کد خبر: ۷۸۵۷۰
۱۹۸۷ بازدید
۱۸ دیدگاه (۱۷ تایید شده)

تا پایان سال جاری/ 21 اثر از آذربایجان شرقی ثبت ملی می شوند

۱۳۹۶/۹/۲۹
۱۵:۴۲

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از ثبت 21 اثر تاریخی، طبیعی، معنوی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی کشور تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، محمد فتحی روز چهارشنبه 29 آذر ماه با اعلام این مطلب افزود: با پی گیری های کارشناسان معاونت میراث فرهنگی استان پرونده این آثار در شورای ثبت استان مطرح و مورد موافقت قرار گرفت و جهت ادامه مراحل ثبتی به سازمان مرکزی ارسال شد.

وی تشریح کرد: در راستای حفظ و احیای بناهای تاریخی و فرهنگی و حفاظت از ابنیه و محوطه‌های تاریخی،  پرونده 10 اثر تاریخی- غیر منقول از جمله " کلیسای انجیلی ها، پناهگاه صخره ای روستای خلجان و رونق، حمام تاریخی لیقوان، حمام قدیمی باسمنج "شهرستان تبریز، "حمام دیزج خلیل" شهرستان شبستر، "حمام قدیمی متنق" شهرستان بستان آباد، "گورستان تاریخی النجق"شهرستان مرند، "مقبره امامزاده سلطان پیراحمد (مقبره قتانلو) " شهرستان هوراند، "حمام قدیمی روستای هفت چشمه وکاروانسرای آلقو" شهرستان آذرشهر در شورای ثبت استانی مطرح و پس از بررسی، با اکثریت آرا به تصویب رسید.

فتحی با اشاره به اهمیت ثبت آثار طبیعی استان در راستای حفظ گونه های ارزشمند طبیعی گفت: در حوزه ثبت طبیعی، پرونده ۷ درخت کهنسال از شهرستانهای کلیبر، خداآفرین، مراغه و ورزقان توسط شورای ثبت آذربایجان شرقی آماده و به سازمان مرکزی پیشنهاد شد.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان در خصوص پرونده ثبت جهانی جنگلهای ارسباران تشریح کرد: جنگل‌های ارسباران در شمال استان آذربایجان شرقی با احتساب عرصه و حریم ها با بیش از 160 هزار هکتار وسعت در سال 95 در فهرست میراث طبیعی ملی ایران جای گرفت. گزارش فرآیند ثبت جهانی این اثر با حضور ارزیابان IUCN  در مهر ماه امسال پس از بازدیدها تهیه و به اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) ارسال شده است که نتیجه گزارش‌ها در اردیبهشت سال 97 به یونسکو ارائه می‌شود تا در چهل‌و‌دومین اجلاس در تیرماه سال آینده، به‌عنوان دومین میراث طبیعی ایران در صورت تأیید اعضای یونسکو به ثبت جهانی برسد.

فتحی در تشریح ثبت آثار معنوی و غیر ملموس استان گفت: حفظ و نگهداری از این بخش از مواریث فرهنگی، همپای دیگر آثار و ابنیه تاریخی و باستانی ارزشمند و ضروریست و قطعاً ثبت این گونه آثار، به بازشناسی هویت فرهنگی و حفظ آنها کمک شایانی خواهد کرد. هر کدام از این مهارتها و دانش ها، از پیشینه ای کهن و ارزشمند برخوردار است و در نوع خود حائز اهمیت فراوان است و ثبت ملی این آثار معنوی اقدامی شایسته در راستای حفظ و انتقال آئین های کهن و بومی استان به نسل های آینده به شمار می رود.

وی افزود : در این راستا پرونده 4 اثر  معنوی داستان عاشیقی "عاشیق غریب و صنم"،"مهارت ساز سازی (قوپوز) تبریز"،"مهارت سنتی منبت چوب تبریز" و "مهارت سنتی آهنگری بازار تبریز" هم در جلسه شورای ثبت استانی مطرح و پس از بررسی، با اکثریت آرا به تصویب رسید.

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۶/۱۲/۲۰ ۱۵:۲۴

حرفهایتان مزخرفه.. .دیدگاهتان اشغال

۹۶/۱۰/۱ ۱۴:۴۱

فرمانداری محترم مییانا، از شما خواهش میکنم که عدسی های کاغذکنان، هندوانه رجعین وکوللوجه، سوپورگه، تل میینا،ینگی آوا قوهونو،ساچ بالیغی، پخت بال بورانی بنام مییانا به صورت رسمی به ثبت برسانند تا شهر های دیگر بنام خودشان مصادره نکنند

۹۶/۱۰/۱ ۱۴:۲۸

برنامه بنام همسفر از شبکه مستند پخش میشد، من من به اون برنامه بابای 50 بار پیام فرستادم تا از شهر میانه برنامه تهیه کنند.توضیحات مبسوطی هم از آثار باستانی و طبیعت مییانایا بهشون اطلاعات دادم، ولی متاسفانه نتونستم کاری پیش ببرم،

۹۶/۹/۲۹ ۲۰:۰۸

فرمایش شماصحیح هست,حتی بنده شنیدم برخی نان وشیرینی هاکه به اسم تبریزثبت وبفروش میرسه دراصل مال اهربوده.
بایدمواظب باشیم ازهرفرصتی برای شناساندن ونهایتاثبتش دریغ نکنیم.

۹۶/۹/۲۹ ۱۹:۳۴

ایام محرم امسال بادوستان به اردبیل رفته بودیم دراطراف محوطه تاریخی شیخ صفی پرازمغازه های حلوای سیاه وعسل بودبابرندوبسته بندی مناسب,یعنی هرگردشگری میره میبینه ومیخره,یکی ازبومی هااونجاگفت ماهم سوپورگه میانه رومیشناسیم ممان دوزی هم شناخته شده هست,البته شیرینی پفکی هم درمغازه هادیده میشد.بنظرم شبکه استانی بایدبرنامه های بیشتری برای معرفی سوغاتی هاواثارباستانی شهرستان میانه انجام بده,خودمان هم بایدجشنواره ساج بالیغی روبرگزارکنیم.

۹۶/۹/۲۹ ۱۹:۰۳

اون که بله، ولی اهمیت بحث ثبت ملی اینجاست که اگه مجال از کف بره و شهر دیگه اونو به اسم خودش ثبت کنه کاری جز حسرت خوردن از دستمون برنخواهد اومد.

شما همین یه قلم رستوران در سردرود رو مشاهده کنید تا متوجه علت نگرانی بنده بشید:

۹۶/۹/۲۹ ۱۸:۵۸

کدام همایش یا جشنواره ملی را در این زمینه داشته ایم؟ فردا شهری از شمال کشور یا دیگر شهرها خودشان را صاحب خواهند کرد .

بناب را ابتدا به کبابش می شناسند تا موارد دیگر ،کدام مسئول با صدا و سیما هماهنگ کرده تا "ساج بالیغی" را به نام میانه در یکی از شبکه های سراسری معرفی کنند .چندی پیش در شبکه بین المللی "آی فیلم" دستور کباب بناب را پخش می کرد ،همین یک کار باعث می شود در ذهن همه بنشیند کباب بناب مخصوص آنجاست.

 

۹۶/۹/۲۹ ۱۸:۴۱

تنهاساج بالیغی وایوخلوکه ثبت نمیشندنیست.میراث فرهنگی استان برای شناساندن تپه های باستانی وبازسازی مساجدتاریخی وپل های تاریخی هم بودجه واعتبارنمیده,نمونه پردلیس کم قدمت نداره بیش ازهزارسال!
بااین اوضاع عدم اهمیت وبودجه,انتظارگردشگری پذیربودن وحفظ انهابرای نسلهای اینده دورازذهن بنظرمیرسه.

۹۶/۹/۲۹ ۱۸:۰۰

اینا وظیفه فرمانداران میباشد نه نماینده

۹۶/۹/۲۹ ۱۷:۲۴

میخواستی بهش بگی
بودی کی وار یوخ
شما نمیتوانید آثار باستانی دیگر میانه را ببینید بعد ازش میپرسیدین شما اهل کجایید؟؟؟
مرند ؟ مراغه؟و....

۹۶/۹/۲۹ ۱۷:۱۶

حالامیفهم میانه واثارباستانی واثارمعنویش هم داره فراموش شده,یه نامی هم ازش برده نمیشه.
اینکه برای بازسازی پل پردلیس استان اردبیل همت گذاشته,نشان دهنده عدم اهمیت ان برای میراث فرهنگی اذربایجانشرقیه,وگرنه یه بودجه ای به بازسازی وشناساندن تمامی اثارباستانی ومعنوی شهرستان میانه میداد.اینجاکه مردم مقصرنیستند!!حالامیانه درمرکزلابی دراین حدهم نداره یابه عمداهمیت نمیدند!!
الله علم

۹۶/۹/۲۹ ۱۷:۰۱

پس کو اثری از آثار مییانا نیست. بابا در همه زمینه ها مییانا خوابه

۹۶/۹/۲۹ ۱۶:۵۳

این دوره از نمایندگان را بیخیال شو.کاری نکردند

۹۶/۹/۲۹ ۱۶:۵۲

چه جالب! پریروز و دیروز و امروز با ایشان کلی بحث و جدل داشتم تا بتوانم فقط لیست آثار ثبت شده میانه را از ایشان بگیرم ولی ایشان فقط آثار باستانی قدیمی روی زمین!! را قبول کردند آن هم به شرطی که بروم در اتاق ایشان بنشینم و بدون عکس گرفتن و کپی گرفتن فقط مطالعه کنم.

پرسیدم: تپه های باستانی که روی زمین است. پاسخ داد: نه تپه ها هم جزو زیر زمین محسوب میشود!!

گفتم: لیست آثار باستانی که من در کتابهایم آورده ام در حدود 100 مورد است ولی شما صحبت از 10 اثر می کنید که بصورت قطره چکانی و قاچاقی به من نشان دهید.

گفت: بالاخره بو دی که وار!

۹۶/۹/۲۹ ۱۶:۵۰

آقای فرماندار مسجد تاریخی خوبستان شهر زیرزمینی کندوان و....
کجایی فرماندار

۹۶/۹/۲۹ ۱۶:۴۴

ازمیانه چیزی دیده نمیشه؟؟!!!

۹۶/۹/۲۹ ۱۵:۴۷

به ثبت رسیدن این 21 اثر در حالی انجام می‌پذیرد که درخواست‌های انجمن دوستداران میراث فرهنگی میانه در خصوص ثبت ملی "ساج بالیغی میانه" و "مراسم آیینی اویوخلو" از طرف این اداره‌کل با بهانه فقدان بودجه و اعتبار مرتباً رد می‌شوند.

قابل توجه آقایان نماینده مجلس!

اخبار روز