. این واژه از "parler"  به معنی صحبت کردن و پسوند اسم ساز "ment"   تشکیل شده است. اگرنماینده ی مجلس به معنی و مفهوم محل خدمت خود آگاه باشد، با صحبت کردن در مجلس و بحث و مشورت پیرامون مسائل مهم کشور می تواند در تصویب قوانین مفید برای کل کشور ونظارت براجرای این قوانین دردستگاه های اجرایی در سطح کلان بسیار تاثیرگذارباشد. تنها چیزی که از برخی نمایندگان نمی بینیم "parler"در جلسات پارلمان است.

۹۴/۹/۱۵ ۱۳:۵۰

میشه لینک منبع این مطلب رو بذارید؟

۹۴/۹/۱۵ ۱۳:۱۵

 

عين صحبت حضرتعالي  در سوال و جواب تلگرامي با مردم تركنچاي :

سوال: جناب مهندس شرمنده حرف مردم ترکمانچای استقلال قبل انتخابات است برنامه برای استقلال قبل انتخابات ندارین

نائبی: بنده این کار را میتوانم بکنم ولی نمیکنم و اگر اعتمادی به توانایی تعامل و رایزنی من هست باید از من حمایت کنید تا این کار را بکنم. برای من قطعی است که این کار در سال اول بشود.

توضيح غير درج عكس بنده با دكتر مددي داشتيدلطفا بيان كنيد

۹۴/۹/۱۵ ۱۲:۴۳

با سلام و تشکر از جناب اقای دکتر جمشیدی 

متاسفانه در کشور ما بیشتر نمایندگان به وظایف اصلی خود که قانون گذاری و نظارت است بدرستی عمل نمی کنندو اطلاع کافی از آن ندارند بخصوص در شهرهای کوچکی مثل شهر ما، کسی که خود را بعنوان کاندیداتوری مجلس شورای اسلامی معرفی می نماید باید چند ویژه گی داشته باشد 

که مهمترین ویژه گی های آن

1_ در انتخاب وزیران سعی کنند با دقت کافی و مشاوره با افراد مطلع کسانی را انتخاب کنند که در حوزه مسئولیت خود باعث پیشرفت و حل مشکلات شوند

2_انتقاد پذیر باشند 

3_اگاهی و اطلاع کافی از وضعیت سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی کشور و منطقه خود داشته باشند

4_ سعی کند از افرادی که تجربه کافی در زمینه های مختلف دارند بعنوان مشاور استفاده نمایند با مشاوره با آنها در پیشرفت و حل مشکلات منطقه خود تلاش کنند 

5 _ اولویت اصلی پیشرفت و حل مشکلات حوزه انتخاباتی خود باشد

درآخر هم مردم سعی کنند افرادی را انتخاب کنند که از عهده همچین مسئولیت های بر آیند و این ویژه گی ها را داشته باشند نه اینکه بخاطر جناح بازی یا ......... اگر انتخاب ما درست باشد و افراد با تجربه و توانمند در عرصه سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی انتخاب کنیم شاهد پیشرفت و حل مشکلات کشور و منطقه مان می شویم 

۹۴/۹/۱۵ ۱۲:۲۲

یک نماینده ی یا قانونگزارِ قانون گریز می تواند وجهه نظام و دولت را تخریب کند بدینسان که چنان جامعه را بدبین به نظام و خوش بین به خود کند که انگار هیچ سازمانی کار نمی کند مگر به ید نماینده. درحالیکه مسئولین نظام و دولت بلااستثنا خادم ملت هستند و زحمت می کشند و برای اجرای پروژه ها تلاش می کنند اما در روز افتتاح سر و کله آقای قانون گریز پیدا شده و پروژه را صاحب می شود و رییس نیز از سر حیا یا ترس زبان در کام گذاشته و سکوت می کند و مردم تصور می کنند مسئولین این نظام همگی خوابیده اند و درد مردم ندارند و یک نماینده، رابین هود وار ناجی مردم می شود.

۹۴/۹/۱۵ ۱۲:۱۷

نماینده مجلس هیچ اختیار اجرایی ندارد و فقط وظیفه نظارتی دارد. یکی از این نظارتها، نظارت بر نحوه اجرای قانون و مصوبات و بودجه در حوزه انتخابیه خود هست که می تواند ضعف مسئولین بومی را به مقامات عالی گزارش کند اما باز حق سفارش اهالی ستاد و سینه چاکانش را برای انتصابات ندارد مگر اینکه از وی استعلام کنند و ایشان فردی را نه بخاطر ستادی بودن بلکه بخاطر لایق بودن (چه بسا ستادی هم باشد) سفارش کند اما نباید تاکید کند یا تحمیل کند.

۹۴/۹/۱۵ ۱۱:۴۹

برخی کارهایی که انجام می شه عین بی قانونی و اوج ندانم کاری است و جالب است که نظر توده مردم را بیشتر و بیشتر جلب می کند. انبوه نامه هایی که با این هدف نوشته شده است را بنگرید و قضاوت کنید.

این جاست که جایگاه نمایندگی افول می کند. 

۹۴/۹/۱۵ ۱۱:۴۶

راستش واسه دل خودم و شما دوست عزیز. 

 

۹۴/۹/۱۵ ۱۱:۳۶

آخه آقای دکتر فداتشم این حرفارو داری واسه کی میزنی این جماعت عوام باید باشن که اون بابا 4 سال بره مجلس جیبشو پر کنه. آره بابا شماها درست میگین نماینده باید همش تو مراسم ختم و عروسی شما باشه

۹۴/۹/۱۵ ۱۰:۴۱

دوست عزیز و محترم

با سلام 

بنده دقیقا قانون جمهوری اسلامی را خدمت شما عرض کردم و البته به دلایل مختلف معتقدم که نماینده دارای یک سری وظایف بومی هم می باشد که در بخش دوم مقاله به آن اشاره کرده ام ولی این درگیری نباید طوری باشد که اولا انحراف از وظایف نمایندگی اتفاق بیافتد، ثانیا باعث عدم تمرکز روی وظایف اصلی بشه ثالثا به حرکت های پوپولیستی (عوام فریبانه) برای حلب آرای مردم برای دوره بعد تبدیل بشه و رابعا در مدیریت شهری اختلال ایجاد کنه. 

۹۴/۹/۱۵ ۱۰:۱۹

دوست عزیز با این که کامنت شما ربطی به مطلب بنده نداشت، منتشر کردم. 

چرا فکر نمی کنید این نماینده است که شآن و منزلت جایگاه خود را با با عمل نکردن به وظایف اصلی خود و انحراف از وظایف قانونی آن قدر پایین می آورد که بیش از 20 نفر با مقایسه خودشان با وی (نه خودشان با جایگاه واقعی نمایندگی) برای دور بعد اعلام کاندیداتوری می کنند؟

۹۴/۹/۱۵ ۰۹:۲۶

ممنونم از مطلب دقیق و جامعتان، به موارد ریز و مهمی اشاره کردید، نماینده ای که واسطه مردم و دستگاه اجرایی می شود به جای وظیفه ی تصویب قانون و نظارت بر حسن اجرای آن خود وسیله ی دور زدن قانون و عدم اجرای آن می شود

۹۴/۹/۱۵ ۰۹:۲۲

با سلام در خصوص چه نیستی وظایف نمایندگان بایستی عنوان نمود که همه ما مسئولیم.

هم تاییدهای مجلس خبرگان و انتخاب مردم.

اینکه چه جنسی از نمایندگان در سبد انتخاباتی مردم قرار گیرند و چه نوعی از آنان برگزیده شوند در تعیین عملکرد و خط مشی نمایندگان موثر می باشد. زمانی که برای اهداف کوتاه یا بلند مدتمان از طیف خاصی حمایت می کنیم با انتخاب شدن آنها عملکردشان را نیز رقم خواهیم زد.

متاسفانه نقش انتخاب آگاهانه در انتخابات کمرنگ شده و مسائل مختلف سببی و نسبی و مادی در تعیین نتیجه انتخابات نقش برجسته ای دارند.

در هر حال برای کاهش عملکردهای دیکتاتورمآبانه  و چه نیستی نمایندگان، شناسایی و انتخاب افراد سالم،صالح، متدین، دلسوز، باسواد و بابرنامه برای همه ما لازم و ضروری است تا انشاالله سبب خیر گردد.

۹۴/۹/۱۵ ۰۸:۵۸

سلام دکتر متاسفانه به دلیل تقسیم ناعادلانه ثروت و امکانات کشور در شهرهای مختلف و اینکه هر کسی توانست و برای منطقه خود کاری کرد منطقه اش پیشرفت خواهد کرد در غیر اینصورت دولت بخودی خود هیچ امکاناتی را برای منطقه ای در نظر نمیگیرد مگر در موارد خاص بقول خودمان آغلامیانا په په یوخدی!!!

فلذا در شهرهای کوچک که از امکانات کمتری برخوردارند از هر کسی که در پایتخت آشنایی دارد و حرفش خریدار ، استمداد میکنند که کاری برای شهرشان بکنند که یکی از این کسان نمایندگان هستند که بواسطه مقامشان و امکان ارتباط با مقامات مسئول ، بتوانند کاری بکنند بخاطر همین است که کاندیداها برحسب خواسته مردم تبلیغ میکنند و نمایندگان سعی در براورده کردن نیازهای اولیه و بعضا پیش پا افتاده

۹۴/۹/۱۵ ۰۷:۵۷

باسلام: تعداد معدودي از اصحاب رسانه با جناح بازي وندانم كاري ولشكركشي گروهي شان ومنزلت نماينده را پايين مياورند متاسفانه: خداروشكر  اظهار نظر برخي  اشخاص در حد لاليگا وتيم ملي هست" مخصوصا همين سانسور كردن عزيزان فعال وبي نام ونشان در سايت"

۹۴/۹/۱۵ ۰۱:۴۰

شان نماینده در مردمی بودن اونه و اینکه همیشه و در همه حال مشکلات مردم رو به دولت برسونه و مطالبات اونا رو بخواد نه اینکه مثل آن مرد هر 4سال یکبار پیداش بشه و با هزاران دوز و کلک رای رو بگیره و اتوبان رو از60کیلومتری بگذرونه.مردم دار بودن و در کنار مردم بودن از نظر شما پایین آورنده شان نماینده است.ولی از نظر مردم بهترین منزلته

۹۴/۹/۱۵ ۰۱:۳۶

دکتر جمشیدی باسلام.وظیفه نماینده در ایران اینه که باید به فکر حوزه انتخابیه خودش باشه و در کلان هم که مشخصه چی باید بکنه.نه اینکه مثل ...... در میانه پیداش نشه و هر کاری مردم بهش بگن یه مارک پروژه ملی بچسبونه و شونه خالی کنه

۹۴/۹/۱۵ ۰۱:۲۲

متاسفانه باید قبول کنیم که طی ادوار مختلف شان نمایندگی بسیار پایین آمده .

اخبار روز