کد خبر: ۴۵۶۲۱
۱۳۹۹ بازدید
۱۰ دیدگاه (۹ تایید شده)

درخواست تکمیل اطلاعات" احتمال کشف یک 'غار' در میانه قوت گرفت - ۹۲/۱۰/۰۸"

۱۳۹۴/۵/۲۶
۱۵:۳۳

با سلام  به خوانندگان محترم  سایت صدای میانه  

روز یک شنبه مورخ 92/10/08 خبری از سوی یکی از خوانندگان محترم سایت صدای میانه تحت عنوان احتمال کشف یک 'غار' در میانه قوت گرفت منشر شد . حدود نوزده ماه از آن روز می گذرد و ما به عنوان خواننده و مراجعه کننده همیشگی این سایت انتظار داریم نویسنده مزبور مطلب خویش را تکمیل و حداقل صحت یا عدم صحت مطلب مذکور را اعلام نماید.

به منظور رسیدن به پاسخ مطلب مورد اشاره مجددا در سایت به شرح ذیل بارگذاری می گردد تا حداقل دوستانی که در مورد آن مطلع هستند با درج توضیحات تکمیلی آن را کامل نمایند.

 

احتمال کشف یک 'غار' در میانه قوت گرفت

ارسال شده در یکشنبه ۸ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۱ توسط    کد خبر: 17766 / بازدید: 1062 / دیدگاه: 15

حدود دو سال پیش در چنین روزهایی، هنگام کوهنوردی در ارتفاعات اطراف میانه که آن زمان کاملا با برف سفید پوش شده بودند به حفره های (یا چاله های) کوچکی برخوردیم که بر خلاف اطرافشان اثری از برف روی آنها دیده نمیشد، و خروج جریان هوا و بخار از آنها مشهود بود؛ بطوری که در شرایطی که همه گیاهان منطقه در آن هوای زمستانی کاملا یخ زده بودند، پیرامون این حفره ها خزه سبز و تازه مشاهده میشد!

آن زمان توجه زیادی به آن حفره ها نکردیم، و مسئله آن حفره ها به تدریج فراموش شدند؛ تا اینکه هفته گذاشته هنگام مطالعه جزوه های غارنوردی و چند مقاله مرتبط در این زمینه متوجه شدم مشاهده خروج جریان هوای گرم از حفره ها که در زمستان به شکل بخار قابل رویت خواهد بود یکی از نشانه های وجود فضاهای خالی زیر زمینی یا همان غار ها در مناطق مستعد هستند.

به این متن از سایت "غار های ایران" که در مورد نشانه های وجود غار نوشته شده توجه بفرمایید:

• جریان هوا: به علت متفاوت بودن دما و فشار هوا، بیشتر غارهای بزرگ دارای نوعی تنفس می باشند. جریان هوا به بیرون یا داخل یک غار معمولا نشاندهنده اینست که فضای خالی و بزرگی درون زمین وجود دارد. تنفس غارها، در نتیجه روندی برای برابر شدن دما و فشار هوای داخل غار با بیرون غار ایجاد می شود. جریان ملایم هوای خنک در لابلای سنگها در تابستان و جریان هوای گرم (بخار آب) در زمستان نشان دهنده فضای تالاری در زیرزمین می باشد. جریان هوا می تواند در نواحی اطراف دهانه غار دمای ثابتی را ایجاد کند که این امر باعث بوجود آمدن قشر ضخیمی از خزه ها در آنجا می شود.
• برفهای ذوب شده: تکه های برف ذوب شده نشاندهنده وجود یک جریان هوای گرم از گودالهای زیرسطحی می باشند. در زمستان در اطراف جایی که برفها زودتر ذوب شده اند به جستجو بپردازید که اغلب در جلوی دهانه غارها هستند. دمای داخل غار در زمستان بیشتر از بیرون هست و گرمای هوای آن باعث ذوب سریعتر برفها می شوند. گاهی اوقات شما می توانید مه ای که به بیرون متصاعد می شود را مشاهده کنید. (همانطور که در بالا اشاره شد).

همین موضوعات باعث شدند تا جمعه گذشته با نیت تهیه عکس و فیلم مستند از حفره ها مجددا راهی آن منطقه شوم و اینبار با دقت بیشتر به بررسی حفره ها بپردازم.

تا هنگام رسیدن به محل حفره ها دائما نگران این موضوع بودم که نکند آن دفعه مشاهده بخار اتفاقی بوده باشد و امسال خبری از بخار نباشد!؟

ولی با رسیدن به محل مذکور علاوه بر مشاهده خروج بخار هوا از حفره های قبلی، خروج بخار را از زیر سنگهایی که با حفره ها حدود 20 قدم فاصله داشتند هم مشاهده کردم.

ولی ماجرا به اینجا ختم نمیشود.

پس از تهیه عکس و فیلم به قصد کوهنوردی مشغول حرکت به منطقه ای شدم که قبلا کمتر رفته بودم؛ حدود 700 یا 800 متر از حفره ها فاصله گرفته بودم که دوباره خروج بخار از زمین را مشاهده کردم!

در این محل بخار با حجم بیشتری و اینبار از فضای خالی میان تخته سنگهایی که مساحت بیشتری نسبت به حفره ها را پوشش داده بودند خارج میشد.

با دیدن این قسمت و فاصله ای که تا حفره ها داشت احتمال وجود غار بزرگی در منطقه برایم قطعی شد، ولی این کافی نبود و باید مسئله را با اساتید غارنوردی مطرح می کردم که ایشان هم با مشاهده تصاویر و دریافت اطلاعات جی پی اس محل های خروج بخار احتمال وجود غار در این منطقه را قوی دانستند.

امیدوارم در آینده نزدیک بتوان با دعوت از تیم های غارنوردی و حفاری غار کشور عملیات گشایش و اکتشاف این غار را اجرایی نمود.

 

اشتراک گذاری در: کلوب · فیسبوک  

 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۴/۵/۲۶ ۲۱:۰۹
اقا سینا ممنون از زحماتت قابل تقدیر و قدردانی است ما از داشته هامون استفاده نمیکنیم این غار کشف بشه دردی رو دوا نمیکنه اون هم مثل اون یکیها میره تو زباله دان تاریخ همانطوری که اقای مهندس هاشمی پل راه اهن رو با پل 33 پل اصفهان مقایسه میکرد و ارزوش بود که مردم مثل اصفهانیها از پل استفاده ببرند
۹۴/۵/۲۶ ۱۷:۳۲
آقا سینا ممنون بابت طرح مجدد این مسئله بنده چند بار تصمیم به پی گیری حضوری این مطلب از آقای پوربهرامی داشتم که متاسفانه هر بار موردی پیش آمد که میسر نشد حال که مجدد این مسئله مطرح شده میتوان با پیگری دوستان مخصوصا کسانی که در خود توان پیگیری و یا طرح مسئله برای مقامات مسئول را میبینند آنرا به نتیجه رساند
۹۴/۵/۲۶ ۱۶:۳۵
بخار خارج شده از این شکاف را دیده ام و احتمالا بخاطر فعالیت های درون زمین است که نشان غار بودن آن را قوت می بخشد. البته نیاز به جلب نظر مسئولان و حفاری دارد تا دانشمندان زمین شناسی نظر کارشناسی خود را بدهند. در اینکه قافلانکوه می تواند پارک موزه تاریخی و طبیعی از لحاظ زمین شناسی شود مقالاتی وجود دارد که از سوی زمین شناسان تدوین شده است.
۹۴/۵/۲۶ ۱۶:۲۳
آقای پوربهرامی! نیک می دانید که بسیاری از غارهای جهان، نه توسط کارشناسان زمین شناسی و غارشناسی بلکه توسط مردم عادی یا کوهنوردان یا سیاحان کشف و اعلام شده و بعدا توسط سازمانهای مربوطه اعلان شده است. مثلا غار نخجیر در حوالی محلات که روزانه چند صد بازدید کننده دارد و دهها اشتغال ایجاد کرده است به همین طریق کشف شد. لذا انتظار می رود با ارائه مشورت به مسئولین منطقه یا ایجاد کمپین، هدف خود را متمرکز به کشف غار یا اثبات نبود غار بکنید تا انشاءالله اگر کشف شد و مسئولین نیز صاحب وجدان و اخلاق بودند بر کتیبه سر در آن بنویسند: غار حسین خان در قرن گذشته توسط مهندس حسین پوربهرامی، کوهنورد میانه ای و با فرضیات غارشناسی اما بصورت اتفاقی در محل فعلی کشف و معرفی شد. حاصل تحقیق کارشناسان غارشناسی سازمان میراث فرهنگی پس از 17 سال منجر به کشف 2300 متر از این غار گردید که 1500 متر از آن در معرض گردشگری است و احتمال افزایش طول این غار در آینده وجود دارد. این غار در شمار غارهای نمکی قرار داشته و دومین غار نمکی طویل دنیاست.
۹۴/۵/۲۶ ۱۶:۱۷
[quote name="سینا میانه "] [quote name="حسین پوربهرامی"] خب برادر عزیز نهایت توان بنده نوشتن این مطلب و اطلاع رسانی بوده. قرار نبوده من لودر بردارم ببرم کوه را بشکافم غار را بیرون بکشم که! [/quote] بهرحال جنابعالی به این موضوع اشراف دارید و از شخص جنابعالی به عنوان اولین نفری که این موضوع را در سایت اعلام نموده اید انتظار می رود موقعیت آن را حداقل به مسئولین محترم نظیر فرماندار محترم شهر اعلام تا با استفاده از امکانات دولتی، موضوع پیگیری شود. نمی شود نسبت به موقعیت جدیدی که برای شهرمان با تثبیت غار ایجاد می شود بی تفاوت بود. اگر هم جنابعالی این موضوع را به نهاد خاصی اعلام نموده اید لطفا آن را نیز بفرمایید تا اعضا سایت پیگیری نمایند. [/quote] خوشبختانه مطالب و اخبار سایت صدای میانه مرتبا توسط کارمندان و خصوصا روابط عمومی ادارات و سازمان های دولتی مثل فرمانداری و میراث فرهنگی و منابع طبیعی مطالعه می شوند. این مطلب هم حتما تا به حال توسط ایشان خوانده شده و اگر قرار بوده اقدامی کنند حتما تا حالا با بنده در این مورد تماس میگرفتند که نگرفته اند. بنابرین انتشار مطالب و اطلاعات بیشتر از طرف بنده در مورد این غار هیچ سودی برای آن ندارد و شاید بدتر موجب تخریب آن شود.
۹۴/۵/۲۶ ۱۶:۰۶
[quote name="حسین پوربهرامی"] خب برادر عزیز نهایت توان بنده نوشتن این مطلب و اطلاع رسانی بوده. قرار نبوده من لودر بردارم ببرم کوه را بشکافم غار را بیرون بکشم که! [/quote] بهرحال جنابعالی به این موضوع اشراف دارید و از شخص جنابعالی به عنوان اولین نفری که این موضوع را در سایت اعلام نموده اید انتظار می رود موقعیت آن را حداقل به مسئولین محترم نظیر فرماندار محترم شهر اعلام تا با استفاده از امکانات دولتی، موضوع پیگیری شود. نمی شود نسبت به موقعیت جدیدی که برای شهرمان با تثبیت غار ایجاد می شود بی تفاوت بود. اگر هم جنابعالی این موضوع را به نهاد خاصی اعلام نموده اید لطفا آن را نیز بفرمایید تا اعضا سایت پیگیری نمایند.
۹۴/۵/۲۶ ۱۵:۵۹
[quote name="همشهری"] این مکان کجای میانه قرار داره؟ [/quote] دوست عزیز این حقیر در این مورد اطلاعاتی ندارم ولی بسیار علاقمند هستم جزئیاتی بیشتری در ارتباط با خبر فوق جمع آوری نمایم. مطمئنا اگر مطلب فوق صحت داشته باشد مکان بسیار جالبی حداقل برای میانه ای ها خواهد بود. نویسنده مطلب نیز در این مورد سکوت نموده است و بنا به دلایلی که برای ایشان محفوظ می باشد از درج مطالب بیشتر خودداری می نماید. اگر وجود غار مورد تایید باشد این حق مردم میانه است که از آن مطلع و استفاده نمایند.
۹۴/۵/۲۶ ۱۵:۵۲
خب برادر عزیز نهایت توان بنده نوشتن این مطلب و اطلاع رسانی بوده. قرار نبوده من لودر بردارم ببرم کوه را بشکافم غار را بیرون بکشم که!
۹۴/۵/۲۶ ۱۵:۵۱
این مکان کجای میانه قرار داره؟

اخبار روز