مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی از ثبت شیوه سنتی تهیه آجیل تبریز و دوشاب شهرستان ملکان در فهرست آثار ناملموس کشور خبر داد.
به گزارش صدای میانه به نقل از فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی، مرتضی آبدار اظهار داشت: در جلسه کمیته تخصصی ثبت آثار ناملموس که امروز 10 شهریور ماه در تهران برگزار شد، شیوه سنتی تهیه آجیل تبریز و دوشاب ملکان در فهرست آثار ملی ناملموس کشور به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی افزود: آجیل تبریز از دیرباز به عنوان یکی از مرغوبترین و معروفترین سوغاتیهای تبریز بوده است و قدمت آن به قبل از دوره قاجار بر میگردد، شهرت جهانی آجیل تبریز و شیوه تهیه سنتی آن باعث شد تا با تکمیل پرونده و پیگیریهای اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شود.
آبدار اظهار کرد: شهرستان ملکان با تولید بیش از 100 نوع انگور از جایگاه بسیار ارزندهای در سطح کشور برخوردار است و شیره انگور نیز به عنوان یکی از فرآوردههای اصلی آن یکی از قدیمیترین سوغاتی های ملکان به حساب میآید.
وی گفت: با توجه به مطالعات باستانشناسی صورت گرفته در قلعه بختک لیلان از توابع شهرستان ملکان، وجود تنورهای ویژه پخت دوشاب در این شهرستان به اثبات رسیده است و قدمت شیوه تهیه سنتی دوشاب در این شهرستان به دوره های تاریخی باز میگردد.
آبدار گفت: با توجه به مدارک و مستندات موجود و ارائه پرونده از سوی این اداره کل به کمیته تخصصی ثبت آثار کشور و پس از بررسیهای صورت گرفته از سوی این کمیته شیوه سنتی تهیه دوشاب (شیره انگور) ملکان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسید.