کد خبر: ۱۰۳۳۹۱
۸۷۲ بازدید
۱۵ دیدگاه (۱۵ تایید شده)

آیا میانه در حال مصر شدن است ؟ / یادداشتی در باب اخلاق گفتگو

۱۳۹۹/۱۱/۷
۱۸:۵۹

نکته بسیار جالب کشور مصر برای نویسنده آن است که مردم این کشور با افکار متفاوت نمی‌توانند با هم حرف بزنند ! 

در مصر مردم به دو گروه عمومی فکری تقسیم می‌شوند . گروه اول فضای فکری مذهبی داشته ، به سبک زندگی سنتی علاقمند هستند و از لحاظ سیاسی نیز به اخوان المسلمین نزدیکی دارند . گروه دوم نیز گرایش به غرب و سبک زندگی غربی داشته و علاقمند به استقرار حکومت غرب گرا در سرزمین خود هستند .

تمام معتقدین به هر دو تفکر در مصر عربی صحبت می‌کنند و در یک جغرافیا زندگی می‌کنند ، اما آنقدر از هم فاصله گرفته اند که حرف یکدیگر را نمی‌فهمند ! این فاصله عمیق بین دو طیف فکری مصر آنقدر گسترده شده است که گاها حتی آنان را از ساده ترین کنش های اجتماعی با یکدیگر باز می‌دارد . اصلا در مصر جای تعجب ندارد اگر یک راننده تاکسی غرب گرا مسافری که ظاهر مذهبی و نزدیک به اخوان المسلمین دارد سوار نکند یا یک بقال نزدیک به اخوان المسلمین از فروش جنس به یک هموطن خود که با او همفکر نیست خود داری کند .

به زعم نویسنده همین از بین رفتن امکان تعامل در مصر است که باعث شده تمام حرکت های اجتماعی در آن کشور ناموفق بماند و مردم مصر جز تحت تسلط یک قدرت نظامی یا یک حکومت بیگانه نتوانند کنار یکدیگر زندگی کنند .

اما مصر چگونه مصر شد ؟ 

یقیناً یکی از مهم ترین ملزومات رشد فکری و پدیدار شدن مسیر های سعادت در یک جامعه مدنی ، وجود اخلاق و فرهنگ گفتگو و تحمل نظرات و اعمال مخالفین فکری است . اگر مردم و مخصوصا اندیشمندان یک جامعه حق فکر ، صحبت کردن و عمل یکدیگر را به رسمیت نشناسند ، اساسا گفتگویی شکل نمی‌گیرد که مسیر تعالی اجتماعی از آن استخراج شود .

اگر اندیشمندان و‌ صاحب نظران یک جامعه تفکر و اعمال خود را خیر مطلق و نظرات و اعمال مغایر خود را شر مطلق دانسته و اجازه هر نوع برخوردی با آن به خود بدهند ؛ یا در پستو های خود اقدام به تفکر ، برنامه ریزی و عمل به افکار خود نمایند ؛ مدتی بعد شرایطی مانند مصر در آن جامعه به وجود می آید . یعنی خواهیم دید اگرچه افراد و مخصوصاً صاحبان اندیشه جامعه یا یک زبان سخن می‌گویند اما نمی‌توانند صحبت های یکدیگر را درک کرده و به آن پاسخ دهند ! 

توهین ، تخطئه ، مغلطه ، غرور ، بحث و انتقاد صرفا به نیت تخریب طرف مقابل ( نه رشد جامعه و تعالی آن ) مهم ترین پیش زمینه های مصر شدن هستند . متاسفانه نویسنده نشانه هایی از این پیش زمینه ها را در نظرات و مباحثات شکل گرفته ذیل یادداشت های اخیر خود مشاهده نموده است .

سخن در باب اخلاق رسانه ای و فرهنگ گفتگو و عوامل و لوازم آن بسیار است لیکن با توجه به شان والا و درک بلند مخاطبین عزیز ، نویسنده خود را در مقام یادآوری یا آموزش آن نمی‌داند .

این سطور نیز از منظر فرزند حقیر و کوچک میانه خدمت عزیزان ارائه شد که تذکر دهد نویسنده احساس میکند در میانه به سمت مصر شدن حرکت می‌کنیم . ای کاش برای حفظ تداوم رشد اجتماعی و فکری شهرستان قدری تحمل و تامل خود را در نظرات ، صحبت ها و اعمال مخالف نظرمان بیشتر کرده و از توهین ، تهمت ، تخطئه ، حمله و فضاسازی علیه یکدیگر بپرهیزیم .

پی‌نوشت : البته لازم بذکر است نوشتار فوق ، یقینا به معنی بحث و نقد با رعایت چارچوب های اخلاقی و قوانین ادب نبوده و اتفاقا این نوع مجادله از ملزومات جدی رشد و تعالی اجتماعی است .

کانال تلگرامی صدای میانه اشتراک‌گذاری مستقیم این مطلب در تلگرام

نظر شما

۹۹/۱۱/۱۰ ۱۶:۰۱

مطلب نوشتن اشکالی داره؟
انتقاد کردن اشکالی داره؟
برای شورای شهر ثبت نام کردن اشکالی داره؟
یا
تنگ نظری و حسادت و منفی بافی ، اشکال نداره؟!

۹۹/۱۱/۸ ۲۲:۲۶

عزیز 

اگه دگراندیش باشن که تو سیستم جایی ندارن حتی به عنوان یه ابدارچی(جسارت به عزیزان ابدارچی نباشه🙏🏽) چه برسه به اینکه به عنوان خبرنگار و گزارشگر ومنتقد و فعال مدنی واجتماعی و امثالهم  تریبونی داشته باشندو مدعی زبان گویای مردم بودن بکنند!

باز فضای مجازی غنیمتیست که تا حدودی واقعیتهای جامعه از طرف مردم بیان میشه و خیلی‌ها که در اقلیت هستند نمیتونن از طرف مردم ادعاییکنند و ومنویات خودشون رو جای مردم جا بزنند.

۹۹/۱۱/۸ ۱۴:۴۱

شورا رای نمیاری خودتو خسته نکن!!!

اقای رضایی تازگیا توسایت خیلی فعال شدید,علتی داره!!!!

تصوری از یک منتقد و فعال رسانه ای فعال اجتماعی مستقل و بی غرض و تا چه رسد به دگراندیشی .....در قاموس شهروندانی که کم و بیش همدیگر را می شناسند وجود ندارد ما داریم به کجا می رویم آیا امیدی به این تفکر دارید ؟؟؟!!!!

۹۹/۱۱/۸ ۱۴:۲۸

عرض کردم که  قصد دارم کاندید ریاست جمهوری بشم .. حداقل ۴ تا همشهری تو ریاست جمهوری رای میدن خیلی بد نمیشه برامون .

۹۹/۱۱/۸ ۱۳:۴۰

شورارای نمیاری خودتوخسته نکن

۹۹/۱۱/۸ ۱۱:۰۴

سلام و با تشکر از مطلبی که گذاشتید. 

این که میانه در حال مصر شدن است یک مورد خاصی است درست ولی بیاییم از دید دیگری نظر کنیم آن هم اینکه میانه در حالت مصری بود نه میانه بلکه میتوان گفت ایران به این شکل است منتها درصد آن کم و بیش است.

اختلاف نظر در همه جا هست و همراه بودن آن با توهین و غیره چیزی عادیست و عموما‌ً در همه ی شهر ها تقریبا حاکم است .

اگر در بحث قومیتی بیشتر شاهد این قضیه هستیم. از نظر مذهبی هم اگر حساب کنیم اختلاف نظر هایی هم هست.

از هر سویی نگاه کنیم این اختلاف نظر ها با توهین و غدغه هایش وجود دارد.

که این به نظر بنده به فرهنگ و فرهنگسازی آن منطقه برمیگردد. 

فرهنگ به نوعی یک عادت جمعیست که اذهان اشخاص آن منطقه را درگیر میکند.

این مسئله ای هم که فرمودید عادات و فرهنگیست که از گذشته به جا مانده. 

شما پوشش مردم شهرمان را ببینید. 

شلوارهای دمپا گشاد و خمره ای زمان پهلوی را تا چند سال پیش هم اکثر جوانها می پوشیدن الان هم بعضاً دیده میشود.

ولی با گذشت زمان و عادت مردم به شلوار لی و اسپرت پوشش شهر به کلی تغییر کرد. در شهری که شلوار لی نشانه بدی در اذهان به شوخی یا جدی داشت ولی الان حتی لباس های به اصطلاح زحمی یا پاره پوره میپوشند. 

در مورد این مطلب هم باید طبق اذهان هر اشخاصی فرهنگ سازی شود و حتی میشود با راه اندازی پویش ها و چالش های فضای مجازی این کار را انجام داد. 

میانه شهری هنرپرور است و جوانان این شهر علاقه خاصی به هنر و بازیگری و غیره دارند میتوان از این علاقه ی جوانان شهر استقبال کرد و آن ها را به ساخت فیلم ها کلیپ ها و هنر هایشان در قالب پرهیز از این معضلات فکری استفاده کرد. 

همچنین از رویی دیگر میانه یکی از شهر های خاص ورزشیست که شهیران بسیاری را در خود گنجانده میتوان بهره ی خوبی هم از این رو برد. 

۹۹/۱۱/۸ ۱۰:۵۸

مصر!!!!؟؟؟؟؟؟

۹۹/۱۱/۸ ۱۰:۵۷

میانه پارادایمی از کشور وجزیی از ساختار و حکومتیستکه فساد سیستماتیکش اظهر من الشمس است.

یه چارچوبی مشخص کردن که عدول از اون قالب به منزله عبور از خط قرمزهاست و‌هزینه ها دارد....

یه چک تو گوش سرباز زدن رو همه تیتر میکنن و روش مانور میدن، ولی در مورد شلیک به سر آدم‌ها نه مسئولی توضیح میده و نه خبرنگاری توضیح میخواد...

کسی نمیپرسه چطور میشه اخوین رییس جمهور و‌معاون اولش مفسد اقتصادی از آب در اومدن؟؟؟

کسی نمیگه چطور میشه فردی در مسند ریاست قوه مقننه است و سودای ریاست مجریه را دارد در صورتی که وقتی سالها شهردار پایتخت بود قائم مقامش دوازده سال بیخ گوشش افساد میکرد و ایشان متوجه و مطلع نبودند!!؟

و قص علی هذا...

همه چی مون به هم میاد...

۹۹/۱۱/۷ ۲۳:۴۷

از مطالب دقیق و ارزشمند جناب آقای رضایی تشکر میکنیم...
شهری که در آن مسئولین رده بالا تحمل یک سؤال ساده را نداشته یاشند چه برسد به انتقاد، این شهر مسیر مصر شدت را طی میکند!!!

۹۹/۱۱/۷ ۲۳:۴۴

سلام و عرض ادب . 

چنین اگر غیر عضو ها از نظر دادن محروم باشند ، این اتفاق توسط روابط عمومی دفتر نماینده محترم افتاده است نه صدای میانه .

چرایش را بنده نمیتوانم پاسخگو باشم چون سخنگوی آقای اسماعیلی نیستم .

در باره تصویب مسأله در کمیسیون یا پیگیری شخصی نماینده هم بنده مطلع نیستم .

در باره تایید هم ، بنده سعی میکنم همه نظرات را تایید کنم ، مگر اینکه بار حقوقی داشته یا از مدار اخلاق خارج شده باشند ‌.

۹۹/۱۱/۷ ۲۳:۳۶

آقای رضایی عذر میخوام که مزاحمتون شدم
صدای میانه هر مطلبی از جناب آقای اسماعیلی نماینده مون میذاره،غیر عضوها را از گذاشتن کامنت محروم می ذاره فکر نمی کنید این امر باعث بروز استبداد در صدای میانه می شود؟
اولا چرا؟
دوما مطلبی خوندم که نماینده محترم میانه،موجب شده تا کشت برنج در میانه دوباره احیا بشه. میخواستم بگم این طرح در کمیسیون تصویب شده و ربطی به نماینده یک شهری ندارد.
البته جناب آقای رضایی شما در تایید مطلب بنده تصمیم گیرنده اید چون این کامنت مربوط به بحث شما نمی شود ولی مجبور شدم اینجا مطرح کنم.

۹۹/۱۱/۷ ۲۳:۱۶

بله میخواستم کاندید ریاست جمهوری شوم ، گفتم حداقل تعدادی از آرای مردم میانه را داشته باشم .

۹۹/۱۱/۷ ۲۳:۱۶

ضمن عرض سلام و ادب خدمت شما استاد بزرگوار ‌.

اولا از لطف و حسن نظر حضرتعالی کمال تشکر را دارم . 

فرمایش حضرتعالی کاملا صحیح است و به جا . لیکن اینطور به نظرم آمد که شاید مصادقا و دقیق بحث کردن ، خدای نکرده ممکن است موجب دلخوری عده ای از مخاطبین شود و نتیجه عکس در کلیت فعالیت های اجتماعی به جای گذارد .

لذا در گام اول تلاش نمودم مسأله را سر بسته تبیین نموده و هشدار وقوع چنین اتفاقی را بدهم . 

اگر نحوه تفکر بنده اشتباه بوده طلب پوزش داشته و از شما استاد بزرگوار برای راهنمایی سپاسگزارم .

۹۹/۱۱/۷ ۲۳:۰۵

اقای رضایی تازگیاتوسایت خیلی فعال شدید,علتی داره؟

۹۹/۱۱/۷ ۲۱:۴۶

تشکر می کنم از قلم شیوای آقای رضایی بزرگوار ؛ برای پرداختن به اخلاق در فضای مجازی و رسانه ها و شبکه های اجتماعی چوخ اویانلیخدان باشلایبسان قارداش میصردن بورا بئله چوخ یولدی....... کاش بیشتر به تحلیل محتوای نظرات و مباحثات شکل گرفته ذیل یادداشت های اخیر خود که مشاهده فرموده بودید، می پرداختید و اینکه چه راهکار های عملی در جهت جامعه پذیری و در بدترین حالت کنترل اجتماعی در برخورد با این معضل پیشنهاد می دهید.

اخبار روز