کد خبر: ۴۹۱۶۴
۳۹۳۳ بازدید
۳۷ دیدگاه (۲۲ تایید شده)

ادامه تخریب آثار تاریخی راه آهن میانه؛

ایستگاه میانه دیگر لک لک ندارد

۱۳۹۴/۷/۲۴
۲۰:۲۸

راه آهن در میانه شاید مفهومی جز آنچه در سراسر دنیا دارد داشته باشد.

در اینجا راه آهن نه تنها صرفا نامی برای یک روش رایج حمل و نقل نیست که بلکه به جرئت می توان ادعا کرد آغازگر دوره جدیدی در تاریخ میانه است و پس از آمدنش هویت و اهمیت جدیدی به این شهر داده.

وقتی مهم ترین حوادث و رویداد های تاریخ معاصر میانه را - از وقایع دهه 1320 تا ماجرای تنها میانه ای ثبت شده در کتب درسی - را ولو سطحی بررسی کنیم، بی شک ردی از راه آهن و نقش آن در بروز و وقوع این رویدادها خواهیم یافت.

با استناد به این مصادیق بود که در یکی از شماره های هفته نامه قافلان مطلب کوتاهی در خصوص لزوم احداث موزه راه آهن در میانه نوشتم و پیشنهاد کردم با گردآوری آثار مربوط به این رویداد ها در مجموعه ای به نام موزه راه آهن، این آثار را برای آیندگان حفظ نماییم.

اما متاسفانه این راه آهن، امروز در حال نابود کردن آثار گذشته اش است.

پس از حادثه ناگواری که برای واگن جامانده از جنگ جهانی دوم در ایستگاه پل دختر (که قبلا در این مطلب معرفی شد) رخ داد و واژگونی اش توسط عده ای نامعلوم موجب تخریب جدی آن شد؛ امروز مدیریت راه آهن میانه عملیات تخریب ساختمان های قدیمی و تاریخی ایستگاه میانه را کلید زده است.

تخریب ساختمان هایی که هر کدام صرف نظر از معماری خاص و منحصر به فرد آلمانی شان، در آینده نزدیک می توانستند امتیازی برای ثبت ملی ایستگاه آهن میانه باشند، - آن هم در روزهای تعطیل آخر هفته - پیش از یک تصمیم کلان مدیریتی، به توطئه ای بر علیه میانه و آثار تاریخی اش می ماند.

به گفته مسئولان میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی استان در نظر داشته به زودی ایستگاه های راه آهن تبریز، مراغه و میانه (که در این بین ایستگاه میانه قدیمی ترین ایستگاه متصل به راه آهن سراسری بوده و قبل از جنگ جهانی دوم ساخته شده) را ثبت ملی نمایند؛ ولی اکنون مشخص نیست با ادامه این تخریب ها و ویرانی ها آیا ایستگاه میانه باز هم شانسی برای ثبت خواهد داشت یا نه.

شنیدن این اخبار از راه آهن میانه موجب نگرانی فعالان میراث فرهنگی و گردشگری از ادامه تخریب ها در راه آهن و سایر نقاط شهرستان شده است.

متاسفانه تخریب آثار تاریخی میانه در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و همواره اخبار جدیدی از تخریب میراث فرهنگی میانه - چه بر اثر عوامل طبیعی و چه بر اثر عوامل انسانی - به گوش می رسد.

تخریب حمام تاریخی ترک برای احداث یک میدان، ریزش بخش های بیشتری از پل شهرچای بر اثر بی توجهی و عدم مرمت، دیوارنویسی های جدید روی پل قیز و سقوط بخش دیگری از این پل در سال جاری، افزایش تخریب بر اثر رفت و آمد بی رویه در قلعه قیز، شکسته شدن سنگ مزار شهید عطاالله مجتهدی، تخریب سنگفرش و پل های بخشی از جاده ابریشم برای تعریض جاده میانه-سرچم، غرق شدن پل پردلیس در دریاچه سد پیرتقی، تخریب بافت تاریخی و سقاخانه امامزاده اسماعیل (ع)، واژگونی واگن war department ایستگاه پل دختر و امروز تخریب ساختمان های تاریخی و با کاربری های مختلف ایستگاه راه آهن میانه، تنها نمونه هایی از مصادیق نابودی میراث فرهنگی و آثار تاریخی شهرستان اند که متاسفانه زمانی اخبارشان به گوشمان میرسند که دیگر نمیتوان کاری برای آنها کرد.

با تخریب ساختمان های راه آهن،  لک لک هایی که سالها روی دودکش های این ساختمان ها لانه کرده بودند نیز لانه های خود را از دست دادند و جز خاطره ای و چند عکس چیزی بیشتری از آنها به جا نماند.

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۴/۸/۶ ۱۲:۰۸

 

اتفاقا منظور بنده همان است.. دلیل حذف گزینشی از صفحه اصلی و ارسال به بخش شخصی چیست؟

ارزش یک  گل بیشتر از ماهی دودی برای تبریک عید است.

حرفم را دوباره تکرار میکنم:

  انصافی چنین میانه میدانم آرزوست !!!

 

 

۹۴/۸/۶ ۰۰:۲۸

آقای مهاجری تنها یک عکس گل شما از صفحه اصلی به صفحه شخصیتان رفت و تا به امروز مطلبی از شما حذف نشده و یکی از مطالبتان که در مورد تعریف از فرماندار سابق بود را خودتان حذف کردید .

۹۴/۸/۵ ۲۲:۵۱

اقای نایبی ، وقتی شما مطالب منتشر شده در سایت را بصورت گزینشی حذف می کنید و  مطالب کاربران پس از انتشار بصورت دل بخواهی توسط شما حذف می شود.. بنده هم به ناچار دوسه فرسنگ آن ورتر مطالب مربوط به شهر را بگوش مردم استان بعد مردم میانه می رسانم. ایراد کارتان را هم خصوصی اعلام داشتم ، منتها انصافی چنین میانه میدانم آرزوست !!!

۹۴/۷/۲۷ ۱۹:۱۴

کاش روزی برسد مسئولان میانه هم مثل سایر شهرها  به آثار باستانی ارزش بدهند

۹۴/۷/۲۶ ۰۱:۰۷

اول خودم و سپس شما همشهری که خیلی اشنا هستید رو به صبر  و مطالعه دعوت میکنم.

اتفاقا من و دوستانم در انجمن دوستداران میراث شهر و کلیه شهروندان صاحبان این میراث هستیم.

تریبون دست ماست ، فعلا هستیم خدمت دوستان.

 

۹۴/۷/۲۵ ۲۳:۰۸

جناب آقای زمانی من ایراد نمی گیرم انتقاد می کنم در مورد کارهای کسانی که باید بکنندنمی کنند ،شما هستید ایرادهای بنی اسرائیلی می گیرید و تهمت افترا به بنده می زنید بخاطر طرفداری از آقایان ،من چندین مطلب انتقادی گذاشته ام اگر انتقادم بدون منطق است شما هم بادلیل مدرک ردش کنید نه اینکه تهمت افترا بزنید ،همه ما ساکن این شهرو مسئولیم در حفظ ، نگهداری و پیشرفتش ،باید از حق خود و آینده گان دفاع کنیم

۹۴/۷/۲۵ ۲۲:۳۳

بعضی افراد همواره سعی می کنند از هر کاری ایراد بگیرند و هر طور که شده بهانه ای برای هرچیزی دست و پا کنند. آنها دائماً به دنبال بزرگ جلوه دادن خطای دیگران بوده و همواره انتقادهای بی ارزشی را مطرح می کنند.  این افراد یک دایره المعارف کامل از توجیهات روزمره برای کارهایشان دارند و اغلب نیز حاضر جواب و خودرأی هستند. به یاد داشته باشید هر چه فرد موفق تر باشد، کمتر به دنبال بهانه جویی می رود؛ اصولاً تفاوت بین افراد موفق و ناموفق، در میزان حاشیه روی و بهانه جویی های آنهاست.

۹۴/۷/۲۵ ۲۱:۱۶

با تشکر از دوست عزیز مهندس پوربهرامی 

۹۴/۷/۲۵ ۱۶:۱۳

آقای مهاجری ؛ به جای اینکه ما را به سایتهای غیر محلی ارجاع دهید ، می توانستید مطلب را در صدای میانه منتشر کنید .

۹۴/۷/۲۵ ۱۵:۵۸

آخه برادر من الان این نظر شما چه ربطی به مطلب داره؟!! آخه شما مسئول میراثی؟ نماینده ی ستادی هستی؟ چکاره ای که اومدی و تخریب آثار باستای رو به خودت ربط دادی! آقای پور بهرامی در مورد غفلت مسئولین صحبت میکنن و از یادگارهایی که داره تخریب میشه اونوقت شما اومدی میگی مارو تو خط قرمز نگه داشتن! 

بسم اله بفرما ببینیم میخوائید جلو تخریب آثار رو بگیرید؟ اگه کسی خودش رو مسئول بدونه بدون در نظر گرفتن شرایط جهت حفظ آثار وارد عمل میشه مثل همین کاری که آقای پوربهرامی کردن،یعنی ایشون به عنوان یک دوستدار آثار تاریخی همین کار از دستشون برمیومد.

۹۴/۷/۲۵ ۱۴:۲۲

دوستان ببخشید این مطالب  اینجا می گذارم چند روز پیش به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم مطالبی با عنوان خیمه ماه محرم زده شد بر دل ما / باز نام تو شده زینت هر محفل مادر  متاسفانه جناب آقای زمانی همچین نظری   داده اند

علی زمانی

۹۴/۷/۲۵ ۰۸:۱۲

مرتضي رشيدي!

مهدي يعقوبي!

خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

جناب اقای زمانی واقعا که ...........

۹۴/۷/۲۵ ۱۳:۵۶

دوست عزیز وقتی مسئولین و مدیران شهر به خود مردم ارزش و بهاءنمی دهند ،      می خواهید از آثار باستانی حفاظت و نگهداری کنند

۹۴/۷/۲۵ ۱۳:۳۳

ممنون بابت انتشار خبر...

وقتی مجموعه ای ارزش دارایی ها و ظرفیت های موجود در اون رو ندونه اتفاقات ناگوار زیادتری رخ میده آقای بهرامی

وقتی اختلاف نظراتات جزئی دوستداران باعث بشه عده ای سوء استفاده کنند و ما را در خط قرمز  نگه دارند.... این باعث انسداد هم صدایی در حفاظت از آثار تاریخی شهر میشه و  نتیجه این تفرقه میشه همین. 

بفکر چاره باید بود.. هر عید و هرتابستان یادگاری مسافران با اسپری سیاه رو دیواره های قیزکورپیسی صدمات بسیاری بهش میزنه. چرا هیچ عکس العملی نسبت بهش رخ نمیده !!!

تاکید  بر مطالعه این مطلب:

میانه هزارساله ، حلقه گمشده میراث تاریخی استان

http://....ir/News/tabid/243/ArticleID/35831

۹۴/۷/۲۵ ۱۲:۲۵

ولی مسئولین دوست ندارند...!؟؟

۹۴/۷/۲۵ ۱۲:۲۳

اون لک لکها تبدیل به یکی از نمادهای میانه شده بودند.  آشیانه ای با چندین و چند سال قدمت چرا باید ویران بشه؟؟؟

هر سال برای تخمگذاری بر می گردند اما اینبار وقتی بیان با خرابه مواجه میشن!!

در شهری که به آدمهاش بها داده نمیشه، نباید انتظار داشته باشیم به حیوانات و پرندگانش اهمیت بدهند...

۹۴/۷/۲۵ ۱۰:۱۱

خداوند لك لكها را دوست دارد ... شما چطور...

۹۴/۷/۲۵ ۰۹:۱۸

مثل اینکه مسئولین امر خوابش برده یا نه خودشون رو زدن به خواب زمستونی

اینهمه انتقاد میشه تو این سایت ولی کو گوش شنوا

یه مرد تو این شهر پیدا نمیشه

۹۴/۷/۲۵ ۰۸:۱۷

جدا کسی هست که اهمیت این آثار تاریخی را درک نماید؟؟

کسی هست که متولی این امور بوده و نظارت کند؟؟؟

فقط وقتی که کار از کار میگذرد تاسف میخوریم و کاری از دستمان برنمی آید

۹۴/۷/۲۴ ۲۲:۰۳

متأسفانه تمام اخباری که از میانه می رسد (مخصوصأ مظلومیت و ویرانی آثار باستانی و تاریخی اش) حاکی از ناراحتی است .

۹۴/۷/۲۴ ۲۱:۵۹

آثار باستانی در هر شهر شناسنامه هر شهر و فرهنگ مردمان آن شهر  در ادوار گذشته و مبین آداب و فرهنگ هر شهر میباشد که متاسفانه از این صنعت در شهر ما به نحو احسن استفاده نمیشود حالا پررونق شدن این صنعت علاوه بر آشنا شدن بازدیدکنندگان و آشنا شدن با تاریخ درآمدی هم برای میراث فرهنگی دارد،حالا این صنعت در شهر ما به نوعی صاحب نداره نمونه آن کاروانسرای جمال آباد که همیشه بسته است و باید از دور دید و نمونه های دیگر

من یادمه توی ارومیه با اینکه پادگان و  ساختمان استانداری در مرکز شهر بود  و پنجره های ستاد رو به شهر بود میراث فرهنگی حتی اجازه تعویض پنجره های ستاد رو هم نمیداد بخاطر قدیمی بودن پنجره های چوبی حالا تخریب به کنار که اصلا اجازه نمیداد و ساختمان استانداری هم اینچنین وضعیتی داشت حالا من متاسفم در شهر ما اصلا اهمیتی برای تخریب اینگونه آثار نمیدن

۹۴/۷/۲۴ ۲۱:۵۶

خداحافظ خاطره ی زیبای من!

داغونم مثل لک لکی که باز گشت خانه اش رو ویران شده دید!

 

آقایان! بازگشت همه به سوی اوست، یادمان نرود!

۹۴/۷/۲۴ ۲۱:۴۶

بسیار بسیار ناراحت شدم ، لک لک ها نمادی از راه آهن میانه بودند ، شرم بر مسئولی که مسبب چنین کاری ست .

به این لیست موارد دیگری مثل حمام امیرکبیر در ترکمانچای ، تخریب بخشی از پل دختر بعد از بازسازی در سالهای قبل ، بی صاحب بودن بسیاری از آثار باستانی و ... را نیز می توان اضافه نمود .

نمایی از تخریب سقاخانه که در متن اشاره شده :

تصویر حمام تخریب شده امیرکبیر در ترکمانچای:

اخبار روز