کد خبر: ۴۳۰۰۹
۱۰۸۷۸ بازدید
۴۶ دیدگاه (۳۹ تایید شده)

پوپولیسم چیست و پوپولیست کیست؟

۱۳۹۴/۴/۷
۲۲:۴۱

پوپولیسم چیست و پوپولیست کیست؟

"پوپولیسم" مفهوم غریب و اساساً ناملموس و به نحو آزاردهنده ای دشوار است. برای گروهی از مردم پرمعنا و برای عده ای بی معنا و برای نخبگان موضوعی است گیرا و جذاب و هم پدیده ای نفرت انگیز و هم خطرناک. پوپولیسم ابزار ترقی خواهان، مرتجعان، دمکرات ها، خودکامگان چپ و راست بوده است. پوپولیسم هم علت و هم معلول جامعه توده ای و بیانگر مخالفت با چندگانگی و تأیید یکپارچگی در مقابل تمایزات اجتماعی است. پوپولیسم در اصل به عنوان مجموعه ای از اندیشه ها و با سیاست به ویژه سیاست های مردم سالارانه به طور بنیادی ناسازگار است. برخی معتقدند که پوپولیسم به معنای پایبندی به مردم (مردم باوری) است و با دور زدن احزاب و دنباله روی از رهبران، آگاهانه می کوشد تا سادگی و صراحت مردم عادی را به ساختارهای ساده و سرراست بدل کند. نهادهای سیاسی را فاسد و فاقد خرد و شعور و خرد و شعور را در اراده مردم می داند. جستجو برای یافتن قالبی کامل و مناسب برای پوپولیسم خیالی و نامطلوب است چون نمونه ها و سبک و سیاق ها اساساً با هم متفاوتند؛ تا جایی که استادان و نویسندگان علوم سیاسی در یافتن هستۀ اصلی پوپولیسم دربرگیرنده تمام اشکال متنوع آن، به این نتیجه قطعی رسیده اند که پوپولیسم مفهومی روشن و تعریف جامع و کاملی ندارد ولی برای ما درک درست پوپولیسم ضروری است و ناگزیر باید در راه شناخت این مقوله قدم بگذاریم. با فهم و شناخت پوپولیست ها می توان با یکی از خطرناک¬ترین چالش ها مقابل دولت های تحول خواه ایستادگی کرد. برای درک عمومی تر و شناخت اولیه و سرسری از پوپولیسم چندین مشخصه و مختصاتی از پوپولیست ها ارایه می شود:

1 – پوپولیست یک سر و هزار سودا دارد.

2 – در دوران پرهیاهوی نیروهای موافق و مخالف تغییر، زاده و همدم راست افراطی بوده است.

3 – پوپولیست تعهدی در برابر ارزش های بنیادین مثل اخلاق، صداقت، آزادی، برابری و عدالت اجتماعی ندارد.

4 – با طیف وسیعی از مواضع سیاسی جور در می آید.

5 – برنامه هایش بیش از حد عامیانه و مورد علاقه گروه های ناجور است.

6 – اخلاق زده است، ضد روشنگری، ضد تثبیت و قادر به انجام خشونتی مختصر است.

7 – از تکنولوژی بیزار است، حسرت گذشته را دارد به این معنا که در صدد برگرداندن ارزش های کهنه به جهان معاصر است.

8 – غیرسیاسی است به این معنا که به نهادها و تشکل های سیاسی پایدار علاقمند نیست.

9 – بیش از این که به کشور باور داشته باشد به جامعه کوچک خود اعتقاد دارد و تأثیرپذیر ویژگی های محیط خود می باشد.

10 – ستایشگر مردم است و این که چه کسی هستند. چه کسی نیستند و چگونه هستند و مهمتر از همه چه تعداد هستند برای آنها موضوع مهمی است.

11 – غالباً از آن چه نیستند بیشتر مطمئن اند تا این که چه هستند.

12 – مدافعینش روز به روز بر غیرعقلانی و غیرمنطقی و دروغین بودن وعده هایش پی می برند و از وی فاصله می گیرند.

13 – به جای ریشه یابی و علت یابی معضلات جامعه با مردم ناراضی همراه می شوند و احساسات و حب و بغض های آنها را علیه اقشار و افراد توانا و مؤثر و سازنده تحریک می کنند.

14 – دُن کیشوت وار با کاروان ترقی مبارزه می کنند و رابین هودوار تقسیم ثروت می کنند.

15 – و مهمتر آن که یک پوپولیست هیچ گاه خود را "عوام فریب" نمی داند.

16 - .....

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۹/۱۰/۱۳ ۱۹:۴۱

🌴بکارگیری هر اصطلاحی از ادبیات سایر مکاتب و جوامع بدون تفکر و بازبینی مجدد ؛ به یقین خود تقلیدی است عوامانه و مصداقی است بر اثبات عاقل اندرسفیه بودن روشنفکرنمایانی که خود را نخبه فرض نموده و از دیگر سو تمایزی میان مردم گرایی و عوامی یا عوام گرایی قائل نیستند و متأسفانه استادنمایان فراوانی که در دانشگاه و جامعه اظهار فضلی که ندارند می نمایند، بر این کژفهمی دامن میزنند والا مشکل از ابهام در معنی کلمات و لغات نیست! « مشکل اصلی بی بهره بودن یا کم بهره بودن (برخی) از مبانی و بلندای علمی و فکری و معرفتی اسلام اصیلی است که از بکارگیری و بازی و مصادره به مطلوب در لوای این واژگان مبهم ، بی نیاز می سازد.» از اینرو در توهم بیشترفهمی نسبت به توده مردم ، این افراد دچار تناقض و رویکرد دوگانه (پارادوکسیکال) هستند و با عجب و خودبزرگ بینی و نیز بزرگ انگاری حتی عوامی مردم ؛ مرتکب اشتباه بزرگتر مفروضی که اکثریت مردم را نادیده گرفته و در مقابل آنها قرار می گیرند! می شوند و همین افراد هم که دم از دموکراسی خودبافته و روشنفکری می زنند اما عملکرد مغایری دارند! در خاتمه لازم به تذکر است متمسکین به ولایت قرآن و عترت علیهم السلام نیازی به این ادبیات و اصطلاحات عالم نمایانه ندارند و نه تنها از آن استفاده نمی کنند بلکه از نشر و توسعه آن نیز پرهیز می دهند🌴

۹۶/۳/۲۷ ۱۷:۳۴

سلام
با تشکر از مطلب فوق
نویسنده محترم بنده درک درستی از 5 – برنامه هایش بیش از حد عامیانه و مورد علاقه گروه های ناجور است. پیدا نکردم .
در صورت امکان توضیحات تکمیلی را برام به جیمیلmohamad.ansari80.amin@gmail.com ارسال بفرمایید .
باز هم از شما تشکر به عمل می اورم.

۹۶/۲/۱۲ ۲۳:۱۴

باید پرسید نقطه مقابل پوپولیسم چیست خب هردفاعی از محرومین واقشار ضعیف را نمی توان پوپولیسم نامید کسانی امروز علیه پوپولیسم موضع می گیرند که خود را اولا نخبه می دانند ثانیا درمقابل تمرکز قدرت وثروت واطلاعات در دست محدودی موضع مشخصی ندارند اگر عده ای بقول شما فریب پوپولیست ها را می خورند باید دید چرا زمینه های رشد اگاهی در ادوار قبلی که باصطلاح نخبه ها وخواص غیر پوپولیست حاکم بودند فراهم نشده ونمی شود و عده ای مقابل اینها که روشهای پوپولیستی را بکار نمی برند از روش مذموم دیگری استفاده می کردند وان دیدن کدخدا وچاپیدن ده است بجای اینکه به توده مردم رجوع کنند چندین باصطلاح نخبه سرسپرده را می دیدند ودمش را گرم می کردند وکارشان را انجام می دادند پس چندان نیازی به روشهای عوامفریبی نداشتند

۹۶/۲/۱۲ ۱۲:۱۱

پوپوليسم خيلي سخته

۹۵/۱۲/۳ ۲۲:۱۶

پوپولیسم یعنی رییس جمهور نورسیده امریکا ترامپ

۹۴/۴/۱۳ ۱۸:۵۳
این دیدگاه در حرکتهای فردی بیشتر نمایان می شود.در اجتماع منظم و گروهی با قانون مدون چنین واژه هایی را بر خود نمی تابد. مطلب مناسب و به روزی بود.موفق باشید
۹۴/۴/۱۳ ۱۳:۳۵
[quote name="محمدعلی نجفی"] [quote name="دکتر سلیمان جمشیدی"] مورد ديگر از ويژگي هاي پوپوليست: ٢١- پوپوليستي كه دستش رو شده در خارج از محدوده جغرافيايي خود شروع به تبليغات و گسترش دامنه عوام فريبي اش در خارج از مرزها به اميد يافتن فريب خوردگان جديد مي كند. [/quote] اقای دکتر شما پوپولیست را با دستان توانای خود به خوبی جراحی کردید.بگذارید در بخش استراحت کند [/quote] پوپولیست ماری است که نباید آفتاب بخورد، و گر نه هر لحظه ممکن است بیدار شود و ...
۹۴/۴/۱۲ ۱۵:۴۰
[quote name="دکتر سلیمان جمشیدی"] مورد ديگر از ويژگي هاي پوپوليست: ٢١- پوپوليستي كه دستش رو شده در خارج از محدوده جغرافيايي خود شروع به تبليغات و گسترش دامنه عوام فريبي اش در خارج از مرزها به اميد يافتن فريب خوردگان جديد مي كند. [/quote] اقای دکتر شما پوپولیست را با دستان توانای خود به خوبی جراحی کردید.بگذارید در بخش استراحت کند
۹۴/۴/۱۲ ۱۴:۵۳
مورد ديگر از ويژگي هاي پوپوليست: ٢١- پوپوليستي كه دستش رو شده در خارج از محدوده جغرافيايي خود شروع به تبليغات و گسترش دامنه عوام فريبي اش در خارج از مرزها به اميد يافتن فريب خوردگان جديد مي كند.
۹۴/۴/۱۱ ۰۱:۵۰
با سلام و احترام فعالیت پوپولیست ها در این برهه از زمان در شهرمان به اوج خود رسیده است و با استفاده از مرام عوامفریبی شان به شدت در صدد جلب نظر عوام هستند و با دادن وعده و وعیدهای خارج از حیطه اختیارشان دل مردم را در آنی میربایند,حال میخواهد همین پوپولیستی که همه میشناسیم باشد یا...
۹۴/۴/۹ ۱۲:۰۴
پوپولیست همیشه شرایط را بحرانی و خود را ناجی معرفی می کند.
۹۴/۴/۹ ۰۱:۳۱
ممنون آقای نجفی از مقاله جذابتان . به قول ضرب المثل معروف : سؤزی آت یئره ، سؤز صاحاب اؤزی گؤتیره ر ، به همین دلیل است که برخی ها با این نوشته ها بهم می ریزند .
۹۴/۴/۸ ۲۰:۴۰
[quote name="آگاه"] پوپولیستی نیست عزیز 20 سال این شهر را ویران کردند و یک خرابه به نماینده فعلی دادند. انتظار دارید 4 ساله همه چی درست بشه؟ [/quote] قارداش! اولا دو نماینده داریم. ثانیا این مقاله کلی است. شما به دل نگیرید. ثالثا یکی دیگر از ویژگی های پوپولیست را ناخواسته مطرح کردید. پوپولیست برای سرپوش گذاشتن به ناتوانی خود در اجرای شعارها و وعده ها، مسئول قبلی را برجسته و گناهکار نشان می دهد و خیانتهای او را جبران ناپذیر نشان می دهد و بعد از پایان دوره خدمتی با دادن شعارهای پررنگتر و اینکه راز و راه حل مشکلات را فهمیده، از مردم یا مدیر مافوق خواهش می کند فرصت دیگری به او لطف کنند تا در دوره بعدی تمام مشکلات را رفع کند. گفته شما را بپذیریم که در 20 سال گذشته خیانت شده، شما چه کردید در این مدت؟ فرض کنیم کویری در بیابان تحویل گرفتید. کدام جاده کدام آب کدام بیمارستان را آوردید؟!
۹۴/۴/۸ ۲۰:۲۹
پوپولیستی نیست عزیز 20 سال این شهر را ویران کردند و یک خرابه به نماینده فعلی دادند. انتظار دارید 4 ساله همه چی درست بشه؟
۹۴/۴/۸ ۱۹:۱۸
[quote name="حسین کرمی"] يادمه تو يكي از انتخابات مجلس با اصرار يكي از اشنايان براي تبليغ يكي از كانديداهاي محترم به بخش كاغذكنان رفتيم، برايم تاسف آور و روح خراش بود كه اين اشناي به ظاهر محترم براي جذب راي روستاييان ساده دل و صادق كه به اقتضاي محيط زندگي و امكانات محدود روستا طبيعتاً از حداقل سواد سياسي واجتماعي هرچند سطحي اگاهي نداشتند از انواع دروغها و فرافكني ها و ...بهره ميبرد،، سعي ميكنم گفته ونظر اينجانب برخورنده وبازتاب منفي نداشته باشد، ولي مخلص كلام اينكه تا وقتي راي يك روستايي ساده دل كه تخصصش كشاورزي دامداري و غيره است ،نه جامعه شناسي و سياست و...با مثلاً صادق زيبا كلام برابر باشد، بساط عوامفريبان هم جور ميباشد وبراي گدايي راي مردم به انواع وعده وعيدهايي كه كنتور هم نمي اندازد متوسل ميشوند. ايكاش روزي احزاب در جامعه ما نهادينه شوند. [/quote]خوشبختانه جواب خودتان را در اخر کامنت به درستی ارزو کردید.چون انتخابات یک تصمیم جمعی است و نتایج ان بر کل تاثیر می گذارد و باید توسط تمامی اعضای جامعه گرفته شود.انها اگاهانه از این اصل برابری سیاسی در این مرحله از تکامل اجتماعی سواستفاده می کنند.تنها سطح فکر و سواد افراد جامعه نیست که مورد سواستفاده قرار می گیرد و در نتایج انتخابات تاثیر می گذارد موقعیت.امکانات و ثروت گروههای گوناگون جمعیتی نتایج را از تعادل خارج می کنند.وظیفه طرفداران مردم سالاری یافتن راههایی برای کم کردن این اختلافات بین افراد جامعه است.
۹۴/۴/۸ ۱۵:۰۷
يادمه تو يكي از انتخابات مجلس با اصرار يكي از اشنايان براي تبليغ يكي از كانديداهاي محترم به بخش كاغذكنان رفتيم، برايم تاسف آور و روح خراش بود كه اين اشناي به ظاهر محترم براي جذب راي روستاييان ساده دل و صادق كه به اقتضاي محيط زندگي و امكانات محدود روستا طبيعتاً از حداقل سواد سياسي واجتماعي هرچند سطحي اگاهي نداشتند از انواع دروغها و فرافكني ها و ...بهره ميبرد،، سعي ميكنم گفته ونظر اينجانب برخورنده وبازتاب منفي نداشته باشد، ولي مخلص كلام اينكه تا وقتي راي يك روستايي ساده دل كه تخصصش كشاورزي دامداري و غيره است ،نه جامعه شناسي و سياست و...با مثلاً صادق زيبا كلام برابر باشد، بساط عوامفريبان هم جور ميباشد وبراي گدايي راي مردم به انواع وعده وعيدهايي كه كنتور هم نمي اندازد متوسل ميشوند. ايكاش روزي احزاب در جامعه ما نهادينه شوند.
۹۴/۴/۸ ۱۱:۰۱
دوران مدرسه هر وقت معلم مطلب رو با مثال میگفت معمولا خوب یاد می گرفتیم.وجود نمونه های بارز از پوپولیست یا به زبان عامه عوام فریب در شهرمان فهم این مسئله را بسیار راحت کرده و مخاطب به راحتی می تواند ویژگی های یک عوام فریب را بیان کند. جا دارد از این افراد که در بالا بردن سطح سواد و آگاهی مردم هم چنان استوار حضور دارند تشکر و تقدیر شود.بالاخره نقشی در جامعه دارند!!
۹۴/۴/۸ ۱۰:۴۷
ضمن تشکر از مطلب مفید تان.یک مورد هم بنده اضافه کنم 20-پوپولیستهاازفضای بحرانی جامعه بیشترین استفاده رامی برندیعنی دروضعیت بحرانی بهتر تنفس می کنندوتلاش می کنندازکوچکترین مسایل برای جامعه بحران درست کنند.بنابراین مابایدبیشترین تلاش رادرحفظ ارامش بکنیم.
۹۴/۴/۸ ۱۰:۲۵
[quote name="دکتر سلیمان جمشیدی"] یادمه آقای نجفی روی مورد ۱۶ خیلی تاکید می کرد که حتما باید باشد الان متوجه می شوم که مورد ۱۶ چه قدر بااهمیت بود و چه ویژگی های بی شمار دیگری می توان اضافه کرد [/quote] مورد 16 همانی است که من و تو به فکرمان نمی رسد. مورد 16 به تعداد پوپولیستها و ملتهای خام و عام قابل تعمیم است. پوپولیست مثل یک پزشک حاذق برای هر فرد و قومی، نسخه ای خاص دارد. هیتلر یک دشمن توهمی معرفی می کند و مردم را وابسته به خود می کند و احدی از رییسان جمهور ما 8 سال از آمار دروغین و غیرقابل گنجایش در مغز سخن می راند و مردم می گویند: درست است که سفره مان کوچکتر شده ولی ظاهرا کشورهای پیشرفته به رشد زایدالوصف و محیرالعقول ایران و فاصله گرفتنش از هشت کشور صنعتی اعتراض کرده اند که: ای بابا کمی آهسته تر پیشرفت کن تا ما هم برسیم!
۹۴/۴/۸ ۱۰:۱۸
[quote name="سینا میانه "] مخاطب این مطلب هم کاملا مشخص است [/quote] زیبایی این کلام در مشخص نبودن مخاطب است. ممکن است رییس جمهور باشد یا نماینده یا شهردار یا یک نامزد انتخابات شورای روستایی. ما هم مصداق نیآوریم تا کسی رنجیده نشود.
۹۴/۴/۸ ۱۰:۱۸
یادمه آقای نجفی روی مورد ۱۶ خیلی تاکید می کرد که حتما باید باشد الان متوجه می شوم که مورد ۱۶ چه قدر بااهمیت بود و چه ویژگی های بی شمار دیگری می توان اضافه کرد
۹۴/۴/۸ ۰۹:۵۰
[quote name="دکتر سلیمان جمشیدی"] با تشکر از شما استاد بزرگوار، مطلب پرمغز و آموزنده ای بود. بنده اضافه می کنم: 16 - پوپولیست به زبان عوام مسلط است و رگ خواب مردم عادی را می داند و با اطمینان خاطر از فریب عوام دایماً به ریش خواص می خندد. 17 - پوپولیست به شدت به در آمدن در لباس و هیأت مردم عادی علاقمند است (مثلا در هیئت یک کشاورز در آمده و در مقابل چشمان آنان ممکن است شخمی هم بزند) و از این ترفند تکراری در فریب عوام نهایت استفاده را می کند. [/quote] با اجازه دو مورد را این حقیر اضافه می نمایم: 18-کاملا با مسئولیتی که بر عهده می گیرد ناآشناست 19-حوزه های مسئولیت جدید برای خود تعریف نموده و با موفقیت کذایی در آن، بادی در غبغب انداخته و در جامعه تردد می نماید.
۹۴/۴/۸ ۰۹:۴۶
[quote name="دکتر سلیمان جمشیدی"] [quote name="محمدصادق نائبی"] جناب نجفی باسلام. از نوشته شما بهره کافی بردم. زیبایی نوشته تان در کلی بودنش و مصداقی نبودنش هست. پوپولیست بجای راضی کردن یا مجاب کردن خواص، انرژی خود را به راضی نگه داشتن عوام معطوف می کند. روزی یکی از همین پوپولیستها جلویم را گرفت و گفت: انتقادهای تو چیزی از اطرافیان من کم نمی کند. من هم انرژی ام را برای راضی کردن خواص تلف نمی کنم! [/quote] دقیقا این اطمینان از قدرت پوپولیستی سبب باورنداشتن قدرت رسانه و روشنگری خواص در پوپولیست ها می شود. دقیق شوید روی نام نشریاتی که از طرف افراد مختلف در میانه چاپ می شود. برخی از اسامی استفاده شده اوج پوپولیستی بودن روحیه این افراد را نشان می دهد. [/quote] آقای دکتر با سلام و احترام: اینها یک مرحله جلوتر از مرحله اطمینان هستند. کرسی را در اختیار گرفته اند با سرعتی غیر قابل تصور در حال اجرای تفکرات جمعی خودشان تا فرصت مقرره می باشند پس تا دیر نشده، تا انتخابی دیگر، چهره های اصیل و کاری باید خودشان را آماده حضور نمایند.
۹۴/۴/۸ ۰۹:۴۱
[quote name="حیدری"] با تشکر از استاد جمشیدی و آقای نجفی پوپوليست سياستمداري است که با شعارهاي همه پسند، با ساده سازي، کلي گويي و برانگيختن احساسات مردم سعي در جلب آراي آنها داشته و با سوارشدن بر موج نارضايتي ها قصد به چنگ آوردن قدرت هر چه بيشتر دارد. او غريزه و احساسات مردم، مثل حسادت و تنفر را مخاطب قرار مي دهد، نياز به امنيت در جامعه را دستاويز خود قرار مي دهد، دايم در پشتيباني از مردم ندار و فقير داد سخن مي دهد و خود را مخالف صريح ثروتمندان مي نماياند. دشمني نامريي اختراع مي کند و او را علت تمام ناروايي ها مي خواند. او تنها شعار مي دهد. [/quote] شما راه دیگری برای اخذ رای مردم بلدین که دیگران از آن استفاده می نمایند و کاندیداهای ما بلد نیستند؟ سیاست همینه بخواهیم نخواهیم افراد با این روش ها نظر مردم را جلب و کرسی های مهم کشور را بدست می گیرند. این شمایید که با حضور پیوسته در جامعه بایستی خطرات اینگونه انتخاب ها را به حداقل برسانید.
۹۴/۴/۸ ۰۹:۳۸
[quote name="محمدصادق نائبی"] [quote name="محمدعلی نجفی"] بادرود وسرافرازی جناب اقای نائبی انها کارسختی برای مجاب کردن خواص دارند بنا براین امور سیاسی را ساده سازی کرده وبه جای عقل عاطفه واحساس مردم را نشانه میروند. [/quote] آنها قاعده 20-80 را خوب بلدند و اعتقاد دارند: 80% انرژی صرف مجاب کردن 20% جامعه و 20% انرژی صرف راضی کردن 80% جامعه می شود. پس بهتر است از خیر آن 20% جامعه بگذرند و به 80% جامعه بچسبند آنهم فقط با صرف 20% انرژی! [/quote] معمولا این در کلاس درس مطرح می شود شاگرد زرنگ کلاس (در فکر خودش) با صرف تلاش بیشتر (نرمال 20 درصد نسبت به بقیه) از 80 درصد نفرات حاضر در کلاس جلو می افتد. این شاید در جمع خودمانی کلاس صدق می کند ولی در رتبه بندی اصلی فاجعه بزرگتر رخ می دهد و آن هم عقب افتادگی جامعه آماری مورد نظر در مقایسه با سایرین می باشد: هم نخبگان جامعه نابود می شوند هم کل جامعه به جای قرار گرفتن در مسیر رشد، عقب گرد می نمایند.
۹۴/۴/۸ ۰۹:۳۳
[quote name="محمدصادق نائبی"] جناب نجفی باسلام. از نوشته شما بهره کافی بردم. زیبایی نوشته تان در کلی بودنش و مصداقی نبودنش هست. پوپولیست بجای راضی کردن یا مجاب کردن خواص، انرژی خود را به راضی نگه داشتن عوام معطوف می کند. روزی یکی از همین پوپولیستها جلویم را گرفت و گفت: انتقادهای تو چیزی از اطرافیان من کم نمی کند. من هم انرژی ام را برای راضی کردن خواص تلف نمی کنم! [/quote] مخاطب داشتن مطلب دلیلی بر عدم انتشار آن نمی باشد. چه ظلم هایی که در حق مردم روا می شود و به دلیل سکوت ما و شما به فاجعه بزرگتری ختم می شود.مخاطب این مطلب هم کاملا مشخص است امیدوارم ایشان نیز بزرگواری به خرج داده مطلب را مطالعه و روش صحیح برای ادامه کار در نظر بگیرند.قلم نمی تواند جوهرش را بی رنگ نماید حتی اگر دستوری دریافت کرده باشد.
۹۴/۴/۸ ۰۹:۰۷
پوپولیست یک دشمن مجازی طراحی کرده و تمامی بی کفایتی هایش را دشمن قلمداد می کند. یعنی دشمن نمی گذارد موفق شوم.
۹۴/۴/۸ ۰۷:۴۷
[quote name="محمدعلی نجفی"] بادرود وسرافرازی جناب اقای نائبی انها کارسختی برای مجاب کردن خواص دارند بنا براین امور سیاسی را ساده سازی کرده وبه جای عقل عاطفه واحساس مردم را نشانه میروند. [/quote] آنها قاعده 20-80 را خوب بلدند و اعتقاد دارند: 80% انرژی صرف مجاب کردن 20% جامعه و 20% انرژی صرف راضی کردن 80% جامعه می شود. پس بهتر است از خیر آن 20% جامعه بگذرند و به 80% جامعه بچسبند آنهم فقط با صرف 20% انرژی!
۹۴/۴/۸ ۰۷:۲۱
آقای کرمی دوست گرامی به نظر می رسد شما هم مثل بنده دغدغه ی یک گفتمان سازنده و به دور از هیاهو و جنجال وتخریبگری را درفضای سیاسی کشوروشهرمان دارید.برای ایجاد چنین گفتمانی همه مامسئول هستیم وباید درنوشته ها وگفتگوهای روزانه یمان حقوق مادی ومعنوی مخالفین سیاسی خود رابه رسمیت بشناسیم وبه همدیگراحترام بگذاریم هدف ما همیشه باید بهبود اوضاع باشد.موفق باشید
۹۴/۴/۸ ۰۶:۱۲
آقای حیدری دوست گرامی شما پوپولیست ها را بهتر از ما می شناسید و به موارد خاص و آموزنده ای اشاره نموده اید.از راهنمایی و همراهیتان تشکر می کنم.
۹۴/۴/۸ ۰۳:۱۴
دوست گرامی واخلاق مدارم اقای مهندس محقق از لطف ومهربانیتان ممنون.اری بایدپوپولیستهاتوسط نخبگان ومدیران شایسته مهار شوند.واز افتادن دوباره این بختک بر سرنوشت کشورجلوگیری کنند.پوپولیسم روندتوسعه کشوررا کندوسرمایه های اجتماعی این مرز وبوم رابیش از گذشته می فرساید.
۹۴/۴/۸ ۰۲:۲۷
بادرود وسرافرازی جناب اقای نائبی انها کارسختی برای مجاب کردن خواص دارند بنا براین امور سیاسی را ساده سازی کرده وبه جای عقل عاطفه واحساس مردم را نشانه میروند.
۹۴/۴/۸ ۰۱:۴۹
درود بر شما جناب اقاي نجفي، مبسوط و قابل تامل بود، انصافاً چنين مطالب و مقاله هاي وزين و اگاهي بخشي بيش از پيش باعث اگاهي مردم و بهترين جواب به مطالب سرشار ازتوهين به شعور مخاطب جريانهاي عوامفريب است.
۹۴/۴/۸ ۰۱:۴۴
دوست گرامی اقای جمشیدی به موارد مهمی اشاره کردید.پوپولیستهای ایرانی عجوبه های مخصوصی هستند که شاید امثالشان درهیچ کجای دنیا پیدا نشود.بااجازه دومورد هم اضافه می کنم .18-پوپولیستها اگاهانه ازخود تعریف میکنند به گونه ای که مخاطب احساس میکند بایک قدرقدرت طرف است.19-به اقدام فردیشان تمرکز دارندوخودمحورهستند. ا
۹۴/۴/۸ ۰۱:۲۵
با تشکر از استاد جمشیدی و آقای نجفی پوپوليست سياستمداري است که با شعارهاي همه پسند، با ساده سازي، کلي گويي و برانگيختن احساسات مردم سعي در جلب آراي آنها داشته و با سوارشدن بر موج نارضايتي ها قصد به چنگ آوردن قدرت هر چه بيشتر دارد. او غريزه و احساسات مردم، مثل حسادت و تنفر را مخاطب قرار مي دهد، نياز به امنيت در جامعه را دستاويز خود قرار مي دهد، دايم در پشتيباني از مردم ندار و فقير داد سخن مي دهد و خود را مخالف صريح ثروتمندان مي نماياند. دشمني نامريي اختراع مي کند و او را علت تمام ناروايي ها مي خواند. او تنها شعار مي دهد.
۹۴/۴/۸ ۰۰:۵۴
اندیشه ورز اعتدالی جناب آقای نجفی با تحیت و اکرام رشحات قلم بزرگانی همچون جنابعالی شایان توجه و تقدیر فراوان هست.باید برای تنویر افکار عمومی به مبارزه با عوامفریبی پرداخت چرا که این بلایی هست که مانع پیشرفت و توسعه هر اقلیمی هست.هر چند باید اذعان کرد که مقابله با عوامفریبی و ترفندهای آن کار بسیار سختی است ولی تلنگری بجا و به موقع می باشد و وظیفه همه ما هست که جلوی آنرا با روشنگری سد کنیم چرا که سرنوشت یک جامعه و آینده آنرا نمی توان به افراد پوپولیست با آن مختصات خاصشان ، گره زد.
۹۴/۴/۸ ۰۰:۲۴
[quote name="محمدصادق نائبی"] جناب نجفی باسلام. از نوشته شما بهره کافی بردم. زیبایی نوشته تان در کلی بودنش و مصداقی نبودنش هست. پوپولیست بجای راضی کردن یا مجاب کردن خواص، انرژی خود را به راضی نگه داشتن عوام معطوف می کند. روزی یکی از همین پوپولیستها جلویم را گرفت و گفت: انتقادهای تو چیزی از اطرافیان من کم نمی کند. من هم انرژی ام را برای راضی کردن خواص تلف نمی کنم! [/quote] دقیقا این اطمینان از قدرت پوپولیستی سبب باورنداشتن قدرت رسانه و روشنگری خواص در پوپولیست ها می شود. دقیق شوید روی نام نشریاتی که از طرف افراد مختلف در میانه چاپ می شود. برخی از اسامی استفاده شده اوج پوپولیستی بودن روحیه این افراد را نشان می دهد.
۹۴/۴/۸ ۰۰:۰۱
جناب نجفی باسلام. از نوشته شما بهره کافی بردم. زیبایی نوشته تان در کلی بودنش و مصداقی نبودنش هست. پوپولیست بجای راضی کردن یا مجاب کردن خواص، انرژی خود را به راضی نگه داشتن عوام معطوف می کند. روزی یکی از همین پوپولیستها جلویم را گرفت و گفت: انتقادهای تو چیزی از اطرافیان من کم نمی کند. من هم انرژی ام را برای راضی کردن خواص تلف نمی کنم!
۹۴/۴/۷ ۲۳:۲۰
با تشکر از شما استاد بزرگوار، مطلب پرمغز و آموزنده ای بود. بنده اضافه می کنم: 16 - پوپولیست به زبان عوام مسلط است و رگ خواب مردم عادی را می داند و با اطمینان خاطر از فریب عوام دایماً به ریش خواص می خندد. 17 - پوپولیست به شدت به در آمدن در لباس و هیأت مردم عادی علاقمند است (مثلا در هیئت یک کشاورز در آمده و در مقابل چشمان آنان ممکن است شخمی هم بزند) و از این ترفند تکراری در فریب عوام نهایت استفاده را می کند.

اخبار روز