سند تدبیر و توسعه شهرستان میانه با پیگیریهای معاون استاندار و فرماندار ویژه این شهرستان تدوین و به تصویب رسید.
این سند با مطالعات و بررسی های لازم از پتانسیل ها، ظرفیت ها و امکانات شهرستان در چهار محور از سوی معاونت استانداری و فرمانداری ویژه شهرستان که شامل استخراج و فرآوری مواد معدنی، صنعت و ایجاد صنایع پایین دست ، توسعه گردشگری و میراث فرهنگی ، توسعه کشاورزی دانش بنیان و تکمیل زنجیره تولید و تاسیس منطقه ویژه اقتصادی میانه با تمامی مزایای منطقه آزاد ارس می باشد تدوین شد.
وی افزود: سند تدوین شده در جلسه نشست مشترک ' شورای برنامه ریزی و توسعه استان و کمیته برنامه ریزی شهرستان ' ، که با حضور استاندارآذربایجان شرقی ، معاونین، مشاوران و مدیران کل استان و اعضای شورای اداری شهرستان، امام جمعه میانه و نمایندگان مردم شهرستان برگزار شد با 18 رای موافق از سوی مدیران کل استانی به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه میانه در بخش صنعت و معدن از ویژگی بالایی برای اشتغالزایی برخوردار است با اشاره به آمار سال 90 تعداد کل کارگاههای صنعتی شهرستان را 293 واحد ، تعداد شاغلین این واحدها را سه هزار و460 نفر عنوان کرد وگفت: این شهرستان از معادن غنی سرشماری برخوردار است که در سال 90 آمار62 معدن استخراج شد.
وی اضافه کرد: از این تعداد، 30 معدن فعال بوده و میزان استخراج مواد معدنی یک میلیون و440 هزار تن از میزان اشتغالزایی بالایی برخوردار است که به توجه ویژه برای فعالیت دیگر معادن نیازمند است.
فرماندار ویژه میانه اظهار کرد: دراین شهرستان دو شهرک صنعتی با 71 واحد مستقر و 70 واحد فعال و یک شهرک صنعتی بخش خصوصی و دو شهرک در حال اجرا و یک ناحیه صنعتی با 11 واحد مستقر و شش واحد فعال در بخش صنعت رتبه پنج استان و از نظر میزان شاغلین صنعت رتبه هشت استان را داراست.
همچنین، میانه با 62 معدن رتبه دو استان و با تعداد معادن فعال در جایگاه ششم استانی قرار دارد.
حیدری آزاد، شبکه پایاب سد آیدوغموش با 15هزارهکتار، آبرسانی میانه با حجم 20 میلیون متر مکعب در سال، احداث نیروگاه بادی آق کند با 25 مگاوات، مدیریت زنجیره تولیدات کشاورزی با 15هزار تن، توسعه کشت زعفران، پسته، گیاهان دارویی و زینتی را از زیرمجموعه های هسته توسعه کشاورزی دانش بنیان و تکیل زنجیره تولید عنوان کرد.
فرماندار ویژه میانه ، فرآوری معدن مولیبدن و طرح های پایین دست، استخراج و فرآوری معدن پرلیت، اکتشاف معادن شهرستان، اجرای واحدهای فولاد آلیاژی و ورق های فولادی، تولید پیچ و مهره را از زیرشاخه های هسته معدن و صنعت شهرستان برشمرد.
وی احداث دهکده گردشگری سلامت، صنایع دستی و تراش سنگ های قیمتی، مدیریت زیست محیطی منطقه حفاظت شده کاغذکنان در51 هزارهکتار، محور گردشگری پل دختر و کاروانسرای جمال آباد، تکمیل محور گردشگری کندوان، ایجاد سایت گردشگری دریاچه سد آیدوغموش در20 هکتار، محور تاریخی ترکمانچای، ایجاد سایت گردشگری سد شهریار در یکصد هکتار و احداث پارک مینیاتوری بزرگ آذربایجان در دروازه آذربایجان با 10 هکتار مساحت را از شاخصه های مهم توسعه گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان ذکرکرد که در سند تدبیرو توسعه گنجانده شده است.
حیدری آزاد تاسیس منطقه ویژه اقتصادی میانه را نیازمند سه هزار میلیارد ریال اعتبار عنوان کرد و گفت: تهیه طرح توجیهی، اخذ مجوز و اجرای طرح از سال جاری شروع و تا سال 98 از سوی بخش خصوصی به اتمام خواهد رسید.
شهرستان میانه با بیش از پنج هزار و 595 متر مربع از نظر وسعت بزرگترین شهرستان استان آذربایجان شرقی محسوب شده و دارای پنج شهر، چهار بخش ، 17 دهستان و 398 روستای دارای سکنه می باشد.
میانه در جنوب شرقی استان آذربایجان شرقی واقع شده است.
منبع : ایرنا