کد خبر: ۱۸۰۸۴
۱۲۲۴ بازدید
۲ دیدگاه (۲ تایید شده)

برگزاری اولین همایش شیخ صفی الدین در کتابخانه ملی+تصاویر

۱۳۹۲/۱۰/۱۷
۲۲:۲۱

روز دوشنبه 16 دی ماه 1392 نخستین همایش علمی بین المللی شیخ العارفین سید صفی الدین اردبیلی (به مناسبت هفتصدمین سال رحلت) در مرکز همایش‌های کتابخانه‌ی ملی برگزار شد. در این همایش پس از قرائت قرآن و سرود ملی، ابتدا دکتر سید سلمان صفوی – دبیر علمی همایش- گزارش خود را ارائه کردند. بعد از قرائت پیام ریاست جمهوری، دکتر غلامرضا اعوانی به سخنرانی مشغول شدند. دقایقی کلیپ مربوط به بقعه‌ی شیخ صفی پخش شد. سپس سرلشکر دکتر سید یحیی صفوی – دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری – به ایراد سخنرانی پرداختند. پس از ایشان، آیت الله اراکی – دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی- درباره‌ی عرفان صفوی مطالبی را بیان کردند.

حسن ختام قسمت صبحگاهی این همایش، اجرای موسیقی توسط حسام الدین سراج و گروه همراه ایشان بود.

پس از صرف ناهار و اقامه‌ی نماز، قسمت دوم همایش از ساعت 13/30 آغاز به کار کرد. پنل‌های 2 و 3 در ساعت 13/30 الی 15 و پنل‌های 4 و 5 مابین ساعت‌های 15/30 تا 17 در سالن‌های فرعی مقر همایش برگزار گردید.

استاد دکتر حسین محمدزاده صدیق اولین سخنران در پنل دوم و همچنین رئیس جلسه در پنل پنجم بودند. ایشان با توجه به ضیق وقت و فرصت 15 دقیقه‌ای، سخنرانی خود را همراه با نمایش اسلاید (پاور پوینت) به معرفی «مجموعه‌ی کبیر» یا «قارا مجموعه»‌ اختصاص دادند و ضمن رد تئوری احمد کسروی مبنی بر «سید»، «شیعه» و «ترک» نبودن شیخ صفی الدین و رد زبان مجعول آذری با استناد به چند شعر گیلکی شیخ صفی الدین، سخنان خود را در وقت مورد نظر به پایان رساندند.

مابین ساعت 15 تا 15/30 با چایی و شیرینی از مهمانان پذیرایی شد. پس از اتمام پنل‌ها، نماز مغرب و عشاء اقامه گردید. سپس در سالن 500 نفری اصلی همایش‌های کتابخانه‌ی ملی، اختتامیه را برگزار کردند. مراسم اختتامیه عبارت بود از جمع‌بندی سخنرانی‌های علمی، اهدای لوح تقدیر و اجرای موسیقی عرفانی توسط آقای عبدالحسین مختاباد.

 آقایان دکتر اسحاق صلاحی (ریاست کتابخانه ملی و رئیس همایش)، دکتر سید سلمان صفوی (دبیر علمی) و دکتر علی اکبر صفی‌نژاد (دبیر اجرایی)، عنایت سالاریان (امور بین الملل)، شهرام نور محمدی (پشتیبانی) از دست اندرکاران اجرای این همایش با شکوه بودند. 

 

تصاویر این همایش:

 

 

 

 

 

 

حسام الدین سراج در مراسم نخستین همایش سید صفی الدین اردبیلی- سالن همایش کتابخانه ملی تهران

 

مجموعه کتاب های قارا مجموعه شیخ صفی الدین موجود در مخزن کتابخانه ملی

 

http://duzgun.ir/images/akhbar/SheyxSafi/DSCF0853.jpg

 

 

تصویر دکتر حسین محمدزاده صدیق در همایش بین المللی شیخ صفی الدین، کتابخانه ملی تهران

 

 

تصویر دکتر حسین محمدزاده صدیق در همایش بین المللی شیخ صفی الدین، کتابخانه ملی تهران

 

تصویر دکتر حسین محمدزاده صدیق در همایش بین المللی شیخ صفی الدین، کتابخانه ملی تهران

 

تصویر دکتر حسین محمدزاده صدیق در همایش بین المللی شیخ صفی الدین، کتابخانه ملی تهران

 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۲/۱۰/۱۸ ۰۶:۵۳
«قارا» در اینجا به معنای «کبیر» است و معنای «سیاه» ندارد. مثلاً «قره چمن»، «قره بولاق» نیز چنین است. نام کتاب را «مجموعه کبیر» نام نهادند و فعلاً بخشهایی از آن توسط دکتر ح. م. صدیق کشف شده است و بعد از ایشان برخی دانشجویانشان مانند آقای محمد صادق نائبی و داود بهلولی نسخ دیگری را یافتند که پاره های دیگری از این مجموعه کبیر بود. دکتر صدیق معتقد هستند کتاب اصلی که «قارا مجموعه» نام داشته است در طول زمان از دسترس خارج شده است و تلاش برای یافتن اجزای اصلی کتاب هنوز ادامه دارد.
۹۲/۱۰/۱۷ ۱۹:۳۸
قارا مجموعه به چه معنیه؟ چرا به این نام نامگذاری شده؟

اخبار روز