نماینده مجری طرح سد شهریار در شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت: در صورت تزریق به موقع اعتبار ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی، این طرح تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
داوود نعمتی فر افزود: عملیات اجرایی این سد از سال ۱۳۸۰ آغاز شده و ساختمان بتنی سد در سال ۱۳۹۳ به اتمام رسیده و اکنون از پیشرفت ۹۰ درصدی برخوردار است.
وی ادامه داد: این سد با هدف تامین آب کشاورزی ۱۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان میانه و ۱۰۰ هزار هکتار از زمینهای منطقه و همچنین آب مورد نیاز صنایع طراحی و ساخته شده است.
نعمتی فر گفت: سازه سد شهریار با حجم مخزنی ۷۰۰ میلیون متر مکعب و حجم تنظیمی سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب و طول تاج ۲۰۷ متر و ۱۳۵ متر ارتفاع از پی، در ۳۹ کیلومتری شمال شرقی شهرستان میانه بر روی رودخانه قزل اوزن در آذربایجان شرقی واقع شده و تنها سد بتنی دو قوسی شمال غرب کشور به شمار میرود.
مدیر سد شهریار نیز توسعه کشاورزی و صنعت، تولید برق، افزایش گردشگری منطقه و بهبود راههای ارتباطی و توسعه شبکه حمل و نقل کشور را از آثار این طرح اقتصادی اجتماعی برشمرد و افزود: با وجود تکمیل بدنه سد، بهرهبرداری کامل از سد به دلیل موانعی از جمله عدم تملک کامل اراضی و تکمیل راههای جایگزین تاکنون میسر نشده است.
مهرداد نظافتی آذر افزود: از مجموع یک هزار و ۳۸۴ هکتار ۸۰درصد معادل هزار و ۱۱۰ هکتار تملک اراضی صورت گرفته و ۲۰ درصد در حدود ۲۷۴ هکتار باقی مانده است و راههای جایگزین شمال و جنوب شامل راه اصلی شمالی که راه میانه به خلخال و راه جنوبی روستایی است هنوز به طور کامل تملک و ساخته نشده است
وی اضافه کرد: راههای شمالی شامل ۲ قطعه است که قطعه اول به طول ۱۱ کیلومتر و ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی و قطعه دوم به طول ۹ کیلومتر با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی ناتمام مانده و ۸۵ درصد از راه روستایی جنوب به طول ۲۵ کیلومتر احداث شده است.