... در این میان بعضی دوستان ضمن اظهار نظروابراز احساسات در کامنت های سایت«صدای میانه» به مسائلی پرداختند که حقیررا ناگزیر به توضیح چند مطلب واداشت تا بدین وسیله از سوء تفاهمات بکاهد وبه محبت وصمیمیت بیافزاید.
بسمه تعالی
عبدالرحیم اباذری
نکاتی پیرامون مدرسه علمیه جعفریه
در دهه مبارک فجروماه بهمن، ماه پیروزی خون بر شمشیر، چند سطری وچند عکس تاریخی،پیرامون نقش مردم میانه در نهضت و هم چنین حضور روحانی مبا رز حاج سید سجاد حججی در نوفلوشاتوی فرانسه از طرف اینجانب دربعضی سایت ها منتشر شد که تعدادی از همشهریان ودوستان عزیز کامنت هایی گذاشتند وابراز احساسات وتشکر کردند. از همه آنان تقدیر وسپاسگزاری می کنم. تنها هدف یاد آوری تاریخ انقلاب منطقه وتجلیل از مجاهدان راه خدا بود که در آن فضای خفقان از جان ،مال وآبروی خویش گذشتند وبرای ما آبرو،عزت،عظمت،اقتداروسربلندی به ارمغان آوردند.
اما در این میان بعضی دوستان ضمن اظهار نظروابراز احساسات در کامنت های سایت«صدای میانه» به مسائلی پرداختند که حقیررا ناگزیر به توضیح چند مطلب واداشت تا بدین وسیله از سوء تفاهمات بکاهد وبه محبت وصمیمیت بیافزاید.
1-همان طوری که می دانید مدرسه علمیه جعفریه شهرستان میانه وکتابخانه آن چند سالی است به خاطر کهولت سنی و ناتوانی جسمی تولیت محترم به کلی تعطیل بود وساختمان آن رو به فرسودگی وخرابی می رفت وادامه این وضع به هیچ وجه عقلائی وشر عی نبود واز این حیث حراست وحفاظت از آن لازم به نظر می رسید.
2- باز همه می دانند تولیت، یک امر شخصی وفردی نیست بلکه جنبه حقوقی دارد.به عبارت ساده ترو صریح تر،اگر یک تولیتی به هر دلیلی از عهده مسئولیت نتوانست برآید ،خود به خود منعزل شده وبه فرد دیگری که صلاحیت وتوانایی لازم را دارد منتقل می گردد.البته این انتقال باید زیر نظر ولی فقیه ومراجع عظام تقلید انجام پذیرد که امروز امام جمعه محترم شهرستان، نمایندگی آن بزرگان را در این امور بر عهده دارد.
3- بنده وقتی این خبر را شنیدم از این جهت که مدرسه دوباره رونق گرفته واز ساختمان آن حراست شده و احیانا توسعه هم خواهد یافت ،بسیار خوشحال شدم. در اولین فرصت به بعضی فرزندان عزیز حاج آقا حججی که ارتباط داشته ودارم عرض کردم: این اقدام مسئولیت رااز دوش شما برداشت وشمارا راحت وآسوده خاطرکرد.
اما در این میان جای گلایه هم دارد که ای کاش طرفین ماجرا سعه صدر وبزرگواری که حتما داشتند با هم کنار می آمدند تا این انتقال صمیمانه تر ومحترمانه تر وبا حضورمعتمدین شهر و به همراه تکریم از تولیت اتفاق می افتاد وبدین وسیله جلوی بسیاری از این گونه حواشی، سوءتفاهمات وتنش ها هم گرفته می شد.
4- هم چنانکه علم و ایمان هم داریم این تولیت ها ، مدیریت ها ومسئولیت ها ،همه موقتی وزودگذر است، چنانکه هر روز مشاهده می کنیم مرتب دست به دست می شود،بنابر این آنچه می ماند،اخلاص،صداقت،خدمتگزاری است که در این جهت انصافا آقا ی حججی،چه پیش از انقلاب وچه بعد از پیروزی، آنچه در توان داشت در احیا و نشاط حوزه میانه زحمت کشید، تلاش کرد ونباید خدای نا کرده خدمات ایشان نادیده گرفته شود.
هم اکنون تعداد ی از طلاب ،فضلا وروحانیون میانه،در ردیف تربیت یافتگان حوزه درسی ومدیریتی ایشان به شمار می آیند.حتی امام جمعه شهید ومظلوم شهرمان حاج آقا حامدی که رضوان خدا بر او باد در سایه حمایت های مادی ومعنوی حاج آقا حججی در دهه چهل، توانست دوران طلبگی خویش را در حوزه میانه با موفقیت پست سر گزارد. ایشان حدود دوسال در منزل آقای حججی سکونت داشت ودر این منزل به درسش ادامه می داد.بارها از خود آن شهید شنیدم تصریح می کرد:«حاج آقا حججی حق استادی به گردن من دارند و...»
علاوه نگارنده نیز اگر چه توفیق استفاده حوزوی از محضر حاج آقا را نداشته اما از جهت دیگر افتخار شاگردی ایشان را در توشه خود به همراه دارد. سال های 1348تا1351 در کلاس های تابستانی مسجد کربلای تقی(موسی بن جعفر علیه السلام) فعلی که هر سال توسط آقای حججی تشکیل و مدیریت می شد شرکت کردم. اعتراف می کنم که او بود روح طلبگی را در وجود من دمید واوبود که مرا با امام خمینی وانقلاب آشنا کرد.چنانکه تعدادی دیگری از دوستان را سراغ دارم که به این کلاس ها می آمدند وهم اکنون در مراکز ومناطق و مسئولیت های مختلف مشغول خدمت هستند.
5- مردم شریف میانه به خصوص نسل اول انقلاب از این مدرسه خاطرات تلخ وشیرین بسیاری در دل دارند.این مکان مقدس دوران ستمشاهی، پناهگاه بی پناهان بود.وقتی نهضت شروع شد،اغلب تجمعات،اعتراضات،تظاهرات وراه پیمایی ها از اینجا تشکیل وآغاز می شد.مدرسه جعفریه میانه یکی از آثار تاریخی انقلاب این شهرونماد مقاومت مردم میانه است.در هشت سال دفاع مقدس کمک های مردمی در اینجا جمع آوری و به جبهه ها فرستاده می شد وجا دارد از آن به نحو احسن حراست ونگهداری شود.درفضای مسجد این مدرسه هنوز هم طنین صدای دلنشین دعای ندبه مرحوم حاج شیخ هادی نیری(رحمه الله علیه) به گوش می رسد.
در پایان از همه دوستان وهمشهریان انتظار دارد با نگاه مثبت ، سوء ظن ها و تنش ها را کنار گذارند وکمک کنند حوزه وروحانیت شهرستان جان ورونق دوباره به خود بگیرد و شهرستان میانه در آینده نزدیک، دوباره شاهد شخصیت های خدومی مانند: آقا میرزا ابو محمد حجتی ها ،آقا شیخ علی کتانی ها، حاج شیخ هادی نیری ها،آقا میرزا علی احمدی میانجی ها، حاج شیخ باقر ملکی ها،حاج سید سجاد حججی ها وشهید حاج شیخ رفعت الله حامدی ها باشد.
در مقطعی که اخیرا جریان انحرافیِ مرموز از یک سو با طرح تز کهنه وپوسیده انجمن حجتیه(امام زمان منهای روحانیت) می خواهد ولایت فقیه ومرجعیت را دور زده وبه خیال خود با زمان زمان(عج)ارتباط برقرار کند واز سوی دیگر بااختلاف افکنی میان انقلابیون واقعی وترویج مسائل پوشالی مانند:«اسلام ایرانی»،«مکتب ایرانی»،منشور کوروش» و...سعی در نشر حس ناسیونالیستی وتفکر لبیرالیسم فرهنگی دارد وبدین طریق می خواهد حوزه وروحانیت را نا کار آمد جلوه داده ومنزوی کند، یقینا این گونه اختلافات وتنش ها منجر به تقویت این جریان خطرناک خواهد شد.