کد خبر: ۹۷۷۵۵
۱۶۵۰ بازدید
۲۵ دیدگاه (۲۵ تایید شده)

فاجعه پاسخگو نبودن

۱۳۹۹/۵/۲۶
۱۶:۳۴

یکی از مسائلی که در شهرستان به طرز تاسف آوری رواج پیداکرده است ٬ آن است که بدبختانه تعداد قابل توجهی از مسئولین شأن خود را اجل از پاسخگویی به مردم می دانند . در بسیاری از موارد چه در کانال ها و پیج های فضای  مجازی و چه در وب سایت های خبری مشاهده میگردد مردم سوالات و مشکلات جدی در باره مسئولین ریز و  کلان میانه طرح نموده اند و هیچ پاسخی از سمت اداره یا مسئول مربوطه منتشر نشده است .

عدم امکان حساب کشی از مسئولین و پاسخگو کردن آنها به افکار عمومی ممکن است در میان مدت و بلند مدت باعث ایجاد فجایع گسترده ای گردد . به همین جهت نویسنده بر آن است تا مهم ترین دلایلی را که از نظر وی باعث ایجاد چنین روحیه فاجعه باری شده است ٬ شرح دهد .

  • بی هزینه بودن عدم پاسخگویی :
    از مهم ترین دلایلی که باعث می شود مسئولین به سوالات و نقد های مطرح شده در افکار عمومی پاسخی ارائه  نکنند ٬ این است که عدم شفاف سازی و پاسخگو نبودن به مردم هیچگونه هزینه ای برای آنان ندارد . مسئولی که به افکار عمومی پاسخگو نیست هیچ تفاوت رفتاری از مردم بعلت پاسخگو نبودنش احساس نمی‌کند ! او آینده مسئولیت خود را در خطر نمی‌بیند و حتی پاسخگو بودنش را دلیلی بر امتیاز داشتن نسبت به دیگر مسئولین نمی‌داند .
    به همین جهت یکی از مهم ترین وظایفی که بر دوش فعالین رسانه ای و مدنی قرار دارد ٬ هزینه دار کردن عدم پاسخگویی و امتیاز دار کردن پاسخگو بودن است . مسئولی که به مردم پاسخگو نیست باید احترام اجتماعی و حتی مسئولیت خود را مواجه با خطر جدی ببیند . رسانه های مستقل باید مسئولین ناپاسخگو را مداوم متهم فرار از به افکار عمومی کنند تا این فرهنگ و تفکر بین مردم جا باز کند که اگر نقد و شبهه جدی به مسئولی وارد شد و او پاسخ نداد ٬ باید او را بی مسئولیت و فراری از مردم و نا لایق برای مدیریت بدانیم و این فکرمان را در رفتار هایمان به او نشان دهیم .
    علاوه بر آن فعالین مدنی و رسانه های مستقل وظیفه جدی دارند میز مدیران ناپاسخگو را با روش های مشروع و قانونی ( انتشار خبر در رسانه های ملی و استانی ٬ مکاتبه با مدیران فرا دستی ٬ اعلام جرم به مدعی العموم در صورت متهم بودن وی به یک جرم و ... ) به لرزه در آورده و بر عکس اگر مسئولی روحیه پاسخگویی داشت برای او احترام و امتیاز بیشتری قائل بوده و در افکار عمومی ایجاد کنند .
  • عدم پیگیری جدی مسائل مطروحه :
    یکی دیگر دلایل پاسخگو نبودن مسئولین پیگیری نشدن جدی مسائل و مشکلات توسط مردم و به فراموشی سپرده شدن آن هاست . زمانی که سئوال یا انتقادی در رسانه ها مطرح می شود و مسئول مربوطه به آن پاسخ نمی‌دهد ٬ تا مدت زیادی هیچ کس دوباره سراغ آن مشکل نخواهد رفت و مسأله به فراموشی سپرده خواهد شد . قطعا خیلی از مدیران و مسئولین دنبال دردسر و هزینه ترشی برای خود نیستند که به سوال هایی که قرار است به فراموشی سپرده شود پاسخ داده و آن را زنده نگه دارند !
    برای رفع این دلیل لازم است رسانه های مستقل انتقادات و کاستی ها و سئوالات اساسی را تا حصول پاسخ مطلوب از مسئول مرتبط در افکار عمومی زنده نگه داشته و نه تنها از فراموشی آنها جلوگیری کنند ٬ که هر روز آن را پررنگ تر و جدی تر مطرح کنند .
  • رسانه های زرد و حاشیه رسانه ای امن :
    یکی از مهم ترین دلایلی که همواره و در خیلی از نقاط باعث پاسخگو نبودن مسئولین و اعتنا نکردن آنان به انتقادات مطرح شده در رسانه های مردمی و مستقل می شود ٬ وجود رسانه های زرد و وابسته و حامی همه جانبه مسئولین است .
    این رسانه ها همواره افعال ملوکانه حضرات را که به مردم منت نهاده و خدمتی انجام داده اند با غلو و آب و تاب فراوان بازتاب می‌دهند اما در برابر کاستی ها و انتقادات وارده به آنان لال شده و غیر از موارد خاص و حساب شده هیچ مطلبی برای حساب کشی از آنان منتشر نمی‌کنند .
    ضرر این رسانه ها و آسیب آنها به مردم به هیچ وجه کمتر از خود مسئولین ناپاسخگو نیست . اینان باعث توازن وضعیت رسانه ای مسئول مورد نظر و کمرنگ شدن انتقادات در جو رسانه ای شده و موجب می‌شوند نه تنها مسئول فراری از پاسخگویی به رسانه های مستقل پاسخی ارائه ندهد ٬ که‌ آنان را یاغی و دارای عناد بخواند !
    این مجیزگویان یک طرفه و این رسانه های خانمان برانداز لزوما وب سایت یا کانال و پیج رسمی نیستند و میتوانند پیج ها و کانال ها و گروه های غیر رسمی و یا حتی صفحات شخصی افراد باشند . مردم برای پاسخگو کردن مسئولینشان باید روز به روز چنین رسانه هایی را ضعیف تر کرده و به قدرت و استقلال رسانه  های مستقل بیافزایند .
  • عدم وجود مطالبه گری تخصصی :
    اکثر مطالبات و سوالات و انتقاداتی که در رسانه های شهرستان مطرح می شوند بسیار کلی و سطحی هستند . این نحوه مطالبه گری باعث می شود حتی اگر مسئولی نیت داشته باشد به مطالبات شکل گرفته در افکار عمومی پاسخ دهد ٬ با سوالات سخت و جدی روبرو نباشد و عملا نه تنها تغییر مثبت عمده ای در رفتار مدیریتی وی شکل نگیرد ٬ که شاید به سمت پوپولیسم و دور زدن محترمانه مردم حرکت کند .
    شهرستان یقینا نیازمند شکل گیری هسته های مطالبه گر جوان ٬ جسور ٬ عدالتخواه و متخصص است که بصورت جدی و ریزبینانه به موضوعات مختلف ورود نموده و مردم را از جزئیات سوالات ٬ کاستی ها و تخلفات آگاه کنند . وجود این هسته ها باعث می شود مسئولین امر همواره تصمیمات خود را در معرض نقد دقیق ٬ ریز ٬ تخصصی و کامل دانسته و همواره آماده پاسخگویی تصمیمات تخصصی خود باشند .
    بحث ایجاد هسته های مطالبه تخصصی در شهرستان یکی از مهم ترین دغدغه های نویسنده است که اگر عنایت و توفیق حضرت حق همراه باشد ٬ در آینده مفصل تر و جدی تر به آن پرداخته خواهد شد .

امید می‌رود سطور نگاشته شده بتواند قدمی هرچند کوتاه برای استقرار عدالت و شفافیت برداشته و به پاسخگو کردن مسئولان ناپاسخگوی شهرستان کمک کند .

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۹/۵/۲۷ ۲۳:۱۸

سلام مطالب ارزنده ای بود وقتی مسولی که دکتری رو یدک میکشد ودریغ از یک نامه نگاری و یا وقتی هم سخنرانی میکند میگوید من می فرمایم و خودش رو در جایگاهی میبیند که انتظار دارد با دید پروفسور بهش نگاه کنند شما و من چه انتظاری از اون رییس داریم اون فقط میترسد که خدای نکرده پست و مقامش از دست بدهد

۹۹/۵/۲۷ ۱۹:۴۳

ضمن سلام و عرض ادب و احترام .‌

از لطف و حسن نظر حضرتعالی بسیار متشکرم . 

۹۹/۵/۲۷ ۱۹:۳۹

با سلام و عرض ادب
بر خود می بالم که زادگاهم چنین جوانان فرهیخته و روشنفکری دارد . از نوشته های شما بسی آموختم و زحمات شما و دوستان سایت را ارج می نهم .مشی اساسی و درست در بازگشت به اصول قانون اساسی و اجرای کامل و بی قید و شرط آن است چرا که جمهوری حکومت قانون است و همه باید تابع قانون باشیم . چوخ ساغ اولون
ارادتمند محمدرضا

۹۹/۵/۲۷ ۱۹:۲۲

خب عزیز جان فرض محال بگیریم که فرمایش شما درست و اوضاع در این حدی که گفتید سیاه باشه . چیکار کنیم الان ؟ هیچ اقدامی نکنیم برای بهتر شدن اوضاع ؟ 

جسارته ، ولی دقیقا روحیه شما باعث میشه گاها جامعه بدون مانع مسیر بدبختی رو طی کنه .‌

۹۹/۵/۲۷ ۱۶:۲۵

حجم نامیدی خیلی بیشتر از این حرف هاس،نمیشه نشونش داد.
راه اصلاحی وجود ندارد،که اگر داشت یه نمونه نام ببرید.
ادبیات زمانی معنا پیدا میکنه که نویسنده مجبور نشه از نام مستعار استفاده کنه.
تضمین من و شما بدرد لای جرز دیوار هم نمیخوره،چون عمر گران هست که هدر میره.
در عجبم که چرا نمیتونم یک مورد مثبت(در هر موضوعی)پیدا کنم تا کمی امیدوار باشم.
به قول یکی که میگه "وایسا دنیا من میخوام پیاده شم"
یا قولی دیگر که میگه"ای مرگ بیا که زندگی ما را کُشت"

۹۹/۵/۲۷ ۱۵:۲۱

خانه از پای بست ویران است

خواجه در بند نقش ایوان است...

۹۹/۵/۲۷ ۱۱:۰۹

انتظار این حجم از ناامیدی را ندارم . 

 

اتفاقا مسیر اصلاح از تولید ادبیات شروع می شود . و من هم به شما تضمین میدهم نتیجه دارد 

۹۹/۵/۲۷ ۰۹:۰۵

از لطف و حسن نظر شما متشکرم .

۹۹/۵/۲۷ ۰۸:۱۷

خلایق هر چه لایق

۹۹/۵/۲۷ ۰۶:۱۱

مطلب جامع و بجایی بود.

ممنون از شما

۹۹/۵/۲۷ ۰۱:۳۹

عزیزان خسته نشدید؟ اینان خودشان را به خواب زده اند ، چه کسی توان بیدار کردنشان را دارد؟ تا ابد هم بنویسید،به شما تضمین میدهم که هیچ نتیجه ای ندارد. عزیزان یا رومی روم یا زنگی زنگی. من و تو این وضعیت رو ساخته و پرداخته کردیم. فکر نکنم چاپ بشه،ولی ایکاش حداقل شخص آدمین بیدار شه.

۹۹/۵/۲۶ ۲۳:۴۰

دوست عزیز ، 

در صورتی که فعالین مدنی اصول مطالبه گری را رعایت فرموده و از چارچوب های قانونی خارج نشوند نباید نگران برخورد باشند . 

نهاد ها و مسئولینی که از آنها انتقاد می‌شود قانونا حق دارند از منتقدین خود شکایت کنند ، اما شکایت این عزیزان لزوما به معنی محکومیت منتقدین نیست .

دادسرا و دادگاه ادله نهاد شکایت کننده از منتقدین را بررسی می‌کنند و‌ در صورتی که فرد از لحاظ حقوقی مرتکب جرم ( از جمله توهین به مقامات ، نشر اکاذیب و ..) نشده باشد ، اصولا پرونده بدون محکومیت متهم به پایان می‌رسد . 

بحمدلله طبق تجربه شخصی حقیر نیز در دادگستری میانه سطح بالایی از سعه صدر و عقلانیت حاکم است .

 

۹۹/۵/۲۶ ۲۳:۲۸

عدم پاسخگویی یکی از مهم ترین بحران هایی است که کمابیش در کشور در تمامی سطوح مدیریتی قابل مشاهده است . 

دلایلی که عرض شد را میتوان بصورت کلی به کشور نیز تعمیم داد . علاوه بر آن دلایل ساختاری ، قانونی و اجتماعی دیگری نیز موجود است که شاید بعلت طولانی بودن بحث روی آن از حوصله همشهریان عزیزی که دغدغه منطقه ای دارند خارج باشد  .

اما مهم‌ترین دلیلی که میتوان به علت عدم پاسخگویی رییس دولت اضافه کرد به زعم بنده : 

قانون اساسی ساختار های محکمی ( مانند مجلس ) را برای «اجبار» رییس قوه مجریه و اعضای کابینه اش به پاسخگویی در نظر گرفته است . لیکن بعلت نقص در فرهنگ انتخاباتی ( و شاید قوانین انتخاباتی ) متاسفانه گاها اکثریت نمایندگان مجلس وزن کافی برای حساب کشی از رییس جمهور و وزرا را ندارند . 

متاسفانه در دوره کنونی به زعم حقیر ضعف مجلس در مواجهه با دولت و اعتقاد جدی رییس جمهور به «ناپاسخگویی» بصورت فزاینده ای هم زمان شده اند .

از آفت هایی که نمایندگان مجلس ( و به تبع آن کل مجلس ) را از حساب کشی کلان از اعضای کابینه باز می‌دارد میتوان به : دخالت در انتصابات اجرایی منطقه ای ( که در یادداشت قبلی به آن پرداخته شد ) ، معامله منافع منطقه ای با منافع ملی توسط نمایندگان ( مثلا اصلاح فلان راه روستایی برای رأی اعتماد به وزیر راه ) عدم تخصص یا کم اطلاعی نمایندگان در حوزه های اجرایی  و ... اشاره نمود .

 

 

۹۹/۵/۲۶ ۲۳:۲۳

وقتی مطالبه میکنی یامسولی رونقدمیکنی باشکایت روبرومیشنوی.همین سایت چقدرمطالبه ونظرات همشهریان رومنتشرکرده.
درست هست مردم میانه مطالبه گرنیستندلیکن فضای نقدهم مهیانیست کارکنان اجرایی فضای مطالبه ونقدرودرشهرستان بسته اند.باجواب سربالادرادارات وبیمارستانهامواجهیم.فرهنگ تکریم ارباب رجوع درشهرستان جانیفتاده.

۹۹/۵/۲۶ ۲۳:۰۳

البته با اعتراض سخت و هرج و مرج و حرکات آنارشیستی موافق نیستم . 

اما کلیت فرمایش شما را در باب لزوم مطالبه گری قبول دارم .

۹۹/۵/۲۶ ۲۳:۰۳

در جامعه وقتی رییس جمهور کشور پاسخگو نیست دیگر چه انتظاری از مسوولین شهرستان می توان داشت . ای کاش فاجعه پاسخگویی در کشور را نیز نقد بفرمایید .ممنون

۹۹/۵/۲۶ ۲۳:۰۱

از لطف شما استاد گرامی متشکرم .

۹۹/۵/۲۶ ۲۲:۵۷

پاسخگویی یا عدم پاسخگویی مسئولان تنها بر عهده خودشان نیست وقتی که شهروند،مطالبه گر نیست مسئول هم پاسخگو نیست بنظر شما چرا در شهر بناب و به تبع آن مراغه مسئولان پاسخگویند؟ زیرا مردمان مطالبه گر دارند.
الان چندین سال است در یک جاده قدیمی سرچم تا قره چمن متوسط هر روز یک میانه ای کشته می شود آیا تابخال بعنوان اعتراض کاری موثر کردیم؟ در حالیکه مراغه ای ها جاده مراغه -هشترود را مسدود کردند و اهری ها جاده اهر-تبریز را.
الان بجز میانه تمام شهرهای استان یا دارای اتوبان اند یا صاحب اتوبان می،شوند.
از ماست که بر ماست.

۹۹/۵/۲۶ ۲۲:۴۷

درود بر شما جناب رضایی الحق عنوان بکری انتخاب کردید .

۹۹/۵/۲۶ ۱۹:۳۱

البته پیگیری توهین آمیز یکی از آفت های مطالبه گری است و باعث می شود گزک دست متخلفین بیافتد که به من توهین شده و صورت مسأله را عوض کنند .

 

در باره عملکرد ادارات نیز ، قبول دارم که جدا باید ساز و کاری برای نظارت دقیق بر کار مفید کارمندان ایجاد شود .

۹۹/۵/۲۶ ۱۸:۵۰

در هر اداره یه نوشته زدن به دیوار! برخورد بد و توهین به کارمندان شش ماه زندان و هزار ضربه شلاق داره! البته هزار کمی زیاد بود تعداد دقیق رو نوشته! کاش یکی هم می نوشت برخورد بد با ارباب رجوع چی؟ کارمند بانک نشسته و زورش میاد شماره رو بزنه یکی بره جلو باجه! تو ادارات و مخصوصا ### طرف کتش هستش و خودش نیستش! تو هر اتاقی کارمندان یا دارن خاطره میگن یا دارن بورس بازی میکنن!

۹۹/۵/۲۶ ۱۷:۳۱

والاالان به کارمندساده هم نمیشه گفت بالای چشمت ابروست ### که جای خودداره.یادش بخیرزمانی میانه فرمانداری داشت به نام اروجعلی محمدی راحت میشدباهاش حرف زد.

۹۹/۵/۲۶ ۱۷:۰۴

پاسخگویی مسئولین معمولا در هر شهر و شهرستان از بالاترین مقام اجرایی شهرستان شروع می شود ولی متاسفانه بدلیل پاسخگو نبودن ### که خود را دارای قدرت لا یتناهی ودر حد(...) قدیم معرفی می کندو مدعی و معتقد است کسی قادر نیست دراین شهر به ایشان بگوید بالای چشمت ابروست ومسئولین ادارات فقط و فقط باید به شخص ایشان پاسخگو باشند و بی جواب ماندن درخواست و مطالبات مردم عادی اهمیتی ندارد ، همچنین ایشان در برخی از اظهارات خود بیان فرموده اند که میتوانند درب فلان اداره را برای هفته ها مهر و موم و قفل نمایند اگر فلان رییس اداره دستورات و موارد درخواستی وی را اجرا نکنند و... شاید ###  فعلی میانه این طور تصور می کند یا حتی سعی میکند خود را ### مقتدر در حد آقای نجفی آذر از فرمانداران سابق این شهرستان در دهه هفتاد معرفی کند ولی وی فراموش نموده نه ایشان در حد وا آقای نجفی آذر هستند و نه این مقطع زمانی ، شبیه دوره آقای نجفی آذر است نه این مردم شبیه مردم آن مقطع هستند. پس شرایط کنونی اقتضا می کند نهایتا و به هزاران دلیل باید فرهنگ پاسخگویی از بالاترین مقام اجرایی شهر یعنی ### شروع شود و امیدواریم که در دوره فرماندار بعدی بشود انشاالله !!!!!!!!!!!

۹۹/۵/۲۶ ۱۶:۵۶

با تشکر از لطف و تذکر شما ، اصلاح شد .‌

اشتباه تایپی صفحه کلید گوشی بود 

۹۹/۵/۲۶ ۱۶:۴۸

اجل درست است.

اخبار روز