مشاهیر به معنی بزرگان و مردان مشهور است و شامل افرادی می شودکه شهرتشان به سبب دستاوردهای مثبت و خیرشان است خوشبختانه شهرمان میانه از اینگونه مشاهیر نه تنها بی نصیب نیست بلکه روز به روز برتعداد شان افزوده می شود. در اینجا به دو نفر از عزیزانی که در امر شعر و شاعری و آموزشهای علمی جزء افتخارات شهرمان هستند اشاره می شود تا نسل جوان امروزی آنان را بهتر شناخته و با الگو گرفتن از این عزیزان جزء نام آوران آینده شهر مان شوند.
آقای محمدعلی رستمی شاعر پرآوازه میانه راهمه می شناسند وقتی به زندگی سراسر پر از رنج و مشقت وی نگاه می کنیم همه اش تلاش ، کار و پشتکار توام با موفقیت بوده است . تخلص این شاعر وصال میانه ای با وصال در نیمه تابستان نام دارد کمیت و کیفیت اشعار فارسی وی غالب بر ترکی اش است و به همین خاطر این شاعر را فارسی سرا می شناسیم تا ترکی سرا.
شاعر محمد علی رستمی سال ۱۳39 در میانه متولد شد و در ادامه همراه خانواده اش برای زندگی عازم کرج شد و قسمتی از ایام کودکی را بنا به شرایط کاری پدر در وردآور تهران سپری کرد. در حالی که ۱۴ سال بیشتر نداشت سختی غربت را احساس و معنای واقعی تبعیض را از عمق وجود درک نمود و برای بیان احساسات درونی خویش از همانجا دست به قلم شد. این شاعر میانه ای علاوه بر شاعری در فعالیت های هنری نیز تبحر داردبطوریکه پس از اخذ لیسانس علوم تربیتی موفق به چاپ ۶ جلد کتاب شعرهای ترکی فارسی شد .
این کتابها با نامهای تا آسمان تا خدا، خیال محال ، خورشید خاموش ، میانه پایتخت ورزشی ایران ، بولاق اوتی و مشاهیر ورزش میانه نام دارند که به ترتیب در سالهای ۱۳۸۷،۱۳۸۸،۱۳۹۳،۱۴۰۲و ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است. آقای محمدعلی رستمی علاوه از اینکه در استان آذربایجان شرقی به عنوان پژوهشگر نمونه انتخاب شد موفق به دریافت چندین لوح تقدیر کشوری گردید وی علیرغم اینکه در سال ۱۳۸۷ به افتخار بازنشستگی در آمد همچنان به شعر و شاعری خود ادامه داده و در حال حاضر ۳ جلد کتاب در دست چاپ دارد. این شاعر پرآوازه شهرمان بارها در برنامه های زنده رادیو تلویزیونی حضور یافته و سروده های خود را به اجرا درآورده است. و همانطوریکه استاد محمد صادق نایبی در کتاب سخنوران میانه به معرفی آقای محمدعلی رستمی پرداخته به چند بیتی از شعر وی اشاره کرده است:
هوا ابری شد وباران نیامد دلم دریا شد و طوفان نیامد
چرا گیتی چنین زایید ما را که عشق آسان شد و آسان نیامد
من و نی از نیستان دور مانده ام نیستان دود شدوباران نیآمد
یکی دیگر از نام آوران فرهنگی شهرمان میانه که بعد از بازنشستگی همچنان با انرژی کامل و موفق در امرآموزش کشور پیشتازبوده و در سطح استانی و کشوری افتخاراتی را از آن خود و شهرمان کرده است آقای محمود افشار است. وی در سال ۱۳۲۶ در میانه متولد شد و پس از اتمام مراحل عالی دانشگاهی و تدریس در دانشگاههای مختلف کشور از جمله میانه و ۷ سال در دانشگاه زاهدان و تالیف کتاب های گوناگون در زمینه دستور زبان فارسی آموزشی ، تاریخ ادبیات و صنایع لفظی ادبی در سال ۱۳۷۷ به افتخار باز نشستگی در آمد. آنچه که باعث شد بر افتخارات این استاد بزرگ بیفزاید استفاده دانشگاههای مختلف کشور از تجربیات ارزشمند وی بعد از بازنشستگی است استاد محمود افشار به جای استراحت در منزل و دوری از کلاسهای آموزشی با جدیت هر چه تمامتر به تالیفات و تدریس خویش در دانشگاههای کشور ادامه داده و موفق به دریافت لوح های تقدیر گوناگون کشوری شد
این استاد برجسته علمی کشور بعد از بازنشستگی به مدت ۱۰ سال در آموزشگاه پویا، پیام نور و دانشگاه آزاد میانه به تدریس مشغول بوده است و بعلت نیاز مبرم دانشگاه آزاد و علمی کاربردی کشور در حال حاضر مشغول تدریس در این مراکز علمی تهران است وی پس از انتخاب به عنوان استاد تلاشگر در سال ۱۳۹۹،، از بین ۴۴ اثر علمی دانشجویی رشته تربیت مربی رتبه اول را ازآن خود کردو بعد از این تاریخ چهار کتاب درزمینه آئین نگارش و فارسی سالهای دوم و سوم ریاضی و تجربی و انسانی را به رشته تحریر درآورده است.
یکی افتخارات موسسه آموزش قلمچی استفاده از تجربیات علمی استاد افشار است وی در مدت همکاری سالهای طولانی با این موسسه در مورد تهیه و تدوین و سوالات کنکور سراسری نقش به سزایی داشته و دارد.تلاشها و فعالیتهای علمی آموزشی ارزشمند این استاد بنام شهرمان آنقدر چشمگیر بود که در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ از سوی اداره آموزش و پرورش و معاون استانداری و فرماندار ویژه وقت میانه مورد تقدیر کتبی قرار گرفت. آقای محمود افشار در کنار همکاری با موسسه آموزش قلمچی به مدت ۸ سال با حضور در مدارس غیر انتفاعی علاوه بر تدریس در فعالیت های آموزشی این مدارس نقش بسزایی داشته است.