کد خبر: ۱۰۶۳۶۶
۸۷۵۴ بازدید
۲۰ دیدگاه (۱۹ تایید شده)

معرفی سد و آبشار آیدوغموش میانه/ نحوه تشکیل ،مسیر دسترسی و جاذبه های گردشگری اطراف آن +تصاویر

۱۴۰۰/۲/۱۳
۰۸:۳۶

آبشارها یکی از زیباترین جلوه‌های طبیعت هستند. فرصت قدم‌زدن در کنار چشم‌اندازی با ابهت، لمس قطرات مرواریدی آب، حس کردن نسیم خنکی که در اطراف آن می‌وزد و صدای برخورد سهمگین آب از ارتفاعی بلند برسنگ‌های سخت، همه و همه تجربه‌ای شگرف و بی‌نظیر برای شما رقم خواهند زد.

شهر میانه که با عنوان دروازه آذربایجان شرقی شناخته می‌شود، یکی از بهترین مقاصد گردشگری در این استان به شمار می‌آید. این شهر در جنوب رشته کوه بزغوش و با قدمتی از ده‌ها سال پیش از میلاد مسیح، میزبان جاذبه‌های تاریخی متعدد و همچنین دیدنی‌های طبیعی فراوان مانند آبشارهای حیرت‌انگیز، دریاچه‌ها و پارک‌های جنگلی است. با کجارو همراه شوید و به دیدن یکی از زیباترین آبشارها و جاهای دیدنی میانه در آذربایجان شرقی به نام آبشار سد آیدوغموش بیایید.

آبشار سد آیدوغموش

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • آبشار سد آیدوغموش کجاست؟
  • آبشار سد آیدوغموش چگونه به وجود آمده است؟
  • بهترین زمان سفر به آبشار سد آیدوغموش
  • مسیر دسترسی به آبشار سد آیدوغموش
  • جاذبه‌های گردشگری اطراف

آبشار سد آیدوغموش کجاست؟

نقشه آبشار سد آیدوغموش

موقعیت مکانی آبشار سد آیدوغموش

میانه در جنوب شرق استان آذربایجان شرقی و در محل تلاقی سه استان زنجان، اردبیل و آذربایجان شرقی قرار دارد. این شهر در ۱۶۸ کیلومتری تبریز و در ۴۶۳ کیلومتری شهر تهران واقع شده است. آبشار مصنوعی سد آیدوغموش نیز در فاصله تقریبی ۲۵ کیلومتری از جنوب غربی شهرستان میانه قرار دارد.

آبشار سد آیدوغموش چگونه به وجود آمده است؟

سد آیدوغموش با هدف بهره‌گیری از آب‌های سطحی رودخانه آیدوغموش و توسعه و بهبود آبیاری اراضی منطقه ساخته شد. این رودخانه، یکی از شاخه‌های اصلی رودخانه قزل اوزن به شمار می‌آید. رودخانه قزل اوزن در انتها به سفیدرود می‌پیوندد که به دریای خزر سرازیر می‌شود.

منابع آبی شهرستان میانه در مجموع از پنج رودخانه به نام‌های شهر چایی، آیدوغموش، قرنقوچای، قزل اوزن و گرمرود تامین می‌شود. همه این رودخانه‌ها در نهایت از طریق قزل اوزن به دریای خزر سرازیر می‌شوند.

سد آیدوغموش

آب‌های جمع‌آوری شده پشت این سد از طریق کانال‌هایی، جهت آبیاری به زمین‌های اطراف منتقل می‌شوند. در این میان، جاری شدن آب سد از یکی از این کانال‌ها در یکی از دره‌های فرعی اطراف سد، منجر به خلق یک آبشار مصنوعی با منظره‌ای بی‌بدیل شده است. آبشار سد آیدوغموش در سال‌های اخیر، یکی از مکان‌های مورد علاقه خانواده‌های میانه‌ای برای گردش و تفریح به شمار می‌آید.

توجه داشته باشید که آبشار سد آیدوغموش، یک آبشار فصلی است و ممکن است گاهی به علت بسته‌بودن کانال سد، قابل مشاهده نباشد. آب کانال سد آیدوغموش از ارتفاع حدود ۳۰ تا ۴۰ متری از بالای صخره به پایین سرازیر می‌شود و این آبشار بی‌نهایت زیبا و با ابهت را خلق می‌کند. در روزهای آفتابی، برخورد قطرات ریز آب با سنگ‌های صخره، منجر به تشکیل رنگین‌کمان می‌شود که تماشای آن، تجربه‌ای روح‌نواز و فرح‌بخش برای شما فراهم می‌کند.

بهترین زمان سفر به آبشار سد آیدوغموش

آب‌و‌هوای میانه با ارتفاع ۱۱۰۰ متر از سطح آزاد دریا، سرد و خشک است. به همین علت بهترین زمان بازدید از آبشار سد آیدوغموش، فصل بهار و تابستان است. در نظر داشته باشید که آب آبشار، بسیار سرد است و به هیچ‌وجه نمی‌توان در آن شنا کرد.

مسیر دسترسی به آبشار سد آیدوغموش

آبشار سد آیدوغموش

برای رسیدن به آبشار سد آیدوغموش، مسیر خود را از جاده کنار ایستگاه راه‌آهن میانه و مجتمع فولاد آغاز کنید. پس از گذشت تقریبا ۲۲ کیلومتر در سمت راست جاده و در راستای کانال آب، به یک جاده خاکی خواهید رسید.

قبل از رسیدن به این جاده خاکی، با تابلویی به اسم سد آیدوغموش بر سر یک جاده خاکی دیگر روبه‌رو خواهید شد که مسیر رسیدن به آبشار نیست. از این تابلو به عنوان نشانه استفاده کنید و پس از عبور از آن به جاده خاکی مورد نظر برسید. پس از چند دقیقه رانندگی در جاده خاکی، به یک دو راهی می‌رسید که که مسیر سمت راست به آبشار سد آیدوغموش، منتهی می‌شود.

جاذبه‌های گردشگری اطراف

شهر میانه با قدمتی از دوران باستان، دارای مکان‌های دیدنی تاریخی بسیاری است که در میان آنها می‌توان به پل دختر، مسجد سنگی ترک، قلعه دختر،  شهر سوخته کاغذ کنان، کاروانسرای جمال آباد، قلعه نجف‌قلی‌خان، پل پردلیس میانه و پل شهر چای اشاره کرد. بازدید از این اماکن تاریخی شما را به سفری در گذشته و شکوه این شهر در دوران قبل از حکومت مادها خواهد برد.

میانه با طبیعتی زیبا و سرسبز و جاذبه‌های طبیعی چون آبشار بلوکان، دشت میانه، تالاب ماهی آباد، منطقه حفاظت‌شده بزغوش، کوه‌های آلا داغ لار و پارک جنگلی میانه، مقصدی بینظیر برای طبیعت‌گردانی است که عاشق چشم‌اندازهای سرسبز در آب‌و‌هوایی مطلوب هستند.

تصویر اخبار سراسری

تصویر اخبار سراسری

تصویر اخبار سراسری

تصویر اخبار سراسری

تصویر اخبار سراسری

نویسنده: نگین توکلی

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۰۰/۲/۱۷ ۱۷:۴۴

خیلی عالی و جذاب

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۴۳

از ماهنشان چقدر فاصله هست؟

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۴۳

میشه کمپ ایجاد کرد

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۴۲

خیلی جای خوبیه. میشه درآمدزایی خوبی داشت

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۶

لطفا طبیعت و جاهای دیدنی دیگر میانه را هم معرفی کنید

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۶

چرا به مسیر سد و ساختن تفرجگاه پرداخته نمیشه اصلا

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۴

چرا؟ چه اذیتی؟

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۴

میشه با ماشین رفت به سمت آبشار؟
مسیرش خوبه؟

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۳

جاده اش خیلی ناجور هست
لطفا رسیدگی کنید

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۲

لطفا محل های بیشتری از این شکل جاذبه ها را معرفی کنید

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۲

درود بر شما
موافقم

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۲

آشغال به طبیعت نریزید لطفا
حیف است

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۱

این محل می تونه به یه جاذبه توریستی تبدیل بشه.
همت می خواهد
همت فرماندار، همت نماینده
به فرماندار و نماینده بگین به جای رسیدگی به چیزهای بیهوده، به این موارد بپردازن

۰۰/۲/۱۷ ۱۶:۳۰

لطفا اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه دسترسی با ماشین یا پیاده روی بدهید

۰۰/۲/۱۴ ۱۶:۴۸

اقا وخانم نامحترم برای صد هزارمین بار طبیعت میروی اشغالتو به طبیعت نریز اشغالتو از شیشه ماشین پرت نکن ادم مسیر سد ایدوغموش را که مملو از زباله شده اس میبیند تاسف میخورد اخر چرا باید یک موجود نفهمد که طبیعت بیرون از شهر شهرداری ندارد که بیاید طبیعت را پاکسازی کند

۰۰/۲/۱۴ ۱۴:۵۸

باسلام
شماها فقط تبلیغ میکنین آیاافرادی که میان به این ابشار میدونین چقدر به کشاورزان انجا اذیت میکنن؟بابا دیگه جون به لب شدیم اتقدر عذاب میدن که خاضر شدیم بفروشیم بریم

۰۰/۲/۱۴ ۱۴:۳۱

لطفا به جاده آبشار رسیدگی کنید جادش خیلی خرابه.

۰۰/۲/۱۴ ۱۱:۵۱

سلام.دراینکه جاذبه توریستی فوق العاده و چشم نوازی است.همانطور که فرمودید👍
ولی مشکلات مسیر و نبود تابلو راهنمای راه و امکانات زیر صفر و.....نپرداختن شما به مشکلات و کم توجهی به زیر ساختها و هزار مشکل و حمل بر تعریف فقط آبشار؛یا نرفته اید یا میانه ای نیستید تا مشکلاتو بر طرف کنید بوسیله اصالت رسانه🙏⚘

۰۰/۲/۱۴ ۱۱:۱۹

با سلام.حداقل عکس اولی را از خود سد آیدوغموش انتخاب میکردین.

اخبار روز