موضوع مفقود شدن جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد رژیم سعودی تیتر یک رسانه های خبری جهان ، از ایران تا قطر و از چین تا آمریکا را در یک ماه گذشته به خود اختصاص داد . در سایه انتشار گسترده این خبر عربستان سعودی زیر فشار افکار عمومی جهانیان به قتل خاشقچی اعتراف کرد .
مقاومت عربستان در برابر فشار های سنگین رسانه ها ، افکار عمومی و مقامات سیاسی جهان بیشتر از هجده روز دوام نداشت و حکومت سعودی به ناچار بعد از چند هفته سکوت و تکذیب بلاخره با انتشار بیانیه ای قتل جمال خاشقچی را گردن گرفت . البته با کمک و مشاوره تیم ترامپ و چراغ سبز دولت آمریکا قتل را به گردن گروهی خودسر و خود جوش ! انداخت و قول پی گیری ، بررسی و محاکمه عاملان قتل فجیع خاشقچی را به جهانیان داد .
تیمی در عربستان سعودی از دو سال پیش تحت حمایت مستقیم بن سلمان ولیعهد سعودی با تهدید و ارعاب خبرنگارن ، روزنامه نگاران و شاهزادگان قدرتمند منتقد حکومت سعی در بالا بردن هزینه انتقاد و مخالفت با برنامه های بن سلمان را داشت . ولیعهد سعودی تصور می کرد با ایجاد ترس و وحشت در دل منتقدین و در سایه اقدامات خود و ادامه برنامه ی به اصطلاح " چشم انداز 2030 " همچنین اصلاحات نمادین در عربستان بتواند در کوتاه مدت با کناره گیری سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی در تخت سلطنت نشسته و زمام امور را به صورت رسمی در دست گیرد .
بن سلمان با اقدامات شتابزده و نسنجیده در جامعه سعودی و بازداشت ده ها تن از شاهزادگان این کشور ، بازداشت سعد حریری نخست وزیر وقت لبنان ، جنگ یمن و در ادامه حذف فیزیکی مخالفان ، برنامه نشستن بر تخت پادشاهی را برای خود دشوار کرد . و در آخرین مرحله ماجرای قتل فجیع جمال خاشقچی تیر خلاصی برای آرزوی پادشاهی بن سلمان شد .
جدا از عربستان و بن سلمان قتل خاشقچی نشان داد از این به بعد سرکوب و حذف منتقدین در جهان براحتی قابل انجام نخواهد بود و هزینه های زیادی خواهد داشت .
پوشش خبری گسترده قتل خاشقچی در رسانه های خبری و صدا سیما باعث بروز انتقاداتی در سطح جامعه و شبکه های اجتماعی ایران شد و همزمان قدرت غیر قابل سانسور و کنترل رسانه ها را در جهان به نمایش گذاشت.