کد خبر: ۴۸۷۲
۲۲۸۳ بازدید
۴ دیدگاه (۴ تایید شده)

دو گزارش ادامه دار حاجی اصغری از فولاد میانه

۱۳۹۰/۹/۲۸
۱۷:۱۴

 

 

گزارش مهندس حاجی اصغری از طرح در حال احداث فولاد میانه ( کارخانه ذوب و احیا )

این کارخانه واقع در کنار کارخانه فولاد آذربایجان ( کارخانه نورد میانه ) در حال ساخت می باشد و به عنوان یکی از طرحهای 8 گانه فولاد سازی کشور به حساب می آید .

بر اساس مصوبات هیئت محترم دولت مقرر شده است در 8 نقطه کشور 8 طرح فولاد احداث و ایجاد شود . یکی از این طرح های 8 گانه در میانه واقع شده است . در طی یکسال اول ایجاد این طرح ها ، شهرستان میانه در رتبه هفتم واقع بود . این طرح فولاد میانه شامل 2 واحدی تولید است .

الف ) واحد احیا ( احیای مستقیم ، انباشت و برداشت ) به ظرفیت یک میلیون تن در سال

ب ) واحد فولاد سازی ( ذوب و ریخته گری ) به ظرفیت یک میلیون تن در سال

برای احداث این پروژه در میانه اعتباری بالغ بر 400 تا 450 میلیارد تومان ( با احتساب ریالی و ارزی ) تصویب شده و تخصیص یافته است و برای 820 نفر اشتغال زایی ( به طور مستقیم ) دارد که در صورت به بهره برداری رسیدن آن ، علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی در منطقه برای بیش از 2500 نفر نیز ، به طور غیر مستقیم اشتغال زایی خواهد داشت .

برابر مطالعات و بررسی کارشناسی صورت گرفته ، در صورت جذب و فعالیت سرمایه گذاران بخش خصوصی ، به منظور ایجاد واحد های تولیدی مرتبط با صنعت فولاد ، زمینه های تبدیل شهرستان میانه به عنوان یکی از مراکز فولادی کشور محقق می شود که انصافاً در ماههای گذشته با حمایتهای جناب آقای مهندس خلفاپور فرماندار محترم شهرستان در رایزنی برای چندین مورد جذب سرمایه گذاران شهرستانی ، استانی و کشوری امیدواری زیادی ایجاد شده است .

در آغازین روزهای مفتخر شدن اینجانب به کسوت نمایندگی مردم میانه ، زمانیکه به روند کند عملیات اجرایی و پایین بودن اعتبارات تخصیصی معترض بودم ، توسط فردی از مسئولین صاحب نظر مورد مذمت قرار گرفتم که فرمودند : توان دولت نهم همین است و از دولتی که در هر شهر و روستایی ، پروژه ای را کلنگ زنی کرده بیش از این انتظار نیست و حتی اگر روزی فضای شهرستان ایجاب کند بنده چند نفر از مسئولین ارشد شهرستان را به عنوان مرجع معرفی خواهم نمود تا در مواردی که آقایان پا فرا گذاشته و به جای پیگیری امور ، مدعی بودند که نتیجه اقدامات غیر کارشناسی دولت در گستردگی پروژه ها و حجم زیاد آنان همین است که پروژه ای مانند طرح فولاد میانه در رده بندی و مقایسه با طرح های مشابه در جایگاه ماقبل آخر قرار داشته باشد را برای افکار عمومی معرفی نمایم .

پیگیری هایی که در قالب مکاتبات و طرح سوال از وزیر محترم صنایع و معادن و ارایه تذکرات قانونی که در صحن علنی مجلس نیز قرائت شد ، منجر به تغییرات و اقداماتی به شرح زیر گردید :

1 - تغییر در مدیریت طرح به تبع انتساب مدیر عامل جدید شرکت آذربایجان میانه

2 - استقرار موثر قرارگاه خاتم الانبیاء به عنوان پیمانکار واحد احیا

3 - بازدید آقای مهندس محرابیان وزیر محترم صنایع و معادن به اتفاق معاونین محترم و هیئت همراه و بررسی حضوری مسایل

4 - افزایش تخصیص بودجه در قالب اعتبارات ابلاغی

5 - انجام حمایتها و مساعدت های بیشتر توسط دست اندر کاران

 در حال حاضر پروردگار متعال را شاکریم در سایه تلاش و کوشش همه مسئولین و دست اندر کاران و پیمانکاران مخصوصاً قرارگاه خاتم الانبیاء شاهد پیشرفت فیزیکی قابل قبول در روند احداث پروژه هستیم .

 با وزیر محترم صنایع و معادن و معاونین ایشان و مدیر عامل فولاد میانه توافق صورت گرفته و مقرر شده است در روند جذب و استخدام پرسنل مورد نیاز با رعایت ضوابط و مقررات و با حفظ امانت داری کامل و بر اساس آزمون نسبت به بکارگیری واجدین شرایط اقدام نمایند .

 

نیم نگاهی به فعالیت کارخانه فولاد آذربایجان ( کارخانه نورد میانه )

کارخانه 550 هزار تنی فولاد آذربایجان مدت 15 سال است رسماً عملیاتی شده است . در این کارخانه 190 نفر به طور مستقیم مشغول کارند که 370 نفر نیز در قالب شرکت های پیمانکاری فعالیت دارند .

کارخانه فولاد آذربایجان یکی از آثار ماندگار و از برکات استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده است ، که در سایه تلاش و همت مسئولین و دست اندرکاران شکل گرفته است .

فعالیت این واحد تولیدی موجب رونق اقتصادی منطقه و ایجاد فرصت های شغلی بسیاری را در شهرستان باعث شده است . با تشکیل جلسات متعدد با کارشناسان فنی و دلسوزان شهرستان تصمیم گرفتیم برای اینکه این واحد تولیدی بتواند به عنوان قلب تپنده بخش توسعه صنعتی منطقه سرپا مانده و قادر به ادامه فعالیت باشد ، حتما بایستی در یک مسیر سالم و اصولی فعالیت بوده و به دور از مسایل حاشیه دار و ابهام آلود قرار گیرد .

 فرض بر اینکه به گذشته و عملکرد کارخانه توجه نداشته باشیم و فقط در طی سال 87 و 88 عملکرد مالی این کارخانه مورد ارزیابی قرار گیرد ، بیلان مالی شرکت نشان دهنده تراز مالی منفی و ضرر و زیان به میزان بیش از 130 میلیارد تومان است که اینجانب از زمانیکه ضرر و زیان شرکت کمتر از 10 میلیارد تومان بود در قالب درخواست ، مکاتبه و تذکر به روند ناصواب و به رویه ناصحیح کارخانه اعتراض کردم که متاسفانه در اثر ارایه توجیهات غیر کارشناسی و تحرک و فعالیت برخی ها ، اعتراض بنده را غیر واقعی جلوه دادند ، حتی توسط افرادی ، شرکت فولاد آذربایجان در محافل خصوصی و خانوادگی واحد صنعتی نمونه معرفی شد ، ولی این حجم تبلیغات ساختگی در سرپوش گذاشتن به وخامت اوضاع فولاد آذربایجان خیلی به طول نیانجامید چون در طی سال 87 تا 88 کارخانه با ضرر و زیان بیش از 130 میلیارد تومانی در حد ورشکستگی و تعطیلی کامل پیش رفت .

همان هایی که در اویل کار ، حقایق را کتمان می کردند ، پس از تعطیلی کارخانه و افت شدید در خط تولید این بار در مقام کارشناسی تمام عیار صنعتی دلایل این ضرر و زیان را سعی کردند به خاطر :

1 - رکود اقتصاد جهانی

2 - اوضاع اقتصاد داخل کشور

3 - نوسانات قیمت فولاد در بازارهای داخل و خارج

4 - فشار های سیاسی و تبعات ناشی از آن در قالب تحریم های بین المللی ...

دانسته و وانمود کردند که در فولاد آذربایجان مشکلات داخلی و سوءمدیریت نیست . در حالی که بر اثر اصرار و پافشاری و پیگیری متعدد از مراجع مختلف قانونی و رسمی و بازدید مورخ دهم آذر ماه 88 وزیر محترم صنایع و معادن تصمیم گرفته شد در اولین گام مثبت ، نسبت به تقویت مباحث مدیریت شرکت اقدامات موثری صورت گیرد .

ادامه دارد ...

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۰/۹/۲۹ ۰۷:۲۰
حاجی اصغری نماینده مردمی میانه هستش و برای میانه تو این 3 سال زحمات بسیاری کشیده
۹۰/۹/۲۸ ۱۳:۳۲
ابتدا امیدوارم دوستان ، این نظر را جانب دارانه تلقی نکنند حداقل نظر خود را می گویم .
در بخشی از این گزارش چنین آورده اند :

[b]"همان هایی که در اویل کار ، حقایق را کتمان می کردند..."[/b]

برخی حقایق هست که باید قبول کرد در آن سالها دولت در واردات و صادرات دچار محاسباتی شده بود و شاید در این محاسبات برخی احتمالها را در نظر نگرفته بود مثل کاهش قیمت ها یا واردات بی رویه ی فولاد از کشور دوست ،چین، با قیمت بسیار پایین، که این شرکت را هم به مانند بسیاری کارخانه های فولادی در ایران دچار ورشکستگی کرده بود ، بحث حمایت از یک مدیر خاص نیست ، شاید عدم مدیریت هم یکی از دلایل باشد ولی این که دولت بی تقصیر باشد نیز صحیح نیست ، در آن سالها(دقیقا سه سال پیش) بسیاری در این زمینه مقالاتی نوشتند من جمله در سایت persianiron.com که به نقل از دنیای اقتصاد نوشته شد بود با عنوان "سردرگمي فعالان بازار آهن" وبسیار مقالاتی از این دست که در بخشی از این مقاله می خوانیم :
"...فولادسازان بخش‌خصوصي و دولتي با مقاومت در برابر كاهش قيمت‌ها اقدام به عرضه محصولات خود مي‌كنند كه اين موضوع يا شرايط دونرخي را به بازار آهن تحميل مي‌كند و فضاي ناخوشايندي به بازار مي‌دهد يا با ادامه مقاومت فولادسازان و بالا بودن سطح عمومي قيمت‌ها نسبت به محصولات وارداتي، رانت عظيمي به جيب دلالان و واسطه‌ها مي‌رود كه اين موضوع برخلاف خواسته دولت است."
همانطور که می دانید کاهش قیمتها ، تا جایی ادامه پیدا می کند که حتی هزینه های تولید را نیز پوشش نمی داد که بیشتر به دلیل کاهش جهانی قیمت فولاد بود و با توجه به اینکه فولاد میانه بیشترین تولید کشوری را در آن سال داشت ، محتمل بود که بیشترین ضرر مالی را نیز در این زمینه داشته باشد.

بهتر است فولادمیانه، این هدیه صنعتی به شهرمان،را درگیر دعواهای سیاسی نکنیم .
۹۰/۹/۲۸ ۱۳:۰۶
فولاد دئمه ، چوره ک آغاجی ،
۹۰/۹/۲۸ ۱۲:۵۶
مهندس جون کارت درسته

اخبار روز