کد خبر: ۵۹۶۶۸
۱۹۳۳ بازدید
۱۵ دیدگاه (۱۵ تایید شده)

نيروگاه سيكل تركيبي از ميانه پرواز كرد؟

۱۳۹۵/۳/۱۸
۱۲:۱۷

محمد باقر نوبخت در نشست خبری هفتگی ۱۳۹۵/۳/۱۸ خود از امضای قرار داد اجرایی دومین سرمایه گذاری خارجی در ایران خبر داد

محمد باقر نوبخت در این نشست خبری  اعلام کرد :دومین سرمایه گذاری خارجی صورت گرفت  و چهارشنبه گذشته قرارداد آن اجرایی شد، این سرمایه گذاری مربوط به ٥ هزار مگاوات انرژی الکتریکی با ارزش ٤/٢ میبیارد دلار است.وی ادامه داد:  سرمایه گذاری خارجی مذکور در قالب نیروگاه هایی در اهواز، دهلران، زاهدان، ساوه، سوفیان و بناب بصورت مستقیم صورت می‌گیرد و هیچ تعهد و تضمینی متوجه دولت ایران نخواهد بود.

در حالي كه قبلا و دقيقا در تاريخ ۱۳ آبان ۱۳۹۴ ايشان !!

محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشستی خبری ۱۳ آبان ۱۳۹۴ از امضای قرارداد 6 میلیارد دلاری وزارت نیرو با یک شرکت اروپایی خبر داد و گفت: این قرارداد بین وزارت نیرو با یک شرکت اروپایی برای ساخت 4 نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت3520مگاوات و احداث یک نیروگاه بادی است.

پیگیری های خبرنگار  حاکی از این است که این شرکت، احتمالاً شرکت یونیت اینترنشنال بلژیک است که قرار است 3520 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و 1000 مگاوات نیروگاه بادی در ایران احداث کند.بنابراین گزارش، در جلسه اخیر شورای اقتصاد، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در ساختگاه‌های میانه، ارس، تبریز و زاهدان جمعاً به ظرفیت 3520 مگاوات که مورد درخواست وزارت نیرو بود، پس از توضیحات وزیر و ارایه گزارشی از جزئیات فنی و میزان سرمایه گذاری به تصویب رسید. قرار است این طرح برای نخستین بار و با سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشور اجرا شود.گفتنی است، دوره ی قرارداد این طرح 5 ساله است و میزان سوخت صرفه جویی شده در سال 17.5 میلیون متر مکعب و میزان برق تولیدی در هر سال نیز 17429 میلیون کیلووات ساعت خواهد بود.

برای احداث یک هزار مگاوات نیروگاه بادی هنوز نقطه‌ای نهایی نشده، اما این شرکت به دنبال ایجاد چند مزرعه بادی در نقاط مختلف ایران  از جمله دو نیروگاه بادی هر کدام به ظرفیت 300 مگاوات در اهر و سراب است.

آبان ماه سال گذشته بود که «محمد باقر نوبخت» سخنگوی دولت از امضای قرارداد 6 میلیارد دلاری وزارت نیرو با یک شرکت اروپایی به عنوان نخستین قرارداد اقتصادی نهایی شده با اروپایی ها در دوران پسابرجام خبر داده و گفته بود: "این قرارداد بین وزارت نیرو با یک شرکت اروپایی برای ساخت 4 نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت 3520 مگاوات و احداث یک نیروگاه بادی است."در آن زمان دولت هیچ صحبتی از ماهیت این شرکت نکرد اما پیگیری ها حاکی از این بود که این شرکت ماهیتی بلژیکی دارد. این موضوع باقی ماند تا اینکه در روزهای اخیر شرکت یونیت اینترنشنال ترکیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که بزرگترین سرمایه گذاری خارجی ایران در دوران پسابرجام را انجام می دهد. این شرکت از امضای قرارداد 4.2 میلیارد دلاری برای ساخت 7 نیروگاه گازی در نقاط مختلف ایران خبر داده است.با مراجعه به سایت این شرکت، از تشکیل آن در بروکسل بلژیک و فعالیت آن در ترکیه اطلاعاتی منتشر شده است و عنوان شده که این شرکت کار خود را در زمینه هتل‌سازی و سرمایه گذاری در بخش گردشگری آغاز کرده و با تشکیل گروهی در بخش انرژی اقدام به سرمایه گذاری در این بخش کرده است.«محمد باقر نوبخت» سخنگوی دولت صبح امروز هم در خصوص این قرارداد گفت: "دومین سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته و چهارشنبه گذشته قرارداد آن اجرایی شده است. این سرمایه گذاری مربوط به 5 هزار مگاوات انرژی الکتریکی با ارزش 4,2  میلیارد دلار است."وی افزود: "این سرمایه‌گذاری خارجی در قالب نیروگاه‌هایی در اهواز، دهلران، زاهدان، ساوه، سوفیان و بناب به صورت مستقیم صورت می‌گیرد و هیچ تعهد و تضمینی متوجه دولت ایران نخواهد بود."در اطلاعیه شرکت یونیت اینترنشنال ذکر شده که " ظرفیت این نیروگاه‌ها که قرار است در 7 منطقه مختلف ایران احداث شود، مجموعاً 6هزار و 20 مگاوات خواهد بود.""ایران هفتمین کشور جهان است که می‌تواند بیش از 90 درصد از نیاز خود را به تجهیزات صنعت برق تأمین کند." این جمله‌ای بود که دی ماه سال گذشته وزیر نیروی دولت یازدهم بر زبان آورد و عنوان کرد که ایران امروز می‌تواند بیشتر نیازهای صنعت برق را توسط شرکت‌های خصوصی فعال در این بخش تأمین کند.همچنین «علیرضا دائمی» معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو در خصوص ظرفیت های ایران در ساخت نیروگاه معتقد است "ایران جزو 6 کشور برتر نیروگاه‌ساز جهان است"با توجه به گفته های مسئولان ارشد وزارت نیرو، این شرکت ترکیه ای که قراردادی برای ساخت 6 هزار مگاوات (معادل 10 درصد از ظرفیت فعلی نیروگاههای حرارتی کشور) با آن به امضا رسیده باید جزو برترین نیروگاه سازان جهان باشد که در فضای تعاملی و تجارت باز پسابرجام در رقابت با نیروگاه‌سازان داخلی که به گفته معاون وزیر نیرو جزو 6 نیروگاه ساز برتر جهان و به گفته وزیر نیرو قابلیت تأمین 90 درصد نیازها را دارند، توانسته این حجم از کار نیروگاه سازی را در کشوری پیشرو در صنعت نیروگاهی در دست بگیرد.با مراجعه به سایت این شرکت مشاهده می شود این شرکت ترکیه ای فقط در ساخت 5 نیروگاه تجربه کاری دارد که هر 5 نیروگاه در ایران است. به عبارتی تاکنون در هیچ نقطه از جهان به توانایی این شرکت ترکیه ای در نیروگاه سازی اعتماد نشده و در واقع واحد انرژی یک شرکت هتل سازی با تعریف فضای کار در ایران توانسته تشکیل شود و اکنون با همان تجربه "بزرگترین قرارداد سرمایه گذاری خارجی ایران در پسابرجام" شکل گرفته است.

همانطور که در سایت این شرکت مشخص است، در بخش ساخت نیروگاههای حرارتی، شرکت یونیت اینترنشنال ترکیه تجربه کار در 5 نیروگاه ایرانی رودشور، منتظرقائم، شهید رجایی، فارس و مشهد را دارد.

پیگیری های خبرنگار حاکی از این است که این شرکت حتی قادر به ساخت کوچکترین تجهیز نیروگاهی نیست و به عنوان یک سرمایه گذار و تاجر اقدام به خرید تجهیزات نیروگاهی از شرکت های سازنده اروپایی می کند. شرکت یونیت اینترنشنال در نیروگاه رودشور از تجهیزات زیمنس و در چهار نیروگاه دیگر از تجهیزات جنرال الکتریک استفاده کرده است.روز گذشته در برخی از رسانه ها صحبت هایی به نقل از «اونال اویسال» مدیرعامل شرکت یونیت اینترنشنال منتشر شده است. اویسال که پیش از این مدیرعامل باشگاه گالاتاسرای ترکیه بوده، در خصوص مبحث کاملا فنی "راندمان" نیروگاهها اظهار نظر جالبی کرده است.مدیرعامل این شرکت ترکیه ای اعلام کرده که "نیروگاههای فعلی ایران با راندمان 32 درصد به فعالیت خود ادامه می دهند در حالی که نیروگاه های ساخت ترکیه با حداقل راندمان 60 درصدی فعالیت خواهند کرد".برای تمامی کسانی که در صنعت برق اطلاعاتی دارند مشخص است که این گفته "اویسال" از ابعاد مختلف، نادرست و بسیار عجیب است. نکته اول اینجاست که "نیروگاههای فعلی ایران" به معنای تمامی ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور است. ظرفیتی حدودا 60 هزار مگاواتی که 40 هزار مگاوات آن با توان فنی و مهندسی نیروگاه سازان داخلی ایجاد شده است. نیروگاه سازانی که نه تنها در ایران بلکه در کشورهای منطقه نیز تجربه ساخت نیروگاه دارند. پس به طور واضح مقایسه این دو رقم در ایران و ترکیه با هدف تخریب توان نیروگاه سازی کشور عنوان شده است. با این حال نکته مهم اینجاست که هیچ کدام از این دو رقم واقعی نیست.در خصوص راندمان نیروگاهها در ایران، اگر نیروگاههای سیکل ساده، فرسوده و قدیمی را نیز در نظر بگیریم، در حال حاضر متوسط راندمان نیروگاههای کشور 38.3 درصد است نه 32 درصد و نیروگاههای سیکل ترکیبی که در حال حاضر با توربین های کلاس E توسط نیروگاه سازان داخلی در حال ساخت است راندمانی 53 درصدی دارند.پیگیری های تسنیم از مجموعه وزارت نیرو حاکی از این است که نیروگاههایی که برنامه ریزی شده با توان داخلی و با توربین های کلاس F در کشور احداث شوند راندمانی 59 درصدی خواهند داشت.در خصوص راندمان 60 درصدی نیروگاههای ترکیه نیز باید گفت در حال حاضر نیروگاهی می تواند راندمانی 60 درصدی داشته باشد که با توربین های کلاس H احداث شود و این راندمان نیر در شرایط ISO محقق می شود. از اینرو بعید است نیروگاه هایی که شرکت ترکیه ای کم تجربه یونیت اینترنشنال قرار است در ایران بسازد بتواند راندمانی 60 درصدی را تأمین کند چرا که به گفته وزیر نیروی ایران، کشور ما در حال داخلی سازی تکنولوژی توربین های کلاس F است و برنامه ای برای ورود به توربین های کلاس H ندارد.قیاس مع الفارغ و نادرست مدیرعامل شرکت یونیت اینترنشال در کنار سابقه این شرکت نشان می دهد که با شرکتی دست چندمی در ساخت نیروگاه مواجه ایم که به تجارت نیروگاهی مشغول است و نه ساخت نیروگاه و مدیران آن نیز اطلاعات فنی کاملی از صنعت نیروگاهی ندارد.حال سوال مهم اینجاست که دولت تدبیر و امید با چه استدلالی بزرگترین قرارداد خارجی در پسابرجام را با شرکتی دست چندمی و غیرفنی در فنی ترین مبحث کشور یعنی نیروگاه سازی به امضا رسانده است؟

http://www.jonoubnews.ir/showpage.aspx?id=186661&title=%C2%AB%D9%87%D8%AA%D9%84%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D8%B2%C2%BB-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87-%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AF%C2%AB%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C%C2%BB-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%85%D8%B6%D8%A7-%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D8%B3%D9%86%D8%AF

اتمام مطالعات راه اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی توسط شرکت ترکیه‌ای در آذربایجان شرقی

http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/02/19/1069582/%D8%A7%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B3%DB%8C%DA%A9%D9%84-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D8%B0%D8%B1%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%B1%D9%82%DB%8C

نیروگاه سیکل ترکیبی 300 مگاواتی توسط سرمایه گذار خارجی در میانه ساخته می شود

http://www.irna.ir/fa/News/82043793/

 

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۵/۳/۱۹ ۱۹:۱۰

بنظرم باید نمایندگان پیگیری کنند همه ثروت و سرمایه ها رفته یک طرف و میانه مظلوم شده کل شهر های استان ببینید راه هاشون بزرگراه شده بجز میانه . فولاد واگذار میکنند ... بالاخره باید مردم یا نماینده ها جلوشون بگیرند اگر نماینده ها میگن نمیتونند بگذارند خود مردم به صحنه بیایند چند هزار بیکار هست در میانه . استانه تحمل مردم هم مثل اهن به یکباره میشکند

۹۵/۳/۱۹ ۱۷:۳۷

در اهداف بلند مدت شرکت راه اهن و وزارت راه برساخت این نیروگاه تکیه کرده بودند قرار بر این بود نیروگاه میانه در صورت احداث قطار برقی میانه تبریز احداث شود و تامین انرژی خط را از میانه تا تبریز بعهده بگیرد بخاطر ارزانی زمین و وجود رودخانه برای خنک کردن توربینها . و اقایانی که میگویند تولید برق میانه زیاد است در اینده خود فولاد و راه اهن شاید پتروشیمی باعث ایجاد بحران انرژی میشوند . این نیروگاه مطالعات زیادی بود حتی پیشنهاد هزارمگاواتی بود بدلیل رشد مصرف در اینده و طرحهای اتی شهرستان نیاز مصرف برق را تضمین میکرد .حال بی کفایتی باعث ضرر نه تنها میانه بلکه کشور میشود اقایان باید پست های چند صد کیلوواتی به مقدار دویست کیلومتر از بناب تا راه اهن سراسری ایجاد کنند که دراینده که فقط 100 میلیارد ضرر و پول بیشتر هست برای ایجاد ان ، در حالیکه در خود میانه هزینه انتقال برق به مصرف کمتر از چند میلیارد حساب شده بود ضعف مطالعه و مدیریت کشور را فلج کرده و عدم اینده نگری

۹۵/۳/۱۹ ۱۵:۴۲

مگه تبریز رییس جمهور هست چرا ما همیشه کوتاهی مسولین را میندازیم سر تبریز تبریز منتظر نیست که به میانه حلوا خیرات بده مسولین میانه کمکاری میکنند اونها چکار کنند

۹۵/۳/۱۹ ۱۳:۵۰

خداوند به ما میانه ایها انقدر نعمت داده که نیازی به منت کشی دولت از طریق تبریز نداریم همین میانه ایهای مهاجر در تهران یک نعمت برای میانه هست خودمان همه چیز را میسازیم و استان میشویم و نمیگذاریم تبریز به هدفش برسه هر وقت یه مانعی گذاشتن جلومون ما خودمان با همکاری میانه ایهای ساکن تهران کارخانه میسازیم شرکت میزنیم از ابها وموقعیت جغرافیایی و اثار باستانیمان استفاده میکنیم شهرمان را به یه شهر توریستی تبدیل میکنیم اصلا نیاز چندانی به تبریزیها نداریم خدا به ما همه چی داده

۹۵/۳/۱۹ ۱۳:۴۲

دوستان تگران رفتار تبریزیها نباشید ده بیست سال درتاریخ چیزی نیست تبریز اثراتش را خواهددید میگن چاه مکن برکسی اول خودت بعدا کسی همین اتوبان تبریز چون از میانه نرفته برای تبریز بسیار خطرناکه همین بناب دشمنش میشه یه اتوبان میزنه به سرچم با توجه به اینکه اتوبان از میانه نرفته اتوبان اوریب به طرف ارومیه نزدیک شده طوریکه اگه یه اتوبان از کنار دریاچه ارومیه به سرچم بزنند مسیر برای ترانزیت اروپا بسیار نزدیکتر از تبریز میشه همین اتوبان برای تبریز بسیار خطرناکه الحق که گفتن چاه مکن بر کسی اول خودت بعدا کسی البته از تبریزیها حتی اردبیلیها بدشون میاد بسیاری از شهرهای شمالغرب کشور بدشون میاد این اپیدمیه

۹۵/۳/۱۹ ۱۳:۳۲

به نظر میرسه قراردادهای قبلی ارتباطی با جدید نداره یعنی قراردادهای قبلی پابرجاست

۹۵/۳/۱۹ ۱۳:۳۰

پتروشیمی نیاز به اب فراوان داره اخه من موندم نماینده بستان اباد چطوری جرات کرده این حرف را بزنه همین نیرویی که از کره جنوبی اخیرا به کشور سفر کرده بودند میخواستند در زمینه پتروشیمی همکاری کنند چرا نمایندگان قبلی کاری انجام ندادند و میانه را معرفی نکردند با توجه به اینکه میانه با این امار سد رتبه نخست در اذربایجان بهترین منطقه برای پتروشیمی هست احتمالا چون خودشان رای نیاورده بودند بیخیال شدن این هم خیانتی دیگر من موندم چطوری روز قیامت پاسخگو خواهند بود

۹۵/۳/۱۹ ۱۱:۵۹

حیف که خسته هستم. 

۹۵/۳/۱۸ ۲۳:۴۲

از این کلاه ها زیاد سر میانه رفته احتمالا تبریز تشخیص داده. بیکاری میانه کمه بزار بیشتر شه این بناب هم که نگو خیلی محرومند!!! بدبختا کم از تبریز بودجه به اونجا میره اصلا میانه دیگه کجاست فردا نام دهی بعداز قافلانکوه میشه . الان توی تبریز جلسه گذاشتند جمعیت میانه بسیار زیاد هست باید به جمعیت چاراویماق برسند!!

۹۵/۳/۱۸ ۲۲:۲۶

به زودی پتروشیمی هم پرواز می کند چون نماینده جدید بستان آباد از ساخت این پتروشیمی در بستان آباد خبر داده بود

۹۵/۳/۱۸ ۱۵:۱۳

نیاز به انرژی در عصر کنونی جزو اساسی ترین نیازهای بشر می باشد، تلاش به خاطر کشف وبهره برداری از منابع ارزان قیمت انرژی، اهم فعالیت های دولت ها و ملت ها را به خود اختصاص داده است و حتی بر مسایل سیاسی و اقتصادی دنیا سایه افکنده است.

از طرفی با کاهش منابع سوخت های فسیلی، در کشور هایی مثل ایران که اتکای انرژی آن بر سوخت های فسیلی است، در آینده ای نه چندان دور شاهد بحران انرژی خواهیم بود و بنابراین، از هم اکنون باید تحقیق، دستیابی و به کار گیری منابع انرژی جایگزین در دستور کار سازمان های دست اندرکار انرژی کشور قرار گیرد. از این رو لازم است در کشور ما نیز، پتانسیل انرژی باد در نواحی باد خیز مشخص گردد. بدین منظور، ایستگاههای سینوپتیک میانه که دارای آمار بلند مدت بود، جهت مطالعه و پتانسیل سنجی انرژی باد انتخاب شده و نتایج بررسیهای انجام شده، در ایستگاه مورد مطالعه به شرح ذیل می باشد.

در ایستگاه میانه، جهت باد غالب، از سمت شرق شمال شرق بوده و میانگین سرعت سالانه باد 01/4 متر بر ثانیه می باشد. طبق محاسبات انجام شده از هر صد مورد پارامتر ثبت شده مربوط به باد 7/47 مورد همراه با باد بوده است.میانگین چگالی انرژی باد بدست آمده در این ایستگاه 8/148 وات بر متر مربع می باشد، این ایستگاه برای نصب توربین بادی برای استحصال برق برای مصارف صنعتی مناسب نمی باشد وفقط برای مصارف کشاورزی نظیر پماژ آب مناسب است.

۹۵/۳/۱۸ ۱۲:۲۴

اتمام مطالعات راه اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی توسط شرکت ترکیه‌ای در آذربایجان شرقی

http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/02/19/1069582/%D8%A7%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B3%DB%8C%DA%A9%D9%84-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D8%B0%D8%B1%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%B1%D9%82%DB%8C

۹۵/۳/۱۸ ۱۲:۲۲

نیروگاه سیکل ترکیبی 300 مگاواتی توسط سرمایه گذار خارجی در میانه ساخته می شود

http://www.irna.ir/fa/News/82043793/

اخبار روز