کوهپیمایی در مسیر زیبای حور به چوبار (حویق )توسط اعضا گروه کوهنوردی قافلانتی میانه
امتداد رشته کوه البرز در غرب و حد فاصل تالش و استان اردبیل سرشار از مناطق بکر و زیبای می باشد که یکی از پتانسیلهای مهم و شاید ناشناخته صنعت اکوتوریسم می باشد .
منطقه کوهستانی با ارتفاع حدود 2100 متر در ییلاق محمد یوردو مبدا حرکت گروه کوهنوردی قافلانتی میانه بود که توسط وانت از روستای تاریخی حور به این مکان منتقل شده بودیم .
آی عاشیق صحبت آچ گولدن چیچک دن *** چمنلر زینتی بیزیم حوردادی
حور یکی از روستاهای تاریخی اردبیل
به لحاظ نام شناسی توپونیم ها "حور" ، "هیر" دراردبیل وهوراند در48 کیلومتری شمال اهرب با نام قوم هوری درارتباط است. ناحیه اردبیل(آرتا وئل) به احتمال بسیارقوی درعصر مفرغ درحوزه فرهنگ بزرگ وشگفت انگیز " کورا – ارس " قرار داشته است. این فرهنگ که ازهزاره چهارم قبل ازمیلادآغاز وتاهزاره سوم ق.م رادربرمی گیرد ازناشناخته ترین فرهنگ هایی است که مرتبط باشمال غرب ایران وکشورهای گرجستان، آذربایجان، وشمال شرق ترکیه بوده واین مناطق رادربرمی گرفته است.
هوري ها مردماني بودند كه در شرق آناتولي و شمال ميانرودان طي هزاره ي دوم پ.م. مي زيستند. هوري ها احتمالا پيش از گسترش شان، در كوه هاي قفقاز پديدار شده اند. زبان آنان، كه اينك از ميان رفته، نه هندواروپايي بود و نه سامي، اما ممكن است كه با زبان هاي گرجي و قفقازي خويشاوند باشد. اين موضوع بيش تر از الواح ميخي به دست آمده از Hattusas، پايتخت هيتيان، كه تمدن اش بيش تر از هوري ها تاثير پذيرفته بود، دانسته و تشخيص داده شده است. هوري ها فاقد يك امپراتوري بودند اما بيش تر جمعيت پادشاهي نيرومند ميتاني (۱۴۰۰-۱۵۵۰ پ.م.) را هوري ها تشكيل مي دادند.»
با گروه 9 نفره صبح ساعت 5 از میانا خارج شده و ساعت 8 صبح به روستای حور رسیدیم . روستایی با مردمانی خون گرم و صمیمی که با حوصله و علاقه اطلاعات مفیدی برای ما دادند . قبلا تنی چند از دوستان این مسیر را طی کرده بودند اما جهت اطمینان از اهالی اطلاعات مفیدی از منطقه دریافت کردیم
متاسفانه یکی از اهالی معنی نام روستا را حورالعین (کلمه ای عربی ) عنوان کرد که با توجه به توضیحات بالا مشخص می شود که کاملا غلط بود . این مشکلی می باشد که بدلیل عدم ارائه صحیح سوابق تاریخی مناطق آذربایجان بیشتر مناطق و اهالی آن از سوابق تاریخی خود نا آگاه هستند !
به هر حال ساعت 9 با وانت نیسان به سمت ییلاق محمد یوردو رفته و بعد از صرف صبحانه ساعت 11 از ذره ای زیبا و مشرف به جنگل پیاده روی را آغاز کردیم . کوله پشتیها سنگین بود و شیب تند مسیر نیز مزید علت گردید تافشار مضاعفی بر عضلات ساق و ران پا وارد شود . همراهی دوستان با تجربه چون محمدرضا قلیزاده همنورد با سابقه و علی صاحبی مربی و داور درجه یک کاراته کشور و یکی از افتخارات شهرمان دلگرمی خاصی به گروه می بخشید . دریایی از ابر زیر پای همنوردان سفره گسترده بود و زیبایی فوق العاده آن چشمها را خیره می کرد . در مسیر گاها سگهای چوپانها و ییلاقها مزاحم گروه می شدند که دستگاه دور کننده آمریکایی آقای شاهمحمدی مفید واقع شد .
ساعت 3 نهار را در مسیر زیبای جنگل صرف کردیم و به دلیل مه غلیظ و به تاریکی نخوردن گروه بلافاصله به حرکت ادامهدادیم ساعت 5 مسجد روستا در میان جنگل های انبوه تالش پذیرای 18 جفت پای خسته و 9 دل پر روحیه و صمیمی بود . نماز ظهر و عصر را در مسجد اقامه کردیم و بعد از شستشوی کفشها ولباسهای گلی که در مسیر گل آلود بشدت کثیف شده بودند در کنار بخاری هیزمی (پونج) مسجد شبی بیاد ماندنی با دوستان سپری کردیم .
صبح ساعت 5 بیشتر دوستان بیدار شده بودند صبحانه مختصری خورده و بعد از یک نرمش کوتاه و ریکاوری مناسب که توسط استاد ارجمند جناب آقای صاحبی که نشاط خاصی به گروه بخشید ساعت 6:40 به سمت چوبار حرکت کردیم
راننده مینی بوس آقای افتخاری پر حوصله و با اخلاق قبلا در این محل با هماهنگی آقای میانجی آماده بود . مسیر مسجد تا چوبار نیز زیبایی خاص خود را داشت ساعت 10:30 سوار مینی بوس شدیم و در ساحل زیبای چوبار تنی به آب زدیم .
نهار را در آستارا خوردیم و بعد از گشت گذار حدود 3 ساعته در آستارا ساعت 3 طبق برنامه عازم اسالم و متعاقبا میانه شدیم .
برای اطلاعات بیشتر از این مناطق (حور)به وبلاگ :http://www.hur.blogfa.com/ مراجعه کنید .