کد خبر: ۵۶۷۶۰
۲۵۰۲ بازدید
۷ دیدگاه (۷ تایید شده)

Researchgate شبکه اجتماعی برای اهالی دانش

۱۳۹۵/۱/۲۰
۱۴:۵۶

این سایت (www.researchgate.net) را می توان یک سایت شبکه اجتماعی و به نوعی یک فیسبوک تخصصی برای دانشمندان و پژوهشگران رشته های مختلف نامید که در سال 2008 توسط سه دانشمند آلمانی تأسیس شد و تا کنون موفق به جذب حدود 8 میلیون کاربر با هویت واقعی و دانشگاهی  و غیرتکراری شده است. مرکز این شرکت در برلین  آلمان مستقر است.

در این سایت هر فرد پروفایلی دارد که تنها از طریق معرفی ایمیل واقعی متعلق به موسسۀ شناخته شده و معتبر (نه ایمیل های رایگان و عمومی مثل یاهو و جیمیل) به این سایت می تواند در آن ثبت نام کند. این وب سایت با اتصال به موتورهای جستجو مقالات فرد ثبت نام کننده در اینترنت را جمع آوری و برای قرار گرفتن در پروفایل شخصی به وی پیشنهاد می کند. همچنین تعداد ارجاعات به تک تک مقالات محقق را نیز مشخص می­ کند و نیز تعداد بازدید روزانه و دانلودها را به تفکیک هر مفاله ارائه و حتی افراد و موسسات و کشورهایی که از آنها بازدید کرده اند را هم اعلام می کند. مقالات به صورت دستی هم می توانند توسط پژوهشگر بارگذاری شوند.

علاوه براین، محقق می تواند سوالاتی را که در ذهن دارد برای گرفتن پاسخ به اشتراک و بحث گذاشته و از متخصصین پاسخ دریافت کند. مقالاتی که به صورت کامل نیز در پروفایل محققین موجودند قابل بازیابی می باشند و در صورت عدم وجود متن کامل مقاله به دلیل رعایت قوانین کپی رایت هم می توان آن را از مستقیماً خود محقق درخواست نمود.

در این وب سایت به لحاظ حقیقی بودن افراد و مشخص بودن هویت و فعالیت های دانشگاهی و شغلی، اعتماد بیشتری وجود داشته و افراد با فراغ بال و اطمینان بیشتر با هم در ارتباط می باشند. افراد می توانند همدیگر را فالو کرده  و با رد و بدل کردن پیام با هم و تحقیقات شان آشنا شوند. همچنین در پروفایل هر کسی می توان کامنت گذاشت، سوال کرد و هر کسی می تواند وارد گروه های علمی مختلف و در آنها عضو شود. با تکمیل رزومه دانشگاهی خود می توانید به دنبال مشاغل تخصصی در این سایت بگیرید و احیاناً شغل مورد علاقه خود را نیز پیدا کنید.

اخیراً بیل گیتس 35 میلیون دلار روی این سایت سرمایه گذاری کرده که می تواند به عنوان یک کاتالیزر بسیار مناسب برای اهداف این سایت باشد. 

برای نمونه، تصویر پروفایل دکتر مرتضی نورچشمه همشهری مان که استادیار دانشگاه کنتاکی غربی امریکا می باشند را در این سایت مشاهده فرمایید.

https://www.researchgate.net/profile/Morteza_Nurcheshmeh

 

 

پروفایل های موجود در ریسرچ گیت مربوط به دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه:

https://www.researchgate.net/profile/Soleiman_Jamshidi2

https://www.researchgate.net/profile/Siamak_Salahi

https://www.researchgate.net/profile/Mehdi_Oraei

https://www.researchgate.net/profile/Shahram_Mousavi

https://www.researchgate.net/profile/Arash_Nemati3

https://www.researchgate.net/profile/Omid_Rasouli2

 

نویسنده: سلیمان جمشیدی       http://www.m-iau.ac.ir/blogs/jamshidi

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۵/۱/۲۲ ۱۲:۰۰

سلام 

بدون عضویت نمی شه سوال پرسید ولی می شه مقالاتی که به طور کامل در پروفایل محققی قرار داده شده دانلود کرد. 

در ضمن تمامی بازدیدها و دانلودها هر هفته طی یک گزارش به محقق اعلام می شه. اگر به صورت کاربر مهمان وارد بشوید، با آی پی شما کشورتان را تشخیص و گزارش بازدید و دانلود را هم ارائه می دهد. 

در ضمن در صورتی که به مقاله محققی در مقاله دیگری ارجاعی صورت گرفت، بلافاصله به وی اطلاع داده می شود. 

۹۵/۱/۲۲ ۱۰:۵۴

سلام ممنون برای اطلاعات کامل که توضیح دادید. یه سوال داشتم آیا میشه بدون عضو بودن در این سایت از محققین سوال پرسید یا درخواست مقاله داشت؟ یا میشه مقالات رو دانلود کرد اون محقق متوجه میشه ؟ متشکرم

۹۵/۱/۲۱ ۰۰:۳۹

سلام و ممنون از شما. 

این شبکه مخصوص پژوهشگران و دانشگاهیان است. 

اگر در دانشگاهی حتی به صورت حق التدریس هم مشغول به تدریس باشید می توانید درخواست کنید ایمیل دانشگاهی با پسوند وب سایت دانشگاه به شما بدهند. حتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی خم می توانند چنین اکانتی را دریافت کنند. بنابراین برای افراد علاقمند به عضویت در این سایت، این کار چندان کار دشواری نیست. 

البته قبلا این سایت سایر آدرس های ایمیل را می پذیرفت ولی در حال حاضر برای واقعی شدن پروفایل ها از این کار خودداری می کند. 

۹۵/۱/۲۰ ۲۳:۴۲

سلام دکتر ممنون از زحمات شما
سایت ارزنده ای است
افراد معمولی ایمیل واقعی متعلق به موسسۀ شناخته شده و معتبر را چطوری به دست بیاورند؟ یعنی فقط باید دانشگاهی باشند؟
لطفا راهنمایی کنید

۹۵/۱/۲۰ ۱۶:۰۲

این سایت براساس مطالعه ای که در مجله Nature منتشر شده، بزرگترین شبکه اجتماعی آکادمیک دنیاست. 

۹۵/۱/۲۰ ۱۵:۵۸

دلت بسوزه حسین آقا: 

LaunchedMay 2008

Alexa rank: Increase 664 (December 2015)

۹۵/۱/۲۰ ۱۵:۱۹

سایت غریبه تبلیغ نکنید، ناراحت می شم!

اخبار روز