کد خبر: ۱۴۰۵
۹۱۴ بازدید
۱۳ دیدگاه (۱۳ تایید شده)

آیا انتخاب مهندس هاشمی در نهایت اجبار و اکراه رخ داد؟

۱۳۸۸/۱۱/۱۶
۱۴:۲۶

 مقاله ای خواندم از سرکار خانم ناصری که در ابتدای مقاله ذکر شده بود: "در این دو سال بعد از انتخابات هیچ تحلیل دقیق و درستی از انتخابات مجلس هشتم صورت نگرفته است". با این انتظار که بعد از دو سال تحلیلی دقیق و درست از این انتخابات بخوانم، متن را خواندم ولی این نوشته باز هم در حد گلایه و کلی گوئی بدون استناد بود. بنده انتظار داشتم متنی که از یک کارشناس ارشد می خوانم دقیق و درست و با استناد باشد. بالاخره یک مرزی باید یک تحصیل کرده و عوام قائل شویم وگرنه همه می توانند یک شخص واحد را سرتاپا انتقاد کنند یا سرتاپا حمایت کنند.

اینکه تعدادی از همشهریان در جریان انتخابات از بنده یا هرکس دیگر رنجیده خاطر شوند کاملاً طبیعی است. آیا در طول تاریخ انتخابات، نامزدی سراغ دارید که صددرصد مورد حمایت تمام اقشار مردم قرار گیرد؟ تنها کسانی بعد از انتخابات مورد احترام یا محبت همگان قرار دارند که هیچ دخالتی در انتخابات نداشته اند که آنهم برای بنده غیرممکن است، چون به آینده میانه خیلی نگرانم و نمی توانم در مقابل خوب و خوبتر یا بد و بدتر سکوت کنم. خیلی وقتها تصمیم گرفته اند سر به تألیفاتم داشته باشم ولی نمی توانم سرنوشت میانه را نادیده بگیرم.

نادیده گرفتن 40 هزار رأی مردم میانه به مهندس هاشمی و تعبیر 40 هزار رأی دهنده به اینکه در شرایط اجبار و اکراه قرار گرفته اند، چندان نمی تواند مورد پذیرش عقل قرار گیرد. دفاع کامل از مهندس هاشمی همانقدر اشتباه است که مخدوش کردن چهره ایشان اشتباه است. آقای هاشمی امام معصوم نیستند که از هر خطا و اشتباهی بری باشند. قضاوت روی مهندس هاشمی به تنهایی نمی تواند صحیح باشد. ایشان یک انسان است که مانند همه ما می تواند دارای خطا و اشتباه باشد. این قضاوت زمانی ما را به نتیجه می رساند که ایشان را با فردی دیگر مقایسه کنیم. شخص مورد نظر شما را در کنار ایشان قرار می دهیم و این دو را از نظر سابقه مدیریتی، خوش نامی ، نفوذ در بدنه دولت ، تحصیلات ، محبوبیت ، معروفیت و حتی سیما قیاس می کنیم. در زمان انتخابات بنده در میان 22 نامزد چنین قیاسی را داشتم و دوست و دشمن اعتراف می کردند که نیازی به قیاس نیست. همگان بر موقعیت ممتاز مهندس هاشمی واقفند. بعد از این بهانه دیگری تراشیده می شد مانند: "گیرم با فیدل کاسترو دیدار رسمی داری چه کاری برای میانه کردی؟!"، "آقای هاشمی! که دو وزیر ساغدوش و سولدوشت هستند و افتخاراتت را هفت تا شتر نمی توانند بار کنند، چه کاری برای میانه کرده ای؟". باز قضاوت روی میانه به تنهایی نمی تواند ما را به پاسخ معطوف دارد مگر اینکه با شهرهای همتراز مقایسه کنیم. مطمئناً اگر سوءمدیریتهای کنونی نبود و وعده های داده شده عملی می شد و بودجه پروژه ها در موعد مقرر تزریق می شد و طرح های بنیادی مانند فاز دوم فولاد، دانشکده فنی و مهندسی، شهرک صنعتی دوم میانه و غیره اجرا می شد، موقعیت میانه بمراتب بهتر از سراب و خلخال و هشترود می شد. وظیفه یک نماینده تزریق بودجه نیست. ایشان به اندازه نفوذ و اعتبار خود چنین طرح هایی را تا مرحله عملی شدن پیش برده اند و مشکل اجرایی یا تکمیل شدن این طرح ها از همان جایی نشأت می گیرد که دیگر پروژه های کشور مواجه شده اند.

ای کاش شرایط طوری بود که بجای صحبت نماینده کنونی شما در شبکه چهار یا شبکه خبر سیما ، نامزد انتخاباتی مورد نظر شما صحبت می کرد تا ببینیم از چه موضوعی صحبت می کند؟ آنوقت می دیدیم کدامیک مایه سربلندی و کدام مایه سرافکندگی است.

پرداختن به مسائل جزئی تا این حد که یک نماینده یا نامزد انتخاباتی پیامک می فرستد یا نه، چندان نمی تواند در شأن یک تحصیل کرده منتقد باشد. در زمان انتخابات یک نامزد با موبایل خود به دهها و حداکثر صد نفر پیام تبریک یا تسلیت می فرستد و دیگری با خرید تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری به هزاران شهروند پیامک می فرستد. طبیعی است که بعد از انتخابات این پیامک ها و تماس های تلفنی محدود به دوستان نزدیک بشود.

مضاف بر تمام گفته ها و با شرط پذیرش چنین ادعاهای ضعیفی، آیا میانه تنها یک نماینده دارد؟ اگر هم فقط یک نماینده دارد آیا آبادانی داخل شهر هم برعهده اوست یا هفت عضو بیکار شورای شهر باید پاسخگو باشند؟ آیا مدیریت داخلی شهرستان نیز برعهده اوست یا فرماندار شهرستان باید پاسخگو باشد؟ آیا می دانید تا چندی پیش رئیس شهرک های صنعتی استان یک میانه ای بود که توجه ایشان به مناطق دیگر خیلی بیشتر از میانه بود؟ آیا می دانید چند مدیر ارشد میانه ای در استان و کشور داریم که توجهی به میانه ندارند؟ با اطمینان ادعا می کنم که اگر بجای مهندس هاشمی یک نماینده ضعیف داشتیم، این پست نیز از خاطرها فراموش می شد و همانگونه که مردم میانه هیچ توجهی به اعضای شورای شهر یا فرماندار یا غیره ندارند به این پست هم منتقد نمی شدند.

بلوغ فکری همشهریان میانه ای چنان است که چنین انتخابی را کردند و بنده هر میانه ای را دیده ام از ظاهر شدن نماینده خود در صدا و سیما با عنوان یک مدیر برجسته و آگاه به صنعت و اقتصاد خوشحال شده اند. بنده حاضرم هرکدام از نامزدهای انتخاباتی را با ایشان مقایسه کنم و تفاوتها را نشان دهم، به شرط اینکه رضایت آن نامزد را قبلاً گرفته باشید. یادمان هست که علی دایی در زمین فوتبال اشتباهاتی داشت که قابل انتقاد بود ولی وقتی علی دایی را در تاریخ فوتبالمان با دیگران مقایسه می کنیم، می بینیم که علی دایی اسطوره و شناسنامه فوتبال ماست. ده تا استاد اسدی هم جمع شوند جای دایی را پر نخواهند کرد. به نظر شما چند دهه باید بگذرد تا علی دایی دیگری متولد شود؟ آیا بدرقه علی دایی در سالهای آخر فوتبال صحیح بود؟ آیا تحلیل ها در مورد او دقیق و درست بود؟  

صحبتم را با ذکر خاطره ای به پایان می رسانم که یکی از دهها مورد مشابه است : روزی آقای حاتمی رئیس دفتر کمیسیون صنایع وسط جلسه برای دومین بار گفت: آقای هاشمی! ایشان می گویند یک ربع هم باشه من راضی هستم. آقای هاشمی با تندی خاصی که کمتر دیده بودم گفتند: نخیر! مگر نگفتم تکرار نکن؟ بنده حداقل تا یک هفته بعد وقت ندارم. متوجه شدم یکی از وزرای محترم کابینه(نام محفوظ) است که برای مشاوره و اندوختن علم و تجربه خود به اندازه 15 دقیقه به نماینده شهر میانه نیاز دارند. به شوخی گفتم: آقای مهندس شما که خیلی آرام بودید؟ گفتند: یک بار بله بگویم هر روز کارم مشاوره با اینها باید باشه، اولویت کنونی من رفع مشکل این همشهری است که صنعت خود را می خواهد به میانه منتقل کند. در آن جلسه آقای دنیانور مدیرعامل فولادجنوب حضور داشتند که قرار بود به نیت زادگاه خود بعد از شش کشور و دو شهر ایرانی، یک ذوب آهن شصت تنی نیز در میانه احداث کنند که مشکلات عدیده ای از نظر آب، برق و زمین داشتند. آقای هاشمی گفتند: شصت را بکنید صد تا درست کنم! آقای دنیانور گفتند: صد تن بشود که سخت تر می شود. مهندس هاشمی گفتند: من که می خواهم مشکل را حل کنم فرقی نمی کند شصت تنی باشد یا صد تنی اما گرید و کلاس صد تنی فرق می کند و اعتبار صنعت میانه خیلی بالاتر می رود. ایشان هم قبول کردند. هم اکنون سوله های بزرگ این کارخانه را در شهرک صنعتی می توانید مشاهده کنید.

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

امکان درج دیدگاه برای این مطلب وجود ندارد.

۸۹/۷/۹ ۲۲:۱۸
درسته که مملکت ما در رکود اقتصادی است اگر بخواهیم فکر مان را باز کنیم این رکود جهانی است واگر قرار بر این باشد که در این زمان ما حامی هاشمی باشیم .........؟ راستی برای چی حامی او باشیم مگر او چه کاره است در این مددت که خبری از رکود و تورم ... نبود و تقریبا همه همشهریان هم حامی ایشان بودنند مهندس خان کخای کار بود.بی خودی گنده سالاری نکنیم اق مهندس ما از نظر اقتصادی نابغه است می گی نه؟ صورت وضعیت مالی تنی چند از حامیان صدر نشین اق مهندسه تائید بر نبوغ اقتصادی ایشان است.اما از نظر سیاسی مبصر 16 ساله کلاس ماست .باز هم میگی نه خوب ؟اق مهندس در این مدت که شما نماینده میاانه بودید چند بار انتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد شما حامی کی بودید وکی انتخاب شد گفتید من فلانی را تبلیغ می کنم چون به من قول وزارت داده .ای کاش که از اقای کاسترو کمی هم سیاست یاد می گرفتی .ای کاش قبل از انتخابات قبل از اینکه اقای هاشمی وقت پیدا کند وبه روستا های دور برود وگدا نوازی کند وسی دی هاش راپخش کند ریش سفیدان شهر سراغ دلسوزان شهر برونند و از انها خواهش کنند تا خادمین واقعی شهر باشند
۸۸/۱۱/۲۲ ۲۰:۵۵
سلام لطفا اگر شماره تماسی از دفتر تهران یا میانه اقای مهندس هاشمی دارید ممنون میشم اعلام فرمائید . سپاسگذارم پست الکترونیکی من : bostan1139@yahoo.com ........................ صدای میانه: ما هم نمی دانیم. از 118 کمک بگیرید.
۸۸/۱۱/۲۰ ۱۴:۴۷
آقای علی غفاری اگر منصف هستيد بشنوید که علت اینکه نماينده دوم همواره عوض شده این است که نماینده اول جلوی پایش سنگ انداحته و تا زمانی که این نماینده اول هست، اتحادی بین دو نماینده میانه بوجود نمی آید و در نتیجه . . .
۸۸/۱۱/۲۰ ۰۸:۱۲
هاشمی هم از دارو و دسته خاتمی است. همون خاتمی که وجودش بلای آذربایجان بوده و هست. همون خاتمی که جکهاش درباره ترکها شهره عام و خاص است. یه گروهی از ترکها افتادن دنبال یزدی ها مانند هاشمی - موسوی - نائبی (البته نائبی عددی نیست فقط ادای عدد بودن را در می آره). تنها چیزی که آدمو عصبانی می کنه استدلال های نائبی درباره حمایت از هاشمی در صورتی که هاشمی با وجود اعتبار و مقامی که در دوره های اصلاح طلبان داشت اصلا نتوانست برای میانه و آذربایجان مثمر ثمر باشد. باضافه هاشمی خیلی زرنگه فقط از وجود نائبی که به هر حال اسم و رسمی در میان خواص داره برای اهداف خود استفاده می کنه. انتظاری که از نائبی هست اینکه اگر ایشان فرد سیاسی هستن برند دنبال سیاست تا مردم ایشان را در گروه سیاسیون (یا همان . . . ) احتساب نمایند یا اگر ایشان یک فرد علمی هستند برن دنبال کارهای خاص خود که هیچ سنخیتی با سیاست ندارد.
۸۸/۱۱/۱۹ ۱۰:۵۲
خانم مهسا خواهر گرامي مهم نيست كه چه كسي چگونه است ( صلاحيت در حد لازم را شوراي نگهبان بررسي ميكند) بلكه مهم آن است كه چه كسي مثمر ثمرتر براي ميانه است . شايد خيلي از افراد توانايهاي بالاتري داشته باشند ولي شناخت شخصي او زياد مهم نيست بلكه مهمتر آن است كه چه كسي ميانه را به اهداف توسعه ميرساند . ميانه فرصت اعطاء زمان به افراد براي آموزش را ندارد و نميتواند با آزمايش و خطا در مسير توسعه گام بردارد بنابراين هر لحظه بايد بهترين گزينه را انتخاب كنيم و لذا افرادي بايد وارد معركه مقايسه انتخاباتي شوند كه توانائي بالائي داشته باشند و قبلا در سمت هاي ديگر آنرا نشان داده باشند و لذا مقايسه در همان دوره انتخاب انجام ميشود و بعد از انتخاب بررسي در عملكردها بايد انجام شود . شما اگر آگاه به وقايع هستيد مقايسه قابليتها را در زمان انتخابات و مقايسه عملكردها را در بعد از انتخابات با دليل (نه قضاوتي) بيان فرمائيد. مطمئنا سر تعظيم فرود خواهم آورد.
۸۸/۱۱/۱۹ ۰۷:۵۷
همشهريان عزيز: همه ميدانيد كشور در چه وضعي از ركود است ؛ همه ميدانيد هم اكنون بسياري از كارخانجات در حد ورشكستگي ميباشند ؛ مهندس هاشمي را چندين دوره آزموده ايد و اگر جايگزين مناسبي پيدا ميشد حتما كنار ميگذاشتيد پس بيائيد در اين وضعيت ركودي پشتيبان او باشيد ؛ همه بيائيد به او خسته نباشيد بگوئيد تا اين مجتمع عظيم كارخانجات ذوب آهن را به سر انجام برساند . بايد بدانيد هيچ طرح يا پروژه اي به اندازه ذوب آهن اهميت ندارد . هيچ كدام از طرح هاي اشاره شده در اين بحث ها حتي به اندازه چمن محوطه ذوب آهن اهميت ندارد (اوراق مشاركت اين طرح هم اكنون در حال فروش است ). اگر منصف هستيد برويد سراغ نماينده دومي ؛ به اين فكر كنيد كه چرا نماينده دوم همواره عوض شده و نتيجه اي نگرفته ايم ؛ بررسي كنيد ببينيد شما به كارشناس خبره و با نفوذ نياز داريد يا بله گو.
۸۸/۱۱/۱۸ ۲۰:۲۲
یه پیشنهاد جالب و مفید! میخوام نتیجه فعالیت های 16 سال نمایندگی اقای مهندس هاشمی رو برای مردم میانه در یک پست به نمایش بزارید تا با فعالیت ها و عملکردهای نماینده شهرشون بیشتر اشنا بشوند. البته در ارائه این رزومه سعی کنید همه جانبه به قضیه نگاه کنید یعنی فقط جنبه مثبت رو در نظر نگیرید اگر نقصان و کم کاری هم بوده ذکر کنید شاید اینطوری مردم بعد ارزیابی عملکردهای نماینده منتخبشون و پیشرفت شهرشون در این 16 سال قدر نماینده به قول شما باارزش و زحمتکش رو بیشتر بدونند.
۸۸/۱۱/۱۸ ۱۰:۰۹
به نظر من مبنای انتخاب اقای نائبی برای حمایت از مهندس هاشمی خیلی منطقی به نظر نمیرسه چون ایشون بیش از 16 سال نماینده بوده و در این مدت تونسته پیشرفت زیادی داشته باشه و مسئولیت های مهمی رو به عهده بگیره! خوب اگر این فرصت به هر یک از نامزدها داده میشد شاید خیلی بیشتر و بهتر از مهندس هاشمی پیشرفت میکردند و تخصص و تجربشون بالا میرفت و کارنامه درخشانی از عملکردهاشون ارائه میدادند. چرا فرصت به تازه نفس ها ندیم؟ مشخصا اونا نیروهایی با اندیشه های نو و ایده های جدید و کارساز هستند که میتونند مفید واقع بشند. اقای نائبی این سیستم رو در وبسایت قبلیش پیاده کرد چون معتقد بود افکار نو و جدید برای اداره سایت لازمه پس چطور برای نمایندگی یک شهرستان نماینده دوره های قبل رو به اشخاص موفق و مورد تایید برای نمایندگی ترجیح داد؟ من اعتقاد دارم باید به هر شخصی اجازه رشد و خودنمایی بدیم تا بشه تشخیص داد میتونه مفید باشه یا نه! چون صحیح نیست یک شخص معمولی رو با یک شخص با سابقه مقایسه کنیم درستش اینه که شخص معمولی در موقعیت شخص با سابقه قرار بگیره تا بعد بشه قضاوت کرد کار کدومشون بهتر و مفیدتر بوده. ................................ محمدصادق نائبی: مهندس هاشمی قبل از 16 سال نمایندگی سابقه 9 سال معاونت دو وزارتخانه صنعتی را داشت که رزومه کمی نیست. در نخستین دوره نمایندگی به ریاست کمیسیون درآمد و جزو دوازده نفر هیئت رئیسه مجلس شد. کدامیک از نمایندگان ما بعد از ورود به مجلس به چنین عناوینی دست یافتند؟ تا وقتی شخصی به اندازه یک دهم مهندس هاشمی نداریم نباید چنین ایشان را از دست بدهیم. کرسی نمایندگی انتصابی نیست بلکه انتخابی است و نمی توان از کسی گلایه کرد که چرا به جوانان توجهی نمی شود. الحمدلله میانه دو نماینده دارد و در این شانزده سال در کنار این نماینده از خلاقیت، افکار نو و نفس تازه نماینده ای دیگر بهره برده ایم.
۸۸/۱۱/۱۸ ۰۹:۲۱
سلام جناب نایبی، ضمن تشکر از جنابعالی و سایر همشهریان محترم تازه این بحث داغ شده بود ولی نمی دانم چرا آقای الدار انصراف دادن و بکلی مطالب قبلی خودشان را حذف فرمودن نکته دیگر شباهت نحوه و سبک مطالب این آقای الدار آنقدر به طرز سخنرانی های جناب مهندس هاشمی شبیه بود که من داشتم یقین پیدا می کردم که هر دوی این بزرگواران یک نفر است ! یا حق
۸۸/۱۱/۱۷ ۲۱:۳۹
الدار : با سلام خوب شد خانم ناصری قبول کردند که حرفاشون احساساتی و غیر مستدل میباشد. اما نمی دانم چگونه مطلب بنده را به روضه خوانی ! تشبیه کردند؟ ................... اما در این چند موردی که مطلب در سایت گذاشتم ، دوستان دلسوز با تماس با بنده ضمن هشدار ، بنده را از ارسال و نوشتن مطلب منصرف کردند. پس با عرض پوزش از دوستان اعطای این سایت را به لقایش بخشیدم. و با عرض معذرت مطالبم را به سایت دیگری انتقال میدهم.
۸۸/۱۱/۱۷ ۱۴:۵۳
در مورد نائبی ایشان جاده صاف کن هاشمی نماینده مجلس می باشند چون در خیلی از موارد، سنگ ایشان را به سینه می زنند. بدون اینکه به آرا و نظرات مردم توجهی داشته باشند.
۸۸/۱۱/۱۶ ۱۹:۰۸
سلام جناب آقای نایبی بنده هم میخواهم کارخانه پیچ و مهره سازی در استان بنا کنم آیا بنظر شما نماینده مان کمک میکند.
۸۸/۱۱/۱۶ ۱۷:۰۲
اقای نائبی سلام چرا نمیخواهی حرف همشهریانت را بشنوی ایا دور اولی که اقای هاشمی امدند یادت هست ایشان برای جلب توجه و عوامفریبی اقای عابد زاده را اورده بودند که بگوید ااو ادم خوبی است .ایا میدانی ایشان در فدراسیون دوچرخه سواری چه کرده و ایا میدانی ایشان چند بار رئیس جمهور منتخب ملت را مسخره کرده و ایا میدانی که موضع ایشان در قبال رهبری و ولایت فقیه چیست ایا یقین نداری که ایشان ریشه فساد و پارتی بازی را در میانه به یادگار گذاشته اند و ای کاش میدانستی 13 رجب امسال در دفتر امام جمعه بین ایشان و یک طلبه فاضل چه گذشت و اما در مورد دور دوم انتخابات ایکاش میان مردم بودی تا بدانی مردم او و رقیبش را با کدام شخصیتهای تاریخ مقایسه میکنند.سعی کنیم در راه تقوی قدم برداریم.امام زمان شاهد اعمال ماست. ........................................... محمدصادق نائبی: نظر شما محترم است اما فقط از جانب خودتان. جنابعالی سخنگوی مردم نیستید که از جانب همه مردم حرف بزنید.

اخبار روز