خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ميراث فرهنگي آذربايجانشرقي با اشاره به برگزاري جشن سالگرد 80 سالگي ثبت نخستين آثار تاريخي استان در فهرست آثار ملي گفت: نخستين آثار تاريخي ثبتي آذربايجانشرقي 80 ساله ميشوند.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل ا روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي، تراب محمدي اظهار داشت: اين جشن همزمان با جشنهاي دهه مبارك فجر در تبريز برگزار ميشود.
وي خاطرنشان كرد: دي ماه، يادآور حضور نخستين گروههاي تهيه و آمادهسازي پروندههاي ثبتي و در نهايت ثبت نخستين آثار تاريخي آذربايجانشرقي در فهرست آثار ملي كشور است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي اظهار داشت: پلدختر ميانه كه در روستاي آچاچي شهرستان ميانه واقع شده و متعلق به قرن هشتم هجري قمري است با شماره ثبتي 87 نخستين اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملي است.
محمدي افزود: پس از اين اثر، گنبد سرخ مراغه، گنبد كبود مراغه، مقبره مجاور مقبره مادر هلاكو در مراغه، گنبد غفاريه و گوي برج مراغه، آثار قرون ششم و هفتم هجري قمري و محراب مسجد جامع مرند متعلق به دوره ايلخاني با شمارههاي 134 تا 139 در همين تاريخ در فهرست آثار ملي به ثبت رسيدند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: در همين تاريخ مسجد كبود تبريز دوره تيموري، ارگ عليشاه دوره ايلخاني و مسجد جامع تبريز با تاريخچه دوره سلجوقي تا قاجار با شماره هاي 169،170 و 171 در فهرست آثار ملي ثبت شدند.
محمدي تصريح كرد: آذربايجانشرقي در نخستين مرحله ثبت آثار، صاحب 10 اثر ثبتي شد و اين روند تاكنون ادامه يافته و بر همين اساس استان تا سال 1390 صاحب بيش از يكهزار و 800 اثر تاريخي فرهنگي در فهرست آثار ملي است.
وي خاطرنشان كرد: ثبت آثار در فهرست آثار ملي با جديت در استان پيگيري ميشود تا جايي كه در سال 87 و 88 استان آذربايجانشرقي موفق به اخذ رتبه دوم بيشترين آثار ثبتي در بين استانهاي كشور را به خود اختصاص داد.
محمدي يادآور شد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي تنها به آثار تاريخي بسنده نكرده و ثبت آثار ناملموس به عنوان ميراث معنوي استان را در اولويت كاري خود قرار داده كه در اين خصوص نيز موفقيتهاي قابل توجهي به دست آورده است.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=9005180592