کد خبر: ۴۳۳۲۷
۱۷۴۲ بازدید
۲۰ دیدگاه (۲۰ تایید شده)

شعله های فساد و اما یک حقیقت؟!

۱۳۹۴/۴/۱۳
۲۲:۳۵
با مشاهده ی شکل گیری فساد اداری,دولتی و فساد اقتصادی در دولت های نهم و دهم که چگونه خود او و دولتمردانش به دروغ و اختلاس,بی برنامگی و هزینه تراشی و قرار دادن کشور در مسیر پرتگاه متهم می شوند و نزدیکان محمود احمدی نژاد یک به یک به جرم اختلاس بازداشت می شوند.چنان که دولت تدبیر و امید بعد از دو سال هنوز مشغول اوار برداری از خرابی های به جا مانده از هشت سال گذشته است.بر ان شدم متنی را که سال گذشته نوشته بودم برای هم اندیشی در صدای گویای میانه قرار دهم شاید مفید واقع شود. همیشه اصلاح طلبان با افتخار می گفتند در 8 ساله ی دولت اصلاحات فسادی نبوده اگر بود مخالفین از کوچکترینشان پیراهن عثمان درست می کردند .محاکمات راه می انداختند ولی از خود نمی پرسیدیم که چرا؟چه مکانیزمی یا چه نیرویی مانع از فساد می شود؟چند روز پیش در مغازه دوستم صحبت از دزدی و دوربین های مداربسته شد.با خود فکر می کردم که چگونه دوربین های مداربسته مانع از دزدی می شوند.به این فکر افتادم حتما در زمان دولت اصلاحات یک نیرویی مانند دوربین بوده که مانع دزدی و فساد می شده.همه مجریان که حتما پاک دست و سالم نبوده اند.یادم آمد که چگونه مخالفان اصلاحات در کارهای دولت دخالت و نظارت می کردند .مطبوعاتشان آزاد ورسانه ملی در اختیار .مو از ماست می کشیدند تا اگر نقطه ضعفی یافتند از کاه کوهی بسازند.تا دولت را ضعیف وناکارآمد کنند و از ادامه کار باز بماند.مثل مهندس ناظری در یک پروزه عمرانی که به بهانه های مختلف چنان به پروپای مجری می پیچد تا اجرای کار را به دیگری واگذارند.این در حالی بود که آموزگار جامعه مدنی شعار زنده باد مخالف من می داد و منتقدین را به سیاه نمایی متهم نمی کرد.مجلس هم به وظیفه نظارتی خود خوب عمل می کرد.نیروهای مخالف اصلاحات مانند یک نهاد مدنی و یک حزب پرقدرت بر کارهای اصلاح طلبان نظارت می کردند. نه به نیت دفاع از منافع ملی , بلکه نقد رویکرد دولت و برای ساقط کردن دولت.همین نظارتها و رقابتها به مکانیزمی در آمده بود که مانع انحراف دولت به سوی فساد در تمام حوزه های اجرایی بشود.(عدو شود سبب خیر گر خدا خواهد)ولی در زمان دولت احمدی نزاد از همان اول رسانه ها را به خودسانسوری وادار کردند هر منتقدی که خواست نقدی بر دولت بکند متهم به سیاه نمایی کردند و از سال88 به بعد هم چنان فضایی درست کردند که کسی توانایی نقد و نظارت بر کارهای دولت را نداشت.مجلس کاملا هماهنگ دولت عمل می کرد. عملا هیچ نهادی بر کارهای دولت نظارت نمی کرد.آنها هم میدان را خالی دیدند و تمام دفتر دستکها را کنار گذاشتند . چنان فسادهایی به بار آوردند که الان در کلیت حاکمیت به این می اندیشند که چگونه این مسائل پیش آمده (همایش مبارزه با فساد) وچاره کار چیست؟ باید گلوگاه های فساد شناسایی و بستر فساد خشکانده شود. به نظر من تنها راه مبارزه با فساد و جلوگیری دولتها از فساد و قانون شکنیها و هدایت دولت وکلیت جامعه به سوی پیشرفت و توسعه, آزادی مطبوعات و رسانه ها ,آزادی احزاب و به رسمیت شناختن منتقدین و روشنفکران جامعه و رقابت بین ان هاست. "چشم انداز روشنی است. ایستادن بر سریک(عهد)و پیش بردن یک(امید)و سرایت دادن به تمام عرصه ها ی جامعه
کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۴/۴/۱۵ ۲۰:۰۰
عنوان مقاله را به شکل زیبایی انتخاب نمودید و بیشتر با متن همسویی دارد چون همیشه فساد و قانون شکنی ها به شکل پنهانی و در تاریکی انجام می گیرد و شما به شکلی زیبا نقش نظارتی احزاب و رسانه ها در انداختن نور بر این تاریکی ها عالی به تصویر کشیده اید.
۹۴/۴/۱۵ ۱۱:۵۳
درمورد پاکی وسالمی اقای احمدی نژادواطرافیان ایشان وهر کس دیگری البته فرض اولیه باید همین باشد اماادعاهایی که در مورد به ثرت رسیدن اقای محصولی در زمان استانداری ویاگم شدن مبلغ زیادی درشهرداری تهران در زمان شهردار بودن ایشان در پایتخت واختلاسهای 300000میلیاردی واختلاس در بیمه ایران وسازمان تامین اجتماعی وگم شدن دکل و و و....در نهایت مصرف حدود 800 میلیارد دلار درامد نفتی بدست امده وتحویل کشوری زیر تحریمهای شدید وتورم بالای 45درصد وغیر فعال ویا نیمه فعال بودن بسیاری از صنایع تولیدی کشوراگر منصفانه وبیطرفانه مورد رسیدگی قرار گیردانوقت سیه روی خواهد شد هر که در او غش بوده ومردم خواهند فهمید چه کسی مار میکشد وچه کسی مار مینویسد.
۹۴/۴/۱۵ ۱۱:۴۴
اتفاقاً بنده موافق مباحث اين چنيني هستم زيرا بحث و تبادل نظرات با ديدگاه هاي متفاوت و مختلف در روشن شدن افكار تاثير گذار است، مواردي كه دوستان مصداق اوردند ازجمله مسكن مهر ، يارانه،هدفمندي،سهميه و .....هركدام جاي بحث دارد ،،، نه اينكه صداي ميانه اين ظرفيت را ندارد بلكه در حال حاضر شخصاًاحساس ميكنم صداي ميانه به مانند ذره بين اگر متمركز به مسايل شهرستان باشد تاثيرگذارتر است،البته مطمئنا روزي گستره صداي ميانه از مرزهاي شهرستان گذر ميكند ، (اواخر دهه هفتاد در يزد تحصيل ميكردم و روزنامه افتاب يزد يك روزنامه محلي و استاني بود، اميدوارم روزي نشريات مستقل شهرمان به مانند قافلان را در پيشخوان نشريات كشور ببينيم.)
۹۴/۴/۱۵ ۱۰:۲۷
دوستی دارم تعریف می کرد پدرش که حدود هشتاد ساله می باشد در طول زندگانیش فقط یک خاطره دارد ان هم از دوران سربازیش.هر جا می نشیند در عروسی و عزا فقط ان یک خاطره را تعریف می کند و هروقت هم تعریف می کند برایش تازگی دارد.همسایه ها و دوستانش می گویند بیش از چهل بار این خاطره را از وی شنیده اند. گویا دوستان ناشناس اقایان حسین ف , اقای پزشکی و میانه ایی شما هر سه یک خاطره از دوران اصلاحات دارید این دیگر واویلاست. مانده بودم که از کجای این تاراج هشت ساله بگویم یاد سطری از شعر مهدی اخوان ثالث افتادم که می گوید: خدایا به کجای این شب تیره بیاویزم قبای ژنده ی خود را؟
۹۴/۴/۱۵ ۱۰:۱۸
[quote name="حسین کرمی"] از ديدگاه من اين موارد هيچ ارتباطي با اصلاح طلبي و اصول گرايي و غيره ندارد، اين به سيستماتيك نبودن جامعه و مملكت ما مربوط است ، چرا ما وقتي اسم كشورهاي اليگارشي به مانند ونزوئلا وليبي راميشنويم احتمال زياد اسم رئيس دولت انها به خاطرمان مي أيد ولي اسم رييس دولت كشور سيستماتيك كره جنوبي در خاطرمان نيست!. و در نهايت با تنها قسمتي از مطلب اقاي پزشكي موافقم كه شايد صداي ميانه كه سايتي محليست ظرفيت اين مباحث را ندارد. [/quote] اقای کرمی دوست گرامی به درستی می فرمایید که این مسایل به اصلاح طلب بودن و یا اصول گرا بودن افراد زیاد ربطی ندارد زیرا هر کدام در قدرت باشند اگر نظارت سیستمی و جامع مدنی نباشد به سوی فساد سوق می یابند.منظور از این مقاله مانند فقط نشان دادن نقش و معجزه ی نظارت جامعه ی مدنی و دیگر نهادهای نظارتی بوده و به نظر بنده این نوع بحث های معمولی برای شناخت بیشتر ما ضرورت دارد.
۹۴/۴/۱۵ ۰۱:۳۲
از ديدگاه من اين موارد هيچ ارتباطي با اصلاح طلبي و اصول گرايي و غيره ندارد، اين به سيستماتيك نبودن جامعه و مملكت ما مربوط است ، چرا ما وقتي اسم كشورهاي اليگارشي به مانند ونزوئلا وليبي راميشنويم احتمال زياد اسم رئيس دولت انها به خاطرمان مي أيد ولي اسم رييس دولت كشور سيستماتيك كره جنوبي در خاطرمان نيست!. و در نهايت با تنها قسمتي از مطلب اقاي پزشكي موافقم كه شايد صداي ميانه كه سايتي محليست ظرفيت اين مباحث را ندارد.
۹۴/۴/۱۵ ۰۰:۱۹
از سال88 به بعد هم چنان فضایی درست کردند که کسی توانایی نقد و نظارت بر کارهای دولت را نداشت.مجلس کاملا هماهنگ دولت عمل می کرد. عملا هیچ نهادی بر کارهای دولت نظارت نمی کرد : آقای نجفی عصر عصر اینترنت میباشد کوچکترین خبری در عرض چند ثانیه در سرتاسر جهان پخش میشود ، پاراگرافی را که نوشته اید باردیگر بخوانید ، بعد از سال 88 بسیاری از افراد در ایران و جهان و همچنین رسانه های داخلی همگام با بسیاری رسانه های خارجی دولت را کوبیدند ، فرزند بزرگوار اکبر هاشمی رفسنجانی که به جرم دریافت رشوه و آنهمه خیانت در جریان پرونده کرسنت محکوم شد به دوستان خارجی شان گفتند که بروید و آمریکا را مجاب کنید تا ایران را تحریم کنند ، گناه احمدی نژاد چه بود ؟ فرزندش رشوه خوار بود ، چه بود من از شما نمیخواه منطقی باشید فقط میخواهم کمی انصاف داشته باشید خیلی کم به اندازه نوک سوزن نه نوک خودکار ، گفته اید که در دوران اصلاحات هیچگونه فسادی نبود ، این کرسنت مربوط به چه دورانی میباشد دوران قجر که نمیباشد دوران همین اصلاحات و دوران خود همین زنگنه میباشد ایکاش میتوانستم عکس را برای شما بفرستم تا دقیقا بفمی من شاخ و دم ندارم
۹۴/۴/۱۴ ۲۳:۲۳
هاشمی رفسنجانی: این‌قدر بحث از اختلاس و دزدی نکنید و روحیه مردم را خراب نکنید وقتی که ما یک سدی را می‌سازیم و مثلاً ده میلیارد خرج می‌کنیم، ممکن است از قِبل آن، پانصد میلیون هم اختلاس شود اما این سد برای کشور می ماند و هیچ‌کس نمی‌تواند از این سد اختلاس یا دزدی کند (کتاب بی پرده با هاشمی، ص ۱۸۴) به گفته وزیر ارشاد دولت روحانی، در قراداد کرسنت دولت خاتمی، تحت مدیریت زنگنه وزیر نفت دولت خاتمی و دولت روحانی ایران تاکنون 14 میلیارد دلار جریمه شده است؛ بیش از 46,000,000,000,000 میلیارد تومان احمدی نژاد در مناظره سال88 با میرحسین:اینها بی قانونی است.استات اویل بی قانونی است که ته اش پسرای آقای هاشمی اند. آقای محمدعلی نجفی اگر بخواهیم رشوه ها و اختلاس های اینها را بشماریم عمرمان کفاف نمی کند.مشکل احمدی نژاد با اصلاح طلبان و اصولگرایان همینجاست. او تنها کسی بود که وارد منطقه ممنوعه شد. نباید تحت تاثیر جو منفی قرار گرفت و باید همیشه عاقلانه صحبت کنیم.بنده هیچ علاقه ای به گذاشتن مطلب درباره مسائل سیاسی در این سایت محلی ندارم به نظر بنده صدای میانه و امثالش باید برای میانه باشند و حل مشکلات شهر.
۹۴/۴/۱۴ ۲۰:۰۳
[quote name="میانه‌ایی"] در همه دولتها فساد بوده؛ شرح داستان کرسنت رو بخونید ببنید همین بیژن خان و مهدی جونیور چه بلایی بر سر بیت‌المال آورده بودند؛ ولی من احساس می‌کنم با جوسازی‌های اخیر رسانه‌ایی و بازداشت‌های پی در پی مسئولان دولت قبل و یه مورد که حتی قبل از اثبات اتهام نام فرد هم آورده شد (بقایی)؛ یه جریانی راه افتاده تا احمدی‌نژاد را بکوبه تا ایشان دیگر هوای کاندید شدن برای ریاست جمهوری رو نداشته باشه؛ [/quote] دوست میانه ایی نظر شما محترم وقابل نقدوبرسی است.متاسفانه بنده با کسی که نمی شناسم نمی توانم گفتگوی موثر داشته باشم.وحضوربدون شناسناهه وناشناس افراد رادر رسانه هایک نوع توهین به شعور مخاطبان میدانم.به امید شفافیت بیشتر
۹۴/۴/۱۴ ۱۴:۲۱
نظارت رسمی دولتی و غیررسمی مردمی و صاحبان قلم و اندیشه، مطمئناً میزان فساد را به حداقل می رساند. نمونه اش را در همین شهر خودمان مشاهده بفرمایید، فعالیت سایبری و غیرسایبری رسانه ای موثر و آگاهانه باعث شده مسولین شدیدا دست به عصا راه بروند و همواره مد نظرشان باشد که کسانی عملکرد و حرکات شان را زیر نظر دارند. هر چند برخی نیز "این سوراخ" را که می گیری "از آن سوراخ" {{پیرت}} بیرون می آیند. با این حال، کسی نمی تواند منکر اثر رسانه های شهر در زمان جاری، بر عملکرد متولیان آن باشد. در واقع باید گفت کسی که آش داغ زیاد بخورد، به فالوده هم فوت می‌کند!
۹۴/۴/۱۴ ۱۳:۳۶
در همه دولتها فساد بوده؛ شرح داستان کرسنت رو بخونید ببنید همین بیژن خان و مهدی جونیور چه بلایی بر سر بیت‌المال آورده بودند؛ ولی من احساس می‌کنم با جوسازی‌های اخیر رسانه‌ایی و بازداشت‌های پی در پی مسئولان دولت قبل و یه مورد که حتی قبل از اثبات اتهام نام فرد هم آورده شد (بقایی)؛ یه جریانی راه افتاده تا احمدی‌نژاد را بکوبه تا ایشان دیگر هوای کاندید شدن برای ریاست جمهوری رو نداشته باشه؛
۹۴/۴/۱۴ ۰۷:۵۱
آقاي نجفي محترم در هر دولت مبارك واعظم محاسن ومعايبي هست دليل بر حمل كمكاري وفساد مالي ميشود انسان با تقوي هميشه مراقب امورات خويش مي باشد عنايت فرماييد غرض شخصي ما را از مسيرمان طرد ننمايد توكل به خدا بهترين راه آمرزش گناه هست"
۹۴/۴/۱۴ ۰۱:۴۶
[quote name="محمد پزشکی"] بچگانه است که کسی فکرکند در دوران دولت نهم و دهم.اختلاس و فسادمالی اتفاق افتاده.در دولت گذشته تلاش بر این بود که سرمایه کشور بین ملت بصورت عادلانه توزیع شود.مسکن مهر,طرح هادی روستاها,هدفمندی,سهمیه بندی,سفرهای استانی و... از اقدامات انقلابی دکتر احمدی نژاد بود.اما در طرف مقابل کافی است فقط پرونده کرسنت را مطالعه بفرمایید تا متوجه شوید عمق جنایت کجاست.کشور را امثال زنگنه و جنیورمهدی هاشمی به گند کشیده اند.جرم احمدی نژاد افشاگری اینها بودو نه چیز دیگر. [/quote] اقای پزشکی نظرشما محترم است.من ممکن است بر خطا باشم وشما بر حق امیدوارم با تلاش ومطالعه ی بیشتر به حقیقت نزدیکتر شویم
۹۴/۴/۱۴ ۰۱:۴۲
[quote name="محمدعلی نجفی"] [quote name="محمدصادق نائبی"] من اعتقاد دارم آقای احمدی نژاد و همراهان وی انسانهای سالمی بودند لیکن ضعف نظارت و نیز باور بیش از حد به زیرمجموعه باعث انحراف گردید. مطمئن باشید انسانها با هزار تا خبر و خاطره و تهدید و پند با سرعت 120 رانندگی نمی کنند. نظارت قهریه پلیس است که ابتدا ما را ملزم به رعایت قوانین می کند سپس ما به این قوانین عادت می کنیم طوریکه در تاریکی شب نیز کمربند را چفت می کنیم. اگر انسان کشتن مثل گربه کشتن بدپن قصاص و دیه بود هر روز شاهد قتل بودیم. در سازمانها نیز وقتی نظارتی نباشد همین فسادهای هزاران هزار میلیاردی می شود. [/quote] زنده باشی اقای نائبی کلید قضیه همان نظارتی است که باید توسط احزاب مخالف ومنتقد بااطلاع رسانی وشفافیت بیشتر به عملکرد قوه مجریه انجام شود .زیرا اگر نظارت نباشد پاک دسترین افراد هم به فساد کشیده میشوند. [/quote] با نظارت نمی توان این کار را کنترل کرد.چرا که در حسابدهی باز قدرت مانور وجود دارد.تنها راه حلش وجود ساختارهای تعریف شده و شفاف است
۹۴/۴/۱۴ ۰۱:۲۸
[quote name="محمدصادق نائبی"] من اعتقاد دارم آقای احمدی نژاد و همراهان وی انسانهای سالمی بودند لیکن ضعف نظارت و نیز باور بیش از حد به زیرمجموعه باعث انحراف گردید. مطمئن باشید انسانها با هزار تا خبر و خاطره و تهدید و پند با سرعت 120 رانندگی نمی کنند. نظارت قهریه پلیس است که ابتدا ما را ملزم به رعایت قوانین می کند سپس ما به این قوانین عادت می کنیم طوریکه در تاریکی شب نیز کمربند را چفت می کنیم. اگر انسان کشتن مثل گربه کشتن بدپن قصاص و دیه بود هر روز شاهد قتل بودیم. در سازمانها نیز وقتی نظارتی نباشد همین فسادهای هزاران هزار میلیاردی می شود. [/quote] زنده باشی اقای نائبی کلید قضیه همان نظارتی است که باید توسط احزاب مخالف ومنتقد بااطلاع رسانی وشفافیت بیشتر به عملکرد قوه مجریه انجام شود .زیرا اگر نظارت نباشد پاک دسترین افراد هم به فساد کشیده میشوند.
۹۴/۴/۱۴ ۰۱:۱۳
[quote name="حسین قره داغی"] بدلیل ساختار جهان سومی این فساد،همیشه بوده است.منتهی در بعضی مواقع بدلیل کم تجربه گی و یا بعضی مسائل دیگربیشتنر رو می شود.و یا بعضی مواقع بدلیل شرایط موجود رو نشده است.تنها راه حل قوی ساختن مرجع های قانونی است .و گرنه این روند همچنان ادامه خواهد داشت [/quote] اقای قره داغی درست است که ما نیازمند قوانین خوب وبرخورد قاطع قوه قضائیه هستیم ولی برای اینکه فسادی انجام نگیرد باید ریسگ ان را به حدی بالا برد که کسی تمایل به انجام ان نباشد.ان هم فقط با نظارت دائمی بر عملکرد مجریان توسط احزاب ومطبوعات ورسانه های مستقل ممکن می گردد
۹۴/۴/۱۴ ۰۱:۰۴
اقای نجفی قیمت تراکتور چنده خوب چه خبر والیبال چطوربود.خیلی خطرناکه حسن مگه نه حسن
۹۴/۴/۱۴ ۰۰:۱۲
بچگانه است که کسی فکرکند در دوران دولت نهم و دهم.اختلاس و فسادمالی اتفاق افتاده.در دولت گذشته تلاش بر این بود که سرمایه کشور بین ملت بصورت عادلانه توزیع شود.مسکن مهر,طرح هادی روستاها,هدفمندی,سهمیه بندی,سفرهای استانی و... از اقدامات انقلابی دکتر احمدی نژاد بود.اما در طرف مقابل کافی است فقط پرونده کرسنت را مطالعه بفرمایید تا متوجه شوید عمق جنایت کجاست.کشور را امثال زنگنه و جنیورمهدی هاشمی به گند کشیده اند.جرم احمدی نژاد افشاگری اینها بودو نه چیز دیگر.
۹۴/۴/۱۴ ۰۰:۰۲
من اعتقاد دارم آقای احمدی نژاد و همراهان وی انسانهای سالمی بودند لیکن ضعف نظارت و نیز باور بیش از حد به زیرمجموعه باعث انحراف گردید. مطمئن باشید انسانها با هزار تا خبر و خاطره و تهدید و پند با سرعت 120 رانندگی نمی کنند. نظارت قهریه پلیس است که ابتدا ما را ملزم به رعایت قوانین می کند سپس ما به این قوانین عادت می کنیم طوریکه در تاریکی شب نیز کمربند را چفت می کنیم. اگر انسان کشتن مثل گربه کشتن بدپن قصاص و دیه بود هر روز شاهد قتل بودیم. در سازمانها نیز وقتی نظارتی نباشد همین فسادهای هزاران هزار میلیاردی می شود.
۹۴/۴/۱۳ ۲۳:۰۵
بدلیل ساختار جهان سومی این فساد،همیشه بوده است.منتهی در بعضی مواقع بدلیل کم تجربه گی و یا بعضی مسائل دیگربیشتنر رو می شود.و یا بعضی مواقع بدلیل شرایط موجود رو نشده است.تنها راه حل قوی ساختن مرجع های قانونی است .و گرنه این روند همچنان ادامه خواهد داشت

اخبار روز