الف:
مسابقه قویترین مردان ایران نیز که مسابقه های براساس قدرت بدنی بود، در سال های اول مخاطبان زیادی داشت. اما در چندسال گذشته حواشی این مسابقه باعث شد تا در نهایت شبکه سوم سیما از ساخت آن منصرف شود. مسابقاتی که هر سال اخبار حواشی و مسائل مترتب بر آن، در رسانه ها خبرساز می شد، این بار به سراغ موضوع حساس تری رفته است. موضوع که حواشی و اتفاقات آن از زمان اعلام تولید این برنامه آغاز شده است. حواشی این برنامه به هر میزان که باشد باید مسائل مرتبط با زنان را به آن اضافه کرد و منتظر حاشیه های بیشتری در این برنامه بود.
اینکه بار دیگر مسابقه ای با مختصات مسابقه قویترین مردان ایران، با حضور زنان راه اندازی شود، یکی از موضوعاتی است که شاید به جذب مخاطب بیشتر کمک کند. سازندگان این برنامه از مسابقه ای که خط قرمز حضور زنان را نیز خواهد شکست سخن می گویند. یکی از اشتباهاتی که درمورد مسابقه قویترین ها می شود، این است که همه فکر می کنند منظور از این مسابقه پیدا کردن قویترین ها به لحاظ قدرتی است.
در مقابل آنچه حساسیت زیادی را برانگیخته است، سکوت شخص رییس سازمان صدا و سیما نسبت به تولید این برنامه است. سکوتی که می بایست با موضع گیری و توضیحات عزت الله ضرغامی شکسته شود. تا امروز تنها خبررسان تولید این برنامه تهیه کننده این مجموعه بوده است و نسبت به ساخت آن موضع گیری داشته، اما از جانب مدیران صدا و سیما هیچ واکنشی نسبت به این خبر وجود نداشته است.
اقدامات عزت الله ضرغامی، چنان می نماید که صدا و سیما برای جذب مخاطب به هر اقدام و حرکتی دست می زند و از هیچ حرکتی ابایی ندارد و جلب مخاطب به سمت صداوسیما از دیدگاه مدیران آن، ارزش دست زدن به هر کاری را دارد !چنان که حاضرند برنامه ای بر خلاف تمام اصول و شرایط و ضوابط خود تولید نمایند.
تولید کنندکان برنامه قوی ترین زنان ایران، صرف نظر از جنبه اقتصادی مسابقات که برنامه ریزی کرده و با این فکربکر، خیلی راحت و بدون کوچکترین زحمتی هزینه هنگفتی از صدا و سیما دریافت می کنند و شرف و غیرت مرد ایرانی را به طرز وحشتناکی زیر سوال می برند. مدیران صدا و سیما نیز بدون هیچ گونه واکنشی به روند قبلی شان ادامه می دهند. در پخش و تولید این گونه مسابقات مسلما شیطنت هایی در میان است که نمی توان از آن غافل بود.
آنچه واضح است آن که تولید این برنامه بر خلاف ذات زن بر اساس حدیث شریفه ی» المرأة ریحانة لیس لقهرمانه» است و تولید کنندگان آن به شکل واضحی قصد دارند زن را قهرمان و از او به جای خلصت زنانه خویش، خصلت های مردانه طلب کنند و او را مردانه جلوه دهند.
این در حالی است که در برخی از کشور های اسلامی، مسابقات زنان شایسته مسلمان برای نشان دادن اینکه یک زن مسلمان می تواند زیبا و با استعداد باشد، و پوشش اسلامی به هیچ وجه مانع او نمی شود برگزار می گردد، ولی ما قصد داریم ویژگی های مردانه زنان را به تصویر بکشیم.
هرچند مصداق فوق به معنای تایید آن نیست، ولی باز هم تفاوت بسیاری از عملکرد آنان و عملکرد ما وجود دارد و استفاده مردانه از زنان جهت جذب مخاطب، امری به شدت مذموم است.
باید از مدیران صدا و سیما این سوال را پرسید، که آیا حاضرند همسر و یا دختران خود در این مسابقات شرکت نمایند؟ آیا حاضرند خانواده خودشان در این برنامه حاضر شوند و جلوه های مردانه از خودشان به نمایش بگذارند، که نسبت به تولید این برنامه برای زنان و دختران دیگران می نمایند؟!
باید منتظر ماند، تا دوره های اول و دوم این مجموعه توانایی ساخت و جلوی دوربین رفتن را پیدا کند، تا دید که قصد برنامهسازان برای گذشتن از خط قرمز حضور زنان ورزشکار در مقابل دوربین چقدر عملی است.
به گزارش کردپیام ؛ این مسابقه که هماینک در مرحله طراحی و آمادهسازی دکور است، بعد از اجرای نخستین فاز مسابقه جدید قویترین مردان پخش میشود. مسابقه قویترینها در حالی قرار است بهزودی آغاز شود که رسانهملی در چند سال گذشته مسابقات بسیاری را با همراهی برخی نهادهای دولتی و با جوایز بسیار نفیس طراحی کرده؛ مسابقاتی که نتوانسته چنان که باید، مورد توجه مردم قرار بگیرد. این در حالی است که مسابقات همواره یکی از جذابترین گونههای برنامهسازی هستند. در ایران هم روزگاری مجموعه برنامههای مسابقه هفته که برپایه هوش بود و مسابقه راز سیب که نوعی مسابقه تلفیقی براساس ماجراجویی بود مخاطبان خاص، خودشان را داشت. مسابقه قویترین مردان ایران نیز که مسابقهای براساس قدرتبدنی بود در سالهای اول مخاطبان زیادی داشت اما در چندسال گذشته حواشی این مسابقه باعث شد تا در نهایت شبکه سوم سیما از ساخت آن منصرف شود. اینکه بار دیگر مسابقهای با مختصات آن مسابقه با حضور زنان راهاندازی شود، یکی از موضوعاتی است که شاید به جذب مخاطب بیشتر کمک کند. اما امیریمحمدیان که میگوید طراح مسابقه قویترین مردان ایران 15سال پیش بوده است؛ از طراحی مسابقهای متفاوت میگوید. مسابقهای که به گفته او خطقرمز حضور زنان را نیز خواهد شکست: «یکی از اشتباهاتی که درمورد مسابقه قویترینها میشود این است که همه فکر میکنند منظور از این مسابقه پیدا کردن قویترینها به لحاظ قدرتی است. در حالیکه در این مسابقه ما پنج فاکتور داریم که عبارتند از قدرت، سرعت، استقامت، تعادل و تمرکز. یعنی کسی که قرار است در این مسابقه شرکت کند همه این فاکتورها را باید همزمان داشته باشد؛ مانند دوندگان دو که در رشتههای دهگانه شرکت میکنند. به همین دلیل هم ما فکر میکنیم که در سری دوم بتوانیم از خانمها نیز بهعنوان شرکتکننده در این مسابقه دعوت کنیم. البته در سری نخست از آقایان خواستیم تا به همراه یک خانم در مسابقه شرکت کنند.» به گفته محمدیانامیری طراحی مسابقه قویترین زنان آماده و تصویب شده است. اما او از گفتن جزییات این طرح به دلیل ثبتنشدن آن خودداری کرد و به گفتن اینکه این مسابقه حضور زنان ورزشکار را در مقابل دوربین ممکن میسازد بسنده کرد: «ما حتی به اجرای مسابقه خانمها با آقایان هم فکر کردیم منتها باید مرحله اول که حضور خانمهاست را تجربه کنیم و بعد به شکلهای دیگر فکر کنیم.» اما حضور زنان ورزشکار در عرصه رقابتهای ورزشی در سالهای گذشته با مشکلات زیادی روبهرو بوده است و نشاندادن ورزش بانوان بهجز چند رشته محدود آن هم با پوشش خاصی ممکن نیست اما تهیهکننده قویترینها میگوید: «این کار شدنی است. در این مسابقه همانطور که گفتم قرار نیست که شرکتکننده فقط بر قدرت بازو تکیه داشته باشد. مسابقه قویترین به شکل پازلگونه طراحی شده است. اگر یک شرکتکننده بتواند از یک مرحله عبور کند میتواند در یک مرحله دیگر هم شرکت کند.» باید منتظر ماند تا دورههای اول و دوم این مجموعه توانایی ساخت و جلوی دوربینرفتن را پیدا کند تا دید که قصد برنامهسازان برای گذشتن از خط قرمز حضور زنان ورزشکار در مقابل دوربین چقدر عملی است.
منبع: نامه