کد خبر: ۵۲۴۲۰
۱۷۳۳ بازدید
۸ دیدگاه (۸ تایید شده)

سخنی با شهروندان عزیز میانه ای

۱۳۹۴/۹/۱۸
۲۳:۵۸

ضمن تسلیت شهادت امام رضا (ع)؛

 حضور شهروندان قابل ذکر است که همزمان با نزدیک شدن به ایام انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی بار دیگر فعالان و چهره های سیاسی اندک اندک با حضور در مجالس مختلف گروه های اجتماعی باعث گرم شدن فضای انتخابات شده و مردم را به مشارکت سیاسی دعوت می نمایند که این از جمله یکی از نکات مثبت اقدامات اولیه نامزدهای مجلس شورای اسلامی در طول عمر مجلس بوده است. 

اگر برابر قوانین و اسناد بالادستی به وظایف و اختیارات اعضای محترم مجلس شورای اسلامی نظری بیافکنیم سه وظیفه مهم و حیاتی برای آنان تعریف گردیده است این سه مسئولیت شامل حق قانونگذاری، حق نظارت بر عملکرد دولتها به عنوان مجری قوانین مصوب و نمایندگی حوزه انتخابیه خود می باشد. لیکن اگر چه در هر سه محور یاد شده در طول دهه های گذشته عملکرد و کارنامه ای قابل دفاع نداشته اند و می توان در این خصوص صفحاتی بیشمار نقد نوشت اما انتظار می رود این دفعه با تغییر رویه قبلی خود و با محور قرار دادن شعار سال و توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر همدل و همزبان بودن با مردم، ضمن بیان مشکلات و ضعف های واقعی وضعیت موجود، در جهت حل آنها راهکارهای عملی عنوان نموده و با برنامه ریزی شفاف و هدفمند موجب ترمیم اقتصاد از نفس افتاده گردند. 

در این میان به نظر می رسد نامزدهای محترم می بایست با مد نظر قرار دادن اصل 48 قانون اساسی باتوجه به توان و استعداد منطقه حوزه انتخابیه خود یکی از بخش های اقتصادی را با همکاری دیگر ارگانهای ذیربط مطابق با شاخص های واقعی آماری به عنوان بخش محرک یا پیشران قرار داده و عمده سرمایه گذاری ها را بر آن بخش متمرکز نموده تا ضمن تقویت و توانمندسازی آن بخش، باعث توسعه و رشد دیگر بخش ها نیز گردند. 

آنچه که برای شهرستان میانه پر اهمیت است اینست که علیرغم وجود پتانسل ها و ظرفیت های توسعه ای گسترده در بخش های صنعتی، معدنی، گردشگری و بارزگانی بخش کشاورزی باتوجه به اینکه ارتباط و پیوستگی تنگاتنگی با سایر بخش ها بویژه صنعت دارد و اینکه عمده اقتصاد میانه به این بخش وابسته است می تواند مورد توجه قراربگیرد ضمن این که خوشبختانه در سند تدبیر و توسعه شهرستان نیز این بخش به عنوان محور توسعه قلمداد شده است بطوریکه تکمیل زنجیره ارزش افزوده تولیدات کشاورزی با احداث و توسعه واحدهای تبدیلی و فرآوری، دانش بنیان کردن و مکانیزه نمودن تولیدات کشاورزی ازجمله هدفگذاری های مهم این سند محسوب می شود. 

شهروندان محترم استحضار دارند که انصافا منطقه میانه از قابلیت و ظرفیت های خوبی جهت توسعه  بخش کشاورزی برخوردار است بطوریکه سه عنصر نیروی انسانی مجرب و تحصیل کرده، منابع آبی فراوان و اراضی وسیع و حاصلخیر در گستره میانه متمرکز شده و به این خاطر شهرستان را در جایگاه با اهمیت نسبت به دیگر شهرستان های استان در حوزه کشاورزی قرار داده است.

باید توجه داشت علاوه بر فارغ التحصیلان بخش کشاورزی از دانشگاه های سراسر کشور، مهمترین رشته ای که در درحال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه تدریس می شود همین  رشته های مختلف کشاورزی است که  خود میتواند در دانش بنیان کردن این بخش معظم نقش اعظمی ایفا نماید. در کنار آن در بخش آب، منطقه میانه بیش از 40 عدد سد آبی منهای استخرهای خاکی و پلیمری که دارد، برخوردار است که حدود 50 هزار هکتار جهت اینها شبکه آبیاری تعریف شده است که متاسفانه علیرغم اینکه مدت مدیدی از افتتاح این سدها سپری شده اما همچنان طرح های پایاب آنها دست نخورد و یا حداکثر در مراحل ابتدائی بلاتکلیف مانده اند. این درحالی است که مطابق گزارش موثق اداره محترم جهاد کشاورزی، حوزه های آبخیز شهرستان میانه سالانه بیش از 3/2 میلیارد متر مکعب از سر شاخه های خود آب سطحی روانه دریای خزر می نمایند. علاوه بر آن وسعت اراضی قابل کشاورزی شهرستان بالغ بر 166 هزار هکتار برآورد شده است که براساس آزمایشات صورت گرفته توسط  جهاد کشاورزی استان، خاک آن جزو محصول خیزترین خاکهاست. 

از سوی دیگر باتوجه به اینکه جهان امروز بویژه کشورهای توسعه یافته طی دهه های اخیر در صنعت کشاورزی روی سیاست های آب مجازی متمرکز شده اند، بر همین اساس اینجانب در مقاله خود تحت عنوان  "طرح تجارت آب مجازی به عنوان راهکار نوین در جهت مدیریت بحران آب (نمونه موردی؛ شهرستان میانه) "  جهت اجرایی نمودن این طرح مهم در مناطق هدف کشور، اقدام به برآورد و ارزیابی درآمد ناشی از اجرای این طرح در بخش کشاورزی میانه نموده که نتیجه آن نشان داد درصورت رعایت الزامات مدل تجارت آب مجازی، تنها از بخش کشاورزی شهرستان میتوان سالانه در بدبینانه ترین حالت بالغ بر 1000 میلیارد تومان  و در خوش بینانه ترین حالت بالغ بر 15000 میلیارد تومان درآمد ناخالص تحصیل نمود. 

حال با مدنظر قرار دادن این درآمدهنگفت چند پرسش  به شرح ذیل می توان مطرح نمود : 

آیا با این درآمد هنگفت نمیتوان در دیگر بخش ها سرمایه گذاری نمود؟ 

آیا هم اکنون که شهرستان از بالاترین نرخ بیکاری برخوردار بوده و به تناسب آن از آسیب های اجتماعی رنج می برد نمیتواند این معضل و بیماری اجتماعی را ریشه کن نماید؟ 

آیا نمیتواند میانه را به عنوان قطب اقتصاد استان تبدیل نماید؟ 

پس نتیجتا انتظار می رود کسانیکه خود را برای انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی آماده می کنند برنامه های توسعه ای و اشتغال آفرین مدون داشته ( انتظار بر اینست که مطابق با محورهای سند تدبیر شهرستان هدفگذاری نمایند) تا ضمن بیان و تشریح مولفه های آن، متعهد شوند که در پایان چهار سال دوره نمایندگی خود، کارنامه و عملکرد قابل دفاع و درخور شان مردم شربف شهرستان ارائه نمایند. والسلام  

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۴/۹/۲۰ ۱۲:۱۳

با سلام دوباره و تشکر از مطالب بجا و منطقی شما این وظیفه را همه مردم بخصوص افراد روشنفکر که باید درجامعه انجام دهند تا شاهد آگاهی هر چه بیشتر عوام و جلوی عوام فریبی که توسط یک سری از افراد بخاطر منافع شخصی خود به ویژه در منطقه ما می باشد گرفته شود .

                                                                                   

۹۴/۹/۲۰ ۱۱:۵۰

باسلام و ادب

باید تاسف خورد متاسفانه تا روحیه مسئولیت پذیری و انتقاد پذیری در آحاد مسئولین شکل نگیرد نمیتوان به پیشرفت امیدوار بود. اینکه می فرمائید کسانیکه انتقاد سازنده می کنند از طرف دیگران دچار تهدید می شوند باید گفت که این اقدام مغایر با اصل 24 قانون اساسی جمهوری اسلامی است. اصولا یکی از ارکان توسعه جوامع همین بیان ضعف های موجود در بدنه کشور توسط گروه های مختلف اجتماعی می باشد به همین خاطر شما می بینید در جوامع توسعه یافته شاخص سرمایه اجتماعی و به تناسب آن رشد اقتصادی در سطح بالایی بروز می نماید درحالیکه در کشور ما متاسفانه این شاخص در حد ابتدائی قرار گرفته است و به تناسب آن مشکلات اقتصادی فراوان دامنگیر کشور گردیده است. به هرحال بنده هم اعتقاد دارم می بایست مردم بیشتر در جریان امور قرار بگیرند و خودشان جزو تصمیم سازان امورات کشور تلقی شوند تا با شکل گیری روحیه مشارکت، کشور بتواند مسیر درست تری به سمت پیشرفت و توسعه قدم بردارد. 

۹۴/۹/۲۰ ۱۱:۰۸

با سلام خدمت جناب آقای حسینخانی

وقتی جوان عشایری روستا خود را به  مرکز توریستی در ایران با جذب گردشگران خارجی تبدیل میکند وباعث اشتغال روستائیان می شود در منطقه ما هزار البته می توان از این صنعت استفاده بهینه نمود ولی متاسفانه همه این ها بخاطر سیاست های غلطی که در این منطقه  توسط اشخاصی که خود را حامیان مردم قلم دادمی کند می باشد،وقتی نماینده و مسئولان انتقاد پذیر نباشند و به منتقد تهمت وافترا بزنند و کامنت های آنهان را که بیشتر انتقادی می باشند و به سوالات آنان جواب ندهند و تهدید به کشاندند دادگاه نمایند و به مدیران سایت ها فشار آورند که چرا اجازه می دهید منتقدین در سایت ها فعالیت کنند خوب هیچ موقع هم شاهد پیشرفت و حل مشکلات نمی شویم الان دوباره اکانت بنده بخاطر انتقاداتی که از جناب اقای دکتر مددی نموده ام فیلتر شده و در دنیای مجازی هم از طرفداران نزدیک و اقوامشان تهدید شده ام که به دادگاه کشانده خواهم شد خوب با این افکار نمی شود انتظار بیش از این دادشت ولی باید همه کسانی که قلم در دست دارند برای آگاهی مردم و اطلاع رسانی قلم در دست بگیرند و جلو عوام فریبی یک سری از آقایان را بگیرند ضمنا جناب آقای نماینده محترم شاید منقد را به دادگاه و تهدید نمائید ولی هیچ وقت از زیر انتقاد نمی توانید فرار کنید

صرقا جهت اطلاع

Alireza, [۱۰.۱۲.۱۵ ۱۱:۳۴] با سلام از تمامی مطالبی که در تلگرام و در سایت ها از مهرماه جهت تخریب آقای مددی منتشر کرده اید مدارک تهیه شده و به زودی شما هم مثل آقای حسن زاده باید از لحاظ قانونی پاسخگو باشید

۹۴/۹/۲۰ ۰۷:۱۸

من همیشه این ضرب الامثل را در مورد میانه گفته ام که " آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم" واقعا قابل توجیه نیست اما مردم بایستی در انتخاب مسئولینی که میتوانند در ایجاد تحول در ادار امور شهرستان نقش آفرینی نمایند دقت زیادی داشته باشند به نظر می رسد معیار و ملاک کلاسیک انتخاب کردن تاکنون نتوانسته است مطالبات مردمی را برآورده نماید لذا درصورت تغییر رویه قبلی انتخاب میتوان در رابطه با توسعه اقتصادی شهرستان امیدوار بود.

۹۴/۹/۲۰ ۰۷:۱۰

بلی همانطور که در متن هم عنوان شد بخش کشاورزی قابلیت فراوانی دارد مشروط بر اینکه به آن توجه شود. متاسفانه در این بخش ما نیاز به یک تحول عمیق داریم از الگوی کشت گرفته تا نوع نظام آبیاری و همینطور تحولی در تعاونی های تولیدی و خدماتی کشاورزی بایستی صورت پذیرد ضمن اینکه نه تنها از سد آیدوغموش بلکه از سد شهریار هم می توان به عنوان سایت گردشگری استفاد نمود ولی به نظر می رسد برنامه ای برای آنها وجود ندارد. باید یاداور شد که در صنعت گردشگری میانه بیشترین آثار طبیعی، تمدنی، فرهنگی و تاریخی در بین شهرستان های استان دارد که متاسفانه هنوز بهش پرداخت نشده است و این درحالی است که این صنعت از نظر پتانسیل اشتغالزایی در ردیف بالایی قرار دارد.

۹۴/۹/۱۹ ۱۰:۱۰

مردم میانه بی تفاوتن والسلام

۹۴/۹/۱۹ ۰۰:۵۰

نرخ بالای بیکاری در میانه با توجه به پتانسیل های فراوان اصلا قابل توجیه برای هیچ مسئولی نیست،در این بین دلایل زیادی شاید داشته باشد که مهمترین دلیل آن عدم مدیریت و بی خیالی مسئولین در این زمینه  می باشد،شهرهایی مثل مراغه و بناب که همیشه پیشرو در اشتغالزایی هستند شاید نصف پتانسیلهای میانه را ندارند،خوب شهر ما چرا نمیتواند از داشته هایش استفاده کند؟

۹۴/۹/۱۹ ۰۰:۴۸

با سلام وتشکر از جناب آقای حسینخانی به موضوعات قابل توجه و ارزشمندی اشاره نموده اید، منطقه ما از هر نظر حساب کنیم از مناطق دیگر کشور برای رشد و پیشرفت پتانسیل های زیادی دارد ولی متاسفانه در این مدت به علت بی توجهی و کم لطفی نمایندگان و مسئولان از مناطق دیگر شاهد پیشرفت و حل مشکلات آن نشده ایم ، اگر در همین بخش کشاورزی در این منطقه سرمایه گذاری شود و زیر ساختارهای آن که احداث کارخانه های تولیدی مواد غذای یا سد آیدوغموش به یک مرکز تفریحی و سیاحتی تبدیل شود باعث رشد و پیشرفت منطقه می شود می توان همه اینها فقط با همدلی و هم زبانی بین نمایندگان ، مسئولان و مردم به وجود آورد

اخبار روز