خبرگزاري فارس: عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي، بحث تنظيم بازار را توجيهي در راستاي ناتواني و سوءمديريتها دانست.
محمدرضا حاجياصغري امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبريز اظهار داشت: در بحث تنظيم بازار بايد توجه شود كه حمايت از مصرفكننده مدنظر است يا توليدكننده تا شايد بتوان آن را اقدامي كارساز معرفي كرد.
وي اضافه كرد: در آستانه مناسبتهاي خاص مثل رمضان، نوروز يا محرم بازرگاني به فكر تنظيم بازار ميافتد و با اين عمل خود ميخواهد سرپوشي بر ناتواني خود در بحث نابساماني توليدات دامي و كشاورزي بگذارد.
حاجياصغري اظهار داشت: در حقيقت بايد اذعان داشت كه اين نوع ادعا درباره تنظيم بازار تحميل هزينههاي اضافي به مصرفكننده است كه ويراني صنايع توليدي و ورشكستگي توليدكننده را به دنبال دارد.
وي افزود: مديريت واحد در بخش توليدات و بازرگاني بايد به وجود آيد و تا زماني كه اين امر تحقق نيابد به هيچوجه به نابسمانيها پايان داده نخواهد شد.
* مسئولان مشكلات را فقط با واردات ميخواهند حل كنند
عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: تا مشكلي در عرضه محصول پيش ميآيد آقايان سريع براي كم كردن فشارها به سمت واردات ميروند و اصلا هم متوجه نيستند كه واردات جز نابودي صنايع توليدي كشور بهره ديگري ندارد.
* نابسامانيها همچنان ادامه دارد
وي با انتقاد از وزارت بازرگاني اظهار داشت: اتفاقاتي كه امروز در بازار گوشت قرمز و مرغ افتاده توجيهپذير نيست و راهكارهاي مناسبي وجود داشت كه در جلسات مختلف با اين وزارتخانه از سوي كميسيون كشاورزي مطرح شد كه مورد توجه قرار نگرفت.
حاجياصغري گفت: مدل و الگوي مناسبي در عرصه توليدات كشور وجود ندارد و فرقي نميكند كه چه كسي مسئول و وزير باشد، نابسامانيها همچنان ادامه دارد.
وي افزود: آخر سال 88 جلسهاي با وزارت بازرگاني داشتيم كه قرار شد مدل مورد حمايت خود را به كميسيون ارائه دهد كه تا امروز هيچ خبري نشده و تا مدل جامع و مانع ارائه نشود نميتوان اميد داشت اهداف تامين شود و به توسعه كشور برسيم.
* وزارت بازرگاني، جهاد كشاورزي را خلع يد كرده است
نماينده مردم ميانه در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: با اقداماتي هم كه از سوي بازرگاني صورت گرفته در اصل وزارت جهاد كشاورزي خلع يد شده كه نميشود انتظار خاصي از آن داشت.
وي افزود: اگر ادعا داريم كه اين كشور داراي سه برابر ظرفيت توانمندي در عرصه توليدات محصولات دامي و كشاورزي است و بايد در راستاي سند چشمانداز به جايي كه مدنظر است برسيم، در حد ادعا باقي مانده و هيچ ساز و كاري كه بتواند حركت در آن راستا را نشان دهد، مشخص نيست.
* مسئولان از كشاورزان عذرخواهي كنند
حاجياصغري در ادامه از خريد گندم در استان و به خصوص ميانه انتقاد كرد و گفت: گندمي كه با اين همه مشكلات از سوي كشاورزان توليد شده بلاتكليف مانده و با وجود سرمازدگي و خشكسالي كه خسارتهاي زيادي وارد كرده، بازرگاني نتوانسته خريد گندمي خوبي از آنها انجام دهد كه موجب رنجش كشاورزان شده است.
عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي از مسئولان امر خواست از اين كشاورزان عذرخواهي كرده و از اينكه توان لازم نداشته و نتوانسته بستر لازم را فراهم كنند، رنجش و خسارت كشاورزان را جبران كند.