کد خبر: ۱۰۱۷۱۵
۱۲۱۷ بازدید
۴۱ دیدگاه (۴۱ تایید شده)

دعوا علیه انقلاب (؟) / یادداشتی دانشجویی به مناسبت شکایت یکی از مدیران دولتی از فعال فرهنگی منتقد

۱۳۹۹/۹/۸
۰۲:۱۳

متاسفانه اخیرا تعداد شکایات مدیران نهاد‌های دولتی و عمومی از منتقدین خود در کشور رو به فزونی گذاشته و متواترا اخبار شکایت مسئولین از مردمی که به نحوی از انحاء از آنها انتقاد کرده اند معمولا ذیل اتهامات (( توهین به مسئولین، توهین عادی، افترا ،نشر اکاذیب و ..)) به گوش می‌رسد .

ماجرای اخیر شکایت قضایی رئیس اداره کار شهرستان میانه از یکی از دانشگاهیان و فعالین فرهنگی به علت یک استوری انتقادی، فرصتی برای نویسنده ایجاد نمود که چند نکته در خصوص این پدیده ارائه نماید .

ایده بازداری امت از دخالت و نظارت بر دولت و حکومت البته ایده جدیدی نیست و پیگیری این تفکر متاسفانه با تشکیل اولین دولت بعد از جنگ تحمیلی و توسط عالی ترین مقامات دولت وقت بنیان گذاری شد. اکنون نیز که دولت مستقر و اکثریت مدیران ارشد آن دنبال کنندگان تفکرات پایه ای دولت کارگزاران هستند، این پدیده موجب تعجب نیست .

اما مهم آن است که این تفکر کاملا با روح، اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی نامتناسب ( و بلکه متصاد ) است و ضمنا هیچ انطباقی نیز با روحیات ملت آزاده ایران ندارد. لذا صاحبان این ایده و پیاده کنندگان آن در تمامی سطوح همواره محکوم مخالفت و گاها تنفر در افکار عمومی بوده اند و خواهند بود .

شکست گزینه نزدیک به دولت کارگزاران از ایده آزادی رییس دولت اصلاحات در انتخابات سال ۷۶ و شکست شخص رییس دولت کارگزاران از رییس دولت بهار که به طور واضح ایده ضدیت با اشرافی گری و تقابل با رییس دولت سازندگی را مطرح می‌نمود در سال ۸۴ را شاید بتوان مهم ترین قرینه‌ها برای مخالفت شدید مردم با اشرافی گری و دور کردن آنان از نظارت و انتقاد به دولت دانست .

خواستگاه نظری انقلاب اسلامی ایده‌های حکومتی شیعه و به خصوص تجارب حکومتی عصر رسول مکرم اسلام (ص) و امیرالمومنین (ع)است. از مهم ترین شاخصه‌های حکومت این بزرگواران بعد از عدالت، نه تنها قائل بودن و به رسمیت شناختن حق انتقاد و نظارت مردم از حکومت و کارگزارن آن، که وظیفه دانستن آن برای مردم است. پر واضح است در نظام عادلانه کسی که وظیفه خود را به درستی انجام دهد نه تنها تحت تعقیب قرار نمیگیرد، که تشویق نیز می‌شود .

در تایید این موضوع احادیث و روایات بسیاری نقل شده است که از مهم ترین آنان می‌توان به نامه امیرالمومنین (ع) به جناب مالک اشتر یا استقبال امیرالمومنین از انتقادات گاها تند و بعضا اشتباه امت خود خصوصا در ماجرای سوده حمدانیه یا انتقادات جناب مالک اشتر در ماجرای زیاد ابن ابیه و حکمیت اشاره کرد .

جمهوری اسلامی نیز پس از تشکیل در بستر‌های قانونی و فکری خود این حق و وظیفه را در اصل هشتم قانون اساسی به رسمیت شناخته و با قوانین مهمی چون قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر از آن حمایت می‌کند .

در مشی رهبران انقلاب اسلامی و بعلاوه بسیاری از بزرگان انقلاب ( از جمله شهید بهشتی، آیت الله طالقانی، شهید رجایی و .. ) هم موارد بسیاری از نگاه به رسمیت شناختن و تشویق روحیه منتقدین به چشم میخورد که البته مجال بیان آنها نیست. اما علاقمندان می‌توانند به اسناد و منابع تاریخی انقلاب اسلامی ( خصوصا جلد ۲۱ صحیفه حضرت امام خمینی (ره) )‌ رجوع نمایند که مشاهده کنند تند ترین انتقادات که گاها منصافانه نیز نبوده اند، با چه ادبیاتی توسط این بزرگواران پاسخ داده شده اند .

الغرض! نگاه نفی مردم از دخالت و نظارت در حکومت و انتقاد (هرچند تند ) از کارگزاران دولت دارای تقابل جدی هم با شریعت مقدس اسلام، هم با آرمان‌های انقلاب اسلامی و هم با روحیه ملت آزاده و حق طلب ایران بوده و محکوم به ناکامی است .

اما متاسفانه در حالی که  مدت زمان سپری شده از پیروزی انقلاب عدالت گستر و آزادی خواهانه اسلامی به نیم قرن نرسیده است و بسیاری از نسل اول انقلاب هنوز در قید حیات اند، در نظام یادگار این انقلاب که الگو‌های تاریخی و رهبران آن با تند ترین و گاها نادرست ترین انتقادات به نرم ترین و محبت آمیز ترین روش‌ها برخورد نموده اند، شاهد هستیم حتی مدیران خرد دولتی نیز انتقادات به حق را قهری پاسخ داده و سعی در خفه کردن آن با انواع و اقسام روش‌ها از جمله شکایت قضایی دارند .

به زعم نویسنده اقدامات خفه کننده و برخورد‌های ناصواب برخی مدیران ریز و درشت دولتی با منتقدین خود نمایان گر تقابل فکری و عملی آنان با روح انقلاب اسلامی و روحیات ملت آزاده ایران و امت اسلام است؛ لذا نظام اسلامی برای جلوگیری از ناامیدی مردم از پیاده سازی آرمان‌های انقلاب اسلامی و شریعت مقدس اسلام، باید با جدیت تمام برخورد با این گونه کارگزاران و معاف نمودن آنان از مسئولیت را در دستور کار قرار دهد .

این مهم نیازمند اقدام قاطع و عزم جدی قوه مقننه به جهت تصویب قوانین محکم در راستای حمایت جدی از منتقدین، افشا کنندگان فساد و آمرین به معروف و ایضا برخورد جدی با مسئولین خفه کننده این حق عمومی در جامعه است .

اما در باره مورد خاص اتفاق افتاده در شهرستان :

همانطور که شرح آن در بالا رفت، از مدیران خرد دولتی که مسئولین عالی آن برخورد خفه کننده را در دستور کار قرار داده اند و در بازه‌های زمانی کوتاه خبر احضار به دادگاه و مراجع رسیدگی اداری، محکومیت، شلاق خوردن و .. اقشار مختلف مردم ( از روحانیت تا دانشجویان و اساتید و کارگران و فرهنگیان ) را به علت شکایت مدیران عالی دولتی مکرر میشنویم، انتظاری غیر از این برخورد نیست .

لیکن این مساله دلیل ‌نمی‌شود که امت اسلامی ایران عزیز در برابر چنین قضایایی بی تفاوت بوده و اجازه چنین برخورد‌های دارای زاویه فاحش با انقلاب اسلامی را به مدیران ریز و درشت دولتی بدهند. در این مورد خاص نیز باید در نظر داشت اداره کار و رفاه اجتماعی یکی از مهم ترین ارگان‌های مراجعه مستضعفین برای احقاق حقوق خویش است. رویه مستبدانه و خفه کننده و انتقاد نا پذیری در چنین نهادی بسیار خطرناک تر بوده و می‌تواند موجب ناامیدی بسیاری از صاحبان اصلی انقلاب (مستضعفین) از عدالت موجود در نظام شود .قابل حدس است وقتی رییس دستگاه مذکور در برابر یک استوری اینستاگرامی یکی از افراد شناخته شده شهرستان چنین برخوردی دارد، با مردم عادی ظلم دیده ای که به آن اداره برای رفع ظلم و کله و شکایت مراجعه می‌کنند چگونه برخورد خواهد کرد .

لذا ضمن شعف و تشکر از یک صدایی گروهی از مردم شهرستان ( علی الخصوص جوانان انقلابی و مطالبه گر ) در محکومیت این اقدام در فضای مجازی، از مسئولین انقلابی نیز انتظار برخورد جدی با این مساله می‌رود .به عنوان مثال از نماینده محترم مردم شریف میانه در مجلس انتظار است خودشان پرچم دار خروج موضوع از شهرستان بوده و مساله را با تذکر کتبی به وزیر کار مجدانه پیگیری نمایند تا مسئول خاطی از ادامه مسئولیت معاف شود . امام جمعه محترم نیز یقینا باید پرچم دار دفاع از تفکر اصیل انقلاب اسلامی باشند و انتظار گروهی از جوانان حزب اللهی این است که مساله را مجدانه پیگیری کنند .هم چنین دادستان محترم و اعضای معزز ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز می‌توانند مستندا به مواد هشتم و نهم قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر، رییس محترم اداره کار را تحت پیگرد قرار دهند .

امید است با برخورد قاطع امت حزب الله و مسئولین انقلابی شاهد قطع این روحیه‌های خفه کننده در شهرستان باشیم .

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۹/۹/۱۶ ۱۴:۳۳

چون بیشتر از یک هفته از درج آن گذشته است . 

پر بحث ترین مطالب هفتگی هستند .

۹۹/۹/۱۵ ۲۳:۳۱

چرا این مطلب از بین پربحث ترین مطالب حذف شده؟!!

۹۹/۹/۱۴ ۱۴:۱۸

در ضمن جالبه روابط عمومی اداره کار میانه، از 30 نظر درج شده برای مطالبشون فقط 7 مورد رو تأیید کردن!!

یعنی 23 درصد منتشر شده و 77 درصد سانسور شده!!

۹۹/۹/۱۴ ۱۴:۱۵

ریاست ادارات میانه مقام آنچنان فوق‌العاده ای که نیست

ولی نمیدونم چرا وقتی افراد به اینگونه سمت ها می‌رسند احساسی فراتر از ریاست جمهوری بهشون دست میده و خودشونو میگیرن

نمیدونم.. شاید بخاطر اینه که سطح معنویشون از سمتی که میگیرن خیلی پایین تره و بخاطر این احساس میکنن سمت خیلی بالایی دارن و...

۹۹/۹/۱۳ ۲۲:۴۶

مسئول بر وزن مفعول از ریشه سئل! یعنی کسی که مورد سوال قرار می گیرد! ولی متاسفانه اینجا مسئول وقتی به مسئولیت میرسه احساس خدایی میکنه! برای خودش امپراطوری راه میندازه! دیگه خدا رو بندگی نمیکنه! سوال که هیچ نمیشه بهش گفت بالای چشمت ابرو هستش!

۹۹/۹/۱۲ ۰۸:۵۹

متأسفانه نظراتی که در مورد محبوبیت آقای ستاری نوشته شده را منتشر نکرده اند

۹۹/۹/۱۱ ۲۳:۱۰

جای تأسف است که تحمل منتقد اینهمه کم شده و با یک پیام در فضای مجازی، کار به دادگاه کشیده میشه

۹۹/۹/۱۱ ۱۴:۵۴

این موضوع اختلافی بین حاج اقا ستاری و اقای کبیری است. دعوا بین اداره کار و حاج اقا ستاری نیست که روابط عمومی اداره کار بیانیه بده! مثه این میمونه با همسایه ت که نظامیه مشکلی پیش بیاد! بعدش ارتش هلیکوپتر اعزام کنه به منطقه! واقعا جای تاسف است این حرکت !

۹۹/۹/۱۱ ۱۲:۰۳

ضمن عرض سلام . البته فقط ۵ دیدگاه را منتشر فرموده اند . 

۹۹/۹/۱۱ ۰۸:۴۷

روابط عمومی اداره کار نظرات مردم را سانسور می کند و منتشر نمی کند از 25 دیدگاه فقط 20 دیدگاه را منتشر کرده

۹۹/۹/۱۰ ۱۴:۴۵

چندین بار اداره کار رفتیم- متاسفانه با الفاظ بازی کار به جایی نرسید_ مدیران توانمند وارد عرصه بشوند-علت برکناری معاون اداره کار چه بود که سریع تغییر یافت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

۹۹/۹/۹ ۱۴:۴۲

ضمن عرض سلام و ادب .‌

از لطف و حسن نظر حضرتعالی کمال تشکر را دارد .

 

۹۹/۹/۹ ۱۴:۴۱

سلام و عرض ادب . 

یقینا پیگیری حقوق هر مظلومی حتی دانشجویان و کارکنان دانشگاه عین القضات اگر مورد ظلم قرار گرفته باشند باید در جمهوری اسلامی انجام شود .

 

ولیکن مگر حقیر از مسئولین آن دانشگاه هستم که فرمودید لازم بود در این زمینه ها توضیح ارائه کنم ؟

یا مگر مطلب مرتبط به دانشگاه عین القضات بود که موجب تضییع حقوق این عزیزان بشود یا خیر ؟ 

۹۹/۹/۹ ۱۲:۲۴

آقای رضایی از شما انتظار میرفت قبل از آنکه مطالب طولانی و مبهم ارائه فرمایید لازم بود:
1- توضیح دهید دانشگاه عین الضات از کی فعالیت نمی کند؟
2- دانشجویان و فارغ التحصیلانی که ماهها سرگردان بودند به چه کسی و کجا مراجعه کنند؟
3- حقوق کارکنان و اساتید را چه کسی باید پرداخت کند؟؟عده ای از اساتید و کارکنان تابحال حقوق مسلم خود را نگرفته اند؟؟!!
4- جالب است تا امروز مشکلات دانشجویان و کارکنان و اساتید این دانشگاه تعطیل شده در هیچ جا منعکس نشده
5- یادتان باشد در قبال قلم ها و نوشته هایمان در روز قیامت مسئولیم مبدا موجب تضییع حق فرد یا گروهی از دانشجویان،کارکنان و اساتید گردد.

۹۹/۹/۹ ۱۲:۱۵

با سلام و تشکر از جناب رضایی عزیز
روابط بین مردم و مسئولان نباید ارباب و رعیتی باشد و مسئولان اگر خود را خدمتگزار مردم می دانند نباید نگاه از بالا داشته باشند . مطالبه گران و فعالان مدنی و رسانه در حکم فشار سنج جامعه هستند و اگر کارکرد خود را به واسطه فشار مسئولان از دست بدهند ، مشکلات و انتقادات مردم دیده نمی شود و بی تفاوتی مسئولان در نتیجه عدم آگاهی از اوضاع واقعی جامعه به انفجار آن منجر می شود .
همانطور که در پالایشگاه پتروشیمی هیچ مهندسی دست به تخریب فشار سنج مخازن نمی زند و با توجه به آن به فکر کاهش فشار مخزن خواهد بود یک مسئول آگاه نیز منتقدان را خفه نمی کند و تلاش می کند با اقدامات مناسب فشار جامعه ناراضی را کاهش دهد . اصل هشتم قانون اساسی ناظر به همین مساله است هر چند منتقدین و ناهیان از منکر و آمران به معروف در مواجهه با برخی مسئولان دچار مشکل هم بشوند نباید دچار یاس شده و باید راه روشنگری و رعایت حقوق مردم را ادامه دهند .
با تقدیم احترام و تشکر
محمدرضا مختاری

۹۹/۹/۹ ۱۲:۰۰

خب حرفمان را زده ایم ! 

 

ای کاش همزمان با تیتر متن را نیز مطالعه‌ می فرمودید که متوجه شوید بنده هیچ یک از طرفین پرونده اخیر نیستم و دغدغه حقیر باب شدن این نوع برخورد در کشور است .

۹۹/۹/۹ ۱۱:۴۸

دعوا عليه انقلاب 😊😊؟؟

نويسنده جُك نوشته !

انقلاب را ب دعواي زرگري خودتان گِرِه نزنيد.حرفتان را بزنيد و از انقلاب و شهيدان هزينه نكنيد و خجالت بكشيد

۹۹/۹/۹ ۰۰:۳۳

سن و سال ایشون کلا ارتباطی با صحبت من داشت ؟ 

۹۹/۹/۹ ۰۰:۳۱

البته فکر نمیکنم صحبت من در این وادی بوده باشد یا این فرمایش شما جواب حرف بنده باشد ‌

۹۹/۹/۹ ۰۰:۲۴

مص مص دینجخ دی مصطفی دای انقلابدا وردین بیبرن هچ استادن یاشی انقلابا یتریر

۹۹/۹/۹ ۰۰:۱۷

الان متوجه شدم قضیه چیه ولی آقای کبیری رئیس اداره کار وتعاون یکی از بهترین و پرکارترین مسئول شهرستانی میباشد و اگر کسی هم توهین کرده باید مجازات شود اصلا این آقا خودشو استاد هم فرض میکند مراقب رفتار و عملکردش باشد

۹۹/۹/۸ ۲۲:۵۲

شکایت یک اداره از یک شخص بله ، اما شکایت مسئولین دولتی از منتقدین خویش برای خاموش کردن صدای منتقدان به نظر حقیر دقیقا مصداق شکایت آنان از انقلاب اسلامی است .

۹۹/۹/۸ ۲۲:۵۰

بله یقینا .

اگر حقی از کسی ضایع شود باید آن را پیگیری کرد .

۹۹/۹/۸ ۲۲:۴۸

شکایت یک اداره از یک شخص
با تیتر((دعوا علیه انقلاب و...)) سنخیت ندارد

۹۹/۹/۸ ۲۲:۴۶

دقیقا
ولی آیا کسی هست دنبال حقوق از دست رفته اساتید مدعو دانشگاه عین الضات باشد؟؟

۹۹/۹/۸ ۲۲:۴۶

آخه مسأله اصلی پست یک چیز کلی است نه مصداقی . 

 

ولی شکایت رییس اداره کار از حاج آقا ستاری بهانه ای برای زدن این حرف ها به همشهریان عزیز شد . 

۹۹/۹/۸ ۲۲:۴۴

بزرگوار ، 

حقیر البته آقای ستاری نیستم .

فارغ از مصداق ، بحث پست کلی در باره انتقاد از مسئولین و وظیفه امر به معروف آنان توسط امت بود .

اما در مورد این مصداق :

۱ . اولا انتقاد از مسئولین حتی با زبان تند «حق» تمامی امت است نه فقط خبر نگاران 

۲ . حداقل در استوری مورد بحث بنده لعنت ندیده ام ، بحث ناکارآمدی و بدرفتاری بوده است . 

۳ . پرونده که روال عادی خودش را دارد طی می‌کند و بنده هم جایی ندیده ام تلاش های رسانه ای در راستای منتفی کردن پرونده انجام شود . فقط شکایت از شهروندان منتقد و ناراضی ( هرکسی که باشد) و برخورد قهری با آنان باید برای مدیران نظام اسلامی هزینه مند شود که این رویه غلط حذف شود .

۹۹/۹/۸ ۲۲:۳۷

البته مسئولین به صرف مسئولیت ، حرمت ذاتی ندارند .

لیکن بحث بیشتر گفتمانی بود تا مصداقی و

۹۹/۹/۸ ۲۲:۳۶

البته موضوعی که مطرح فرمودید به مسأله این یادداشت هیچ ارتباطی نداشت . 

اما امیدوارم حل شود . 

۹۹/۹/۸ ۲۰:۵۹

اصل ماجرا چیست چرا واضح نمینویسد رییس اداره کار چرا شکایت کرده استاد چه گفته چرا در لبافه حرف میزنید

۹۹/۹/۸ ۱۸:۱۴

مرثیه سرایی کرده ای واضح بگو چی شده

۹۹/۹/۸ ۱۶:۴۱

به نظر بنده اقای ستاری نقد نکرده توهین کرده چرا که دراستوری های اقای فعال فرهنگی نه خبرنگار به دفعات به مسولین بالای شهر توهین کرده و به کرات از وازه لعنت استفاده کرده در ضمن اگه اقای ستاری از خودشان مطمعن هستند بذارن پرونده روال قانونیش رو طی کنه این همه هیاهو و جارو جنجال جای بسی تامل داره.

۹۹/۹/۸ ۱۴:۱۹

آقای مهندس کبیری یکی از با شخصیت ترین مسولین ادارات متین و مدیر موفق شهرستان هست از لحاظ گفتار وادب هم شایسته تقدیر هست

۹۹/۹/۸ ۱۴:۱۷

آقای ستاری حرمت مسولین و روسای محترم ادارات را حفظ کند تندروی معنایی ندارد بزرگوار///

۹۹/۹/۸ ۱۳:۴۰

تکلیف اقایان پر ادعا را در مورد تعیین تکلیف و مبالغ پرداخت نشده اساتید عین القضات رو بهش اضافه کنین

۹۹/۹/۸ ۱۲:۴۹

اینجاس ک باید هردوبزرگوار ...منش و بزرگواریشان را نشان دهند

سعه صدر.گفتگو .گذشت. دل ب دل دادن در راه خدمت ب جامعه(دست ب دست هم دهیم ب مهر بعلت کرونا منسوخ شد...دل ب دل دادن بهتراست....)

بایدهدف هردوبزرگوار باشد

امیداست ب زودی و ب دور از دادگاه گفتگو کرده و حل نمایند و بزرگواریشان را با آشتی ب عرض مردم شریف برسانند
ومن الله توفیق

۹۹/۹/۸ ۱۱:۳۵

با رئیس اداره مزبور ! یک بار سر یک کار اداری برخورد داشتیم! میگفت بخشنامه از تبریز نرسیده! زنگ میزدیم تبریز میگفت به همه شهرستان ها ابلاغ کردیم! خلاصه اخر ماجرا مسئول تبریز گفت من در حکم مدیرکل هستم! بیاور تبریز جای شهرستان برات امضا کنم! و خدا خیرش دهد! کار ما رو راه انداخت!
کاش رزومه ای مسئول مربوطه می نوشتین که معلوم شود ایشان فارغ التحصیل کدام دانشگاه است که در برابر دانشجویان و دانشگاهیان این چنین برخورد می کند!

۹۹/۹/۸ ۱۰:۵۷

جسارتا کجاش واضح نبود ؟ 

۹۹/۹/۸ ۰۹:۱۶

اگر هردونیت خیر و خدمت ب ملت را دارن

انشاالله با نرمش قهرمانانه وسعه صدر و گفتگو سوتفاهم حادث شده را مرتفع مینمایندودر کناریکدیگر درجهت ایفای وظیفه شرعی و قانونی شان درجهت خدمت ب جامعه و ملت شریف میانه قدم برمیدارند
کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیه

ومن الله توفیق

۹۹/۹/۸ ۰۹:۰۱

متأسفانه شفاف ننوشته اید!!!!!!!!!!!!!!!

۹۹/۹/۸ ۰۶:۲۷

درجامعه همه بنوعی منتقد هستیم ، هرکس به اندازه بینش و اطلاعات خود ، اگر قرار باشد منتقدین را به پای میز محاکمه بکشند همه باید تاوان آن را پس بدهند ، اما نکته ای که شاید قابل تامل باشد این است که انتقادها باید به دور از اهانت و یا هتک حرمت باشد و در این قضیه نیز حتی اگر چنین اتفاقی افتاده باشد که امیدواریم انشاالله نباشد ، فرد مورد انتقاد لازم است با سعه صدر و متانت که در شآن یک مسئول است برخورد کند ، وگرنه همه میتوانند شاکی باشند و متشاکی را بپای میز محاکمه بکشد در اینصورت تفاوت ها چگونه معلوم خواهد شد ؟ بنده بیسواد عوام نیز شکایت کنم ، مسئول با فرهنگ و باسواد هم شکایت کند ؟ و عاقبت چه خواهند گفت ؟ با عرض پوزش

اخبار روز