کد خبر: ۲۹۸۳۹
۱۳۱۸ بازدید
۴۰ دیدگاه (۳۸ تایید شده)

سرنوشت کنش گران اجتماعی در میانه

۱۳۹۳/۸/۲۴
۱۳:۳۱

کس به میدان در نمی‌آید سواران را چه شد/ سرنوشت کنش گران اجتماعی در میانه

تقریباً یک سال از اتفاقاتی که در عرصه اطلاع رسانی و رسانه های مجازی میانه رخ داد می گذرد. اتفاقاتی که پیامد آن ایجاد جو روانی ملتهب بر علیه فعالان اجتماعی این شهرستان و محدود کردن فضای فعالیت برای آنان و ایجاد آرامش ظاهری در این فضا بود.

همه آگاهان و صاحبنظران شهرستان بی تردید بر این موضوع اشراف دارند که در دوره زمانی کوتاهی که جمعی از جوانان علاقمند به نقش افرینی اجتماعی و مدنی در این شهرستان فعالیت های اجتماعی خود را اندکی افزایش دادند در چندین مورد مختلف حرکت های قابل توجهی صورت گرفت و نتایج خوبی نیز به همراه آورد.

محقق شدن مطالبه بزرگ ارتقاء میانه به شهرستان ویژه، کشاندن وزیر بهداشت به مراکز بهداشتی و درمانی نابسامان میانه و کنار گذاشته شدن برخی از مدیران ناکارآمد را شاید بتوان از بزرگترین برون دادهای این خیزش مردمی نوزاد دانست که نسل جوان و نوپای میانه با جامه عمل پوشاندن به آن ها گوشه ای از ظرفیت های عظیم خود را به نمایش گذاشت و ثابت کرد که اگر راه برای حرکت و پویایی آن ها باز باشد و اجازه دیده شدن پیدا کنند می توانند با اتکاء به خواست و حمایت های مردمی سهم در خور اعتنایی را در معادلات توسعه و پیشرفت شهرستان و برآورده شدن مطالبات منطقه ای ایفا نمایند.

اما با کمال تأسف دیدیم که برخی تنگ نظری ها و درک و تحلیل های نادرست از این حضور و نقش آفرینی جوانان عرصه را بر آنان تنگ و ابتکار عمل را از دست آنان خارج نمود و با شیوه های گوناگون زمینه دوام و قوام این حرکت مبارک و تحول آفرین را از بین برد. به طوری که اکنون پس از قریب به یک سال می بینیم که بسیاری از همان جوانان فعال و پویا به گوشه ای خزیده و انفعال و انزوا را در پیش گرفته اند و تمایلی به مشارکت مدنی و حضور در عرصه های اجتماعی از خود نشان نمی دهند.

شاید در ریشه یابی این عقوبت تلخ برای فعالان مدنی میانه بتوان این فرضیه را مطرح کرد که تعریف غلط از چیستی و ماهیت وجودی این قشر در نزد صاحب منصبان و قدرتمندان از یک سو و دیدبانان آرامش و امنیت اجتماعی از سوی دیگر موجب پیش آمدن این وضعیت و ابتر ماندن این تجربه مثبت اجتماعی شده است. گمان می رود تلقی ها از جایگاه و اهداف و انگیزه های این قشر اجتماعی به اشتباه ناظر بر تعریف "اهداف سیاسی و جاه طلبانه و کسب قدرت و موقعیت" برای این قشر شکل گرفته است که اینگونه در مقابل آن گاردها بسته و مواجهه ها تدافعی و تهاجمی می شود حال آنکه اگر با یک نگرش واقع بینانه به موضوع نگاه شود می بایست جوانان فعال در مسائل و موضوعات اجتماعی و مدنی را به مثابه "کنش گران اجتماعی" به حساب آورد که نقشی مثبت در ترسیم و هدایت مطالبات منطقی و معقول جامعه ایفا می نمایند و به عنوان چشم های ناظر از سوی جامعه بر سلامت و امانت در حوزه وسیع قدرت و مدیریت نظارت می کنند ماهیتی که در نبود آن فساد و انحراف در نهاد قدرت گسترش یافته و دوری از آرمان ها و مسئولیت های اجتماعی اتفاق می افتد.

سئوالی که در این میان باید از مسئولین و مدیران خرد و کلان شهرستان پرسید این است که؛ کدام یک از این دو خطرناک تر است؛ جوان ناشناخته ای که در زیر پوست شهر سر از دام اعتیاد و بزهکاری و التقاط و الحاد در می آورد یا جوان معلوم و با هویتی که چهره به چهره با مردم و مسئولین این شهر تمام هم و غم خود را صرف راهگشایی از مسائل و مشکلات و معضلات جامعه می کند؟

کدام یک هزینه بیشتری را بر دوش نظام و دستگاه های مسئول تحمیل می کند؟ تحمل یک جوان دارای فکر و صاحب اندیشه که ضعف ها و کاستی ها را بیان می کند مشکلتر است یا جوانی که خود بخشی از مشکلات است؟

به حال آن جامعه ای باید تأسف خورد که صاحبان قدرت و موقعیت آن جامعه به جوانان به چشم رقبای سیاسی و تهدیدات آتی نگاه کرده و با توسل به ابزارها و شیوه های گوناگون و روش های غیراخلاقی و ناجوانمردانه اقدام به حذف و انزوای آنان و خارج کردن از گردونه تحولات اجتماعی می نمایند. زیرا که در اثر حذف این جوانان پاک و صادق که تنها با انگیزه های آرمان گرایانه و از سر مسئولیت پذیری اجتماعی قدم در راه فعالیت های اجتماعی می گذارند زمینه برای گسترش بی مسئولیتی ها و رشد و توسعه فساد و انحطاط در کانون های قدرت و حاکمیت پدید آمده و زوال و نابودی جامعه و ارزش های اجتماعی را به دنبال می آورد.

با نگاهی گذرا به وضعیت کار و معیشت و موقعیت اجتماعی برخی از این جوانان که همه هم آن ها را می شناسیم و مقایسه آن با وضعیت کسانی که راه ثناگویی و تمجید و تملق را در پیش می گیرند می توان به سادگی دریافت که جایگاه جوانان صاحب فکر و پرسشگر و منتقد در این شهرستان کجاست و چه عاقبتی در انتظارشان است؛ و پایان راه جامعه ای که راه را بر فرزندان آگاه و فهیم خود می بندد به کجا ختم خواهد شد!

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۳/۸/۲۸ ۲۳:۳۷
باعرض سلام وادب محضر تمامی بزرگوارن و با تشکر از نظرات ارزشمندتان به عرض مرسانم که درراستای تشکیل اتاق فکر شهرستان که درواقع انگیزشی بوده برای مشارکت دادن مردم، نهادهای خصوصی و مسولان جهت هم افزایی و برنامه ریزی درخصوص افق میانه، حدود 20 کمیته تشکیل گردید که پیش بینی می شد با استقبال شهروندان محترم مواجه شودولی متاسفانه علیرغم فضای مطلوب آن برای ارائه ایده ها تاکنون انتظارات آن براورده نشده است لذا از تمام فعالان شهری دعوت میکنم با مراجعه به فرمانداری محترم درآن کمیته ها ثبت نام و در جلسات آن شرکت نمایند که واقعا امروز دیگر برنامه های تمرگزگرایی جوابگوی توسعه تیستند.
۹۳/۸/۲۸ ۱۱:۵۶
چون در لحظه ارسال نظرم مطلبتان حذف شد به این پست ارسال میکنم. اینجانب خودم را عرض میکنم و تا عمر دارم شرمنده ی استاد بزرگوارم جناب نائبی هستم. وقتی یک شخص کم سن و سال،نا بالغ، بی تجربه و تازه به دوران رسیده و... پایش به اِنتِرنِت (فضای مجازی) باز می شود متأسفانه کم کم به ایشان احساس بزرگی دست می دهد و در خیال باطل خویش، به خوداعتبار و درجه ی اعلی و شخصیتی آنچنانی می بخشد و جایگاه خودش را هم تراز با بزرگان و اساتید و صد البته مسئولان و... شاید هم بیشتر می بیند و برای اینکه خودی نشان دهد با ارازل و دوستان ناپخته شبیه به افکار خود هم صدا شده، با نیت شوم شروع به توهین و ترور شخصیت، نشر اکاذیب علیه مسئولان، بزرگان و ... می کند ولی وقتی گیر می افتد تازه می فهمد علاوه بر اینکه چه اشتباه بزرگی مرتکب شده، به چه گناهی نا بخشودنی مبتلا شده است.
۹۳/۸/۲۶ ۱۱:۱۲
دفتر مهندس حسینی اگر یک انتقاد ساده از اقدامات نمایندگان صورت گیرد جواب طرف را به نحو احسن در کفش میگذارد و به او بچشم دشمن مردم میانه مینگرد. حال که میبینیم نماینده ای دلش به حال مردم میسوزد با او سخن میگوئیم.وگرنه مارا چ کار ب دیگران ...متاسفم برای جوی که افرادی درست کرده اند و فقط میخواهند اطرافیان خودشان در محافل رسمی و مجازی باشند.اقای گلمحمدی خودتان و جرگه شما نیز از این قافله بدور نیستید.بینی و بین الله به مطالب خودتان در سالهای گذشته نیز بنگرید.به مطالب هم صنفی هایتان.شما که دایه دار خون شهدا هستید به خون شهدا پایبند باشید.یاعلی
۹۳/۸/۲۶ ۰۹:۰۵
متاسفانه اکثر مسئولین مربوطه چاره کار را در فرار و پاک کردن صورت مسئله میدانند در حالیکه میتوان از پیشنهادات و انتقادهای نسل جوان که ذهنی شفاف و پویا دارند استفاده نمود و با برگزاری جلسات رودر رو، دستگاه مربوطه را بهینه کرد این جوانان در قضیه فرمانداری ویژه و مسائل بهداشتی شهرستان کارایی خودشان را نشان دادند
۹۳/۸/۲۶ ۰۸:۴۷
ضمن عرض سلام خدمت همشهریان وفعالان سایبری واصحاب رسانه و اهالی قلم و هنر در جامعه اسلامی که حاصل زحمات هزاران شهید و جانباز ورشادتها و مقاومت مردم غیور و صبور کشورمان است شایسته نیست با ایجاد فضای رعب و وحشت و بستن فضای انتقاد وسانسورومارک زنی و ایجاد جو بی اعتمادی باعث گوشه گیری و عدم مشارکت فعالان اجتماعی و هنری و خبری و سایبری و سیاسی و سایر زحمتکشان دلسوز که جهت خدمت رسانی به مردم و رفع مشکلات شهر آستین بالا زده اند را سبب خواهیم شد! که قطعا با این تدابیر نابجابسیاری از مشکلات جامعه باقی مانده و متضررخواهیم شد؟!امید است با فرهنگ سازی و حسن نیت به مسائل بنگریم و تصمیمات منطقی ومدبرانه در اینگونه موارد را شاهد باشیم انشاا...
۹۳/۸/۲۵ ۱۷:۰۴
با تشکر از مطالب شایسته دوستان متاسفانه منشی روابط عمومی مهندس حسینی اکثرا مطالب انتقادی وگاها سازنده راحذف و سانسور مینماید؟ که در صورت لزوم دوستان بزرگوار میتوانند امتحان کنند؟مطمئنا با سانسور و بستن فضا و انتقاد و مارک زدن به فعالان سیاسی و اجتماعی و خبرنگاران و سایر اقشارجز ایجاد جو بی اعتمادی راه بجایی نخواهیم برد!
۹۳/۸/۲۵ ۱۶:۳۲
اغلب جوانان سایبری در واقع قدرت سیاسی در افتادن با اهالی قدرت و ثروت آن هم در محیط ناعادلانه رسانه ای که با اکانت ها و نام های مستعار به کاربران حقیقی حمله میکنند رو نداشتند و برای حفظ اندک آرامش زندگی خودشون رفتن به حاشیه رو ترجیح داده اند البته حب و بغض های سیاسی برخی اهالی قلم هم در پراکندگی دوستان بی نقش نبوده و دوستان دیگر رو مایوس و ناامید کرده ...
۹۳/۸/۲۵ ۱۲:۱۳
....
۹۳/۸/۲۵ ۱۲:۰۸
قلمی که در خدمت مردم نباشد و مشکلات مردم را به دور از حب و بغض ها منعکس نکند و بخواهد جای سیاه و سفید را عوض کند همان بهتر که در انزوا باشد.
۹۳/۸/۲۵ ۱۰:۰۰
منتقدان رقبای سیاسی و یا تهدیدات آتی مسئولین نیستند بلکه کم کاری و کم توجهی خود آنها باعث انزوای خودشان و حذف از گردونه تگحولات اجتماعی خواهد شد جوانان دارای فکر و صاحب اندیشه ، مشاوران ویژه مجازی بی شرط می باشند که با نقطه نظرات خود ضعف ها و کاستی های مجموعه شهری را به مسئولان مربوطه منعکس می کنند آقای گلمحمدی هیچ مسئولی نمی تواند برای گسترش بی مسئولیتی های خود در راستای عدم رشد و توسعه نسبت به حذف و انزوای اعضای سایبری و یا جوانان فعال نماید ازجنابعالی بایت قلم رسا و زیبا و نیز مطلب مفیدتون تشکر می نمایم
۹۳/۸/۲۵ ۰۹:۴۶
ممنون
۹۳/۸/۲۵ ۰۸:۲۸
خدايا مارا پاكيزه بميران:الهي آمين
۹۳/۸/۲۴ ۲۳:۰۹
آقاي مهندس حسيني. خداوكيلي آيا خودتان و به ويژه اطرافيانتان حضور و نمود اين جوانان را برمي تابيد؟ لطفا از نماينده ديگر در بازي با افكار عمومي را تأسي نجوييد.
۹۳/۸/۲۴ ۲۲:۲۳
برخی که نه بلکه همه ی مسئولین محترم بایستی تلاش کنند جنبه ی شنیدن صدای مخالفان آگاه را در خود بیشتر کنند یعنی همیشه انتظار مخالفان آگاه ذینفعی را داشته باشند که هدفشان سازندگی و پیشرفت مشترکشان است . توانمند بودن در جهت شنیدن انتقاد سازنده مخاطب، بینش و تواضع بالایی می طلبد که متاسفانه ... به امید لحظه های پیش رویمانکه این حس سازنده را در خود قوی کنیم.
۹۳/۸/۲۴ ۱۶:۳۶
متاسفانه برخی مسئولین از این پتانسیل بالقوه که به جرات در کل استان بی نظیر است ، به نحو احسن بهره نمی گیرند و چه بسا از اینکه جوانانی اینچنین وجود دارد لعن و نفرین هم می کنند . پریروز یکی از فعالان سابق صدای میانه را دیدم و دلیل غیبت را پرسیدم گفت که اذیت می کنند و به زبان خودمان قوتدالیللار .
به واقع فعالان سایبری میانه "کنش گران خیرخواه و دلسوز" هستند که در این چند سال بدون چشم داشت خاصی فقط با نیت توسعه شهرشان خدمت میکنند . در سطح استان آذربایجانشرقی و حتی سایر استانها چنین فعالیت هایی نمونه ندارد . ضمن تشکر از فعالیت تمامی فعالان خبری دلسوزمیانه، از کلیه مدیران و مسئولان ادارات شهرستان میانه خواهشمندیم نهایت همکاری را با این عزیزان انجام دهند.
۹۳/۸/۲۴ ۱۵:۳۲
من هیچ مدیری را سراغ ندارم که با اعتراض مردم کنار برود / اینجا کسی باور نمیکند گناه کرده ! بنابراین خود را محق میداندوکناره گیری نمیکند و خیلی حرفهای دیگر که جایشان اینجا نیست/.
۹۳/۸/۲۴ ۱۵:۲۶
مطالب تکاندهنده ای بود ولی سئوالی داشتم خواهشم اینست که منطقا جواب بفرمایید: دوست عزیز واقعا کدامیک از قشر اویزان جامعه که محتاج است/ یا قشری که مواظب مسئولان است و تا خطایی از ایشان سر میزند گوشزد میکند . برای مسئولین خطرناک به معنای واقعیست؟ باتشکر- یک دوست.
۹۳/۸/۲۴ ۱۴:۵۶
ضمن تقدیر و تشکر ، متاسفانه بعضی از این مسئولین در زمانی که شاغل بودند از موقعیت بوجود آمده استفاده کرده وبرای خود دفاتری باز نموده ومجددا مشغول بکار شده اند وجوانان تحصیل کرده بیکار وسرگردان ودست در گریبان نظاره گر فعالیت این بازنشسته ها هستند ، وآنگاه ادعای مومن بودن و مسلمان بودن میکنند ، آقا ما خیلی بیراهه رفته ایم ، درست نخواهیم شد ، چون اکثرا هم دروغگو هستیم وهم چاپلوس وریاکار ....وقتی من ترسو جرات نمیکنم بااسم واقعی اظهار نظر کنم دیگر چه انتظاری میتوانم داشته باشم ....
۹۳/۸/۲۴ ۱۴:۱۴
حرف حق را باید تایید و در مقابل باطل باید مخالفت و قیام نمود. این نوشته شما شایسته تقدیر می باشد
۹۳/۸/۲۴ ۱۴:۰۶
این سخنان و دیدگاه حضرتعالی نسبت به این فعالیت ها که خود نیز به عنوان یک مسئول در جهت خدمت به اقشار مختلف مردم تلاش کرده و گام بر می دارید واقعا جای تقدیر و تشکر دارد.

اخبار روز