کد خبر: ۵۹۷۴۴
۲۸۵۱ بازدید
۳۲ دیدگاه (۳۱ تایید شده)

طرح فولاد میانه و طرح‌های هشتگانه استانی

۱۳۹۵/۳/۱۹
۰۵:۲۵

 

 

در سال 1380 به دستور معاون اول رئیس‌جمهور وقت دکتر عارف، دستور انجام مطالعات جامع استراتژیک با عنوان مطالعات استراتژی توسعه صنعتی کشور آغاز گردید این مطالعات در مرداد 1382 انتشار یافت ولی پس‌ازآن تعویض دولت و قوه مجریه باعث تغییر دیدگاه دولت شد، دیدگاهی که بر پایه رشد و توسعه  متوازن کشور مبتنی بر اجرای عدالت اجتماعی و فقرزدایی بود.  بنابراین نتیجه این تغییرات، بازنگری و تغییر جدی مطالعات قبلی بود که در دستور کار وزارت صنایع و معادن قرار گرفت.

طرح­های توسعه استانی فولاد ابتکاری از دولت نهم بر پایه تفکر عدالت اجتماعی بود که در مصوبه شورای اقتصاد، این موضوع مطرح گردیده و مکان اجرای طرح­های استانی مشخص شد. برای طرح­های مذکور  8 استان چهارمحال بختیاری، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، فارس، کرمان، یزد و خوزستان انتخاب شدند. این انتخاب به‌منظور توسعه غیرمتمرکز صنعت فولاد در استان­ های محروم و کم برخوردار  ازلحاظ شاخص ­های توسعه صنعتی و اقتصادی  انجام گرفت که مواردی چون شبکه حمل‌ونقل راه‌های اصلی، وضعیت آب، برق و گاز، فاصله از منابع عمده سنگ‌آهن و امکان حمل‌ونقل ریلی ملاک انتخاب استان‌ها قرار گرفتند.  این مهم که تصمیم توسعه غیرمتمرکز صنعت فولاد و بحث طرح استانی فولاد و نحوه انتخاب استان‌ها و شهرها به چه اندازه­ ای درست یا اشتباه بوده ­اند در پست­ ها و مجال­ های آتی بررسی خواهند شد.

توجه به این نکته نیز ضروری است که بر اساس مصوبه­ اول شورای اقتصاد (آذرماه 84) درزمینهٔ طرح­های توسعه فولاد و ایجاد ظرفیت 17.1میلیون تن فولاد خام، چهار محور توسعه موردنظر بود که مشتمل بر تکمیل و تقویت خطوط تولید موجود و در حال اجرا به ترتیب (4.4 و 2.5 میلیون تن) تعهد داده‌شده با مشارکت سازمان ایمیدرو و بخش­های خصوصی (3.8 میلیون تن) و طرح­های استانی هر یک به ظرفیت 0.8 میلیون تن و درمجموع 6.4 میلیون تن می­ باشد. در مصوبه­ دوم شورای اقتصاد (تیرماه 85)، میزان ایجاد ظرفیت از 17.1میلیون تن به 9.9 میلیون تن کاهش یافت و نحوه اجرای طرح­های توسعه مبنی بر مشارکت بخش غیردولتی از طریق مشارکت 10درصدی دولت نیز منتفی گردید. این‌گونه چرخش در مصوبه اولی شورای اقتصاد درزمینهٔ اجرای طرح­های توسعه فولاد و کاهش ایجاد ظرفیت از ابعاد مختلفی قابل‌بررسی و درنگ و تأمل می­ باشد.

 طرح­های استانی در اوج نقدینگی دولت کلنگ زنی شدند و قرار بر بهره ­برداری تمامی طرح­ها در بازه­ ی 4 الی 5 ساله بود. طرح­ های انتخابی با اسامی زیر نهایی شدند.

  1. طرح فولاد سپیددشت، استان چهارمحال و بختیاری
  2. طرح فولاد نی‌ریز، استان فارس
  3. طرح فولاد شادگان، استان خوزستان
  4. طرح فولاد میانه، استان آذربایجان شرقی
  5. طرح فولاد قائنات، استان خراسان جنوبی
  6. طرح فولاد سبزوار، استان خراسان رضوی
  7. طرح فولاد بافت، استان كرمان

این طرح­ها به نام طرح­های هشتگانه استانی معروف شدند (یكی از طرح­های استانی به نام طرح فولاد بافق در سال 1390 به بخش خصوصی واگذار شد)

در اینجا به ذكر جزئیات بیشتری از طرح‌های 8‌گانه فولاد استانی می‌پردازیم

 فولاد میانه

طرح‌ فولاد میانه واقع در شهرستان میانه است كه در استان آذربایجان شرقی، در دست اجرا است. هدف از اجرای طرح تولید 800 هزار تن فولاد خام در سال و مشخصات فنی آن شامل: یك واحد احیای مستقیم به روش PERED، یك واحد فولادسازی با روش قوس الكتریكی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تأسیسات جانبی است. میزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی آن نیز به ترتیب 104/38 میلیون یورو و 2085 میلیارد ریال است. دستگاه اجرایی طرح شركت ملی فولاد ایران، مشاور مادر طرح، شركت مشاور پولاد و پیمانكاران طرح در بخش واحد احیا، قرارگاه خاتم و در بخش واحد فولادسازی شركت‌های آسكوتك، MMTE، الكتروكنترل و MME هستند و نوع قرارداد نیز به‌صورت EPC است. نیاز سالانه مواد اولیه آن نیز یک‌میلیون و 240 هزار تن گندله در سال است. اهم فعالیت‌های جاری طرح شامل ادامه فعالیت‌های مهندسی و اجرایی در واحدهای احیا و فولادسازی و در واحد پشتیبانی شامل ادامه فعالیت‌های اجرایی و مهندسی ساختمان‌های جنبی است. همچنین از ابتدای اجرای طرح تا پایان فروردین‌ماه 89 درمجموع 726 میلیارد و 380 میلیون ریال برای آن هزینه شده است.

فولاد قائنات

طرح فولاد قائنات در استان خراسان جنوبی شهرستان قائن در حال اجراست و هدف از اجرای آن تولید 800 هزار تن فولاد خام در سال است. مشخصات فنی طرح شامل یك واحد احیای مستقیم به روش میدركس، یك واحد فولادسازی با روش قوس الكتریكی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تأسیسات جانبی است. میزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی این طرح به ترتیب شامل 120 میلیون یورو  و 2016 میلیارد ریال، دستگاه اجرایی آن شركت ملی فولاد ایران و مشاور مادر طرح، شركت برسو است. پیمانكاران طرح در بخش واحد فولادسازی شركت‌های ایریتك و ایراسكو و در بخش واحد احیای شركت‌های ایریتك، تأسیسات دریایی و ایراسكو هستند و نوع قرارداد نیز به‌صورت EPC است. نیاز مواد اولیه این طرح نیز سالانه یک‌میلیون و 240 هزار تن گندله برآورد شده است. این گزارش حاكی است که از ابتدای اجرای طرح احداث واحد فولادسازی قائنات تا پایان فروردین‌ماه سال 89 درمجموع 738 میلیارد و 220 میلیون ریال هزینه شده است.


فولاد نی‌ریز

طرح احداث فولادسازی نی‌ریز (استان فارس) از دیگر طرح‌های 8‌گانه استانی و هدف از اجرای آن تولید 800 هزار تن فولاد خام در سال و مشخصات فنی طرح شامل یك واحد احیای مستقیم به روش PERED، یك واحد فولادسازی با روش قوس الكتریكی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تأسیسات جانبی است. همچنین میزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی آن به ترتیب 96/56 میلیون یورو و 2065 میلیارد ریال است. دستگاه اجرایی آن شركت ملی فولاد ایران، مشاور مادر طرح، شركت تارا طرح و پیمانكاران آن در بخش واحد احیا، فولاد تكنیك و در بخش واحد فولادسازی: فولادتكنیك، فولاد پایا و MME هستند و نوع قرارداد نیز به‌صورت EPC است. نیاز سالانه مواد اولیه طرح یک‌میلیون و 240 هزار تن گندله است. همچنین از ابتدای طرح تا پایان فروردین‌ماه 89  رقمی معادل 684 میلیارد و 360 میلیون ریال در اجرای آن هزینه شده است.


فولاد شادگان

از دیگر طرح‌های 8‌گانه فولاد استانی طرح احداث واحد فولادسازی شادگان است كه در استان خوزستان شهرستان شادگان در دست اجراست. هدف از اجرای این طرح تولید 800 هزار تن فولاد خام در سال است و مشخصات فنی آن شامل یك واحد احیای مستقیم به روش PERED، یك واحد فولادسازی با روش قوس الكتریكی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تأسیسات جانبی است. میزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی آن به ترتیب 115/6 میلیون یورو و 1919 میلیارد ریال است. دستگاه اجرایی آن نیز شركت ملی فولاد ایران، مشاور مادر طرح، شركت تارا طرح و پیمانكاران آن در بخش واحد احیا: فولاد پایا، تدبیرصنعت و MME و در بخش واحد فولادسازی: فولاد گسترش، سدید، كارون، دزدشت، سدید و  MCC هستند و نوع قرارداد نیز به صورت EPC است. نیاز سالانه مواد اولیه آن یك میلیون و 240 هزار تن گندله در سال است. همچنین از ابتدای اجرای طرح تا پایان فروردین‌ماه 89  مبلغ 950 میلیارد و 860 میلیون ریال برای آن هزینه شده است.

فولاد سبزوار

طرح احداث واحد فولادسازی سبزوار از دیگر طرح‌های 8‌گانه فولاد استانی است كه در استان خراسان‌رضوی شهرستان سبزوار در حال اجراست. هدف از اجرای این طرح، تولید 800 هزار تن فولاد خام در سال و مشخصات فنی آن شامل: یك واحد احیای مستقیم، یك واحد فولادسازی با روش قوس الكتریكی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تأسیسات جانبی است. میزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی آن به ترتیب 103/8 میلیون یورو و 1799 میلیارد ریال است. دستگاه اجرایی طرح نیز شركت ملی فولاد ایران، مشاور مادر طرح، مهندسی مشاور تارا طرح و پیمانكاران آن در بخش واحد احیا، انرژی‌گستر  نصیر وMMTE  و در بخش واحد فولادسازی، انرژی‌گستر نصیر، MCC هستند و نوع قرارداد نیز به‌صورت EPC است. همچنین از ابتدای اجرای این طرح تا پایان فروردین‌ماه 89  مبلغ 408 میلیارد و 790 میلیون ریال برای آن هزینه شده است.


فولاد بافق

طرح احداث واحد فولادسازی بافق نیز از دیگر طرح‌های 8‌گانه استانی است كه محل اجرای آن در استان یزد، شهرستان بافق و هدف از اجرای آن تولید 800 هزار تن فولاد خام در سال است. مشخصات فنی طرح شامل: یك واحد احیای مستقیم، یك واحد فولاد‌سازی با روش قوس الكتریكی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تأسیسات جانبی است. میزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی آن نیز به ترتیب 107/7 میلیون یورو و 1771 میلیارد ریال است. دستگاه اجرایی طرح، شركت ملی فولاد ایران، مشاور مادر طرح، مشاور ایتوك ایران و پیمانكاران آن در بخش واحد احیا، شركت قائم‌الرضا و MMTE و در بخش واحد فولادسازی شركت‌های  تام ایران خودرو، ایران‌خودرو سازه و فوكس آلمان هستند و نوع قرارداد نیز به صورت EPC است همچنین از ابتدای طرح تا پایان فروردین‌ماه 89  معادل 419 میلیارد و 70 میلیون ریال برای آن هزینه صرف شده است.  

فولاد بافت

یكی دیگر از طرح‌های مذكور، طرح احداث واحد فولادسازی بافت است كه در استان كرمان، شهرستان بافت در دست اجرا است و هدف از اجرای طرح تولید 800 هزار تن فولاد خام در سال است. مشخصات فنی طرح نیز شامل: یك واحد احیای مستقیم، یك واحد فولاد‌سازی با روش قوس الكتریكی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تأسیسات جانبی است. میـزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی آن به ترتیب 111/9 میلیون یورو و 1619 میلیارد ریال است. دستگاه اجرایی طرح شركت ملی فولاد ایران، مشاور مادر طرح: شركت برسو و پیمانكاران آن در بخش واحد احیا، قرارگاه خاتم، فولاد پایا، MME و در بخش واحد فولاد‌سازی، قرارگاه خاتم و MME  هستند و نوع قرارداد نیز به‌صورت EPC است. همچنین از ابتدای اجرای طرح تا پایان فروردین‌ماه 89  مبلغ 295 میلیارد و 990 میلیون ریال برای آن هزینه شده است.


 فولاد سپید دشت

 طرح احداث واحد فولادسازی سپید دشت نیز یكی دیگر از طرح‌های 8‌گانه فولاد استانی است كه در استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان بروجن در دست اجرا است و هدف از اجرای آن تولید 800 هزار تن فولاد خام در سال است. مشخصات فنی طرح شامل: یك واحد احیای مستقیم به روش MIDREX، یك واحد فولاد‌سازی با روش قوس الكتریكی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تأسیسات جانبی و میزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی آن نیز به ترتیب 125/25 میلیون یورو و 2010 میلیارد ریال است. دستگاه اجرایی طرح، شركت ملی فولاد ایران، مشاور مادر طرح، شركت مشاور پولاد و پیمانكاران  آن در بخش واحد احیا، شركت‌های انرژی‌ گسترنصیر و MMTE و در بخش واحد فولاد‌سازی شركت‌های فولاد پایا، تدبیر صنعت و MME هستند و نوع قرارداد نیز به‌صورت EPC است. همچنین از ابتدای اجرای طرح مذكور تا پایان فروردین‌ماه 89، مبلغ 850 میلیارد و 90 میلیون ریال برای آن هزینه شده است.

 

 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۵/۶/۶ ۱۳:۱۵

همه جای کشور مشکل اشتغال واشتغال زایی هست.
زیاد به انتقاد ازاتفاقات نپردازید؛به ارائه راه حل جهت اینگونه مشکلات فکرکنید وفکرتان راعملی بسازید

۹۵/۳/۲۳ ۱۵:۱۹

...

 

من اگر بنشینم

تو اگر بنشینی

چه کسی برخیزد؟!!

۹۵/۳/۲۳ ۱۰:۳۳

جناب يعقوبي بشين تا نوبتت بشه...

۹۵/۳/۲۱ ۱۹:۵۲

امیدوارم چنین باشد...

همچنین امیدوارم تصور درستی از کشوری که در آن زندگی می کنید داشته باشید. اینجا همه چیز ممکن هست...

 

۹۵/۳/۲۱ ۱۹:۲۶

جناب يعقوبي مطمعن باش ٢٥٠ نفر اجازه نخواهند داد همچين اتفاقي بيوفته بعد از چهار سال انتظار !!!

۹۵/۳/۲۰ ۱۹:۳۱

جناب رصدگر گرامی، دونقطه پارانتز را باید قدردان باشم که مانع فراموشی مرد معجزه گر میشود.

سعی کردم مطالب ارسالی یک نظمی داشته باشد و دقت کنید سعی شده از وضعیت فولاد در دنیا برسیم به اوضاع فولاد میانه. آگاهی از انواع غذا و قاشق و چنگال و قوانین و آداب غذا خوردن، پیش نیازی است تا بتوانیم غذا خوردن یک نفر را قضاوت کنیم

۹۵/۳/۲۰ ۱۹:۲۱

در پست های بعدی اشاره خواهیم کرد که طرح فولاد میانه جزو پروژه هایی است که نسبت به طرح های مشابه دیگر پیشرفت قابل قبولی داشته است. و وقتی کارخانه شروع به کار کنه اکثر نیروی کار خود را از شهرستان میانه خواهد گرفت. در مورد 250 نفر هم چیزی که گفتین صحت داره و احتمالش هست کنار گذاشته بشن

۹۵/۳/۲۰ ۱۶:۴۰

قبل از هرچیز بگویم، این دو نقطه پرانتز انتهای سخن نگارنده، مرا یاد مرد معجزه هزاره سوم انداخت...
اینکه میگویم چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید همین است که باید دید علت چه بوده که این کارخانه به سر منزل مقصود نرسیده،و بدین روز افتاده است...این که بحث کنیم از روش های احیا و... بد نیست خوب است ولی بدین سان می ماند که کسی غذا نداشت بخورد، در مورد انواع بشقاب و قاشق و چنگال بحث می کرد ، این همان است.
اما چاره کار این است که آن را باید به دست توده مردم سپرد.... از ابتدا تا انتهایش.... در این حالت دیگر راه برای سودجویی بسته خواهد شد.

۹۵/۳/۲۰ ۱۳:۴۸

چه زمانی ؟ایشالا فص گل نی؟ الان چهار ساله 250 نفر منتظره جذب شدن هستند تا همین حالا هم مشخص نیست که آیا جذب می شوند یا خیر

۹۵/۳/۲۰ ۱۰:۳۱

چشم ها را شست . ماشستیم .بنظرم باید چشمانتان را باز کنید مقایسه خود و جهان نکات قابل توجه میگوید فولاد میانه هم همینطور باید نحوه مدیریت و تولید و فناوری عوض بشه چون ده سال همینجوری رفتیم الان ضرر ده شده .اگر تغییر ایجاد نشه بصورت علمی توسط کارشناسان متخصص مثل افراد با علمی مثل مهندس یعقوبی و ... فولاد نابود میشه

۹۵/۳/۲۰ ۰۶:۰۸

سلام و تشکر. اینجا  کسی آسمانی به ریسمان نبافته، سعی شده اطلاعاتی جمع آوری و به اشتراک عموم گذاشته بشه. خوشحال میشیم شما هم تفکرات خود و یا همان چاره کار را مطرح کرده و ما را نیز آگاه کنید :)

۹۵/۳/۲۰ ۰۳:۱۹

با سلام وتحیات خدمت همه عزیزانم در فضای به اصطلاح مجازی(سایبر)
همه این بحث هایی که کرده اید صحیح است ولی توصیه ما به همه دوستان این است که نیاز به این همه فناوری و غیره و آسمان به ریسمان بافتن نیست همه این حرفها صحیح و درست است ولی چاره کار جای دیگر و چیز دیگریست پس بجاست که گفته شود: چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید...

۹۵/۳/۲۰ ۰۰:۰۱

تا حدودی مطالعه کردم! هزاران روش برای احیای مستقیم آهن وجود دارد که نزدیک 100 روش مورد قبول محققان واقع شده است، در حال حاضر چند روش هستند که بصورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، روش کورکس هم در هند توسط شرکت های JSW و ESSAR و در شمال آفریقا توسط آرسلورمیتال و در دو شهر چین مورد استفاده قرار می گیرد. مزایای خاصی داره این روش به همراه محدودیت هایی که مانع گسترش آن می شود. پیش بینی میشود که در صورت رفع محدودیت ها روش آینده داری است

۹۵/۳/۱۹ ۲۳:۰۰

روش کورکس را مطالعه فرمایید.

۹۵/۳/۱۹ ۲۱:۴۴

به نظر من بهترین راه برای فولاد میانه جهت برون رفت از بحران روی آوردن به بهبود تولیدات است. این بهبود میتواند تولید ریل راه آهن باشد و یا تولید فولادهای خودرویی یا ترمومکانیکال. با این رویه فولاد میانه نه تنها از رکود و بحران خارج خواهد شد بلکه گوی سبقت را از دیگر رقیبان خواهد ربود. مسئولان باید باور کنند که این تغییرات خیلی هم سخت نیست و ارزش امتحان کردن دارد کاری است که داخل کشور نیز انجام شده است. فولاد خوزستان شروع به تولید فولاد IF کرده و یا ذوب آهن قرارداد تولید ریل راه آهن بسته است. علم دانشگاهی و فنی ما به اندازه ای است که با مدیریت صحیح میتوان رو به جلو حرکت کرد

۹۵/۳/۱۹ ۲۰:۴۳

با تشکر مهندس نظرنتان درباره ی ایده تولید ریل در فولاد میانه چیست تا نیاز راه آهن شمالغرب تامین شود هم فولاد از بحران خارج بشود در این رکود . ایا عملی هست یا این هم با این سو مدیریت قابلیت اجرا ندارد

۹۵/۳/۱۹ ۲۰:۳۱

کشوری مثل ترکیه نه منابع سنگ آهن مناسبی دارد و نه زغال سنگ آنچنانی و نه ذخیره گاز. ولی با مدیریتی درست نزدیک دوبرابر ایران تولید فولاد دارد و فولادسازی خود را بر پایه واردات قراضه آهن استوار کرده و در بازار جهانی رقابت میکند. فرمایشات شما در مورد کشور چین هم درست ولی ما نباید خودمان رو با اونها مقایسه کنیم!. ایران با داشتن ذخایر معدنی و انرژی عالی و همچنین نیروی کاری جوان و ارزان و ... نمیتواند در بازار جهانی رقابت کند چه برسد به اینکه ذغال سنگ و دیگر مواد را هم وارد کند... . دلایل دیگری هم هست که توضیحشان از حوصله خارج است

۹۵/۳/۱۹ ۲۰:۲۴

فقط امیدوارم مسئولان کشوری از همچین فرصت هایی به سادگی نگذرند و سیاست و تصمیمات درستی بگیرن. تجربه نشون داده که بزرگترین دلیل عقب ماندگی ما از سو مدیریت هاست

۹۵/۳/۱۹ ۲۰:۲۲

دوباره تشکر میکنم ازتون. حرفتون درسته. بزرگترین معدن سنگ آهن در افغانستان کشف شده که بزرگترین فرصت برای ایران هست مخصوصا که خطوط ریلی رو هم داریم. ولی متاسفانه شرکت های هندی اکثر قراردادهای همکاری رو بستند و درحال فعالیت در افغانستان هستند، هم ساختن کارخانه فولادسازی و هم بهره برداری از معدن و ... . گفتنی است در مناقصه این معدن شرکت گل گهر ایران هم حضور داشته که شکست خورده. البته طرح های فولادی که در حاشیه خلیج فارس و چابهار در دست اجراست مثل همان پروژه ای که جناب کرباسیان گفتند با کره ای ها توافق میکنیم نگاه آینده شون به واردات سنگ آهن از افغانستان هست. به نفع خود افغانستان هم هست که با ایران همکاری بیشتری داشته باشه

۹۵/۳/۱۹ ۱۹:۵۴

تشکر ازمهندس علم مان زیاد شد فولاد ایران با تحول نوسازی میشود بزرگترین معدن اهن جهان در افغانستان هم نزدیک ایران هستند حتی با اتمام سنگ اهن ایران بدلیل نزدیکی و پول حمل و نقل کمتر باز سنگ اهن وارداتی ایران قیمت پایین تری به نسبت دیگر کشورها خواهد داشت بهمین دلیل راه اهن خواف هرات امسال توسط ایران افتتاح میشود متاسفانه غفلت ما باعث شده تا ایران وارد کننده باشد فولاد باید گسترش بیشتری یابد بعد هند صادر کنند زغال سنگ هست میتوان از چابهار بطور انبوه وارد کرد چین خودش هم سنگ اهن وارد میکند چه میشود زغال را هم ایران وارد کرد؟ بعد خود کشور چین 93 درصد عناصر نادر جهان را داراست که در برد ها الکترونی کامپیوتر و وسایل برقی کاربرد دارند انوقت چین میتوانست صنعت امریکا اروپا فلج کند ولی اینکار را نکرده ذغال هم که از ایندیوم اکسیدهای خاکی کرومیت ها حساس تر نیستند که ایران انها را وارد نمیکند

۹۵/۳/۱۹ ۱۹:۲۸

مطالعه تون  خوبه  و تشکر میکنم که نظرتون رو با بقیه به اشتراک میذارین . کوره های الکتریکی برای تولید فولاد از آهن اسفنجی مورد استفاده قرار می گیرد. یا به عبارتی آهن اسفنجی خود خوراک کوره الکتریکی است نه محصول آن

۹۵/۳/۱۹ ۱۹:۲۴

ایران در حال حاضر آماده عقد قراداد با کشور کره هست که شرکت های  ایتالیایی هم رغبت زیادی برای این طرح از خود نشان داده اند. روش تولید فولاد در این پروژه نیز همان احیا با زغال سنگ هست خدمتتان عرض کردم و در این بخش گندله سازی قابل حذف هست. این روش خیلی سودمند هست و میتواند خیلی به صنعت فولاد کشور کمک کند ولی میتوانم اثبات کنم که نمیتواند تحول عظیمی ایجاد کند و جایگزین فرآیندهای موجود شود.

۹۵/۳/۱۹ ۱۹:۱۹

این روش خیلی هم جدید نیست به عنوان مثال شرکت پاترون خیلی وقته داخل کشور مشغول تبلیغ این روش هست تا کوره های مخصوص این روش را به فروش رساند. لینک زیر را حتما ببینین http://www.aparat.com/v/rR9Kq/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C_%D8%A8%D8%A7_%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF_%D8%A2%D9%87%D9%86_%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AC%DB%8C_%D8%A8%D8%A7_%DA%A9%D9%88%D8%B1%D9%87_%DB%8C_%D8%AA%D9%88%D9%86%D9%84%DB%8C_-

۹۵/۳/۱۹ ۱۷:۲۷

با استفاده از کوره های الکتریکی اهن اسفنجی تولید میشود و فرایند کوتاه هند بزرگترین استفاده کننده این فناوری است

۹۵/۳/۱۹ ۱۷:۲۶

با استفاده از کوره های الکتریکی اهن اسفنجی تولید میشود و فرایند کوتاه هند بزرگترین استفاده کننده این فناوری است

۹۵/۳/۱۹ ۱۷:۱۶

این سند تولید مستقیم از سنگ اهن توسط کرهhttp://www.iribnews.ir/fa/news/1116447/%D8%B2%D9%86%D8%AC%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AF-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D9%88-%D8%B3%D9%86%DA%AF-%D8%A7%D9%87%D9%86-%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%82%DB%8C%D9%85-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%DA%A9%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%B0%D9%88%D8%A8-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF

۹۵/۳/۱۹ ۱۵:۵۹

ولی... یک روش احیای مستقیم وجود دارد که بوسیله زغال سنگ کک شو انجام می گیرد. در این فرآیند تنها مرحله گندله سازی قابل حذف است. این روش مزیت های دیگری نیز دارد ولی فعلا در ایران خیلی مورد توجه قرار نگرفته است.  با توجه به ذخیره معدنی محدود زغال سنگ در کشور خیلی هم نمیتوان به کارآیی این روش خوشبین بود.

۹۵/۳/۱۹ ۱۵:۵۴

فناوری از المان! حذف گندله سازی و شمش!!! به این فناوری آشنایی ندارم و احتمالا وجود عینی ندارد. و نمیدانم از کجا قرار بود که این تغییر صورت گرفته و صنعت را دگرگون سازد. بیشتر توضیح دهید ممنون خواهیم شد ولی...

۹۵/۳/۱۹ ۱۵:۴۹

گل گرفتن بهتر از این که بالای 500 نفر بطور مستقیم و هزاران نفر بصورت غیر مستقیم در قسمت نورد مشغول به کار هستند گلاب بهتر از این که با تکمیل فاز احیا و ذوب 1000 نفر بصورت مستقیم صاحب شغل خواهند شد.  

۹۵/۳/۱۹ ۱۱:۴۹

قرار بود فناوذی از المان وارد بشه که به جای گندله سازی و شمش .مستقیما سنگ اهن به فولاد تبدیل کنند که صنعت فولاد کشور را متحول و از صادرات سنگ اهن جلوگیری میکند

۹۵/۳/۱۹ ۰۸:۲۵

ميانه ايها از فاز اول گل گرفتن از فازهاي ديگه گلاب ميگيرن (خخخخخ)

اخبار روز