اجرای موفق طرح هدفمند سازی یارانه ها به پیش زمینه هایی نیاز دارد از جمله :
ـ نرخ تورم در جامعه به حدی پایین باشد که جامعه بتواند بالا رفتن نرخ تورم ناشی از طرح را تحمل کند (خود طرح تورم زا است)
ـ اقتصاد و بازار، آزاد و رقابتی بوده و دولت دخالتی در آن نداشته باشد تا از طریق رقابت بین تولید کننده ها حتی توزیع کننده ها، قیمتها در حداقل خود بوده و کیفیت کالاها بهبود یابد.
ـ نوک پیکان این طرح در کشور به سوی کاهش مصرف انرژی است. طبق آمار و ارقام منتشره، در بسیاری از موارد، ایران رکورد مصرف را شکسته و این از نظر اقتصادی فاجعه بوده و ضرورت کاهش مصرف بیش از پیش اهمیت پیدا می کند. اما نکته مهم این است که آیا بالا بودن مصرف حاملهای انرژی فقط به وسیله مصرف کنندگان خانگی و حتی صنایع خصوصی اتفاق افتاده است؟
همانطوریکه می دانیم به علت فرسوده و غیر استاندارد بودن وسائل و راههای انتقال انرژی ، بیشتر سوختها قبل از اینکه به دست مصرف کننده برسد؛ بصورت پرت هدر می رود (مانند ترکیدگی و نشت لوله های آب و گاز و …) و دستگاههای مصرف کننده این انرژیها اکثراً استاندارد نیستند و بخش اعظم انرژیها توسط بخشهای دولتی مصرف و حتی بی رویه اسراف می شوند.
در نهایت لازم به ذکر است که بنده طرفدار طرح هدفمندسازی یارانه ها بوده و معتقدم جهت اجرای صحیح این طرح و رسیدن به نتایج مورد انتظار و بالا بردن رفاه افراد جامعه ، قبل از اجرای طرح در سطح کشور بایستی بصورت آزمایش در بخشی از کشور اجرا می شد و پس از یافتن نقاط ضعف و برطرف نمودن آنها، به کل کشور بسط داده می شد.
حال که دولت محترم بعد از حدود 20 سال در حال اجرای این طرح بوده و ریسک اجرای آن را تقبل نموده ، بایستی با تمام توان دولت را جهت رسیدن به اهداف عالیه طرح یاری کنیم.